en sak till

Måste bara säga att "hantel-mag-curlsen" funkade fint, även fast jag inte fick mycket till kontakt under själva övningen så hade jag träningsvärk i undre magmusklerna (under naveln) dagarna efter! Grrreat sucess..!


Hemma, sthlm och bebis

Ett gäng händelse rika dagar har tillbringats på hemmaplan i helgen och i Hufudstaden idag. Var på perty-party i lördags och träffade gamla vänner och svängde mina lurviga. Var en "51årsfest" där den ena fest fixaren fyllde 25 och den andra 26, var lekar, grillning och danserier ordnade i en stor lada ute på landet. 90-tals pop och Lady Gaga  spelades i högtalarna, härligt opretentiöst och en riktigt skön stämning. Söndagen var ju morsdag och firades med Sveriges antagligen godaste kladdkaka! Ska lägga ut receptet ngn dag. Var dessutom dagen till ära tillspetsad med extra bitar choklad, nötter och fluff (!) i kakan. Ingen deffdiet tyvärr. Men. Ack. Så. God. Idag har jag vart hela dagen i Sthlm och hälsat på min favorit Bebis med familj. Var en himmelens mysig dag med promenad , shopping, latte och annat som mammor gör (och som även pappor och systrar till mammor också  gör tydligen). x) 

Träning har blivit noll av fram till idag, förutom promenixandet då. Uppvilad för veckans kommande aktiviteter alltså. Nu är jag i och för sig helt färdig, men imorn är jag på banan igen! x)


Akut Planeringshjälp

Nu behöver jag peppa på mig själv en extra omgång. Nästan en hel vecka av icke fintness har fortskridigt. Halvdan tränings insats och skapligt bra med godsaker och mys, dekadens och alkohol. Love it, love it, men ville jag inte satsa på det här med fitnessen tyckte jag att jag hade sagt till mig själv? Jo! Jo! Jo! Också... Båda. Äta kaka och ha en samtidigt. Helst. Ska köra fitnessen på sparlåga till på måndag. Har festerier med hard core gänget (eller barndomsvännerna, för att använda ett annat ord) idag. Ska bli riktigt kul, har inte sets på bra länge och inte festat ihop på evigheter! Party, party! x) På söndag är det morsdag och då blir det till att fika med hembakad kladdkaka, äta söndags middag hos mormor och allmänt bara vara hos mamma och pappa och vara hemmakär. Aktiviteter som är svår kompatibla med att gymma flera timmar om dagen, peta kräset i maten och leva sunt.

Måndag där i mot. Då ska jag plocka fram det tunga artilleriet. Planering. Något jag av princip inte riktigt stödjer, men som jag lärt mig faktiskt har en positiv inverkan på många saker. Fitnessplaner bland annat. Att bestämma något och sen hålla sig till det funkar oftast ok. När det gäller fitnessen har jag märkt att det fungerar ännu bättre om jag skriver om det här på bloggen. Är svårt att modifera vad man har bestämt om det står vit på svart, som det ju faktiskt gör här. Att det är någon annan som dessutom läser om planerna gör ännu bättre susen. Känner mig lite övervakad och kan inte smit på samma sätt. Gör susen för motivationen. Precis som det var tänkt när jag började blogg. Duktig blogg! Och tack ni som läser! Så... till min planering, i grova drag: 

1) Inget godis fram till midsommar.
2) Springa en mil på under 55 minuter innan den 20 augusti.

Godiset får ryka nu ett tag därför att jag verkar sakna en disciplin på den fronten om har tydliga direktiv. Peka till mig själv med hela handen! På midsommar vill jag dock äta min kaka, så kör bara dit fram till att börja med. Angående springningen vill jag ha något som får mig ut i springspåret några gånger i veckan utan att slita mig i bitar. Har inte lust att tokträna konditionen järnet, andas så det piper i bröstet och få problem med knäna igen. En mil på 55 min känns därför rimligt. Eller..? Skulle gärna ha lite styrketräningsmål också, men med sommarjobb på en ö i skärgården, flytt och därför osäkert hur det blir med gymkort i sommar verkar det vettigare att spara styrketräningen till hösten. Blir kondition nu i stället ett tag...! Ska bli lite skoj att sätta sig in hur man gör det på ett smidigt sätt :)

Nu är det bara att se till att även denna planering blir som det är tänkt! Go, go, go..! x)Just så här ska jag springa i vattenbrynet och
solnedgången på Koster i sommar! :D


Fredagsspring

Precis hem kommen från en super härlig runda i skogen med Niklas. Gick till och hem från spåret för att spara på ett av Niklas knän som inte var helt hundra, verkade därför smart att inte springa på asfalt. Spåret var där i mot mjukt och härligt, sprang i ett behaglit tempo och solen lyste. Kanske skulle vara lite roligare att springa om man tog sånna här sköna turer oftare! Sälskapet gjorde förståss mycket för trevligheten, men att springa en lite kortare runda är nice då man slutar innan man faller ihop. Ska nog lägga in kortare 3 km pass lite oftare och då bara för att känna hur lätt det kan vara!

Avslutade med lite magövningar i köket. Har som projekt att försöka komma åt nedre delen av magen, men är svårt!Hhar nästan alltid bara träningsvärk i övre delen. Idag fick jag tag på en hantel som låg och skräpade i ett hörn och la den på fötterna för att få nederdelen att jobba lite extra. Kände inget när jag väl låg där, men hoppas ändå på träningsvärk! x) 

Min efter-deffen-hålla-sig-på-en-lagom-mat-nivå-för-att-inte-gå-upp-allt-igen går lite sådär. Har bakat kladdkaka idag som mamma ska få på söndag (morsdag incomin'), även om jag inte röde kakan så slank det ner en hel del smet. Dessutom vankas det pizza och fredagsmys strax!Magträning med hantel, vad kallas det? Hantel-mag-curls?
Man kan dock inte lyfta så högt med benen, av uppenbara orsaker.


Mobilbloggat!

Tjo...! Nu sitter jag på tåget på väg till västerås. Har råtråkigt, glömde mp3 spelaren hemma och valde bort att släpa med datorn, var som vanligt galet sent ute till stationen så hade inte tid att köpa en tidning heller. Tänker att den som väntar på ngt gott... längtar en massa till min alldeles egna niklas ♥ som jag föreställer mig agerar välkomstkommité när jag kommer fram! Var sjukt länge sen vi sågs nu. Ska se om jag kan få tag på en cola eller kafé eller något här i väntans tider. Hälsningar från vagn 14

Defferier


Har fått lite frågor om det här med deffen, skoj! Tänkte svara så gott jag kan, dock är nedanstående text är en mix av fakta och mina egna högs subjektiva åsikter, det blir upp till läsaren att bedöma vilket som är vad ;)

Till att börja med för att räkna ut hur mycket behov av energi du har, ditt BEE, dvs ditt basala energibehov. För att räkna ut detta behöver du veta din ålder, vikt, längd och kön. Inte speciellt komplicerat med andra ord. Använd sedan följande formel: (Här jag har jag stulit info från Koloseum Forum)

 • Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) - (4.676 x ålder)
 • Män: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) - (6.775 x ålder)

När du fått ut en siffra ska du multiplicera den med din "aktivitets nivå", som lägst 1,2 och som högst 2. Där 1,2 är en söndag i soffan eller en dag i kontorsstolen. 2 ska motsvara en som tränar och tävlar i en konditions gren, man kommer alltså in inte upp 2 för att man går till gymmet en timme efter jobbet eller springer en halvtimme om dagen. Detta är alltså vad du behöver, för att gå ner i vikt behöver du äta mindre. 500 kcal mindre om dagen ska ge resultatet av minus 0,5 kg per vecka. En rimlig hastighet för viktnedgång. Fast beror förstås på hur stor du är från början, generellt lättare att tappa mer om du har mycket att ta av.

Vid min egen "Prov-deff" deff har jag tittat lite på ett kostschema som rekommenderar mellan 1700 - 1300 kcal per dag för att gå ner i vikt. Jag har då ett BEE på ca 2100. med tanke på det jag skrev tidigare är 1300 ganska lågt, och om jag inte minns fel är det till för att kunna lägga i en extraväxel på slutet av deffen. Om man orkar ligga på 1300 kcal (om man väger som jag alltså) per dag gå man självklart ner fortare, men det kan hända att man inte känner sig helt pigg på en så låg nivå, i alla fall i början. Har man jobb eller skola eller något annat man behöver vara pigg för rekommenderar jag att inte hoppa ner till 1300 kcal per dag direkt, utan ta det successivt så både kroppen men framförallt huvudet hänger med. Finns dessutom de som säger att det är svårare att hålla kvar muskler om man går ner för fort.

På detta schema finns även förslag på mat under dagen. Dock gillar jag inte att äta samma sak varje dag utan har själv räknat ut hur mycket jag kan äta av andra saker. Finns oftast bra info på baksidan av förpackningen annars har jag kollat Livsimedelverkets databas för att ha koll på det jag äter. Generellt finns det idéer om att fett och protein håller dig mätt längre och därför bör man se till att i första hand dra ner på kolhydraterna. Är du dessutom intresserad av att behålla muskler ska du satsa ytterligare lite mer på att få i dig proteiner, ca 2-3 gram protein per kilo och dag om jag inte minns fel. Väger du 65 kg bör du alltså äta runt 130 gram per dag, kolla även där på förpackningarna hur mycket respektive livsmedel innehåller. Eller så gör du som jag och höftar; ägg, kött, keso mm. = mycket protein. Jag vet folk som räknar hur mycket fett/protein/kolhydrater det är i varje måltid med, säkert bra. Själv känner jag att detta endast är på en hobbynivå, de marginella effekter denna stenkoll på protein och fettmängd kan jag vara utan. Är snarare så att jag tappar min motivation om jag ska hålla på och tokräkna allt, kollar bara specifikt innehåll när jag är väldigt osäker, annars kör jag på känn. 

Jag vill även passa på att vända mig emot denna kolhydratsskräck som råder i landet. Vist är det viktigt att du får i dig protein och fett för att känna dig mätt/hålla kvar eventuella muskler etc. Men kroppens i särklass viktigaste organ, hjärnan, förbrukar just kolhydrater som energi. Så har du något vettigt för dig i ditt liv där du behöver använda en viss tankeförmåga, så föreslår jag att du inte helt plockar bort kolisarna! Dessutom upplever hjärnan "svält" om den får för lite energi, dvs. för lite kolisar, och sätter då alla varningsystem. Framförallt upplever man (jag med många) detta genom hunger och "sug" som oerhört stort, vilket kan resultera i att man kommer på sig själv med att helt ofrivilligt äta sig igenom kylskåpet framåt kvälls kvisten/efter ett par dagar av deff. Vist man kan ju lägga all energi på att slåss med sig själv och sitt sug (viket kanske också är nödvändigt för de som tävlar i fitness eller byggning) eller så är man lite smart och gör det lätt för sig själv. Är ändå jobbigt att äta lite för den som är ovan. Så, inte helt oväntat vill jag alltså slå ett slag för de stackars kolhydraterna, de är bra för dig! Håll dem på en vettig nivå bara.

Sen är det ju oftast massa snack om ätardagar hit och dit. Vissa säger att under en ätardag hinner kroppen inte ta upp alla kcal man stoppar i sig. Jag ställer mig tveksam till det, då jag själv lätt kan sätta i mig flera gånger mitt ordinarie dagsbehov under en dag och jag upplever då att kroppen vist hinner suga åt sig ett bra gäng med kcal. Jag tycker absolut man ska ha lite ätardagar då och då, om inte annat för motivations skull. Har även hört att kroppen vänjer sig om man ligger på samma nivå varje dag, så lite ändring då och då är bra. Vet inte om det stämmer, men låter vettigt. Jag räknar mina kcal även under ätardagarna (har som mål att göra det i alla fall...) så att jag i alla fall får ett veckosnitt på under 1700 kcal per dag.

Till sist råder det lite delade meningar om det här med konditions träning under deff. Vissa tycker att det bara är onödigt och äter hellre lite mindre. Andra säger att de tappar mer muskler om det kör cardio/kondition. Tittar man på tjejer som tävlar fitness brukar de ju å andra sidan köra både cardio och styrka när de deffar. Hur Body Builders gör vet jag inte. Jag vet bara att för min egendel gör det stor skillnad om jag lägger in lite kondition och långa promenader, gå ner mycket mer effektivt då. Men har samtidigt kört mycket styrka. Upplever dock att jag tapat volym i musklerna men nästan inget i styrka. Efter som jag inte har gjort några mätningar vet jag inte hur mycket av musklerna som är kvar. Rekommenderar att man gör en mätning före och efter men börjar sin deff om man vill kunna utvärdera detta. Det kommer jag dessutom göra nästa gång... det skulle vara internsant att veta!

Så... där är min syn och lilla erfarenhet på det där med deff. Åsikter, andra erfarenheter och reflektioner är alltid välkomna...!


The end of Prov-deffen

Har levt ett par frihetsdagar i alla möjliga bemärkelser igår och idag. Verri nice. Imorgon är det tillbaka till vardagens sparsamma liv. Balans. Träning. Jag gillar det! Men jag gillar också att vända upp och ner på mig själv då och då. Måste man välja? Måste man ha en ståndpunkt? Variation is tha shit! x)

Var ju även klar med deffen i måndags! Var rätt coolt att jag faktiskt var duktig i tio veckor. Dock var jag aningen besviken över resultatet. Tycker i och för sig att det syns stor skillnad, men jag hade även satt upp ett siffermål på att jag skulle gå ner 5 kilo. Var inget drastiskt mål, för att jag ville ta det lungt, behålla så mycket muskler som möjligt och samtidigt göra en långsiktigt hållbar förändring av mig själv. Med facit i handen blev inga 5 kilo, gick ner 4,2 kg totalt. Är ju bra det, men hade gärna velat klara målet jag satte upp. Dock inte helt förvånande... har varit påsk, plugg panik och lite andra event som framkallat lite för mycket fuskande med maten. Har dessutom mest suttit still i min datastol eller gjort andra stillsamma aktiviteter, förutom tiden på gymmet förstås. Inte mycket vardagsmotion... är alltså väl medveten om varför denna prov-deff inte räckte hela vägen fram. Bra att veta till nästa gång!

Nu ska jag bara hålla mig på en normal nivå gällande maten ett tag och komma igång med träningen ordentligt, nu igen. Så får vi se om det eventuellt kan dra ihop sig till en riktig deff så småning om. Fast först ska jag satsa på träning och framförallt konditionen ett tag framöver. Ingen plugg panik i sikte på ett bra tag... forever faktiskt!! :D  Så nu kan fokusera på bara det jag vill. Gött, gött, gött.

(bilder på väg, än så länge gömmer de sig inne i kameran)

Oh, du dekadenta leverne


---✫✫✫---

I dagarna två har du fyllt upp min tid, oh, du vackra dekadens
Med champagne och vin i solig park, du gjorde mig så fri och stark
I den korta stunden du var min dag, du var min kväll
Med glass i sol på parkens bänk allt var så svalt
Med påsen full av godis jag avnjuter min TV
I morgon är vardagen åter här och jag åt dig svär
Oh, du dekadenta leverne...

sommarläsning :p

Freeeeedom! Klar med skolan for ever and ever! :D Nu ska jag hoppa ut i solen och stanna där ett bra tag. Järngänget i klassen möter upp i Slotsskogen. För vi har (snart) tagit exaaa-amen!! x)

Klick it!
Smitning

Smet i från pluggandet och ner på gymmet en sväng. Körde mage i en halvtimme, sen "glömde" jag ta med mig inneskorna och vattenflaskan när jag gick så att jag kunde ta en liten promenix utan barlast i solskenet! Hoppas på att de står kvar i skåpet i morgonbitti. Ska dit tidigt och smygväga mig, är ju alldeles strax slut på deffen! Helt fantastiskt underbart väder här i Gbg idag, hoppas det håller i sig tills uppsatsandet är klart...! På måndag ska det nämligen firas med tårta och glass och en liten flarra vin (eller två). x)

Ha det så skönt i solen!

Sooommar, sommar o sol...!


Go, go, go....!


Giiiiimi.
Bröst. Biceps. Go, go, go...!
Crosstrainer! I'll kill you!!
Pop that bobble..!

Jag fick en så otroligt skön känsla av frihet idag! Handledaren var nöjd med uppsatsen denna gången och gav bara små tips på förändringar, samt gav mig ett par funderingar som jag måste klargöra i uppsatsen. En nästan euforisk känsla av frihet infann sig samma stund som jag klev ut ur henne kontor. Kände att jag faktiskt hade tid med en liten promenix så där på förmiddagen. Styre kosan mot den omtalade Botaniska Trädgården. Tydligen skulle det finnas någon halv hemlig ingång till den bakom Sahlgrenska. Om möjligt blev mitt lyckorus ännu större när jag klev in genom grinden.

 

Skog! Riktig skog! Inte alls som sönderasfalterade Slottskogen. Hur mycket mer man lever när man går med grus knastrande under skorna, hör ett konstant sorl av fågelkvitter och känner riktiga lukter (både av doftande vårblommor och halv förmultnade löv)! Åå, detta är ju precis det jag saknar med stadslivet, gräs och träd och skog och barr och porlande vatten och grodor som kväker... osv, osv. Nästan för bra för att vara på riktigt. Eller till och med bättre än på riktigt!! Även om skogen är mer eller mindre orörd är det ju en massa inplanterade härligheter och exotiska växter här och var. Gick bland annat genom "Amerikanska Skogen" med massa granar och buskar från landet på andra sidan Atlanten. Inte mig emot. Fint var det och stortrivdes gjorde jag. Promenerade på friskt i den värmande solen och på stigar som slingrade sig upp och ner för berget. Härligt med  ett smakprov på friiiihet! Efter lite mer en en timmes vandrande kom jag tillbaks dit där jag hade startat (vem säger att tjejer har dåligt lokalsinne?) och gick ut i verkligheten igen.

 

Nu är jag tillbaka i min datastol och ska knåpa ihop det sista på uppsatsen under helgen. På måndag anländer friheten på riktigt!

 

Gateway to heaven.

 

Heaven.Grymt pass med grymma gymmare

Nu har vi haft vår lilla bloggsammankomst på gymmet, Emelie, Johanna och jag. Vi satsade på ett benpass och blandade träningen med en massa snicksnackande också. Var riktigt roligt att träna med Emelie då man fick en del nya idéer och infallsvinklar på träningen. Fram för allt benböj kommer jag prova köra lite annorlunda ett tag nu framöver. Emelie gick grymt djupt i böjen. Jag själv brukar tycka att en ca nittio grader är en lämplig vinkel att börja resa sig upp igen vid. Men Emelie körde på tills knäna inte gick att böja mer. Imponerade. Provade själv ett par gånger (med minimal vikt på stången) och kände att det faktiskt tog mer i hela benen och framför allt i rumpan. Ju mer det tar desto bättre, eller hur? Så blir mer av det i fortsättningen! Tyckte i övrigt att det var otroligt skönt att får gymma för första gången på nästan fem dagar, känner mig sjukt peppad på mera träning. Kan ju inte bli annat än bra när man gymmar med trevligt sällskap! (vilket jag förstås alltid har turen att göra när Johanna är med ;) ) Mage tänkte jag att jag skulle köra imorgon, om jag inte har för mycket att ändra på i uppsatsen. Ska i så fall köra samma grymma pass som förra gången. Nästan så jag fortfarande har lite träningsvärks känningar sedan förra gången. Griiimi! Nästa vecka kommer vi köra ett provpass på Emelies gym, Life! Ska bli skoj.

Nu ska hoppa ner i badkaret och lägga mitt hår i blöt. Råkade ha i lite röd "tonings-inpackning" eller vad det heter i håret igår. Använde det förut när jag var riktigt rödhårig och det fungerade superbra. Nu när jag har mer kopparrött med blonda slingor blev det dock inte alls lika förtjusande resultat. Håret blev bitvis rosa, bitvis oförändrat (dvs flammigt) och det sedan tidigare blonda slingorna blev knallröda, samma nyans som CocaColas etiketter ungefär. :| Tänkte därför lägga mig i badet och försöka glöta bort det värsta...

Nu, mot badkaret!

 

Ett starkt gäng. Dock inte särskillt viga.


Mysbrallan har levererat

Nu har jag suttit här i mina mysbrallor i snart en vecka. Efter totalsågningen av handledaren krävdes viss ommöblering och omskrivning av uppsatsen. Check! Har möte med handledaren igen imorgonbitti, sen följer (förhopningsvis) bara mindre ändringar innan den riktiga inlämning på måndag. Blir jag sågad igen så går jag hem, ut genom balkongdörren och hoppar.

Ne... det gör jag väll antagligen inte, men ser verkligen inte fram emot mera skrivande. Har fått min dagliga dos av skrivande tillgodosett flera gånger om varje dag den senaste månaden. Minst. Idag ska jag för fösta gången på dagar bege mig till gymmet! Träningen idag bli lite speciell då vi är tre stycken bloggare som ska träna ihop! Emelie kommer att gästspela tillsammans med Johanna och mig på SATS Landala, som förövrigt firar 1års jubileum idag! Lutar åt ett benpass vilket passar mig utmärkt då min rumpa har växt fast i datastolen och kan behöva sig en omgång. 

Kom även på här om dagen att min provdeff ju är i mål på måndag! Nice tajming då uppsatsen ska in samma dag. Gud vad ledig jag ska vara sen. Sanslöst ledig. Hallelulia!

Nu ska jag hoppa ur mina mysbrallor och i något somrigt plagg och bege mig ut i solen för en socialiceringsfika!

Sommar, sommar, sommar.....

Gick till skolan fram och tillbaka för att skriva ut min uppsats och kunna göra ändringar i den förhand. På vägen hem fullkomligt fastande jag i det ljuva, varma och gröna vädret. Inte vill man itillbaka in i en lägenhet när det är 20 grader plus och det bara är alldeles, alldeles underbart ute. Men bara att bita ihop, bara några dagar kvar nu!!


 


I min lilla bubbla...

... sitter framför skärmen och stirrar på det som ska likna en uppsats. Klart ska det bli, helst inom 48 timmar. Just nu måste jag faktiskt säga att jag är hyfsat effektiv (vad har jag att välja på?), men totalt över de senaste fyra månaderna har väll gällande produktiviteten gått lite upp och ner. Fick tips av Vas om denna video, som på ett nästan otäckt tydligt sätt illustrerar hur det är att plugga. Nåja... att ha ambitionen att plugga i alla fall.

Fler än Vas och jag som känner igen sig? :o

 

 


Jobba idag

Ska ha en jobbdag, så blir paus i plugget på dagen. Blir till att köra hårt med studierna i kväll, hoppar därför över all träning idag. :o Prioritering heter det tydligen... Kan inte heller hoppas på motionskompensation på jobbet som förra gången, denna gången går jobbet ut på att åka bil runt till företag och göra reklam för Maxkompetens personaluthyrning. Spännande, spännande. Kompanjon under uppdraget är givetvis andra halvan av crewet ;) 

Tjing så länge!


Nyfunnen sida...!

Nyfunnen sida att fördriva tiden på! Verkar ha en hyfsad hög seriöshetsfaktor. Surfa in och kolla läget du med!  Speciellt gillade jag deras "övningsbank" med små film snuttar på alla övningar, övertydligt och därmed precis i min smak. Åsikter om sidans innehåll och eventuella invändningar på seriöshetsfaktorn mottages gärna! :D

Klick it!
http://www.bodynytt.se/Emma vs. Crosstrainern, 1-0

Jag vann! Jag slog crosstrainern. Körde 50 min på maxbelastning. Woho. Det bästa var att jag lät bli att titta så mycket på klockan, känns som att tiden går så mycket fortare då! Annars brukar jag vilja ge upp efter två minuter, men idag kikade jag på klockan första gången efter tio minuter. Tiden flög fram och det kändes inte lika jobbigt i kroppen heller. Nöjd med den mentala biten på dagens pass alltså ;) Var väldigt varmt i gymmet idag, var sån där härlig åskvärme ute och denna fuktiga luft spred sig även in till gymmet. Blev därför grymt svettig redan efter ett litet tag. Bra det iof, syns det att man har det jobbigt där uppe på konditionsmaskinen. ;) 

Nu ska jag försöka vinna över min stackars uppsats också.... har möblerat om en massa text i empiridelen och ska nu försöka få det att se snyggt ut. Lördag kvällen är räddad. Good luck to me!

Nu växer det så att det knakar!

Oh, i morse fick jag rulla ur sängen. Ont, ont i magen. Riktigt känner hur det knakar och växer fram rutor i min mage. Gårdagens magpass bränner idag som eld så fort jag rör mig eller försöker stå upprätt (är det verkligen nyttigt detta?). Passar i och för sig min dag strålande då jag tänker sitta lätt nedhasad i datastolen hela dagen, med en timmes undantag då jag ska ge crosstrainern vad den tål. Hade tänkt att köra rygg, men magvärk och ryggträning är en dålig kombination vet jag av erfarenhet. Har för övrigt höga tankar om min mage, är helt säker på att den är rutig, under allt det där som är över. Nu vill jag bara att rutorna ska titta fram och hälsa på världen. Hinner de göra de innan sommaren kommer igång månntro?

Dagsformen.
(Läskigt oskarp bild, min webcam är inte vad den borde vara.)

 


Men wtf -.-

Dör. Blev sågad idag. Totalt. "Du kan inte göra en comparative study så som du har gjort." "Den andra studien tillför inget, den hjälper inte din frågeställning. Alls." "Gör om till ett vanligt upplägg." Gör om. Gör rätt. "Kallar du verkligen detta analys?" Min handledare var lite lätt missnöjd med min slutversion av uppsatsen. Sågad med fotknölarna.

Jag som trodde att det bara var lite små putts på uppsatsen kvar. Opponenten var ju nöjd och glad. Bara lite fix kvar tänkte jag. Men icke. Fan. Gör om. Och gör det nu. Rätt denna gången. "Men du är ju bra på att få till det i sista minuten" hejjar Adela och Johanna på. Tack då. Bara att dra ner persiennerna och åter igen gräva ner sig i uppsatsgyttjan. -.-

Hej då världen! Ses efter den 24:e.

Baj, baj

Magpass a lá Fröken Fitness

Nu har jag kopierat lite. Har varit inne och snokat fram riktigt roliga magövningar på en annan blogg. Hittade detta grymma magpassFröken Fitness blogg. En inspirerande blogg i övrigt och dessa magövningar såg väldigt kul ut, vilket de också var! Det var länge sen jag kände mig så slut i magen, ofta svider det på bra precis som det ska men känns som att magen är en sån del som kan ta mycket innan den blir riktigt trött. I dag blev den där i mot helt slut. Riktigt skoj!

Modifierade passet en aning, mest för det var mycket folk och jag var lite fegis för att hänga i taket och prova nya saker. Känns så jobbigt om man ramlar ner/tappar stången i huvudet/trillar av bänken eller något annat när det är massa folk runtom. Är lätt att sådana saker händer när man provar nytt. Sparar därför några av övningarna till ett annat pass. La i stället in liknade övningar, men som var gamla och beprövade, i stället för dem jag hoppade över. Här nedan kommer de jag gav mig på:


Aldrig provat denna tidigare. Var mycket bra för de övre delarna av magen, sved ordentligt efter en 10-12 reps. Körde dock 20 per sett. Körde den och den nedanför vartannat set. 4 set totalt. Vikt ca 12 kg.


Har provat förut men i kombination med ovanstående övning blev det bra tjong i hela magen. Kramp med andra ord. Hade som mål att köra 20 reps per set, men gick inte mer än 15 vissa set (fastnade halvägs pga kramp). 4 set totalt. Vikt ca 30kg.


Lade denna övningen sist på hela passet. Var tyvärr så trött i magen att hela kroppen hjälpte till, därför var det svårt att få någon kontakt, även fast det var jobbigt. Föll dock praktiskt taget ihop efter 19 repset på sista setet. Gött. 20 reps och 5 set.

Körde även två andra magövningar som jag brukar köra, plus tre övningar för biceps. Tog en timme ungefär, bästa passet på länge. Tycker man får en liten extra kick när man provar nya grejer! Tack så mycket Fröken Fitness! :) Nu ska jag bara invänta träningsvärken. Ska göra det med lite vin, vänner och Bostnisk mat, Adela står för maten och vi är ett litet gäng som står för underhållningen.

Ha en trevlig helg! :D

Låst dörr

Jag vaknade tidigt i morse, hoppade i byxor och träningslinne med siktet inställt på gymmet och rullbandet. Indoor walkin', here I come! Ett helt okej sätt att vakna på intalade jag mig själv. Men. När jag kommit hela vägen bort till gymmet så är det stängt!! Denna viktiga Kristi Himmelsfärdsdag krävde tydligen ändrade öppettider även dagen efter. Jahapp... inte för ens klockan tio öppnar det. Kan inte vänta så länge med min frukost, svälter ju ihjäl, så har ätit den nu och skippar därför morgonpromenaden helt.

Får köra en rullbandspromenad alternativt en vanlig utepromenad efter styrketräningspasset som jag ska köra i eftermiddag i stället. Biceps och något mer tänkte jag att det skulle bli. Eller rygg. Får se vad som faller mig in =)


En parentes...

Masade mig till sist ut på en promenad i alla fall, gick bra så länge maken var platt, i uppförsbackar och trappor gick det lite... hm... stelt. Har sanslös träningsvärk i benen, fram för allt i framsida lår och vader. Grymt bra, men gången blir som sagt aningen stapplande. Gick en åtta kilometers sväng ner mot Mölndal och tog vägen om ICA Maxi för att fylla på skafferiet. Köpte kött för 250 kr, bra där!

Imorgon har jag siktet inställt på en morgonpromenad framför tv:n. Tycker egentligen inte man ska ockupera löpbanden för att gå. Gå gör man ute i naturen! I och för sig tycker jag att folk bör springa ute också, men förstår ändå att det i bland finns en viss poäng med att göra det på bandet, man ser tid och hastighet, bestämmer lutning själv, kan lättare jämföra från gång till gång o.s.v. Därför ska gångare lämna plats åt vettigt folk som vill använda löpbanden till att göra det de är till för. Löpa. Morgondagens planerade innepromenad motiverar jag med att jag har så svårt att ta mig ut i kylan på morgonen. Gillar inte morgnar av princip och fram för allt inte om de bjuder på kyla (allt under rumstemperatur är kallt på morgonen), blåst, regn eller andra otrevligheter. Kan jag locka mig själv när jag vaknar (då jag ligger ner bäddad under det varma sköna täcket) med att jag får gå inomhus i rumstemperatur och samtidigt behöver använda minimalt med hjärnkapacitet (genom att dötitta på TV) så ökar chanserna betydligt att jag faktiskt kommer iväg. I bland måste man överlista sig själv.... x)


Deg i dag.. . . ?

Har fastnat i soffan. Växt fast lite på något vänster. Har lite allmänt ont i huvudet och känner mig segis. Kan inte riktigt avgöra om det för att jag har haft för mycket för mig på sistone och ännu inte sovit in alla missade timmar eller om det bara är för att jag degat mig igenom förmiddagen. Hm. Ska dega lite till, har en film på nerladdning, "The good Shepperd", som jag och Adela ska spana på. Matiné i soffan. Gött. Sen kan det bli tal om att försöka rycka upp sig. Kanske.
Tydligen är Kristi Himmelsfärdsdag en väldigt viktig dag, så viktig att gymmet måste hålla stängt. Och igår stängdes SATS Landala till och med före systemet (!) för att kunna förbereda sig in för denna viktiga dag. Jag vill ha ett dygnet runt öppet gym! Ska fixa kort på ett sånt sen när jag blir rik och berömd och har en chaufför som kan köra dit mig (läs: när jag får ett jobb och pengar). Lite det som är poängen med gym, att man inte ska behöva passa tider. Ju längre öppet tider desto bättre. Hur som helst, har planer på en 10km promenad lite senare som gym substitut. Får se om planerna infrias eller om det blir heldags soffliggande. x)

Nu, soffan, filmen och Adela kallar...


Upsi... blev ben i stället

På vägen till gymmet kom jag helt i från mina ryggplaner för kvällens pass. Fick i stället för mig att ben nog ändå var det bästa att träna. Passade bättre därför att gymmet är stängt imorgon. Tydligen så är det bättre att träna ben i stället för rygg om man har vila dagen efter? Kändes bara rätt. Jaja, i alla fall gick passet helt okej, var lite skakis i benen men det tog bra, fin kontakt och det var inget fel på orken heller i de flesta övningar. Vissa gick däremot inta alls! Liggande bencurl är till exempel helt omöjligt att få till. Vet inte hur jag gör fel, men går inte att få upp vikten den sista biten efter en så där 4-5 reps. Omäjligt, benen fastnar. :S Har sänkt vikten rejält på den för att försöka göra ordentliga curs och "lära" kroppen rätt. Men fortfarande vill det sig inte! Började på 45 kg idag för att försöka få till det men var tvungen att sänka till 40 för att kunna göra 6 st hela vägen. Förstår verkligen inte. Sittande bencurl går däremot helt okej. Bara att nöta på antar jag...

Har kommit på ett nytt sätt att bokföra min övningar istället för den vanliga milslånga söndagslistan. Provar så här i stället:Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gotta ner mig i soffan precis lagom till intellektuella "Anna Anka söker assistent" börjar. Hemskt program... hemskt kul. x)  Träningspepp med yogurt

Gym nu snart! Ska köra monster pass med rygg. Ryggen är ett ganska bra pass att köra för sig själv tycker jag, den är stor, tar massor med energi att träna plus att man kan variera och fokusera på olika delar av den. Fokus på lats i dag är dett tänkt. Sitter här framför datorn och laddar med lite aminosyror och yoghurt. Lite lustig blandning, men klarar helt enkelt inte att dricka aminosyror (i pulverform) endast utblandat med vatten utan att få kräk känslor. :| Yougurt dövar smaken bra, har man dessutom i mängder av ingefära, dricker blandningen fort och tar en ytte pytte mörk choklad bit efteråt för att få bort eftersmaken helt så funkar det helt okej. I vanliga fall brukar jag inte dricka aminosyror just på grund av den vidriga smaken (/alternativt den omständliga proceduren). Men nu när jag lagt i en extra växel på deffen, så här med två veckor kvar på dieten, tycker jag att min kropp är i behov av lite extra byggstenar....!

Nu mot roddmaskinen!

Ett nödvändigt ont.


Känner du dig trött efter träning?

Tycker du att du tar ut dig till max på dina löprundor? Känner du dig heeelt slut i benen efter att du sprungit en mil eller två? Kanske känner du dig trött efter en timmes power-walk?

Om du någon sin känt dig så trött som dessa, minst sagt envisa, triathloneter tycker jag att du är värd att vila lite. Du vet i så fall var din gräns går. Till oss andra, keep on pushing! :D

(hittade klippet på Petras blogg, var tvungen att stjäla idéen;) )


Kompetent personal

Idag skulle vi (jag och Johanna) jobba hela långa dagen med att få ut 1 000 stycken sadelskydd här i Gbg. Kanske skulle vi inte hinna klart då det skulle ta sådan tid fick vi höra. Så... började sadelpåsättandet kl 9.08, tre timmar senare, 11.47 var vi helt klara plus att vi hade satt på 1 400 extra. Måste ju ses som otroligt kompetenta arbetare! (eller dålig koll på läget av uppdragsgivaren) Just nu regnar det dessutom, så uppskattas förhoppningsvis av alla tusentals människor som slipper sätta sig på en blöt cykelsadel på vägen hem från skolan/jobbet idag. Vi själva var speciellt nöjda efter som vi både fick tre timmars betald promenad och dessutom hann in i lägenheten igen precis lagom innan det började regna på oss.

Så ser du röda sadelskydd på din cykel idag vet du vem som har satt på dem! :)"Ändrade" planer x)

Glömde vist bort att jag inte alls är ledig idag :o ska ju jobba hela dagen, börjar nu kl 9.00. Känns som en ytterst tidigt tid för att inte ha skola på. Fast man får kanske inse att jobb är samma som skola i den bemärkelsen. Passar ändå bra med morgonpromenadplanerna, efter som jobbet går ut på att dela ut 1000 sadelskydd med reklam på i Göteborg, så kommer jag gå från morgon till kväll. Bara att klämma in gymmet någon gång på kvällen så måste ju även dom mest sprittande benen känna sig slut körda. Tips och förslag på var det står många cyklar mottages mer än gärna! Har än så länge tänkt på Chalmers, Handels, Järntorget, Drottningtorget, Avenyn.... var gömmer sig alla cyklister förutom där?


Btw..

Måste jag bara berätta att jag har ganska ordentlig träningsvärk i biceps idag. Mycket underligt med tanke på att jag igår körde axlar!! Tyckte dessutom att det tog bra och var helt slut i axlarna efter fem olika axelövningar. Jag har i och för sig lite träningsvärk i axlarna med, men klart mycket mer i biceps. Vad hände där? :S

Biceps som stjäl uppmärksamhet :|

Opponerad, städad och laddad...!

Idag var den stora finalen på hela uppsatskarusellen. Opponering. Någon har granskat det arbete som tagit hela ett halvår (nå ja, i alla fall tre månader) att komma fram till. Opponenten ska lustläsa, kommentera, kritisera och kommer slutligen fram till att det bästa vore om man låtit bli att skriva något alls. Man blir därmed utskämd, sliter sitt hår och springer in på toaletten och gråter blod. Det är i alla fall så man tänker sig.

Blev dock inte fullt så dramatiskt. Var ju bara vanliga gamla klasskompisarna på seminerat, en trött lärare och samma gamla bord och stolar i rummet som alltid. Min uppsats blev inte heller särskilt sågad. Fick till och med höra att inledningen och bakgrunden var "almost perfect" så något måste jag ju gjort rätt! (måste få skryta lite :D ) Fick, som brukligt, kritik på andra saker som skulle förbättras, men över lag helt klart godkänt. Klapp på huvudet.

Har ägnat dagen åt, förutom seminariet, att luncha med klassen, städat hela lägenheten och snart är det dags för bio! Iron Man 2. Nice. Har vart en skön dag, men nu vill jag röra på mig! Det kliar i musklerna och spritter i benen. Ska inleda morgondagen med en lång morgonpromenix och lsenare på eftermiddagen dra vidare till gymmet. Har lite kvar att ändra i uppsatsen efter opponeringen, men det är det lilla det och vi har ett par veckor på oss. Ingen stress. Ska bli sååå skönt att göra precis som jag vill nu ett tag framöver! Träning i massor bland annat :D

Nu: Iron Man!


"Vårrusad"

Eller ja, blev ingen vidare rusning i år. Både jag och andra halvan av motivations crewet kände sig krassliga i halsen fortfarande så promenerade i stället runt det snitslade ruset. Gick ovanligt fort och fick en ytters ovanligt bra tid. Dock kom lite senare fram av en annan vän att ruset tydligen bara var 4,6 km och inte 5 km som vi trodde standarden för Vårruset var. Hm. Vi fick medalj i alla fall. I övrigt så lyste solen från en klarblå himmel, fåglarna kvittrade och picknick fick vi serverat till oss efter promenaden. Adela och John kom med filtar och jackor till oss som kämpat väl hela varvet runt. Guldstjärna till denna strålade markservice :D

Nedan ses Johanna, Emma & Kathrin förevigade i en kostnärligt suddig bild:

The Crew of Vårruset 2010

Vilande vecka...

Tänkte jag skulle klämma in en liten utvärdering av träningsveckan som varit, känns dock inte riktigt relevant då det i princip inte blivit någon träning. Har som bekant varit slutspurten på uppsatsskrivandet samtidigt som jag har haft ont i halsen. Visserligen är det passande att kombinera sjukdom och plugg, kan man sitta inne och spendera mer tid framför pluggburken... Hur som helst, nu är i alla fall uppsatsen inne sedan några dagar och halsen känns bättre och bättre, så satsar på att jag är pigg nog för att ge järnet i morgondagens Vårrus!

Tjing så länge...!


Torr träningsvecka, vecka 17:

Måndag:  Morgonpromenad 7km
Tisdag:    Rygg
Onsdag:   - 
Torsdag:  -  (pluggpanik)
Fredag:    -  (pluggpanik)
Lördag:    -
Söndag:   -

Success...?Success för motivations crewet...?


Masteruppsats 2010Jag lyfter blicken mot skyarna, drömmer om världar jag aldrig sett men ändå känner längtan till.
Jag vill ut, jag vill flyga,  jag vill se världen från ovan och känna hur mina vingar bär mig.
Jag vill resa mig och gå ut genom dörren, den som håller mig instängd här i det dova.
Allt är vitt hos mig och allt är ljust runt omkring  mig, men ändå ser jag inte.
Jag vill inte stanna nu, jag vill fram, mot friheten, mot rum utan väggar.
Jag är fjättrad i mig själv, med mina val sitter jag tungt där jag är.
Låt mig bli klar, låt mig få känna mig nöjd och släpp mig lös.
Alltid finns jag här, inte närvarande, tankarna lång borta.
Målet är synligt, men samtidigt som det driver mig,
så håller det så hårt i mig att jag inte ser ljuset.
Jag vill, jag ska, vissa säger att jag måste.
Jag samlar mig igen, tar satts framåt.
Låt mig se, låt mig känna lättnad.
Jag vet, jag är nära. När vägen
känns som längst är målet
som närmast. Så nära
har jag aldrig varit.
Fem års studier
är snart
slut.

3

Dagar kvar till Deadline.


Krassel

Precis som alla andra bloggar som jag läser, har jag lyckas dra på mig hals ont och en allmänt hängig känsla. Har känt en smygande känsla i halsen några dagar men tänkte att det kanske skulle försvinna av sig själv om man inte låtsades om det. Funkade tydligen inte så.

Idag ska kurera mig idag med massa varmt te, mysbrallor och sitllasittande uppsatspluggande. Precis som vilken dag som helst denna veckan alltså... Hm. Jaja, den stora skillnaden bli mest att gymmet uteblir idag. Är så man ska hantera sjukdom. Har jag hört.

Nu... mot teekannan!  


Uniformen till Vårruset!


Ta-rarattada... Tröja att springa Vårruset i! HKN har fixat dessa nice tröjor från Kariraa att springa Vårruset i, good work HKN! Totalt blir vi 32 stycken som springer i dessa snygga och faktiskt ganska sköna, lila tröjor. Så håll utkik efter oss om du är i Slottsskogen den 10 maj. =)

Bank - bank - bank - bank

Ne, det är inte något slag rop på hjälp efter en bank som kan ge mig pengar (även fast det också vore bra givetvis) utan en galen granne som har snickeriverkstad i sin lägenhet! Klockan nio i morse började han/hon/den/odjuret "bank - bank - bank - bank". Okej, jag han hålla med om att nio inte är jätte tidigt och att man borde vara på benen så dags, men som hårt arbetande ute-i-sista-minuten-student så sover man gärna den tiden pga sent arbete kvällen innan. Man blir aningen missnöjd av att vakna till "bank - bank - bank - bank". Och dessutom håller killen/tjejen/idioten fortfarande på! Två timmar senare!! Vad gööör människan? Det är ju inte precis som att han sätter upp en liten tavla eller två, han/hon måste ju bygga typ en båt eller ett hus där uppe...!? Och det är ofta han/hon/idioten gör så här. För ett par veckor sen var det "bank - bank - bank - bank" klockan tolv på natten! Då var det i och för sig ett lite mer långsamt bankade, typ "bank..... bank...... bank....... -  ....... bank" precis som personen försökte spika lite tystare. Gues what? Man kan inte spika tyst!!

Det svåra är att höra från vilken lägenhet bankande kommer ifrån. Det är därför får man ta till svenska klassiska problemlösar strategier, som att tex sätta upp en lapp i hissen :P Får försöka samla mig och skriva lite uppsats nu, ska pausa lite senare med att gå till gymmet och köra rygg.

/Bonjk i skallen dojki i dina fötter, hörru bli du aldrig trötter?


Utvärdering v 17

Stressigt värre med uppsatsen nu, har därför blivit lite träning denna veckan. Har blivit en del promenader i stället för träning vissa dagar, smidigare för att det tar mindre tid från pluggeriet. Har inte mer änn hållit igång träningen denna veckan känns det som... inte mer än så. Ganska korta pass med kort vila mellan setten, måste ju i och för sig var positivt. Har surfat fatt på lite olika träningsprogram och har därför provat lite nya varianter med varierande vikter per övning osv. (Verkar, även fast det varit lite tränat denna veckan, fått ihop längsta blogginlägget någonsin genom att rada upp alla veckans övningar på rad här nedanför.)

Dieten har gått lite si och så, förhoppningsvis ligger jag på plus minus noll rent viktmässigt. Uppsatsen och datorn praktiskt taget "tvingar" i mig skumrullar och annat opassande... Skumrullar är dock vettigaste godiset hittills,  man kan peta i sig ganska många (väger ju inget) innan dom skapar dietproblem. Har dock bytt bort lite andra kcalkällor så hoppas därför inte skumrullarna gjort för stor skada på deffplanerna. Vägde mig förresten i veckan och blev glatt överraskad, bara 1,5 kg kvar till önskad målvikt för denna gången! Är ju tre veckor kvar på deffen så borde bli precis lagom =)

Bästa träningspasset vecka 17 går till... dru-u-u-u-um... Rygg! Första gången på länge fick jag bra kontakt med den! Skoj! Här kommer veckans träning:

Träning vecka 17:

Måndag:
Rygg

8-10 reps 4 set
 • Roddmaskin
  59kg-59-59-59
 • Annan Roddmaskin
  55kg-55-55-55
 • Hantelrodd
  13kg-14-16-16
 • Latsdarag
  57kg-57-57-57

Tisdag:

Axlar + Crosstrainer

 • Glömde skirva upp, upsi...

Onsdag:

Backträning + Uppvärmning 2,5km
 • 1-10-1

Torsdag:
Vila

Fredag:

Biceps & Triceps + Promenad 3km

Biceps
 • Hantel curls
  8kg 10 ggr
  9kg 6 ggr
  11 kg 3 ggr
  13 kg 2 ggr
  11 kg 6-8 ggr x 3

 • Skivstångscurl
  14 kg 10 ggr
  17 kg 6 ggr
  19,5 kg 8 ggr x 2
  22,5 kg 6 ggr
  14 kg 12 ggr
Triceps
 • Dipps
  6 reps
  4 reps
  3 reps
  4 reps

 • Franskpress med hantlar
  7 kg/hantel 8-15 ggr
  8 kg/hantel 6-12 ggr x 3
  7 kg/hantel 8-10 ggr x2

 • Dipps igen
  2 reps
  3 reps

Lördag:

Vila + Promenad 4km

Söndag:
Morgonpromenad 7km + Ben

Uppvärmning "trappor" i crostrainern  5 min

 • Knäböj
  10 - 6 reps
  20kg - 40 - 50 - 50 -50

 • Benpress
  10-7 reps
  150kg - 190 - 190 - 190 - 190

 • Benspark
  12-8 reps
  59 - 63 - 69 - 63

 • Sittande Bencurl
  10 reps
  63 - 63

 • Liggande Bencurl
  10-6 reps
  55 - 50 - 50 - 35

 • Stående Vadpress
  20-10 reps
  79 - 88 - 99 - 103

Avslut  "trappor" i crosstrainern (no hands!) på max, 15 min

 Morgonpromenad


Morgonpromenad till, runt i och tillbaks från Slottsskogen.


RSS 2.0