Ujuj...

... mycket på g med flytterier och annat. Så har blivit väldigt lite träning på sistone, har dock hållit mina morgonpromenader hyfsat. Kommer inom kort flytta in i en lägenhet i Vällingby, där ligger inte mindre än två gym inom en radie av 50meter!! Då kommer det garanterat bli mer träningsbloggande. Vi hörs snart...!

C u ;)

Ont, ont...

... mycket ajaj i armarna idag. Igår var det likadant. Träningsvärk. Grrrrymt ju x) Inte ofta det bli så bra träningsvärk i biceps och triceps, men nu värker det så skönt så. :P Vet i och för sig inte om träningsvärk och goda träningsresultat hänger ihop, men känns som de gör det. Ju mer träningsvärk, ju bättre var träningspasset och ju mer växer och utvecklas jag! Någon som har fakta som stöder detta? Vore extremt intressant..! Give me!

Igår blev det en 5km morgonpromenad, hade tänkt att köra crosstrainer eller spinna lite på eftermiddagen, men fick hastigt och lustigt åka iväg på en lägenhetsvisning i Sthlm på eftermiddagen, så bidde ingen mer träning än så. Bra att jag kom iväg på morgonpromenaden i alla fall..! Lägenhetsvisningen var lyckad, vi fick lägenheten och flyttar in så snart vi vill! Wiii....!! En andrahands två på knappt 60 kvadrat, har vi nu. Hyresvärden pressenterade den först som att den låg "mitt i stan", lät ju fantastiskt! Efter en snabb titt på adressen såg vi att det stämde bra, mitt i Vällingby. ;) Himla bra ändå, ligger 20 meter från ett SATS, 100 meter till ett dygnet-runt-öppet gym och 70 meter till tunnelbanan. Tummen upp! 

Idag blir det ingen träning heller, tar en helvilodag idag. Måste  ha tid att utnyttja ätardagen till max!! :D Har även klipt håret och gjort blonda slingor, se nedan för resslutatet. :P Ikväll blir det dessutom Katrineholm och mammas goda mat. x)

Bifogar en liten lördags-soff-mys-bild...!
(Niklas är i fotoögonblicket ovetende om webcamen)

 


Ute

Vart ett härligt, härligt promenadväder idag! Blev en runda på 10 km, fram och tillbaka till Erikslund. Mina benhinnor var lite trassliga idag, kunde gå i bra fart första fyra kilometrarna men sen började jag känna av dem, så var tvungen att slå av på takten. Konstigt det där springa 9km är inga problem men promenera halva den sträckan funkar sällan. Men, men, bara att knata på lite längre tid i stället. :) Väl framme på Erikslund passade jag på att handla en innerkruka till min lilla kaktus som har växt ur sin tiny-mini kruka. Hittade även två snygga (och billiga) blockljus som fick åka med hem i väskan!

Tidigare idag var jag på gymmet och körde armar, triceps och biceps. Gick himla bra faktiskt med bra kontakt och lagom vikter där jag kunde köra mellan 8 och 15 reps per set. Körde 4 set på alla övningar, tre övningar på biceps och tre övningar på triceps. Bra jobbat. *Klappar mig själv på axeln* x)

Slutligen så kan dagens träning sammanfattas i drygt 12km promenad (promenaden plus de två km fram och tillbaka till gymmet) och ett bra styrkepass. Gött! Nu ska jag leka lite hemmafru och laga lite mat lagom till Niklas kommer hem från jobbet..! x)

Långpromenix comin' up...!

Idag är det inget regn. Ingen snö. Inget som kan stoppa mig!! x) Lite kallt är det ute så blir till att pälsa på sig. Erkislund nästa! Totalt 10 km.

I'll be back...

gymma -inte gymma - gymma - inte...

Hm. Fick en sån flashback från igår. Jag står startklar. Gymkläderna på. Har peppat järnet med massa bra och högljud musik. Ska till gymmet och köra ben och axlar. Letar efter väskan. Hittar inte väskan. Niklas har väskan på jobbet. Gymkort och gymhandskarna bor i väskan. Attans. Inget gym!!!! AAAAA!! Laddad som jag var gick det inte bara att trycka på off-knappen. Körde axlar här hemma med den ensamma hanteln på ca 6-7 kg, man får köra bra många innan man känner att det tar i vissa övningar, i andra dör man efter två. Intressant var det. Kände mig dock inte speciellt färdig efter det utan drog på mig springbrallorna och gav mig lite på måfå ut i kylan. Hittade ett par rejäla trappor (77 steg minsann) som jag sprang upp och ner i tio gånger, plus en vända i ett par andra trappor som var något liknade. Sen sprang jag hem, hyfsat nöjd med dagens träning trotts allt. Har ju även varit så disciplinerad idag att jag tog mig iväg på den där morgonpromenaden jag tänkt ta så länge nu...! Dagens träning blev alltså: promenix på 5km innan frukost, sen styrketräning axlar och trappträning. En helt ok dag!

Nu ska jag fixa lite föda.


Nu...

... drrrr-rrrrum.... morgonpromenad! XD


Wtf...

Påpälsad för promenix. iPhonen i fickan laddad med nya radiokanalas-apps. Det spritter i benen. Öppnar dörren. Häll regn och snålblåst. :| Nooo!! Stänger dörren igen. Kollar smhi.se. Kanske blir det bättre till kvällen. Kanske inte. Jag tar av mig jackan. Springa i regn kan jag göra, men promenera en mil med plaskblöta skor och riskera att få en fuktskadad telefon och eventuellt en förkylning är jag inte sugen på. Blir till o sitta inne o rita lite ist.

Väntar på uppehåll.

Muppinternett

Var och tränade på gymmet igår, men pga att min lilla, fina, duktiga dator och den svarta, smutsiga, fula routern inte kommer överens så hade kom jag inte in på internett. Dumma, dumma. I alla fall.... Körde bröst och rygg igår, och la även lite hastigt och lustigt in lite magträning på slutet. Hehe, är inte van att köra så många muskelgrupper på samma pass, burkar köra som max två, men nu när jag bestämt att lägga upp styrkan över tre pass i veckan måste man klämma in lite fler. ^^ Ben kör jag dock själva, är iof flera muskelgrupper. Men, men. Passet igår gick okej, var sugen och motiverad, men kände mig väldigt snabbt trött i musklerna. T.ex. orkade jag inte köra fler än tre hängande rodd i romerska ringarna, helt färdig. Fick nöja mig med vanlig rodd i stället. Bristen på ork har antagligen och göra med min deff-diet, så bara att köra på. Var ändå disciplinerad och sänkte vikterna när orken tog slut, körde minst 8 reps per set på alla övningar. Idag har jag en härig träningsvärk, mest i bröstet men även magen och lite i ryggen! Grrrymt x)

Har för övrigt kommit på att det är ganska bra att det inte finns så många maskiner på gymmet, man blir så mycket mer kreativ med fria vikterna då!

Idag blir det gymfritt,  istället blir det en långpromenix till Erikslund och tillbaka, blir ca 9 km. Vädret är lite fult men jag har bra musik i iPhonen så ska nog gå alldeles utmärkt. ;)

 


Veri nice weekend

Har varit en super bra helg, varit nere i Gbg och hälsat på både vänner och Niklas famlij. Hela resan slutade med att vi tog bilen via Sthlm och lägenhetstitt, med tillhörande rast stopp i både Katrineholm hos mamman, pappan och mormodern och Lidingö hos syster yster med famlij.

I tränings väg har det varit ganska lugnt denna helgen men i frdags var jag faktiskt till baka på Sats-lnadala och återigen en del av tränings-och-motivations-crewet! :D Jag och Johanna körde ett reält benpass! Roligt att vara tillbaka, men samtidigt lite underligt att komma som gäst till sitt eget gym. :S Passet gick bra och nu måste vi bara se till att ordna fler reunions för crewet. Sthlm nästa? x)


Starka armar!


Igår var det vila, idag var det armar och axlar! Gick himla bra, körde bara på utan att fundera särskilt mycket, tog bra och flera övningar körde jag på tills det inte gick längre. Har planerat just nu att köra tre "upp-starts-veckor" med upp i mot 10-12 reps per sett och lite mer konditionsträning. Idag blev det som sagt lite tungt efter några sett och då gick det helt enkelt inte mer än 7-8, var disciplinerad och bytte ner mig till lättare vikter då. Blev lite som dropsett. Kan vara lite tjurig annars och vägra ta en lättare vikt, men nu ska jag försöka göra den här fasen så som jag har planerat...!

I morgon åker vi ner till Gbg!! Blir därför ingen mer gymträning denna veckan. Men har ändå, med dagens träning medräknad, kört en sjudagarsperiod med "upp-start". Ska hålla igång resten av veckan med promenader och ett eller två löppass i Götet. Kanske, kanske finns det någon som bor på Guldheden som kan smuggla med en till SATS landdala...? *hint* *hint*  
I wish.... x)


Sprungen

Idag var det löpning på schemat, tanken var att springa en lite längra runda på ca 7km. Men var otroligt trött hela dagen idag, tackvare att jag slogs med John Blund fram till lite över tre i natt, så när det började dra ihop sig tänkte jag att jag nog egentligen inte orkade mer än en liten kortis runda. Tänkte ut en runda på knappa 6km och snörade på mig skorna. Men så kom lilla ödet in i bilden. Eller lilla glömskan. Knollrade till vägen i huvudet och sprang under fel tunnel under motorvägen, hamnade borta vid Erikslund. Det är långt för er som inte känner till Västerås. När jag sprungit så långt hemifrån tyckte jag att jag lika gärna kunde ta en extra sväng (kunde ju ändå inte bli en kortisrunda, lika bra att köra på o "spara" kortis svängen till en annan dag) :). Så sprang till Rocklunda och hem via MDH. Kände mig sjukt duktig och var säker på att jag sprungit bra mycket längre en en mil. En mil är långt. Tydligen längre än mitt medvetande kan förstå, visade det sig när jag kom hem o kollade på kartan. Knappt 9km hade det blivit till slut.... Så. Inte en mil, men bra jobbat ändå. Nu är jag sjukt slut, blir TV och mys hela kvällen! x) Nu har jag en vilodag och ett styrketräningspass kvar denna sju dagarsperiod.

Imorn blir det lite mera Sthlm får se om det hinns med lite träning eller om det blir vila!  

Härliga Höst

Idag har jag och Niklas vart ute på en härlig höstpromenad i solen. Gick till Lidl i Gryta för att handla lite kvarg, slank med ett par kakpaket också. Ups. Fick dock hjälp med att äta upp dem då vi stannade till på hemvägen och fikade upp dem hemma hos Anna, Niklas gamla klasskompis. Trevligt med lite söndagsfika så där. Sista snutten av promenaden gick väldigt lätt så där efter en välbehövlig påfyllning av energi. Totalt blev det en runda på ca en mil, bra jobbat! Från träningen i övrigt blir det vila, en av det två vilodagarna denna sjudagarsperiod alltså.  


Lördagkväll

Innan kvällens lördagsmys fick det bli ett besök till gymmet. Kan inte nog understryka hur mycket jag gillar att kunna träna när jag vill, inga tider att passa! Träna på helgen efter klockan sex brukar funka dålig, idag funkade det utmärkt! Träningen funkade också utan konstigheter. Körde mage, bröst och rygg idag, tre övningar per muskelgrupp. Tänkte lägga upp styrketräningen i tre pass per vecka nu några veckor fram över. Två löpdagar och två vilodagar kommer jag också att köra på under samma period. Kändes bra idag, tog bra och kände mig pigg och motiverad. Dock tar jag inte alls så tungt som jag kunde innan sommaren, men det är väll inte helt oväntat. Provade på ett par övningar jag inte brukar köra, sittups på boll och "rodd" i romerska ringar. Ringarna var himla skoj och lät inte bara ryggen jobba utan hela kroppen fick vara aktiv. Gillar sånna övningar, mera sånt! Är ju dessutom på ett gym nu som har möjlighet till det. Kreativt gymmande! x)


"Rodd" i romerska ringar. Funny!Gymmad!

Gött det var. Brände i låren och skakade i vaderna. Ben fick bli muskelgruppen som inleder den höstens långa gymera. Körde benpress, benböj, benspark, utfall, bencurl, upp och ner på plint med extra vikt och sist, men inte minst, vader. Jag var svettig, andfådd och underbart skakis. Härligt! Vet att det låter underligt, men det är sköööönt när det känns i musklerna att man lever!! Avslutade med promenixande på rullbandet.

Var alltså första träningen på nya gymmet, Member24. Var ett mysigt och väldigt frächt litet gym, mycket fria vikter och rellativt mycket öppna ytor. Tackvare att det inte var så mycket folk så funkade kombinationen liten lokal och mycket golvyta utmärkt. Dock saknade jag ett par kortare stänger att lägga på axlarna vid t.ex. utfall, vadpress verkade inte heller finnas och roddmaskin var bortprioriterad. Plus i kanten dock för mycket fria vikter, som sagt. Och. Inte att förglömma, dessutom fans en alldeles egen hörna med två boxsäckar och päronboll! Och mycket golvyta runt om. Vissa gym brukar ju kunna klämma in en säck men helt missa att man måste kunna röra sig runt den. På detta gymmet var det däremot någon som hade tänkt! Imorn blir det mera träning, rygg och mage, plus en promenix till IKEA för kuddinköp om vädret till låter.

Nu tillbax till fredagsmyset! x)

Gym med boxmöjligheter. Gillar!


Minus!!

Var inte hemma här i Vås för invägning i måndags vägde mig idag, fredag, i stället. Ressultat: minus ett kilo denna en och en halva veckan! Totalt minus 1,3 kg då. Tummen upp! x)

Mittiveckan

Igår var det sängen för hela slanten. Vaknade mitt i natten och fick säga hej till maginfluensa á la all inclusive. Hej, hej toaletten i alla möjliga vinklar. Nej, men usch, så får man inte säga, men så var det! Hade även feber som såg till att kroppstemperaturen åkte bergochdalbana. Totalt slut hela dagen, sov mest hela tiden (förutom då jag var tvungen att vara vaken nog för att infinna mig på bekvämlighetsinrättningen) var nästan för trött för att kolla mailen. Men bara nästan, hade min nya, fina iPhone en armslängd från sängen, så kunde klara av att kolla mailen ett par gånger i alla fall. Men det var ändå knappt. Framåt kvällskvisten tog jag mig iväg hela långa vägen ut till soffan och kollade lite TV. Dagens bedrift.      

Idag var dagens bedrift att åka till Sthlm på arbetsintervju! Tänkte att jag inte skulle vara frisk nog först, men när jag vaknade på morgonen var jag pigg som en liten nötskrika. Efter dusch och speed-packing var jag dock väldans trött och nästan golvad. Fick sitta på en stol när jag torkade håret, men kändes som det var så dags och ändra sig då. Intervjun gick bra i alla fall, ryckte upp mig och såg piggelin ut hela tiden där. Nu är det bara o hålla tummarna. Imorgon är en ny intervju på g, ska även försöka springa lite framåt kvällskvisten om jag är pigg nog. Ska nog gå bra. x)


Lyxerier

Mera träning idag. Var som sagt med Jenny hemma hos hennes föräldrar och svettades och flåsade i källaren. "Det är Emma som andas så högt!" gapade Jenny till sin mamma som klagade på pustandet och stånkandet. Det låter när man blir trött! Mina lungor är små och det känns inte som att min puls går upp tillräckligt, så högfrekvent och effektivt syreintag är ett måste! Fanns inbyggd pulsmätare på både spinningcykeln och på crosstrainern. Enligt den som jag som max upp på 104 slag/minut på cykeln och 90 slag/minut på crosstrainern. Pulsen låter väääldigt låg, måste vara ngt fel på mätmaskinen. x) lågt blodtryck kanske? Körde i alla fall totalt 30 min á 10 minuters intervaller, uppdelat på båda maskinerna. Sen körde vi styrka i mellan. Flåsade som en hund och svettades som en hund (kors i taket, jag som inte brukar svettas). Svettas i och för sig oftast relativt mycket när jag kör spinning. Gött var det och ska se till att motionera imorgon med, skönt ju! Känns som jag kommit i från träningen på senaste tiden, trevligt på ett sätt när man återupptäcker hur skönt det är. Snart är det dessutom dags för gym! :D>Comin' up<


Motionerad!

Igår blev det en liten löprunda på ca 5km och tiden 26 minuter. Emma nöjd. Emma var om möjligt ännu nöjdare med Elvispen som kom tvåa på agilitytävlingen igår. Duktig hund!

Ikväll blir det styrke- och konditionsträning hemma hos Jennys föräldrar. Lyx med crosstrainer, motionscykel och lite annat smått och gott hemma i källaren. Lyxigt också att vi får komma o använda det! :D

Hundjobb

Så, nu har hunden fått jobba lite och jag med. Mest mentalt, men lite springade har det blivit också. Det är interssant att träna med djur. Självklart är de sina egna individer med eget humör, dåliga och bra dagar och så vidare, men ändå hänger deras prestation så otroligt mycket på människan de sammarbetar med. Kände idag hur vi, jag och Elvisen, hade grymt flyt nästan hela tiden. Men så fort jag släpte mitt fokus bara lite, lite så sticker han iväg åt ett annat hinder än vad som var tänkt, går fel in i slalomen eller något annat. Är så fantastiskt att han nästan aldrig gör fel av sig själv, är jag bara skärpt så jobbar han på som ett litet ånglok och ger hundratio procent. Coolt när man tänker efter, tänk om man kunde vara så totalt fokuserad när man tränar själv! Ska faktiskt jobba lite senare idag också. Tossa, som också tränade agility idag, jobbar på resturang och de var korta om folk just idag. "Men du kan ju servera!". Jupp, det gör jag ju faktiskt. Så, klockan fyra i em bär det av till Dufweholms Hergård för att vara fin servitris...!

För er andra som är kvar hemma ikv, ni får fredagsmysa lite för mig också. ;)   


En av Dufweholms många salar, undrar om jag ska servera här inne?


Morgon promenixad!

Kors i taket, idag gick jag upp klockan sju för att morgonpromenixa tillsammans med mamman, herr hund var också med så klart. Är i Katrineholm nu igen också föresten. Är agilitytävling här i krokarna på söndag så är här och tjuvtränar lite just nu. Lite senare nu på förmiddagen ska Tossa och jag ut till klubben och köra lite. Kan ju inte träna på så mycket på bara ett pass kanske, men man kan alltid frächa upp sig och hunden lite! 


RSS 2.0