Alla dessa blickar

Det klart att det märks att man är en fitnessfantast speciellt i dessa tider av deff. Man ängnar sig, inte helt oväntat, åt socialt avvikande beteenden främst vad det gäller mat. Det är något folk märker, de märker att man äter ofta, att man är knusslig vad som ligger på tallriken samt att man vägrar låta sig bjudas på go fika eller en glass i sommar solen. Då undrar de så klart varför man håller på och beter sig så märkligt. Jag svarar som det är, att jag tränar hårt och därför vill vara noga även med maten samt att mitt mål är att tävla redan nu i december. I vissa sociala grupper är det inget konstigt alls, många tycker även att det är spännande och frågar intresserat vidare. I andra sociala grupper ramlar hakan ner till knäna på vissa personer eller så börjar det fnittras. Det är så olika det där, hur folk reagerar, och alla visar det olika. Vissa förundras och gläds helt öppet, andra fnissar och avundas i smyg och ytterligare andra tycker rätt och slätt att en töntig tävlingsgren som inte borde få kallas för sport. Det gör mig inte så mycket.

Men det som förenar alla som man berättar för, är att dom stirrar! De stirrar så att ögonen nästan ploppar ut! Så fort man nämnt de tre magiska orden "jag ska tävla fitness" (eller ja, fyra ord då) så är det som att det är helt okej att stirra och bedöma. Det är som om de klär av mig med blicken. De synar min form, min kroppsbyggnad och allt annat som går att se. Blickar som vandrar upp och ner för min kropp. Jag känner mig nästan naken när det inträffar och jag vill instinktivt skyla mig med mina händer. Helst skulle jag vilja krypa ner i en stor sovsäck.

Ja jo, vist, jag ska i princip stå näst in till naken i en minimal bikini för bedömning när jag tävlar. Men inte nu! Inte ännu! Nu är min kropp inte alls representativ för fitness. Jag riktigt ser hur folk, medan de stirrar, tänker tankar som "är hon inte lite tjock för det där?" eller "i så bra form så hon kan tävla är hon väll ändå inte" eller som en person faktiskt sa högt nu senast "ska man inte vara biffig för det?" Eh... jo, vist, men jag får förklara att det inte är body-building utan fitness. Många vet inte skillnaden mellan dessa och drar direkt likamedtecken. Att man inte ser ut som på tävlingsdagen jämt, att den toppade formen är resultat av månader av deff och en tömmings vecka direkt innan. Osv. Jag får även förklara att det inte är själva runtstruttandet i klackskor som är själva poängen utan snarare vägen till scenen. Att det är lite som att åka Vasaloppet eller springa ett maraton, det är grejen att göra det som man vill åt. Att efteråt känna att man klarat något svårt och kunna vara stolt över sig själv. Det är faktiskt inte att få uppmärksamhet iförd bikini jag vill åt. Och absolut inte stirrande blickar på min kropp nu fyra månader innan! Så. Snälla. Sluta stirra. Ni generar mig!


Glupsk

Hopsan. Blev vist lite väl het på gröten när det var dags för mellis x)


Mera sol!

Idag är det ännu mera sol, ska ta en liten tur till stranden strax. Har ilande träningsvärk i baksida lår, vader och bröst idag, bra kvitto på gårdagens presstation. Ganska smidigt att inte köra både fram och baksida ben i samma pass, då man slipper totalt förlamade ben (av träningsvärk) dagen efter. Idag kan jag t.ex. försöka använda framsida ben så mycket som möjligt för att slippa träningsvärken ;P Tyvärr har jag återigen fått ont även i min lilla hals. Inte bra alls, tror jag tog i lite mer än jag borde ha gjort igår, men man blir ju så peppad när man tränar ihop med någon mer! Hade tänkt åka in till gymmet även idag, men får skippa det och hoppas halsen slutar göra ont så fort som möjligt i stället. Idag, lördag och allt, kan det även hända att det slinker ner en lite glass efter solandet. Håller ju på att lägga ner konceptet ätardag, som allt för ofta blir äta-mesta-möjliga-på-en-dag. Satsar på att försöka köra på hyfsat som vanligt dessa "fridagar", men ändå unna mig något litet.

Nu, mot stranden! x)


Det ska va gött å leva'

Idag har vart en superdag på alla sätt och vis, strålande sol hela dagen, mycket trevligt sällskap och dessutom ett bra träningspass! Dagen började med att jag mötte upp Johanna och John vid gymmet inne i Strömstad. Jag som inte har vidare större preferenser gällande träningspass just nu hakade snällt på Johannas idéer och körde enligt hennes schema idag där det var ett baksida ben- och bröstpass som gällde. Känner mig fortfarande inte helt hundra med blev ändå ett bra pass. Dagens bästa och värsta övning var pinnen/finska pinnen/finnen eller vad man nu vill kalla den. Kärt barn har många namn. :p (kolla in lilla bilden om du inte vet vilken övning jag menar)Tar så galet bra i baksida lår och dagen till ära även i övre vaden(?) Man får tokbra kontakt snabbt minst sagt, fick även kramp i vaden och nedre delen av baksida lår nästan direkt i första settet, en kramp som sedan kom tillbaks och gjorde sig påmind flera gånger senare under dagen. Tror jag känner lite fortfarande om jag spänner till lite x) Det ska kännas att man lever när man tränar! Lite det som är det roliga ;)

Resten av dagen spenderade vi ute på Koster på en varm och härlig klippa i solen. John vågade till och med sig på ett par dopp i det blå, något som Johanna och jag kände inte var helt nödvändig. Har man det bra på land, varför flytta på sig? På kvällskvisten avrundade vi dagen med att åka tillbaka till Strömstad och ta en Burgare på restaurang "Kontoret". För övrigt ett galet bra namn på en krog ;) Hamburgaren var inte dålig den heller. Mumma med lite annan mat än standarden som jag äter varje dag. Även om det inte var ätardag så blev det lite lyx/fusk med burgaren, tog dock ingen pommes till, så får ses som ganska ok ändå. Nöjd med dagen hur som häls, så ska livet vara när det är som värst..! ;)

Dages solning förevigad! x)

 

 


Sommarmorgon! På båten mot gymmet :)

img_6458 (MMS)

Sommarmorgon! På båten mot gymmet :)


Skönt pass

Härligt, härligt! Var minst sagt underbart att efter mer än två veckor utan gym äntligen hålla i ett par hantlar igen :) Körde ett lätt och lugnt pass, blev fort trött och kände inte alls för att ta de där sista repsen, så jag lät bli. Försökte även hålla pulsen på en så låg nivå som möjligt, hög puls ökar nämligen risken för hostattacker med flera hundra procent, vilket jag ville undvika både för min egen skull men även för alla andra i gymmets skull. Körde i grunden ett axelpass men klämde även in lite annat smått och gott. Lite biceps, lite vader och lite chins. Även om passet var stillsamt så lyckades jag göra tre chins i ett sett av bara farten! Och sen tre i nästa sett med. Gick himla lätt dessutom. Det var jag nöjd med, hela passet var dessutom helt ok med tanke på omständigheterna. Imorgon blir det mer försiktig träning, då med Johanna o John då de kommer hit till Strömstad och Koster för att gymma, sola o bada! :)


Mot gymmet! :D

Wihihioo...! Nu är det äntligen dags för fösta gympasset inne i Strömstad. Tar båten tillsammans med Malin och Lovis in till stan, de ska åka hem idag så vi sällskapar in i det sista. Har inte riktigt bestämt vad jag ska köra men blir en eller ett par mindre muskelgrupper, tror det inte är helt ultimat att rivstarta med ben eller något annat stort som tar luften ur hela kroppen. Axlar kanske. Vi får se. Superhärligt i alla fall att komma iväg till slut! :D

Livstecken

Jo då, vist lever jag även om det blivit väldigt lite bloggat på sista tiden. Känns inte som jag har så mycket att skriva om här i min träningsblogg när jag inte tränat på över en vecka, har fortfarande ont i halsen så har blivit helt träningsfritt. Igår var jag inne hos doktorn i Strömstad o hoppades på någon slags mirakelkur, dock är det tydligen ett seglivat virus som härjar i min hals så finns ingen bra medicin elle inget direkt att göra för att bli frisk fort. Eller jo. Vila. Och det har jag inte haft tid med, har prioriterat att jobba framför att ligga hemma o vila så att tillfriskningsprocessen går långsammare än möjligt är delvis mitt eget fel. Beräknar dock att det ska vara möjligt att börja smygträna igen på torsdag (super att kunna planera sånt :p ) så efter då kommer det även bli mer bloggat...! :)

Sjuk och utslagen


Totalt urförkyld är jag. Tokont i halsen, lock för båda öronen men mest det högra, ögonen rinner och ibland har jag svårt att se på det högra. Himla snuva!! Dock verkar febern ha gett med sig. Blev ändå hemkörd från jobbet idag. Tycker jag vart ovalnligt sjuk den här våren/sommaren. Andra gången i år som jag är så här yberförkyld. Träna är inte att tänka på. Mitt nya fina gymkort ligger orört i plånboken. Dumma snuva. Jag blir så sur. Mina benhinnor är dock mycket glada över Kostervistelsen och har klarat både långa prommenader och 10 timmars arbetspass utan sitllasittande tidigare i veckan med glans! Så himla glad för det. Bara väntar på att de dumma bacillerna ska låta mig vara i fred så jag kan ut och röra på mig både i naturen och gymmet!


Det blev ett sommargymkort ändå till slut!

img_7137 (MMS)

Det blev ett sommargymkort ändå till slut!


Godissugen till bristningsgränsen

Gud, jag tror jag håller på att slitas i småbitar. Jag är så himla godissugen så det finns inte!! Och brödsugen. Och pastasugen. Fast mest godissugen. Jag äter ett äpple (max två per dag dock) för att dämpa det värsta, men är inte helt framgångsrikt. Har dessutom "smygätit" bröd till frukost i ett par dagar. En liten bit. Och en liten bit till. Igår åkte det dessutom ner en liten chokladpralin med havssalt. Jobbet är galet. Det är damsugare, kokosbollar, kladdkakor, pommes, glass och hur mycket annat som helst i långa rader. Allt är dessutom gratis och fritt att äta av. Jag jobbar 7 av de kommande 9 dagarna. Detta kommer inte att bli lätt. Får verkligen äta upp att jag sa att det var sååå himla lätt att hålla sig från godis och sötsaker bara man inte äter det på ett tag. I stort sett (så när som någon liten kaka och pralinen igår) har jag inte ätit godis på mer än två veckor, ändå har jag nog mitt livs både största, intensivaste och kanske mest konstanta sug någonsin. Jag vet inte hur detta ska gå. Imorgon har jag lagt in en godisdag, inbillar mig att det kan bli lite bättre. Kanske. Eller inte? Kan ju i alla fall inte bli värre. Tycker man. Ska äta en glass som Niklas är skyldig mig efter att jag van minigolfen över honom tidigare i dag x) jag ska även smaka den "Special Edition" Prirates Chokladkakan från Marabo med kokos och banan. Ser fram emot morgondagen minst sagt!  

Nu har jag precis tryckt i mig ett äpple och ska försöka ge axlarna lite träning innan jag beger mig till jobbet som börjar kl 4:a.

Första träningen på Koster

Har packat upp en den och även hunnit prova både chinsstången och gummibanden på ett litet kort ryggpass. Chisen med stången är en mycket bra övning, känns bekant och det känns precis som vanligt. Orkar i och för sig bara en själv i första och andra setet. Efter första repsen gjorde jag även 3-4 där jag inte gick hela vägen ner och ytterligare 2-3 med ena foten i marken. Till 4 och 5:e setet fick jag även hjälp av Niklas som höll i foten på mig. Det är den bästa hjälpen tycker jag, kan man reglera så man får precis så mycket hjälp som man verkligen behöver. Har man foten direkt i marken blir det så lätt att trycka på lite för mycket med benet. Knepigt det där. Gummibandet var sjukt svårt att till bra. Körde bland annat hög rodd och latsdrag, men lyckades inte få till det något vidare. För att få till det någorlunda tungt måste man spänna ut snoddarna till max, men då blir de å andra sidan väldigt oelastiska. Hm. Inte helt nöjd med detta. Även svårt att fokusera på träningen när det är folk i stugan som far runt. Ska köra träningen ute så mycket det går men idag regnade fick hålla till godo med stugan.

 

Kl 14 börjar sommarjobbandet, ska bli jätte kul att träffa alla igen! Får se även om jag kommer ihåg hur kassaapparater och menyn ser ut x)

 

 

 

 

 


Delmål!

img_9323 (MMS)

Delmål!


Försök till godkänd resemat

img_4646 (MMS)

Försök till godkänd resemat


Mot Bästkusten!

Packningen står laddad och väntar bredvid mitt skrivbord här på kontoret. Ett par, tre väskor bara. Hm. Eller fem. Blir minst sagt en del när man ska vara borta i över en månad. Alla proteinpulver och kosttillskott har fått en egen väska (den randiga för er som är nyfikna), träningskläderna får dock vackert samsas med övriga kläder. Ikväll bär påbörjas färden mot bästkusten, Koster och seeemenster!! Ska visserligen sommarjobba lite också, känns ändå som ledigt! :D

Bon voyage!


På g!

 

 


Hej då så länge cyklen!

Nu får cykeln vara kvar hemma. Tog sista turen igår, gick faktiskt väldigt lätt och har gjort mer och mer senaste tiden. Har helt enkelt fått både bättre tryck i benen och flås. Nu blir det dock semester för cykeln och jag ska springa benen av mig på mitt sommarjobb som servitris i skärgården.

Hej då så länge lilla cyklel, ses i augusti igen!


P-pulver Tävling

Har nu petat i mig alla provpåsarna med proteinpulver Whey Class + från Dalblads! Var totalt fem olika smaker där bland tre stycken jag inte (innan jag testat dem) skulle köpt själv. Anordnande för skojs skull en liten tävling för pulvren för att se vilken som var godast. Naturligt nog med mig själv som subjektiv och enväldig domare. Och de tävlande var: Vanlij, Choklad, Bananchoklad, Mintchoklad & Jordgubb. Innan tävlingsstart hade jag utan tvekan satsat allt på den klassiska Choklad, så förväntningarna var kanske lite högre på den än på de andra. Untan att tveka hade jag satt Banachoklad i botten, låter sliskigt och opassande att dricka banan. Men oj vad fel jag skulle ha. Den enda som verkade hamna på förväntad plats var vanilj, en slätstruken smak som inte är otäck men inte heller klarar att kvalificera sig topp tre. Ska även tillägga att alla blandades med en godtycklig mängd vatten. Kan tänka mig att det smakar lite annorlunda om man doserar exakt som föreskrivet eller om man tar mjölk i stället. Inbördes ordning tros dock vara den samma. Så här blev resultatet:

 1. Bananchoklad
  - förvånade god och passande som dryck. Lagom med smak, inte för söt.

 2. Jordgubb
  - klassisk och god smak. Även lite nostalgi då detta var den första p-drink jag drack för snart fem år sen.

 3. Mintchoklad
  - okej mintsmak, trevlig men tycker den smakar lite mycket för att dricka ofta
 4. Vanilj
  - förvånade god och ren vanlijsmak, dock den tråkigaste grundsmaken i bunten
 5. Choklad
  - hade som sagt höga förväntningar på denna, var tyvärr för lite chokladsmak för min del

Vinnaren Banancholkad kommer jag defenitivt att köpa en stor påse av! Blev vädligt förvånad att den var så god. Himla tur att jag fick chansen att testa! Måset även säga att det var bra alla fem pulvren! Inga konstiga bismaker och en behaglig konsistens på allihop. Kan även tänka mig att de flesta smakerna passar superbra med mjölk, vilket jag ska köra på efter deffen! ;)

Beställning på g!

Nu är det snart på väg! Kommer att beställa grejerna så att jag har dem lagom tills jag kommer hem från semestern. Blir ett lass från Olimp med Thermo Speed, Creatin Xplode och No-preload. Wii..! Ska inte köra Thermo Speeden rikigt ännu, men lika bra att ta allt på en beställning. =)

Tadaa..!


\o/ rekord!

Woho! Världsrekord i tyngdlyftning! \o/ 22,5kg i hantelpress på bänk! :D (bröst alltså) xD Okej inte världsrekord kanske.. eller jo! Världsrekord för mig! x)

Körde ett bröst och bieps pass toppat med lite ländryggsträning. Började för ovanlighetens skull med hantelpressen på bänk för att satsa på att försöka klara 20kgs hantlarna. Värmde upp med 17,5. Gick galant och klarade hela 12 reps, tjoho! :D Hade som bekant problem med 15kgs hantlarna för några veckor sen så jag var riktigt glad. (Brukar visserligen köra hantelpress en bit in i passet så det gör ju sitt men ändå!) Fick till det kritiska momentet att få upp hantlarna i position riktigt bra. Så tog jag tag i 20kgs hantlarna i set två. Tada, 8 (nästan 9) reps! Fantastiskt! Tänkte en halvsekund prova även 22,5 men ojjade mig lite för att tappa dem på mig när jag skulle få upp dem så lät bli. Men. Så kom det en förvirrad man och ledade efter just 20kgs hantlar. Jag såg hans irrande och erbjöd honom att köra varannan rep. Han nickade förvirrat och tog sen hantlarna och förvsvan in i en annan del av gymmet. Hm. Inga 20kgs hantlar kvar till mig alltså. Var till att antingen gå ner en vikt eller upp. Svårt val? Nje. Så där är jag lite knäpp, måste höja om jag får ett sånt val. Men det visade sig vara himla bra! Lyckades välta upp hantlarna i rätt läge genom att först ställa dem på knäna och sen tippa över dem till armarna. 6 reps med 22,5 kgs hantlarna! Drr-rrrum.... Hepp! Gick ju det med! Galet nöjd! :D 

Fotnot. Förstod senare att manen som snodde mina hantlar tydligen inte pratade svenska, därav t.ex. det förvirrande ansiktsuttrycket när jag pratade med han. x)

Så här kan man se ut efter att ha slagit världsrekord i hantelpress! x)

PWO vs. inte PWO

Hittade ett intressant inlägg på Evelinas blogg om PWO och hur hon inte är stormförtjust i detta. Känner lite igen mig i det hon skriver att man mår lite konstigt efter att man tagit det. Jag tycker dessutom att kroppen stressar upp sig vilket får effekten dels att jag blir alldeles stissig ett par timmar framåt, men även att jag känner mig helt utpumpad och slut när den går ur kroppen och jag börjar lugna ner mig igen. Som att kroppen har gått på ett högre varv än den egentligen vetalt/klarat av och att den sen blir totalt utmattad efter att ha vart på ett onaturligt maxläge. Jag är inte helt tillfreds med detta. Sen är jag inte säker på hur mycket effekt jag faktiskt får rent träningsmässigt. Ibland orkar jag massor men ibland gör jag det inte alls. Precis om utan PWO alltså. Igår t.ex. var ett ganska svagt pass (i alla fall första halvan av det) orkade inte vidare tungt och kontakten var dålig. Kom i och för sig igång ca tjugo minuter in i passet, men kändes som det hade mycket lite att göra med min PWO. Tycker att de bästa passen är när jag har fult fokus och är mentalt laddad, kroppen får även extra energi av det upplever jag! Att tanka i från andra hållet först, dvs. pigga på kroppen först blir lite bakvänt för mig.

Oavsett allt mitt ifrågasättande så känner jag mig inte klar med utvärderandet av POW och vill gärna prova lite fler sorter än det VIP-x jag använder idag, innan jag helt bestämmer mig för om det är något som ska bli en vana eller inte! Tackar även för det tips jag fick i kommentarsfältet av några som har positiva erfarenheter av PWO. Dessutom tyckte bland annat Madde att man inte blev vidare stissig av No-preloaden, så den är absolut en het kandidat att prova!


Poppis PWO från Olimp!
För er som inte är helt inbitna fitnessfantaster så står PWO för "Pre Work Out" och betyder alltså ungefär "Före Träning" och  är ett tillskott som ska se till att få fart på både muskler och det mentala så man kan få ett riktigt bra träningspass.

Dumma benhinnor

Vet inte vad det är för fel på dem men det verkar vara helt galet överkänsliga. Igår morse gick jag en ynka liten fyrtiominuters promenad innan frukost och redan igår EM fick jag känningar. Gick dessutom inte särskilt snabbt, just för att jag vet att de lätt börjar krångla. Gillar inte alls detta! Har man ben ska man väll kunna använda dem! Ärju dessutom så himla härligt att vara ute och gå. Kan köpa att jag kanske inte kommer att kunna köra power walks sju dagar dagar i veckan under sista fasen av deffen, utan vackert får hålla mig till cykel, crosstrainer och annat icke stötigt. Men en liten morgonpromenix för nöjes skull?! Har man ben ska man väll kunna använda dem! :| Smörjde på både iprensalva på benen och knaprade även i mig en vanlig ipren i hopp om snabb bättring. På fredag börjar jag ju dessutom sommarjobba som servitris och då blir det promenera av vill jag lova! Måste skaffa ett par superskor/tofflor tills dess... funderar på någon billig kopia av såna där "foppatofflor". Inte världens snyggaste kanske, men jag är heller hel än snygg! Som tur är är det ett ganska mjukt golv att gå på på restaurangen så det brukar gå bra. Men nu måste ni se till att bli bra små benhinnor! Skynda, skynda!

Utebliven utvärdering

Axlar och bröst plus ett halvdant ryggpass är allt som blivit denna vecka. Inte mycket att utvärdera eller reflektera över. Tar nytt tag för början av denna vecka, som även demn kommer att bli aniongen underlig då jag i mitten av veckan kommer byta bort gymmet mot gummiband. Studsar nu, laddad med PWO, iväg på ett blandpass.

Tjing.

PWO, tha shit?

 Hur äter man på resande fot?

Hur gör folk...? Hur gör man när man försöker hålla en strikt diet och är på resande fot? Ja, inte finns det mycket att välja på, att få varm mat som inte dryper av fett eller består av 98% av pulvermos är nästintill omöjligt. I helgen har vi köpt tre luncher ute på vägen, en på fredagen, en på lördagen och en idag söndag.

Jag envisas att tro att allt går att ordna även på en lokal vägkrog om man ser trevlig ut och ber om något nyttigt. Ris med kyckling bli finfint! Men nja.. Ris verkar vara en ovanlighet på restauranger utanför större centrumkärnor. Men okej. Kokt potatis till kycklingen då? Inte heller helt lätt tydligen. På fredagsstället hade de bara stekt potatis sa servitrisen/kassörskan. Ja mig det då! Stekt potatis går tydligen inte att servera utan en ström av steksmör på hela tallriken. Även kycklingen var även den både insmetad i smör och dessutom söndersmulad till molekyler så den riktigt skulle suga upp allt flytande på tallriken. Hm. Tack då.

På lördagsstället gick det faktiskt att få kokt potatis med kycklingspett. Även om herren i luckan verkade aningen förnärmad över att jag inte kunde vad som stod på menyn och välja pommes, klyftpotatis eller mos så gick det att ordna kokt potatis. Finemang! Kycklingen serverades dock utan förvarning indränkt i en slajmig sås, god förvisso, men omöjlig att bli av med om man inte vill skölja de små, hoppressade kycklingbitarna under vattenkranen. Sen hade nog kocken missförstått hur länge en potatis måste koka för att inte vara hård när den serveras.

Idag söndag vägrade jag ens försöka få någon varm mat på den ca fem timmar långa bilresan. Det blev en räksallad med matvete serverad i plastlåda. Faktiskt bästa vägmaten på hela helgen! Fast det var i och för sig någon bragd. Varför ska det vara så svårt att få vanlig mat? Alla vill väll inte ha pizza, kebab eller hamburgare med mos bara för man åker bil? Ja vist man skulle kunna åka in i någon större stad och leta reda på en "riktig" restaurang och be om grönsaker och någon ren köttbit. Kanske det man måste om man vill ha vanlig mat på vägen!?

På torsdag när det bär av ner till västkusten kommer jag preparera med ett par hemlagade kycklingbröst och en låda ris. Och grönsaker. :pBröllop i Älvdalen

img_2131 (MMS)

Bröllop i Älvdalen


Vackra Älvdalen!

Så var vi på plats i undersköna Älvdalen! Blir bröllop här för en gammal universitetskompis och vi kommer att vara borta i dagarna tre. Hoppas på en härlig morgonpromenad i den underbara grönskan imorgonbitti innan allt fix och bestyr börjar.

Natti!

Roadtrip - mot Älvdalen!

img_2748 (MMS)

Roadtrip - mot Älvdalen!


PT-träning och mätning!

Igår var det PT-träning med Adelie! Eller ja, träning och träning men hon hjälpte mig att lägga upp två gymfria pass som ska köras under mina fyra veckor semester. Kommer dela upp det i två stycken halvkroppspass som ska köras två gånger var varje vecka. Totalt fyra pass i veckan alltså. Knepigt det här med semester att man missar så mycket träning. Även om det blev bra pass som Adelie la upp så är det ändå svårt att få det rikitgt tungt med gummisnoddar och diverse lösa tillhyggen. "Det är inte bra det här med semester" som Adelie sa. Ne, kanske inte för träningen, men ändå smått nödvändigt för själen!

Mätningen visade inte på några större fram gångar tyvärr. Hade gått ner lite fett på magen, men det var allt. Inget plus på muskelsidan heller. Totalt 17,8% fett på mig igår att jämföra med förra gången på 18% fett. Ingen större skillnad med andra ord. Kan väll inte bli fantastiska resultat varje gång. Har vart ganska bra respons från kroppen hittills, men denna gång var den som sagt på lite på paus. Adelie var dock nöjd, hon säger att det ska gå långsamt i det här stadiet och det händer att det står still ibland. Hm. Så länge det inte vänder och går åt fel håll så kör vi på aktuellt upplägg. Jahapp... Lyssna på coachen var det ja. Mm. Fick även tillsägelse att fortsätta lägga stort fokus på axlar och rygg, jag måste bli trekantigare!

För att förtydliga aktuellt upplägg så är det alltså sparsamt, dock inte snålt, med mat och bara äta "bra" kalorier, dvs. långsamma kolisar och protein, inte överdrivet med fett. Och så mycket grönsaker så klart! Träning i gymmet ska vara supertung. Min tanken är att börja använda PWO mer regelbundet uppmuntrades. Funderar lite på olika alternativ där. Tänkte även konsultera MaddePurefitness för att göra att bra val och hitta något bra från Olimp! Det är en djungel det där. Känns dock lite onödigt att dra igång användning av sånt nu till semestern, så ska beställa så att det finns hemma när jag kommer tillbaks. Jag är så smart! x) I alla fall.. upplägget var det. Vardagscardio i form av cykling och viss konditionsträning fortsätter jag med som vanligt. Bra flås är nämligen en otroligt bra grund för att orka köra till max i gymmet! i övrigt är växel två på deffen planerad att läggas in i september. Då kommer det bli mer lågintensiv cardio, ingen konditionsträning och mindre mat. Men fram tills dess kör jag på som jag gör nu.

Tingeling så länge...!
Träning utan gym

Om en vecka är det seeeemeeeester!! Får säga hej då till gymmet vilket är lite trist, men i stället blir det ju bland annat hej gummiband.! Ska träffa min tränare Adelie idag för ett utomhuspass och lägga upp en bra planering för träning utan gym nu i en månad. Kommer ju befinna mig på en ö mitt i skärgården under hela semestern, så måste få till något som funkar även utan gymmets hantlar och maskiner.

Min tanke är att träna på följande sätt:
 • Träna chins med stång som jag sätter upp i ett dörrhål (har en sån hemma i garderoben)
 • Dipps mellan två stolar
 • Gummiband i alla möjliga o omöjliga vinkar
 • Extra vikt med ryggsäck fylld m. stenar/vattenflaskor att användas vid benträning, armhävningar etc
Ytterligare tips mottages gärna! Finns även goda möjligheter till att simma där ute på ön, men där känner jag mig lite harig. Har blivit badkruka på äldre dar (är ju kallt i vattnet!) plus att jag inte är supersugen på att crawla i full fart över diverse brännmaneter och andra otrevligheter. Nä, bli träning på land för mig. Har dock ett par dagar kvar på gymmet! Måste även komma ihåg att frysa mitt kort så jag slipper paya för hela månaden jag är där.

Nu blir det lite snabb lunchvila i solen!

Bild från wakeboardåkning i midsomras.
Vattentempraturen på västkusten var inte hög och tror knappast
den hunnit bli det sen dess. Bad utan våtdräkt rekomenderas ej!

 

 


Cykling på villovägar

Bara ynka 5km, och som max 15 min, längre skulle vägen till Sjöberg och Sollentuna vara än den som jag cyklar varje dag till och från Vällingbyn. Det är den säkert. Om man hittar. Om man inte hittar och börjar med att köra fel första gången inne på Fridhemsplan så blir den aningen längre. Jag vet inte riktigt hur långt de blev i kilometer, men turen tog en bit över 1,5 timme. Så kan det gå. Måste skaffa en GPS med cyklevägar inlagda! Hade i förväg laddat hem en vanlig GPS-app, men den envisades bara med att vilja ha upp mig på motorvägen, vilket jag av naturliga orsaker inte kunde göra. Då tjatade den istället ihärdigt på mig att göra en u-sväng. Jag stänge av appen och frilansade mig fram i stället. Funkade det med. Var dock tvungen att ta en ”barpaus” och knapra i mig en bar, faktiskt en som vi i teamet fick från Nanox. Jag var glad att jag var riktigt hungrig när jag åt den för annars hade jag inte gillat den då det var någon slags bärsmak! :o Hm. Bars ska vara chooooklad. Eller möjligen något chokladlikt, typ kola. Men var ok när jag var hungrig och den fyllde sin funktion som extra enegri i magen fint.

 

Träningen på utegym uteblev igår pga. tidsbrist och utmattning. Hade lätt orkat köra ett pass direkt efter cyklingen, men efter lek och badning av syster son Liam plus en härlig, grillad middag så satt jag lite för bekvämt i min stol på verandan för att okar röra mer på mig den dagen. Klockan var dessutom närmare halv tio när middagen var klar och uppäten. Underbar kväll! Så blev en vilodag istället. Nyttigt det med. Har jag hört. Riktigt kände hur musklerna tog tillfället i akt och växte så det knakade. ;)

 

 


Utomhuspass planerat

Ikväll blir det utomhus pass med syster! Finns tydligen ett elljusspår med tillhörande "utegym" som vi ska testa. Har inte kört så mycket träning utomhus alls på länge. Förut körde jag trappträning och löpning ute, men annars känner jag mig rätt ny på området. Hade ju planer i våras på att köra på Carlbergs militär hinderbana, men av någon anledning så blev det inte riktigt av. Kanske kan lägga upp någon slags hinderbana ikväll? Borde ju gå att klättra på ett par ställningar, köra chins i en gren och hoppa över lite stenar. Till exempel. Får säkert fler idéer när man kommer dit och ser hur det ser ut. Någon som har andra bra tips på uteövningar...?

Har härlig träningsvärk i bröstet idag. Bränner så där härligt när man lyfter på armarna och sträcker på sig ;P Som sagt konstant träningsvärk. Petar i mig p-drink med extra l-gluttamin direkt efter träning men slipper sällan träningsvärk ändå. Gör mig i och för sig inte så mycket, har blivit ganska van, så länge jag slipper träna bröst i dag så är jag nöjd. Och det gör jag ju. x) Även laddat med lite kyckling o ris o broccoli o kycklingsky nu på lunchen. Lite som sagt, inga önskeportioner här inte. Ska nog gå och värma på en kopp jordgubbstee för att bli helt mätt och nöjd i magen.

Ses sen..! ;)


Den klassiska lunchtalriksbilden x)

 

 


Bröst med speeeed

Blev ett intensivt bröstpass igår med reps till failiure och drop-set på flera övningar! Hällde i mig en något överdoserad pre-workout innan passet - helt galet vad speedad jag blev. Lite svårt att dosera ett pulver som kladdat ihop till en stor hård klump i burken där av feldoseringen. Lyckades få loss två stora bitar och de var antagligen lite mer än dubbelt av vad jag ”brukar” ta. Använder oftast inte pre-workout produkter, men ibland så får jag ett ryck för mig att göra det… där att mitt pulver kanske stått liiite för länge i skåpet och klumpat ihop sig :p Hade minst sagt bra med energi att lyfta, och höjde t.ex. upp till 17,5 i hantelpressen på snedbänk, gick galant! Hade nog orkat 20 med, men där får jag problem med att få upp vikten i rätt position. (Linda! Träna bröst tillsammans någon dag? :D )  Kontakten var inte total i alla övningar, men fokus fans hela vägen så var ändå himla nöjd med passet. Ska dock låta bli att överdosera nästa gång... blir i och för sig bra träning men jag blir även nervös i både kropp och sinne vilket jag tycker är lite obehagligt, plus att det inte är helt lätt att sova efter passet om man kör sent som jag gjorde igår.

Idag ska jag cykla till Sollentuna och hem till kära syster med familj och sover över där tills imorgon. Pappan är där och bygger terrass tillsammans med dem, så jag måste ju dit och övervaka så att allt blir rätt ;) Blir spännande att försöka hitta dit! x)


Hemfärd!

img_4627 (MMS)

Hemfärd!


jag är inte sams med min våg

Varför händer det inget med min våg? Eller med min vikt snarare... jag ligger stilla. Har kört min diet bra och dessutom cyklar en hel del. Men på vågen står det stilla. Tycker mig dessutom kunna se rätt stora skillnader på olika delar av kroppen. Framförallt nedre delen av låren har tappat mycket fett och det som är kvar är mjukt och "elastiskt". Även axlarna har börjat titta fram mer och mer. Övre delen av magen är smalare. Det syns!! Tycker jag. Inbillar jag mig? Eller..? Är så galet nyfiket på vad kalipern kommer visa på torsdag när jag ska träffa Adelie igen. Känns som den är den mest sanningsenliga när det gäller att svara på frågan om hur jag egentligen ser ut. Jag tycker inte om vågen, den känns opålitlig. Förhoppningsvis visar kalipern minus, i så fall har jag ju i stället fått mera muskler! Det vore ju fantastiskt bra. Men om den inte gör det...? I och för sig blir det väll inte värre änn att på nytt se över vad jag stoppar i mig. Hm.. men tycker ju att det är ganska snålt med mat redan. Äter dessutom bra mat, bra kalorier. Vill/får inte heller gå ner för mycket i maten ännu, ska finnas ett gäng kalorier att plocka bort ytterligare sen när dieten ska in i fas två. Hm.. får hålla mig till tåls tills på torsdag, får vi se vad kalipern och Adelie har att säga!

På torsdag blir det nyping igen!

 


Tävlingsskor!

 

Hittade efter mycket letande dessa små raringar! Tycker det borde vara lätt att hitta skor när man vet vad man vill ha, men tydligen inte. Det var inte bara en expedit som tittade underligt på mig när jag förklarade att jag letade efter svarta, högklackade skor, så höga som möjligt, dock inte platå – för att vara exakt max 7milimeters platå, inte öppen tå. Hade de ”bara” det så var jag nöjd. Efter att jag och min mamma jagat runt mer eller mindre hela centrala Stockholm hittade jag tillslut en sko på Zara som passade perfekt! En höger sko i svart, matt tyg. Superfin! Dock fans inte den vänstra i närheten, men ca 15 minuter senare hittade vi även den på en annan våning och jag hade mina första tävlingsskor!  Endast 199kr, helt platta framtill och närmare 11cm klack. Nu blir det till att lära sig gå i dem också ;)


Spana in...

... spana in vem som är veckans medlem på:D


Träning vecka 26, diet vecka 9

Tränings vecka 26:

(dietvecka 9)

Söndag:
Cardio:
-
Styrka: -

Måndag:
Cardio:
Cykla 24km
Styrka: Bröst + Triceps

Tisdag:
Cardio:
Cykla 24km
Styrka: Axlar + Mage

Onsdag:
Cardio:
Cykla 24km
Styrka: Rygg + Biceps

Torsdag:
Cardio:
Cykla 24km
Styrka: Ben

Fredag:
Cardio: -
Styrka: -

Lördag:
Cardio: Intervall/cirkel m Pure
Styrka: Intervall/cirkel m Pure

Mycket bra vecka faktiskt! Hunnit med alla muskelgrupper enl. schema, fått bra med vila och skött kosten riktigt hyfsat. Dessutom har jag inte ätit godis på en hel vecka! Det fina är att just nu är jag faktiskt inte vidare sugen, tog en torr kaka till efterrätt på kickoffen med teamet och var fult nöjd med den även om det åts både glass och kladdkaka med grädde runt om kring mig. Var inte alls sugen på något av det! Ska skippa godis på mina "ätardagar" fram över, är inte värt att kriga med kroppen flera dagar efter bara för att sötsuget inte vill ge med sig. Som det har varit tidigare har jag moffat i mig både det ena och det andra i ganska stora mängder och har sen fått jobba från söndag till torsdag med att bli kvitt suget. Och då är det ju bara en dag kvar till helg! Brukar egentligen inte supersugen då på lördagen, men bara för att jag "får" så måste jag. Och så, vipps, har karusellen varit igång igen. Måste jag absolut ha nyttigheter så får det bli i annan form, chips, popcorn eller något annat icke sött. =) Provar så ett tag, ganska skönt att slippa jobba bort godissuget varje vecka. 

Träningen har gått bra, bra pass och känner mig pigg i kroppen trots att jag har konstant träningsvärk. Oftast är den på olika ställen men tackvare Botcamp med Purefitness är den nu jämt fördelad över kroppen. Tack Madde! ;) Helgens träning var hård så man skakade på slutet och funderade på om man var tvungen att stanna i en buske för att kräkas, paradoxalt nog var det samtidigt sjukt roligt! Tack igen Madde och Minette :D Resten av träningen i veckan har varit bra pass, träningen med Linda var dessutom tuffaste bicepspasset på länge. Hård vecka överlag när jag tänker efter! Bra det, är ju bara en och en halv vecka kvar till "semester" och träning med enbart gummiband, vattenflaskor och kroppen som redskap i fyra veckor. Ska se till att vrida ur det mesta av dagarna som är kvar här med tillgång till gym!

Så long..!

Kickoffen!ca kl: 10:35
Två glada och förväntansfulla teammedlemmar på väg till samlingsplatsen i Skatås.


ca kl: 11:00 - 12:30
Mördarpass för muskler och psyke. Intervallträning, cirkelträning, stafett, löpning... allt i ett - militär botcamp á la Purefitness. Svett, lera, illamående och ett stort mått jävlar anmana, alla jobbade som galningar på hela passet igenom! Samtidigt gryyyymt kul!  Man kände minst sagt att man levde. Och leva är ju härligt! ;) :Dca: 13.30
Äntligen matpaus. Hade dessutom hunnit duscha och bli rena och fina igen. 


ca: 15:00 - 19:00
Poseringsträning och fotografering på World Class. Madde och Minette gick även igenom stora delar av vad som egentligen händer på tävling, hur man ska fixa med alla förberedelser, dietande osv. osv. Fick dessutom en fullsmockad goodibag med BCAA, bars och smakprover på proteinpulver från Olimp (teamets sponsor!) bars, smakprover på proteinpulver och smartshake från Dalblads, vattenflaska från Enervit, bars och shake från Nanox, löpstumpor från Löplabbet. Mycket gott och blandat med andra ord. Fick även veta att vi har lite olika rabatter på bikinis, hudbehandlignar från t.ex. Helena Linde m.m.ca: 19:30
Mat igen! Välbehövlig påfyllning av näring i våra slutkörda, men glada, kroppar. Vi han även få i oss lite efterrätt innan några av gänget drog vidare ut i nattvimlet. Jag lyckades dock dra på mig en bitande huvudvärk och fick vackert dra mig tillbaka till lägenheten med Johanna som sällskap, som tur var. Så blev inget svirande för oss. Efter tre Ipren och en Panodil var jag tillslut av med huvudbanket och jag kunde krypa till sängs glad, mätt och mörbultad i kroppen. En super kul dag som jag vill ha fler av!

Superbra ordnat och väldigt trevligt sällskap av team och coacher...! :D


This is the Pure Team!
Nå ja, det är inte riktigt hela teamet, men hela styrkan som var med på kick offen i helgen i alla fall!  (bilderna har jag snott från teamets hemsida) Lördagen var allt från galet hård med utomhuspass a lá militär till elegant med poseringsträning i högklackat. Hela dagen var grymt kul, mer om allt lite senare här på bloggen! Nu blir det nämligen gos med min favorit kille och film i soffan, min kropp behöver horisontalläge för att bearbeta träningsvärken.

 

Hörs snart igen! :D

 


På väg mot kick off med Teamet!

Oho, nu sitter jag här på tåget och myser, mot kickoffen...! Wiii..!

Jag har säkert glömt massa saker, hoppas inget viktigt bara ;) har helt säkert med mig plånbok, telefon, träningskläder och bikini. Tror jag. Få lite halvt panik när jag tänker så där och får lust att riva ut hela packingen på golvet här i vagnen för att se så allt är med. Men det ska jag låta bli! Räcker med att jag måste springa och kolla så att jag verkligen har stängt av kaffe bryggaren minst tre gånger varje morgon. Imorse kollade jag dessutom packningen ett par gånger extra. Är det inte med så är det inte. Då ligger gjejerna hemma i säkert förvar på vardagsrumsgolvet. Är dessutom väldigt få saker man inte klarar sig utan under två dagar. Så länge man får mat så är det lugnt. Och bara bikinin är med. Hm. Hur som helst, är jag på väg mot en super spännande helg i träningens tecken....!! :D

Lovar att lägga upp lite bilder från kickoffen senare...! :)
Ha en superbra helg ni med!


RSS 2.0