Nu!?!

Nyss hemkommen från en himla bra benträning med Adeli. Blev hårt för benen på ett avslappnat sätt, om man nu kan säga så. Mycket, mycket teknik, lagom mycket vikt och balanserat antal reps. Fick mycket coaching om hur jag ska göra rätt för att minska belastningen på knäna, gav resultat. I vanliga fall brukar jag inte kunna köra ett helt benpass utan att lägga in lite pauser i form av spinning eller magövningar för att ta mig igenom ett helt pass. Men nu gick det! Skönt att få hjälp av någon som verkligen vet hur man ska göra! :D

Vi pratade även ytte pytte om när det är dags att börja smygdeffa. Eller rättare sagt jag frågade rakt ut, mest för att kunna förbereda mig mentalt. - Till sommaren kanske, föreslog jag och tycket jag var ute i god tid. - Mja, du kan väl börja redan nu, fick jag till svar. Nu!?! Redan???? Ja, tydligen skulle det vara bra för att se lite mer av hur jag ser ut under mitt mjukislager, så man vet vad man ska lägga krut på. Det var den mentala förberedelsen. :o Några morgonpromenader och gärna minst ett längre konditionspass i veckan, bör läggas in. Ska dock mjukstarta för att spara på benhinnor och knän. Ännu mera skärpning med maten nu igen blir det också så klart.

Ska fika min sista hembakta kanelbulle i kväll, sen blir det andra bullar av! New vants


Mina stackars träningsvantar har försvunnit spårlöst.... inte hittat dem vare sig hemma eller i "kvar-glömda-äckel-lådan" på gymmet. Förlåt att jag kallar SATS-vällingbys "kvar-glömda-låda" för äcklig men de får faktiskt leva med det när de verkligen sparar ALLT, ligger bland annat tre, fyra stycken shakes halv fulla med vatten/mjölk/proteindryck kvar i, en nappflaska med vitgrumlig vätska i, använda strumpor mm. Grät lite inom bords när jag letade efter mina vantar i den lådan, tyckte synd om vantarna om det hade behövt spendera tid där i. Tur för vantarna har de alltså inte legat där i utan har gått och gömt sig någon annanstans. Inte helt optimalt för mig kanske som inte hittade dem igen. Men i alla fall, nu efter ca en månad utan vantar slog jag till och införskaffade ett par fina nya blå vantar. Var rea på SATS (ett litet kompensations plus) så de kostade 150kr, helt överkomligt för ett par vantar som ska användas flera dagar i veckan.

Dagens ryggpass gick bara fint, imorgon blir det benträning med Adeli och på onsdag blir det till att inviga nya vantsen med ett axelpass!

Veckoplanering


Idag blev det en till promenad med sällskap, dock ingen sol men najs i alla fall. Blev en kortare sväng på drygt 3km. Även gymmet har blivit besökt. Uppvärmning 15 min på crosstrainern, sen blev det bröst för hela slanten. Körde mina 5 vanliga bröstövningar + 3 lätta sätt med dips. Kändes bra och jag jobbade på med fokus och kontakt. Blev ganska snabbt trött i musklerna, antagligen på grund av att jag haft en längre "vila". Avrundade med 5 set magövning på boll.

Planeringen för veckan ser ut som följer:

Söndag:   Bröst + Dips + Mage
Måndag:   Rygg + Chins
Tisdag:     Ben med Adeli
Onsdag:   Vila
Torsdag:  Axlar + Mage
Fredag:    Biceps + Triceps + Dips + Chins
Lördag:    Löpning

Känns som ett bra upplägg med ganska korta pass, fast bara en vilodag. Skönare att rulla på i rutinen och samtidigt få lite mer tid hemma på kvällen efter jobbet.
"jag flyger alltid 3m över marken, så att jag kan hoppa ut och ta en taxi"

Skippade träningen igår, pallade inte klämma in det var sjukt hungrig och var inte hemma så tidigt som jag hade tänkt, wtf, en dag hit eller dit. Idag blev en fin, fin start på träningen, först en 35 min promenix med Niklas ute i solen och sen ett pass på crosstrainern i 50 minuter på max motstånd hela tiden. Var riktigt härligt att röra på sig igen. Var lite orolig att jag skulle stå och hosta som en galning, men var inte fatrligt alls hostade lite i början men sen gick det över! Körde crosstrainern för att få lite flås plus träning av benen. Kände knappt att det tog i benen alls, blev andfåd så klart men benen kändes fräschare än någonsin. Tills jag gick av... då märktes det att jag tappat lite av styrsel i dem, kändes lite som spagetti. Men härligt det med :D

Ikväll blir det nyttigheter i form av hembakad pizza. Smaskens! Har dock dragit ner på helg godiset, inte riktigt hållbart att mosa i sig obegränsat ett par dagar varje vecka känner jag... chockerande va? x) Det fina är att Niklas har samma tanke, slipper jag dessutom frestas av hans godispåse! Nu mera blir det bara 12 st Toffifee på fredagkvällen. Idag får det bli godisfritt, får hålla till godo med cola light. Lär nog bli nöjd ändå med pizza och film och grejer.Måste säga att jag införskaffat en superfin löparryggsäck också! Ska börja springa hem från jobbet en dag i veckan tänkte jag. Är totalt 12km. Kanske lite väl saftigt att börja med. Men Stockholm är ju så fiffigt utformat med tunnelbanestationer längs med vägen. Så när man blir trött kan man bara stanna och ta en taxi. Nej, tunnelbana menar jag ju. Här på gröna linjen mot Frukoststaden ligger dessutom tunnelbanestoppen med ca 1km mellanrum. Kan man öka med en station, varje eller varannan veckan är det ju super. Löpryggsäcken är inte bara bra att stoppa ner arbetskläderna i, den är dessutom väldigt platt och går att spänna åt överaalt så den inte hoppar o far när man springer. Sist men  inte minst innehåller den även en inbyggd "vattenpåse" så att man kan dricka under tiden man springer genom en liten slang. Tänk vad dom hittar på. x) Bra grejer dessutom!

Nu.. pizzatajm!

InbokatWiii....! Idag är första träningen på 1,5 vecka inbokad. Ska softa runt lite på crosstrainern och köra lite ben o lite axlar. Blir gött som en mjukstart. Sen är det bara att öka i den takten hostan försvinner! På tisdag är det mera inbokningar, kl 19.00 blir det träning med Adeli, blir benfokus och ska försöka komma på bra övningar som mina knän gillar.

Snart är det hattväder också...! ^^

Påväg

Snart  på väg till gymmet igen. Har hållt mig borta i snart en och en halv vecka! Tråkigt att inte kunna träna av flera anledningar. Dels är det ju sjukt kul, så ingen vidare förklaring där. Men känner mig även lite stressad på att jag tappar träningstid. Alla blir ju sjuka då och då, men ska man orka träna och bli bra gäller det att hålla sig frisk! Därför jag inte velat tjuvstarta, med risk för att trilla dit i ännu en förkylning..

Ikväll blir det fika med Adela och imorgon ska det börjas tränas igen!

Sjukt

Det har varit en sjuk vecka. Hade feber i onsdags och i torsdags fick jag slänga in handduken och ligga hemma i sängen hela dagen. Samma sak i fredags. Hatar att vara sjuk, man har ont överallt snorar och är allmänt äcklig och så varken kan eller vill man göra något. Inte ens äta. Och då är det illa!! Nu är det mycket bättre i alla fall även om jag fortfarande har ont i halsen och får hålla mig från gymmet några dagar till.


I helgen var jag hemma i Katrineholm och träffade vänner och tjocka släkten. Lördagen blev lugn även om jag han med att träffa både lite folk och spaa med mamma på Duvfeholm Herrgård. Sjukt mysigt! På söndagen var det födelsedagskalas och mamma hade ordnat tee-party på söndagen med massa goda små kakor o muffinsar o scoones o tee o mackor osv. osv. till alla släktingarna. Super mysigt. Mycket härlig helg även om den var lite hostig.

Nu är jag åter tillbaka på jobbet, men gymmet får som sagt vänta ett tag till. Får vara hemma och ladda ett par dagar i stället. Och pyssla om min stackars pojkvän som lyckats ha fått ärva halsont, feber mm.

Ha de gott!

Härligt slut

Är så underbart slut i kroppen. Mest benen men i mage, rygg och armar sitter det kvar lite träningsvärk från igår. Körde ben på ett annorlunda sätt idag, 15 minuter på maxbelastning i crosstrainern, med "no hands" ballanserade på med armarna längs sidan. Följt av vader 3 x 20 med 35 kg, och halvliggande benpress 3 x 20 med 110 kg. Sist blev det upp på crosstrainern i dryga kvarten igen, samma sak fast nu även med max "steg höjd" (vet inte vad det heter men blir så man får maxa vinkeln på benen, som att gå i stooora trappsteg). Ett inte allt för tungt pass kan tyckas med sög ordentligt härligt i ben och vader vill jag lova, samtidigt som lungorna fick jobba på lite lagom. Är sån skillnad mot vanlig styrketräning. En blandning styrka och kondition är nog också det härligaste.

Körde ett boxpass igår, var lite lagom hårt. Var inte helt förstörd efteråt men helt genomarbetad. Lite samma känsla då som idag, fast mest i överkroppen så klart. Det lustiga är att jag idag har övervägande del träningsvärk i ryggen! Borde ju vara bröst och armar tycker man!? Boxning...? Hallå? Hela ryggtavlan, latsen och sidorna ut mot magen känns som någon bankat på med en hammare. Och imorgon blir det värre, alltid värre träningsvärk dag två x) plus att ryggen får lite sällskap av ömmande ben. Gött! xD

Men kan ha lite ont imorgon, ska på konsert! Ska bli sjukt kul att o stå o gorma till tonerna av The Ark! :D Vila på schemat med andra ord ;)

Veckan som gått

Varit en helt okej träningsvecka. Passen har gått bra, börjar komma i ett bra fokus och känner mig mindre utlämnad till om jag har en "bra dag" eller inte. Att plocka fram den där fokuserade känslan på beställning funkar strålande på styrketräningen. Det har jag (förutom att medvetet träna på att komma in i den) mycket att tacka all bra musik för! Är galet effektivt att ladda upp med bra musik på väg till gymmet, kan jag skärma av omgivningen, som lätt själ uppmärksamhet,

mycket bättre med min egen musik skrålandes i hörlurarna. På konditions delen går det inte lika bra att få till det där fokuset... har gått till jobben en morgon, men pga kyla, dåligt väder mm. Så är jag mindre sugen på morgonkvisten... är inte själv någon solstråle i ottan så behöver lite drag hjälp från solen för att det ska funka. x) Ska prova med lunchpromenader denna veckan i stället! Är jag dels på ett piggare humör och har lättare att hitta "just do it"känslan en bit in på dagen, plus att det oftast inte är lite snorkallt som på morgonen. Måste hitta på en lösning för att få in någon typ av konditionsträning. Håller väll kanske med om att promenader inte är någon super cardio, men bra mycket bättre än inget och dessutom en bra start! Har som sagt fått upp ett bra fokus på syreträningen och det är den biten som ska prioriteras just nu. Byggas är vad som ska göras!! x)

Söndagen ska tillbringas med lite kladdades på en ny tavla som ska hänga i vardagsrummet, i kväll är ett boxpass inbokat med Selma! Men först, en liten promenix i det fria...! :DRolleing - rolleingFöregående vecka gick si så där, var sjuk och på resande fot så blev bara tre pass totalt. De två sista var dock rikitgt bra pass, lördagen och söndagen. Lördag blev det rygg med Johanna ner i Gbg, himla skoj att köra på Landala då och då med henne. Såg ruggit bra ut gjorde hon också halvvägs in i deffen. Hejja, hejja! Igår söndag blev det ett helt ok benpass. Mixade om ordningen på övningarna och blandade in ett par magövningar i mitten, allt för att få mindre tjuriga knän. Funkade ganska bra och kunde köra alla övningar.

Denna veckan är det nya tag. Ska bli spännande att höja vikterna på många övningar! Idag har det både blivit morgonpromenix (kors i taket) och styrketräning av bröst. Var inte värdens längsta morgonprommenad, drygt 3 km, men alltid något och passar väldigt bra att gå från Fridhemsplanstunnelbanestation till Hornstull. Tänkte göra det till en vana. Extra smidigt eftersom frukost sen äts på jobbet! :D

52 gånger

 

Ja, hur lång tid ska det ta egentligen, tills man är så där biffig som man vill? Tydligen så ska ett år var en fult tillräckligt, nästan väldigt gott om tid. Är lång tid kan man ju tycka. Fast om man börjar räkna på det så är det ju bara ca 52 ggr per muskelgrupp. Eller om jag räknar från där jag är idag, bara lite dryga 40 tillfällen per muskel. Är inte mycket alls egentligen. Om man tänker efter hur lång tid det tar att lära sig saker till exempel. Inte räcker det med att träna 52 gånger för att kunna börja tävla med sin häst. Inte heller brukar det räcka med att träna på straffsparkar i fotboll innan man blir bra. Spela schack 52 gånger. Swinga en golfklubba 52 gånger. Ja, ni förstår vad jag menar.

 

Ja vist, nu kan man väl hävda att man ju faktiskt kör mer en en övning, mer en ett sett och bra många repetitioner vi varje tillfälle. Ja, jo, absolut, men 52 gångers träning är ändå lite. Blir lite ca 260 styrkepass totalt. Inte helt farligt mycket. Det kan man ju faktiskt lägga. Om man nu vill. Inte för att man på något sätt är fulländad efter ett år. Men man har kommit en bra bit av startsträckan och en bra bit av vägen att gå. För förhoppningsvis. Om man sköter sig.

 

52 gånger per muskel. Ca 40 gånger kvar. Det är inte mycket alls. Det är nära.  Det är värt att investera lite extra i varje tillfälle.

 

Fantastiskt vad kroppen är lättlärd!


Starkare!


Igår var det full rulle för att hinna viktiga saker på kort tid. Skulle hämta ut paket (proteinpulver + omega3 + BCAA från MMsports! :D ) hetsäta en bar (han inte mer), byta om till träningskläder och ta mig ner till SATS parken, allt inom en tidsperiod av ca 16 minuter. Det var lite tajt kan jag säga. Kände mig lagom lustig när jag sprang till gymmet i min vita kappa, med gympaskor på, träningsväskan hoppandes på axeln samtidigt som jag i farten åt min fudgekrispbar. Kände mig så lustig att jag var tvungen att fnissa högt flera gånger, vilket säker inte fick mig att verka mer normal. x)

Hur som helst var det ju PT-träning på programmet! Väl på plats i gymmet blev det genom gång av det programmen som jag kör nu. Skippade "mätningen" och tar det nästa tillfälle istället. Lika bra det tycker jag. x) Timmen gick väldigt bra! Adeli tyckte det hade hänt lite grejer både rent utseendemässigt och dessutom att jag orkade mer. Roligt! Fokuserade timmen på att gå igenom axelövningarna, men gick även igenom några magövningar och bicepsövningar. Höjde upp flera kilo på övningarna! Tjohoo!!! Ska köra med dessa nu några veckor, sen ska vi höja vikterna ytterligare och köra fler sett och mindre reps. Ska bli super kul. Ska även försöka skärpa upp kosthållningen så det kan bli ännu mer synliga resslutat! :) Starkare blir jag ju av träningen, men utan all "extra kost" kanske konturerna kan synas lite bättre. Fick mer tips och teorikurs av Adeli som över lag verkade mycket nöjd med min träning så här långt.

Nöjd PT. Nöjd Emma. x)RSS 2.0