Tränad

Tränad. Äten. Trötten. Gladen!

Han klämma in träning idag med. Ett lustigt pass idag med, ett axlar- o benpass till! Lite kort blev det dock, men det tog bra och känns lite lagom i musklerna. Prioriterade in en fika med min gamla "sambo" Camilla idag efter jobbet! Kom fram till att vi inte har setts på hela 4 år!!! Gud vad tiden går.... konstigt att jag själv inte har blivit en dag äldre x) Sjukt skoj att ses igen i alla fall.

Nästa vecka ska jag städa upp i min träningsvecka och köra strikt enligt schemat. Denna vecka är redan som den är, har blivit lite rörig, men har ändå fått ut en hel del av den i träningsväg! Imorgon blir det lite rajtan tajtan med jobbet, middag efter jobbet och sen utgång. Blir nog ganska lugnt iof, är på tapeten att åka till hem till Katrineholm på lördag fm.

Nu snart sängen, natti!

På väg!


Idag blir det lite blandat på passet. Ska köra massor med mage, ett par bröst övningar och ev lite triceps beroende på formen. Hade träning med Adeli igår och fick bland annat prova på ett gäng dips, för att hon skulle spana in tekniken. Inte helt fri från träningsvärken idag kan jag säga, de seten jag körde tog rätt bra... Så veckan är lite trasig redan. I Måndags ville jag ta igen den missade träningen från förra veckan och klämde in både ben, axlar och lite mage i samma pass. Och igår var det rygg och biceps med Adeli, plus dips då med. Blir en rätt trasig vecka detta med, ska träna imorgon, men på fredag är det utgång med jobbet så blir nog inte jätte mkt tränat. Om det inte blir på lunchen kanske... hm... I helgen ska jag hem och titta till herr hund som nu är på bättrings vägen till allas vår glädje! Men känner ändå att jag vill hem o titta till honom. Ska dock försöka ta mig tillbaka till Frukoststaden i tid så jag hinner med ett pass på söndag!

Nu gymmet i alla fall! x)

Stopp

Ibland blir det stopp i livet. Händelser som man inte rår över kastas hastigt och oväntat över en, händelser som kräver all uppmärksamhet och energi och som gör att allt annat får sättas åt sidan. I tisdags hände något ofattbart. Just en sådan händelse som får en att släppa allt och som tar högsta prioritet i ens liv direkt. Elvis, tidigare min alldeles egna tävlingshund och idag hela familjens älskade familjemedlem, blev biten i halsen av en annan hund som var ungefär 8 gånger så stor som honom själv. Han blev dessutom våldsamt skakad och skar upp stora delar av ryggen på en bur som stod alldeles intill. Allt hände på hunddagiset med både personal och den andra hundägaren på plats. Hastigt, helt oväntat och i efterhand helt omöjligt att kunna påverka.

I ilfart togs han till veterinären. Han hade svag puls, var kall och hade förlorat mycket blod. Där och då var det högst otroligt att det skulle gå att klara honom. Men en operation, närmare 30 stygn och en natt tillbringad hos veterinären senare så fans han fortfarande kvar hos oss! Illa tilltygad och fram för allt med ordentliga nervskador kunde han inte alls använda sina framben. Han kunde inte gå, stå eller ens sitta upp. Här blev allt annat oviktigt. Efter att fått veta hur illa det var från veterinären, gick jag hem från jobbet. Senare på onsdag kvällen kändes det enda rätta att åka hem till Katrineholm. Livet är så bräckligt för oss alla, även om vi sällan tvingas påminnas om det. Under de följande dagarna pendlade jag och resten av familjen mellan hopp och förtvivlan, glädje över minsta framsteg och sorg över det hemska som hänt.

Nu, efter dagar av osäkerhet om vår lilla Elvis över huvudtaget kommer att komma ur detta med livet i behåll, så ser det ut som att det finns en ganska stark strimma av hopp. Hundar är tuffa och även om de kan verka att må bättre än vad de gör så har vi börjat vågat hoppas. Elvis har flera gånger kunnat ställa sig upp under ett par sekunder, om än bara på tre ben så är det alldeles fullt tillräckligt. Han dricker och dricker hyfsat frivilligt och blir allt mer som sitt gamla vanliga jag. Fortfarande är det långt kvar men det ser ändå ut som det värsta som kan hända inte kommer att hända.

Ikväll har jag börjat på riktigt tro att detta kommer att gå. Nu är jag och Niklas på väg tillbaka till Sthlm och vardagen. Nu börjar jag släppa in annat i mitt liv. Nu hoppas jag innerligt att det ofattbara som har hänt sakta ska förtvina till ett mörkt minne. Nu ser jag framför mig hur Elvis skällande kommer att möta mig nästa gång jag kommer hem, om det så bara är på tre ben så är det mer än jag kan önska mig.

Älskade lilla djur. Älskade hund. Älskade vän.hoppla

Hoppade iväg till gymmet ikväll. Var riktigt glad att jag flyttade om i mitt träningsschema denna veckan. Var ruskigt taggad, hade kul och fick till ett kanon pass. Igår hade jag ramlat ihop till en liten benhög efter gymmet om jag gått dit... tror jag. Eller ja... ramlat ihop till en hög i alla fall. Inte bara ben på mig inte ;) Hur som hälst var dagens pass roligaste på länge, poppade på hög volym nyinlagd musik i öronen, gled runt och kände mig allmänt stark. x) Gillar när man känner sig så.

Var axlar och mage jag körde. Axlarna gick bra, dock lite dåligt med kontakten i mellan åt. Men körde många övningar och körde extra set på dem jag fick till kontakten på, så tror det gjorde ordentlig nytta i alla fall. Magen var också lite svår att få kontakt i på alla de ellvahundra övningar som man kan göra, skippade det som inte kändes rätt snart och gick på att köra 7 sett på den övningen jag vet funkar. Nämligen klassikern "ben-och-rump-lyft" på bänk. Man ligger på en lutande bänk med benen ner åt det håll den lutar, sen häller man i sig på någor lämpligt sätt så man inte hasar ner och sen är det bara till att lyfta. Först benen, sen rumpan. Blir bäst om man håller benen böjda, har man raka ben är det så lätt att man börjar pendla och får alldeles för mycket hjälp på uppvägen. Det tar inte allt för läng innan det tar kan jag berätta för dem som inte provat själva. Om det mot förmodan skulle behövad lite extra bajt i kistan så kan man variera och vika benen åt ena sidan, gärna med rumpan fortfarande så långt i från bänken som möjligt. Sista stöten blir att stäcka ut benen och vrida kroppen lite så höften pekar ner mot golvet i stället. Twista och bli stark. Svider dötts skönt i kistan. ;D

Nu är det bums i sägen, go natt på er! :)

Fula sig lite...

... ingen träning för mig idag. Gjorde en rockad och vilar idag och tränar imorgon, i stället för tvärtom som det var planerat. Man får göra så. Tror jag. Känner mig totalt urblåst i hela kroppen och haft svajande huvudvärk hela dagen. Är dessutom lite väl trött om dagarna tycker jag. Kan ju vara all möjligt som spökar... har dock fått för mig att det borde vara järnbrist. Tänkte att det var en bra anledning. För den är lätt att göra ngt åt! Äta mer järn. Småspik är ett alternativ. Eller något mer lättsmält kanske. Ska nog hoppa ner till konsumen och införskaffa en liten, liten bit blodpudding!

Byes sål! x)

Nytta vs Hysteri

Att hålla på som en galning och träna i tid och otid, väga sin mat och föra fotodagbok över sig själv och sin dagsform är något som kan väcka olika sorters åsikter. Diskuterade det här en hel del i helgen när min kära Jenny var här i helgen, alltid intressant att ha en ingående diskussion om det med någon annan som står på andra sidan staketet.

 

 

Jag kan själv tycka att gränsen är hårfin mellan hälsa och galenskap så här när man pysslar med seriöst gymmande, har fitness planer eller liknade. Å ena sidan tycker jag det är vansinnigt vettigt att lägga energi på att sköta sin kropp minutiöst (inte för jag tycker jag har kommit till en sådan nivå ännu kanske :p men det är ju dit jag är på väg) där för att man får så otroligt mycket ut av det, man blir pigg, orkar så mycket mer i vardagen, håller sig frisk, känner sig starkare, blir starkare (!) mm. Det är inte bra kroppen och utsidan som får en boost utan även insidan/själen. Man skaffar sig nyttiga rutiner, prioriterar sömn och blir ofta ganska duktig på att pussla runt saker för att få det att passa med mat, sömn och träning. Det är väll här det börjar komma in på den andra sidan av myntet. Att tokträna och vilja se nästan groteskt vältränad ut i en minimal bikin medför en hel del prioriteringar som kan ses som uppoffringar.

 

Oavsett hur bra man är på att pussla med vardagen så är det bara 24 timmar på dygnet. Såvida man inte kan trolla. Att satsa på något innebär att annat inte får plats. Det bli lite stressigt att hinna med och vissa saker blir inte av. Sen är det den kanske största skoskaven gällande träning och fitness. Mat och vikt. De allra flesta människor tycker, oavsett vad alla ideal säger att det kan vara värt lite extra kärlekshandtag för att kunna njuta av livets goda, tänker då främst på en kaka eller två till kaffet, en extra portion av efter rätten på fredag kvällen och så vidare. Även om det är lite paradoxalt att folk som är "i form" beundras samtidigt som den som inte tar av sockerkakan som kollegan bakat på fem-i-tre-rasten ses med inte helt blida ögon, så är det precis så det är. Att inte ta en sockerkaka någon gång ibland är ändå inget mot att helt hoppa över öl på After Worken, dricka proteindrinkar till mellanmål och så vidare. Eller...?

 

 

Måste faktiskt säga att tolleransen mot tränings-nörderi är väldigt hög på sina ställen. De som har anammat träningskulturen bara lite grand och gärna vill identifiera sig med i hard-core-träning, verkar snarare uppmuntra nitisk vägning av dagens alla mål. Det är viktigt vad man äter minsann. Och när. Eller kanske ännu viktigare. Vad man INTE äter. Till exempel. Att pilla bort och sedan slänga fem äggulor i papperskorgen varje dag för att få ett optimalt tillskott av det värdefulla p r o t e i n e t är nödvändigt. Här börjar jag själv bli trött faktiskt. Måste börja med att säga att jag tycker min PT är super bra, väldigt kunnig och jag lyssnar verkligen på det hon säger. Fullt förtroende. Men... även hon föreslår bortpillande av äggula. Jag klar inte det, det är fööör skevt för mig och inget jag vill ändra på. Man slänger inte mat, av principskäl! Att ge dem till en eventuell hund hade kanske vart okej, men att göra sockerkaka av dem och mata pojkvännen med känns inte helt bra. Hur omvänt blir inte det? Jag ska inte äta äggulor för att de är feta och onyttiga, men han ska trycka i sig dem? Nje, blir inget med det. Får bli till att hålla sig till ett ägg om dagen eller att mosa i sig äggen, vara glad och ev dra in på ngt annat.

 

Något annat som lätt verkar gå över styr är kroppsuppfattningen. Jenny, i egenskap av betraktare från andra sidan, var bekymrad över detta. Risken att totalt snöa in och tycka att minsta lilla fett cell på kroppen är ett gift, verkar oroväckande stor. Det kan förstås mötas med att det som är "normalt", med kärlekshandtag och en bilring här och där inte heller är hälsosamt. Vist, ur ren fysisk synpunkt är kanske lite för smal och övertränad kan likställas med att vara lite för mjuk och gosig i sin trivsel vikt. Men. Det handlar ju som tidigare nämnt även om insidan. Att själv bli fundera på varje liten smula mat man äter, hur mycket extra muskler som behöver växa eller behållas alltid och hela tiden är mycket påfrestande för psyket. Tycker jag mig läsa det titt som tätt på många fitness-bloggar, om folk som når stora framgångar i tränings-/tävlingssammanhang men som även berättar om hur det upplever att deras uppfattning om sin egen kropp blir till en belastning, även fast den är mer fit än man borde begära. En balans är viktig, balans är bra, men samtidigt måste det nödvändigt med extremt satsande för att bli bra, oavsett vad det gäller. Hur göra?

Ingen aning om hur den ultimata lösningen ser ut. Bara att det verkar minst sagt komplicerat. Man får prova sig fram helt enkelt och hoppas det finns folk på andra sidan staketet som börjar gapa på en om det går för långt. Och som kanske slänger ut en livboj om man börjar simma på för djupt vatten? Under tiden: Träna hårt och ge järnet. Var nitisk och disciplinerad. Samtidigt, behåll huvudet kallt.


Mooooooot tha gym!

Mot Triceps! Mot Bröst! Mot Gyyyyyyyyymmet! x)

Fylla år!

Helgen har vart härlig med både träning, finbesök från Katrinehom (jenni!!) och promenerade i solen! Jenny var här och grattade på min födelsedag och vi passade på att ha det super trevligt tillsammans. Snackade hemlisar, shoppade på stan och promenerade i solskenet. Mysit! På tal om mys så var stora delar av familjen här i torsdags och åt tårta, gav mig paket och socialicerade sig x) På onsdagen var ett mindre gäng av oss i familjen (kusin, syster och jag) ute på kvällen och drack vin och åt god mat, även detta av anledning av födelsedagen. Älskar verkligen detta med att fylla år! Alla som kommer och hälsa på, alla som ringer, allt kul som händer, paket och allmänna festligheter. Allt på en gång! Jag vill fylla år oftare!! x)

Var även nöjd med att jag lyckades hålla min träningsplan under dessa dagar så när som på onsdagen då jag hoppade över ett pass till fördel för festligheterna med syster och kusin. Prioritering. Alla andra dagarna klämde jag in träningen som jag skulle. Prioritering. Har kanske inte hållit maten så dr exemplariskt men har ändå vart hyfsat ballanserad. Nöjd. Även om jag vill fylla år oftare än en gång om året så gör jag ju inte det och tycker att det är en av ett fåtal helger som man faktiskt måste fira ordentligt. Prioritering.

Idag tjuvstaratde jag veckan som vanligt med mitt benpass. Gick grymt bra även om jag hade lite ont i knäna. Helt skakis i benen när jag gick där ifrån. Som det ska vara med andra ord!


Laddad!

Idag träffade jag Adeli för tredje gången för att ta min teknik till högre nivåer, den här gången var det bröst och triceps som vi skulle gå igenom. Sved ordentligt i musklerna under övningarna, härligt. Farchinerad över hur lite man kan ändra för att koppla in helt andra muskler, lutar jag mig en halv decimeter frammåt där eller håller armarna lite för lågt där så kopplas hux flux en annan muskelgrupp in och hjälper till. Omedvetet fusk många gånger som leder till mindre träning av den musken man faktiskt vill träna. Kroppen är smart tycker den och tar hjälp från hela alla resureser x) En sak som var lustig var att, under tricepsdelen, när jag körde puchdowns så lutade jag mig en aning bakåt när jag började bli trött vilket bara gjorde övningen ännu tyngre! Bakvänt fuskande alltså! Tog grymt bra på alla övnngar, ska bli spännande att börja köra det här passet själv sen. Nu är träningsupplägget nästan helt klart! Bara ett pass kvar att lägga upp, Rygg och Biceps! Jag är grymt sugen. Watch out!!

Fit for fight


Otålig

Ja, ja, jag vet att det bara gått ett par veckor med ett halvfärdigt träningsupplägg och fortfarande ingen fastslagen kostplan. Jag har nästan ett helt år kvar tills jag ska stå där. Det tar tid att bygga, tid att blir fit. Jag vet. Tålamod och konternuitet är en trärnandes bästa vän. Men jag vill att det ska hända saker nu! Nu! Nu! Det underliga är att man känner sig så mycket större och starkare bara av att träna några dagar mot ett fast mål. Redan känner jag att det tar form! Och så kollar jag i spegeln... så fort gick det vist inte! Ser fortfarande ut som den lilla julgrisen som jag har sett ut den senaste månaden! x) Imorn blir det som tur är mera rörelse i rätt riktning, träningsupplägg av bröst & triceps med Adeli...! Wii..!

Måndagsträningen

Igår blev det rygg och biceps. Rygg brukar ju vara svårflirtad gällande att få bra kontakt, men igår var det helt omvänt! Bestämde mig för att köra på den lite lättare linjen som jag gjort de senaste passen, och körde tex bara ca 30-35kg och 15-20 reps i latsdragen. Fick bra sug musklerna faktiskt! Provade även en, för mig, nyuppfunnen övning med hantelrodd i "rygglyfts-ställningen" (se nedan). I stället för att ligga platt på en bänk och se allmänt underlig ut, så tänkte jag att det var en bra kombinationsövning med både lyft och flyes. Började först med rygglyft, tre sett. Sen körde jag tre sett där jag  höll kroppen helt vågrät och samtidigt körde flyes, inte nytt för den luttrade kanske, men en bra övning som tog väldigt bra i hela ryggen, både över och under delen! Tog så bra att det till och med kändes ordentligt i ryggen även under biceps övningarna. Det har nog aldrig hänt förut! Grrrrimi! x)

Ikväll är det egentligen vilodag, men imorgon lär det inte bli ngn träning då ngn (hint, hint) fyller år och då får besök av kusin, syster och en flaska vin bland annat. Så blir det ikväll spinning tillsammans med Selma på SATS Vällingby C, skojit. Får se hur träningsvärken i benen utvecklas efter det! ;)

Het bild på het "rygglyftsställning" :p Tog dock ruskigt bra!

 


Årets första veckostart!

Idag rullade första veckan på nya året igång...! Enligt planerna var det dags för att pumpa benen. Var ett lite krångligt pass med flera nya övningar som jag har fått av Adeli (PT). Var svårt att få kontakt i ett par av dem då jag aldrig kört dem tidigare och var tvungen att fundera mycket på tekniken. Tex ingår nu mera en "utfallsövning-i-smithmaskinen-och-med-steppbräda" i mitt benprogram. En mycket bra övning som tog bra med instruktören instruerande bredvid, själv var det lite svåtare at få till det. Blev ordentligt svettig och även lite skakis fram emot de sista repsen, men kontakten var ytterst opålitlig. Kände lite ibland, ibland inte. En annan ny övning är raka marklyft, även dessa i smithen och med steppbräda. Den gick inte alls. Först kom jag knappt ihåg hur jag skulle göra och sen jobbade mest ryggen fast det var tänkt att baksida lår skulle koppla in. Märkligt. Körde på i alla fall och fokuserade stenhårt på tekniken i stället, hoppas på mer kontakt när rörelserna kommer naturligt!

Annars var mina knän inte hundra idag, tror att det kan ha och göra med promenaden i kylan igår. Efter som jag inte har vidare tunga vikter just nu, så körde jag på 3 set per övning trotts att det kändes. Tror inte det gjorde någon skada. Får se hur det känns under nästa veckas benpass och se om det är något som är på gång eller om det bara var tillfälligt.

Hur som var det ändå ett under omständigheterna ett bra pass. Bra fokus och närvaro. Har även börjat leka mathittler nu igen. Idag var första dagen och så längt har det gått fint x)

Imorgon är det jobb igen och sen blir det rygg och biceps på kvällen. Egentligen ska det vara bröst och triceps imorrn, men då jag mixade till det lite under nyår så har jag fortfarande träningsvärk och tror därför en tillfällig rockad har sina fördelar.

Natti!Gått in det nya året

Dagens första och även segaste dag. Gick upp lite innan tolv i morse och har mysat i soffan större delen av dagen. Har även vart på en timmes promenix ute i snön. Skönt att kunna strosa runt här i Frukoststaden mitt på ljusa dagen. Skönt och varmt väder, nära nollan! Var kramigsnö så man halkade runt i snömodden var man gick,  men inte mig imot, bra med lite extra träning! :) Nu sitter jag o väntar på att Niklas ska bli hungrig han med så vi äta lite god och närande mat snart. x)

Imorn blir det benträning på gymmet enligt mitt träningschema.RSS 2.0