Gott och nytt

Nyår. Nytt år. Nytt och fräscht. Nya möjligheter!! Nytt liv!!! Halleluja! Är väll egentligen inte jätte impad över att datumräknaren tippar över sista nollan på årtalet och en ny etta rullar fram. Är egentligen samma lika som det var förra veckan eller förra månaden. Men. Ser ändå en viss poäng att hitta ännu en anledning att ta nya tag och peppa upp motivationen lite extra. Alltid bra med mål och drömmar. Så om de är förpackade i nyårslöften eller spontant uppkomna mål skaffade en tisdag mitt i veckan spelar mindre roll.

Att välja nyår som en startpunkt för ett sundare liv är inte heller helt tokigt. Det finns få människor som inte lever i dekadens över jul och nyår. Det är dessutom många (jag bland annat!) som tjuvstartar dekadensen redan första december. Det bakas, fikas, mysas. Man sitter inne under filtar och vill inte gå ut i kylan. Man reser hit och dit mellan släkt och vänner och "hinner" inte hälsa på gymmet tillräckligt ofta, osv. osv. Att efter denna period av innemys och pepparkaksknaprande lägga i en högre växel gällande träning och vettig mat känns inte helt oväntat riktigt vettigt.

Dock måste nyårslöften användas rätt, göre dig icke besvär om du inte tänker se till att de ger effekt på hela ditt nästkommande år! Jag tänker använda mig lite lagom av de mystiska nyårslöftens krafter. Mina planer för träningssåret 2011 är redan satta. Jag ska stå på scenen iklädd bikini och spänna musklerna i Göteborg över Luciahelgen 2011. För att kunna göra det och behålla den lilla värdighet som finns kvar när man står på en scen i bikini så ska jag ägna större delen av året till att förbereda mig. Jag är tanig i muskelmassa men desto fylligare i övriga kroppssubstanser. Rimligen en av det vanligaste utgångslägena innan en tävling (sen hur fördelningen ser ut kan givetvis variera kraftigt). För att fixa mitt mål har jag tre saker jag lovat mig själv.

  1. Lyssna på och göra som min PT säger.
  2. Träna kontinuerligt, inga luckor av andra orsaker än sjukdom.
  3. Inte äta godis/chips/glass alls under hela Januari. Efter det bara på helger.

Första punkten på min lista är till för att jag inte ska hitta på för mycket egna idéer och bli allmänt rebellisk efter ett tag. Jag vill ofta göra på "mitt sätt" oavsett hur mycket jag egentligen kan om det jag gör. Nu har jag skaffat en PT just för att hon kan och vet hur man gör, så nu ska jag lyssna på henne! Jag är inte vare sig särskilt utbildad eller erfaren inom fitness området. Självklart ska jag ställa frågor, diskutera och komma med idéer, men hon ska ha sista ordet om hur helheten ska se ut. (Oj, där skrev jag tydligen in godkännande för lite detalj ändringar här o där. Ups. Nej, men lyssna och göra som jag blivit tillsagd är nummer ett!) Att följa mitt träningsschema till punkt och pricka ingår här, inte träna för lite, så klart, men inte heller träna för mycket. Går gärna in i perioder då jag kör på lite för mycket och för hårt och så blir jag sjuk/får ont i knäna och sen kan jag inte träna vidare mycket alls innan jag bli bra igen. Andra punkten är inte mycket att orda om. Kontinuerligt tränande är a och o, utan det ingen uppbyggning! Sista och tredje punkten är till för att få fokus och koll på matintaget, nu är det nyttig mat som gäller för att maximera uppbyggnad av rätt kroppsvävnad. Är väldigt godis orienterad just nu men genom att skippa godis och sött ett tag så får jag ordning på det, har gjort det förr och det funkar bra bara jag tar det på allvar. Dock två undantag: När jag fyller i januari kommer det bli tårta, vissa traditioner ruckas inte på! Sen om/när sötsuget hugger tag i mig på helgerna så är det ok med Peppsi Max och en liten skål chips/popcorn. Som en liten nödlösning. Tror inte på att strypa allt helt, bli både onödigt jobbigt och risken för återfall är överhängande. Dessutom kommer jag snart gå på matschema och då kommer det inte finnas mycket utrymme för utsvävningar mer än möjligen på helgerna. Eller inte alls, PT bestämmer, mins punkt nummer ett!


Nu ska det snart börja donas med nyårsmaten! x) Ska bara hoppa in i duschen och duscha av mig dagens gympass. Blev bröst och triceps, med fin kontakt!

Gott nytt 2011 på er!!

 


Morrgonspinn

Blev morgonträning imorse med! Hoppade upp på spinningcykeln 07.20 och trampade på fram till 07.20, några minuter längre än igår blev det i alla fall! Var himla skönt idag med. Oroväckande hur lätt det var att komma upp en halvtimme tidigare dessutom, nästan så jag tyckte det var roligt för att jag hade träningen väntande på mig. Jag körde lite lagom varierat med tre tunga intervaller där jag körde på mycket motstånd och stod upp och trampade, där i mellan körde jag på mellan mycket motstånd och satt ner o trampade. Blev mycket tröttare och svettigare av cyklingen idag än springningen igår. På ett bra sätt! Nu sitter jag på innomhus-spårvagnen på väg hem mot mat och styrketräning av axlar med pojkvännen. Wiii....!

This skinny b**ch is growing!

 

Här kommer lite nostalgi från april 2010. Kollade precis igenom ett gäng formbilder och måste konstatera att det heltklart är i underkant med muskelmassa. Men. Det är på bättringsvägen! Igår var jag  på gymmet och bättrade på ryggtavlan. Fortfarande klart svåraste delen att få bra kontakt i. Körde ganska lätt och försökte verkligen känna efter så som min PT råder mig att göra. Tog det dessutom lugnt och sansat inget slitande i vikterna, tyvärr... :| är så skojjit att göra det ju x) Resultatet blev fin kontakt i iaf ländryggen. Hoppas på träningsvärk även i övriga ryggen idag!

 


Julgrisen på rullbandet

Igår blev det årets första postjulträning x) kände viss abstinens i benen som hade reält med spring i sig. På julafton kunde jag inte sitta still under "kalle anka" och hade nästan svårt att sova för att det spratt i benen. Så på juldagen när det blev en liten lucka i ättandet och socialiserandet tog jag den lilla gula bilen och åkte in till SATS Kompassen i Göteborg, ett av det få gym i Sverige som var öppet på juldagen!

Var ganska mkt folk där faktiskt, inte så konstigt kanske med tanke på att alla SATS människor i hela Gbg var tvungna att ta sig dit om det ville skaka om julmaten i magen. För att bli ordentligt trött hade jag bestämnt mig för att köra att litet "mini-triathlon", simning var lite svårt att få till som första gren så bytte ut det mot roddmaskinen ist. Vattensport som vattensport! Körde rodd i 20 minuter, lite lugnt i början och brassade på mer och mer ju längre klockan tickade på. Sen var det dax för cyckeln, varvade halvdant motstånd i sittande possition med max motstånd i perioder när jag stod upp och trampade. Sen hände något underligt. Efter ha vart lite lagom med folk fördelade på alla olika konditionsmaskiner, så skulle plöttsligt ALLA använda rullbanaden just när jag skulle springa. Mycket underligt. Funderade på en kortstund om jag skulle fråga någon som ändå bara gick på sitt rullband om den inte kunde göra något annat i 20 minuter. Men jag kom inte på något bra sätt att lägga upp det på för att inte verka otrevlig så jag skippade det och gav mig på en annan kostig variant av crosstrainer (typ den enda som var ledig). Fotpalttorna var lösa och satt bara fast på mitten så man kunde vinkla fötterna upp eller ner, handtaget var lika ostabilt det och allt snurrade kors och tvärs. Antar att det var för att det skulle kännas som man sprang på riktigt. Det gjorde det i och för sig inte men jag stod ändå kvar och spratlade på den tills jag lyckades norpa åt mig ett rullband. Inte helt lätt i den stenhårda konkurensen från andra gymmare. I alla fall, så fick jag en liten stund på rullbandet innan det var dax att åka hem. Hade en fikatid att passa minsan.

Var skönt att röra på sig, men saknade den där helt slutkörda känslan i kroppen. Blev lite hattigt med för mycket tid mellan varje övning. Nästa gång får det bli snabbare byten, plus att försöka pricka in en rba tid när det är lite folk på gymmet så alla maskiner man vill ha finns lediga.

Nu blir det till att åka till SATS Frölunda för träning av axlar och mage!


Nu är det jul! Igen!

Var ju jul förra veckan i katrineholm, nu är det dags igen fast denna gången i Gbg! Kom ner klockan ett i natt och har sovit ut ordentligt i morse. Så här dagen före dopparedagen så har vi yrt runt en liten snabbis på stan här i Mölndal och handlat den sista julklappen och bakat knäck! Eller kokat knäck kanske man säger. x) Blev supergod och aldeles lagom hård, hade i lite bakpulver precis när den kokat klart faktiskt. Läste mig till att den skulle bli lite krispigare då, vet inte om den blev det men god var de i alla fall!

Ikväll blir det julklappsinslagning, julgranspyntning och kanske en liten skinkmacka framåt kvällskvisten om man har tur :D

God jul på er!
 


torrträning...!

Igår blev det inget gymmande heller. Hettsade runt på stan o letade julklappar till Niklas familj, tvättade och tossade runt i förvirring i lägenheten. Hade tänkt att hinna med ett kombinerat axel-mage-och-benpass nu innan jul, måste köra allt på mitt program som Adeli har lärt mig för att inte glömma bort det till januari! Vore inte så hm... kostnadseffektivt... att glöma allt och behöva nya PT-timmar för att repetera x) Men som sagt kom jag inte iväg, så framåt niotiden på kvällskvisten stod jag i vardagsrummet och "torrgymmade". Tog mitt träningsprogram och körde så gott jag kunde med mina luftredskap, simulerade träning och körde lite målbildsträning. Försökte tänka på alla små detaljer och vinklar. Måste ju vara det viktiga för att lära sig egenligen, att fokusera och tänka på hur man ska göra. Så kommer klämma in ytterligare ett mentalpass om jag inte kommer iväg till gymmet innan nyår! Måste se till att fästa all ny kunskap i min kropp. x)

Ikväll blir det chokladpralinkurs mellan 18.30 och 21.00!! :D

Så här fina kommer pralinerna bli ikväll. Minst! x)Julformen!

Nu har jag gått in i fas jul. I helgen firade vi jul hemma i Katrineholm, hur mysigt som helst var det. Ska till Gbg och Niklas föräldrar över den "rikitga" julen, så vi passade på att smystarta lite i förväg. Känns väldigt underligt nu att efter allt julstök och klappbyten att se att julskyltning och reklam för diverse julklappar fortfarande är i full gång i resten av världen (på tunnelbanan, på TV, i skyltförnstren osv.) Julen i helgen var inte bara hur mysig som helst, utan också full med julmat, godis, knäck, tårta m.m. Jag har kommit i julform. Julgrisform till och med, är rund som en liten boll.

Ska bättra på den ytterligare en vecka framåt, ska på en chokladpralinkurs imorgon med Niklas tillexempel! :D Sen blir det till att strypa godistillflödet helt i Januari, helggodis får det bli först i februari. Måste få ordning på form och framförallt ovanorna med småätande där efter nyår. Kommer dessutom gå på Adelis (PT:n) dietupplägg för att kunna bygga upp mig (utan att svälla alltför mycket på andra sätt) i början av Januari. Spännande tider. 


Önskelista...

... önskar mig en bra "app" till min iPhone så jag kan blogga med mobilen. Har blivit så lite bloggat nu... och jag vill ju blogga massor! Någon som har tips på bra aps?


in Gbg!!


Nu sitter jag i Johannas kök o äter lite chips och diskuterar senaste numret av body, en mkt bra uppvärmning inför att spana in Fitness Festivalen på Svenska Mässan imorgon!! :D Lite tidigare idag var vi på SATS-landala och körde ben, jag, johanna och även johannas bror som är här för att gå på mässan han med.

I torsdags var jag ju på min allra först PT-timme någonsin! Grymt kul, grymt förvirrande och sved sjukt bra i axlarna. Massor att tänka på, "håll så" "spänn där" "spänn inte där!" "rak där" "böjd där". Herre gud hur ska jag komma ihåg allt det där när jag kör själv sen? Massor med bra tips hur som hälst och nu har jag även fått ett axelshema att köra mina axelpass efter. Verri najs. Det västa med passet var dock att hon (fru PT), plockade bort massor med vikt på alla övningar för att jag sk  lära mig att göra rätt. Snyft. Känns lite så där att köra tex hantelpress med 5kg.... :| Men bara att bita ihop, gör jag rätt så biter det duktigt i axlarna även med den lätta vikten! Måste faktiskt säga att jag i vanliga fall tycker att jag krigar på bra och pressar även när det käns tungt... men det var inget mot detta pass med hjälp av PT:n, det brann som eld i axlarna och kontakten var sjukt intensiv reps efter reps efter reps efter reps. Tror att jag börjar få en ny syn på det här med att köra liiite hårdare. Påminde mycket om när jag körde fys-träningrna på karaten eller mma:n, man kör på trots blodsmak i munnen och mjölksyra i hela kroppen, inte egentligen för att man är envis, utan för att man är så fokuserad att man inte har tid att ängna sig åt smärtan. Lite galet kanske, men samtidigt ganska skönt!

Sen fick jag mkt kritik för...
  • min hållning när jag lyfter, svankar aldeles för mkt med ryggen (även när jag står vanligt också tydligen)
  • dessutom är mina axlar framåt lutade
  • använder magen för lite men halsen för mycket i många övningar
  • jag har förbrottom och lyfter för fort, måste lära mig vara långsam och k-ä-n-n-a vad jag gör
  • jag är vinglig i många övningar
  • böjer handlederna när jag inte ska
  • osv. osv. osv...
Jahapp. Verkar ha lite att jobba på. Minst sagt. Jag är supertaggad samtidigt som jag förstår att det inte kommer att bli lätt detta. Bara att tuta och köra!

Imorn blir det som sagt festiva o fitness hela dagen lång x)

Vilande

Igår var det vila á la järnet. Kom visserligen hem lite sent med tunnelbanan, men hade ändå tid att laga ett gäng matlådor och dega framför Desperate House Wifes (som jag nästan höll på att missa!). Lagade god Thai mat, "löd cully" med thai basilika. Jummy, jummy. Dock kokar alltid min kokosmjölk sönder :| Blir inte så där slät och fin som den ska vara, utan blir små, små klumpar i den efter ett tag i kastrullen ;'( Why?? Ngn som vet hur man gör för att den inte ska klumpa sig kan ni ju gärna tipsa mig!! Har funderat på om kokosmjölk kanske inte ska koka alls? Man man vill ju ha den varm...

Idag är det rygg och biceps. Kan vara mage också.. kom på förra veckan att jag skulle köra mag två dagar i veckan, men verkar ha tappat bort det i min planering :o Måste ta reda på det. I alla fall blir det sällis på gymmet idag, pojkvännen ska äntligen sätta sin fot på SATS. :D 

Tjingeling


Smockat

Förstår inte vad det är med gymfolk och måndagar!! Verkligen ALLA var på gymmet igår. Och alla verkade köra bröst, fick inte tag på smithmaskinen en enda gång, så fick köra vanlig bänkpress i stället. Tycker inte det är riktigt lika bra som smithen. Eller ja, egentligen tycker jag vanlig bänkpress med passning är allra bäst, problemet är bara när man inte har passning så riskerar man att bli mos under stången om man inte orkar få upp den hela vägen. Mosrisken medför att man måste fega lite med vikterna. Smithen minimerar mosrisken, man kan i panik haka fast den i princip vilken höjd som helst när man märker att orken tryter. x) I alla fall, går blev det vanlig bänkpress, hade kört en del bröst övningar innan så fick plocka bort ytterligare vikt. Var ett ok pass, ingen super kontakt men orkade pressa på ganska bra iaf.

Körde även triceps efter bröst, tog bättre. Körde även dips allra först (även innan bröst), shit vad jag inte orkade många. Orkade som bäst 4 st!! Hoppas det beror på den aningen ökade kroppstyngden och inte att det har försvunnit muskler. Vi säger så. Det måste vara så x)

I dag är det vila och imorgon är det träning med PT igen! Skojigt värre. Och i helgen är det Göteborg, Johanna och Fitness Festivalen för hela slanten. Skojig det med! :D

Ruuumpa!

Igår var det benträning, idag har jag ont i rumpan x) Måste ju vara ett bra sammanträffande! Härligt med lite träningsvärk tycker jag allt. Gick inte så himla bra med benen igår (igen!) får ont i knäna när jag kör riktigt tungt, får nöja mig med halvtungt och då är det lite svårt att få det att ta. Fick ont i knäna i både smithmaskinen och liggande benprssen, körde lite lättare i smithen, men körde på ändå i benpressen... tyckte ju att jag gjorde allting rätt, hade bra vinkel på benen, knäna gick inte ihop osv, så bestämde att det var ok att köra på ändå. Utfall med viktstången tog bra i benen, riktigt bra, så bra att jag fick tok kramp i höger baksida lår. Där har jag haft problem förut så bestämde att det var klokast att ge upp och gå vidare till nästa övning i stället. Himla krångliga ben jag har!!! Och krånglet höll i sig minsan. Vadpress körde jag liggande för omväxlings skull, kunde lassa på bra med vikt men fick låsningar i högerfoten hela tiden. Wtf? Vill kroppen inte träna benen eller vad? Kanske skulle hjälpa o stretcha lite... :o Efter allt krångel har jag ändå ok träningsvärk, av ngn konstig anledning i höger ben, det som krånglade värst.

Magträningen gick i alla fall kanon. Kom på att de Sneda Crunchesen tog mkt bättre om jag lät benen vara böjda. Antar att jag får för mycket extra gratisskjuts uppåt om jag rätar ut benen precis samtidigt som jag lyfter upp ryggen från bänken. Gött. Tog ordentligt i nederdelen av magen. Känner av den ordentligt idag!

Så... halvbra benpass men bra magpass! Ned räknig.. ben + mage!

Vecka två i jakten på lucia pokalen formen startar idag! Gillar att börja ny vecka på söndag i stället för på måndag. Måndagar är en tråkig dag när man mååååsta göra saker, gå till jobbet till exempel. Känns så trist om det är ett "måste" att träna. Om jag därimot kör igång på söndagen känns det som att det är min egen strålande motivation som ser till att tjuvstara veckan, som om jag är super duktig som tar tag i det redan innan det hinner bli ett måste. Känns mycket bättre av någon underlig anlednig!! Man kan väll lugnt tala om att lura sig själv... eftersom jag alltid rullar veckorna från söndag så är det ju lika inrutat det egentlkigen... men det känns bra och det är det jag kör på x)

Ikväll blir det lite uppvärming på rullbandet för en gångs skull. Tänkte springa lite först, men så har jag fått restriktioner om att inte blanda kondition med styrka nu i uppbyggnads fasen. Så blir lite prommenera i stället, sånt som man ska göra ute egentligen... men jag vill inte slafla runt i blötsnön, så jag fular mig och ockuperar ett rullband i stället >)

Har lagt upp en ny strategi gällande magpasset:

Sneda Crunches
Sittande Höflyft
Crunches med Rep

Kommer bli lite extra fokus på neder delen av magen alltså! Har inte rikitgt bestämnt hur många jag ska köra, men antagligen minst 4 set per övning. Några fler på de övningar som tar bra och någon mindre om det är någon som inte ger så bra kontakt. Drop set brukar vara bra att lägga på om det inte tar iof, men lite svårt när det gäller magen, har inte kommit på ngt bra sätt att plocka bort vikt från mig själv x)

Innan träningen ska jag till Coop och hämta mitt paket med lite nytt pulver och ngra bars! Wii.

Nästan en hel vecka klar!

Nu är det bara ett pass kvar av veckoperioden. Har varit riktigt bra pass överlag, även om det gått trögt under någon övning så har jag lyckats vända till humöret eller ändrat övningar så det har blivit ett hyfsat träningspass tillslut. Nöjd med det!

Igår var det axlarna som skulle biffas till. Var på riktigt dåligthumör när jag började passet. Hade gått och sett fram imot passet hela dagen, men sen blev allt så stressigt på kvällen. Han inte med allt jag skulle göra, skulle laga mat, prova kläder och köpa ett skärp på HM. Skulle även klämma in att ringa till en kund efter arbetstid, enligt överenskommelse tyckte jag, men hon var sur och jag blev på ytterligarer dåligt humör. Inte arg eller irriterad, men allmänt spak och ofukuserad. Försökte vifta bort det med argumant som att "man inte ska ta med sig jobbet in i privatlivet", "hon inte var värd det" och så vidare. Funkade dåligt. Hade behövt lite dunka-dunka från mp3spelare på gymmet men glömde den hemma. Piss. Som tur var var axlarna på min sida och både orkade mer än vanligt och hade bra kontakt. Blev på lite bättre humör bit för bit och fick till ett bra avslut med droppsett med hantelpress. Okej, pass som dessutom lättade upp min kväll! x)

I kväll är det julfeeest på jobbet! Woho. Ska slå klackarna i taket och äta god julmat! :DVila...

.... var vila på programmet igår. Var sjukt träningssugen, men vet inte om det är ok att flytta runt passen hur som hälst. Så höll mig hemma, lagade god middag, förberädde ett gäng matlådor, började på en tavla och myste med pojkvännen i soffan en litenstund. Härligt vad mycket tid det blir på en kväll egentligen! Skulle ju ha fikat med Selma, en gammal klasskompis från gymnasiet, som jag hittat här i Vällingby av en slump. Hennes syster fick barn igår (!) så hon ville häldre hälsa på den nya krabaten, så fikan bortprioriterad. Inte helt konstigt ;)

Idag är det i alla fall rygg och biceps på schemat! I like! x)

RSS 2.0