Obsessed

Jag känner mig sen en tid tillbaka smått besatt av tanken på att vi nu bor ett stenkast från riktig, snårig och lummig skog! I min fantasi sitter jag och planerar morgonpromenader, kvällspromenader, helgpromenader, vilka jag kan bjuda hem för att gå en promenad tillsammans med, hur ofta Niklas kan tänkas följa med, hur många olika vägar som man kan gå etc. Känns inte helt normalt när jag i skrivande stund tänker på det... men det känns långt ifrån obekant. Jag har lätt för att bli besatt av saker. Jag har en kort startsträcka och det går ganska fort i de flesta fall, sen är jag totalt insnöad en tid framåt. Ibland längre ibland kortare perioder. Vissa saker kan jag vara besatt av i åratal men andra bara några veckor. Just promenadbesattheten är en gren sprungen ur fitnesshobbyn och jag tror även att den är delvis framtvingad av att jag inte kunnat promenera på ett tag plus att jag veta att just dietperioden kommer präglas av en stor dos promenad. Fjorton promenader i veckan när det blir som "värst", tror jag mig minnas att Adelie har sagt.

Fördelarna men besattheten är att jag med glädje omprioriterar och donar med mig själv och min omgivning för att allt ska passa med min besatthet, just nu är det som ni kanske förstått träningen och fitnessen som står i fokus.  Jag trivs med det då jag tycker att det ger mig både en mening och ett mål med min vardag. Även om jag tror mig vara en person som inte kräver särskilt mycket rutin och trygghetsmönster, så har jag på senare tid börjat inse att en liten gnutta trygghet ändå följer med i paketet. Jag känner igen mig själv i situationen där jag jobbar mot ett mål, jag känner mig trygg i att målet ger mig mening och anledning att fortsätta med det jag gör. Även om tryggheten gör sitt är det ändå utmaningen jag jagar. Jag vill, vill, vill att det ska gå. Jag vill att det ska vara svårt. Och jag vill att vägen ska vara krokig. Jag vill lyckas jag är stark och inte för att jag åker räkmacka genom mitt åtagande. Vägen är helt klart målet, men paradoxalt nog inte något värt om målet inte finns.

Att vara besatt passar dessutom min ickebefintliga simultanförmåga. Självklart kan jag när jag blir nödd och tvungen (som i princip ständigt på jobbet och i vardagen) ha flera bollar i luften och jonglera mellan uppgifter. Men om jag får som jag vill drar jag gärna på mig tunnelseendet och riktigt gräver ner mig på mitt eget lilla vis i en specifik uppgift. Väl där nere i min grävda grop kan jag testa, prova och laborera till bristningsgränsen och på så vis ha flera tankar igång men det är också tunnelseendet som gör det möjligt. Jag gillar att vara besatt och är det så ofta jag kan och får tillfälle...!Första natten i Solna!

Det blev en komplett inflytt i Solna igår kväll. Efter slit och släpande och massa hjälp från Pappa, Syster och Andrew så var äntligen alla saker på rätt sida E18! Nu är det bara packa upp alla grejer som är kvar. Får bli imorgon dock, ikväll blir det sista urstädat ur gamla lägenheten. Med tanke på att det finns en myriad saker att göra när man flyttar så måste jag säga att jag var aningen överoptimistisk när jag tänkte att första skogspromenaden skulle ägt rum i morse. Var är mina skor? Just dom vet jag i och för sig i vilken väska de ligger (träningsväskan!), men vaaar står den då? Var är mina luvtröjjor? Och så vidare.... hoppas att det går att klämma in vanlig gymträning imorgon i alla fall, så får jag spara morgonpromenixen till fredag morgon. En ganska bra vald och festlig dag för invigning av ett skogspår faktiskt. ;)


Utsikten igår kväll..!


Ripped Fuel

Den lilla pepparkaksilskna tabletten Ripped Fuel är som en fröjd för min smygdeff. Jag har inte lagt om kosten alls och inte heller dragit på med mer cardio ännu, bara lagt till det lilla pillret två gånger om dagen men märker redan effekt. Enligt vågen tickar jag lite snabbare ner i vikt. Jag märker även hur mitt underhudsfett blir lösare (löst fett = på väg att lossa). Första dagarna började med en tablett om dagen men tyckte inte det hände så mycket och gick därför upp till den rekommenderade dosen 2 kapslar, vilket förövrigt är baserat på det dagliga kcal-intag som jag faktiskt har just nu på ca 2 000 kcal. Jag är hittills himla nöjd och vill rekommendera den till annat folk som deffar. Det jag lurar på inför framtiden är om den kommer ha lika bra effekt hela vägen eller om effekterna mattas av alltefter som kroppen vänjer sig. Någon som har erfarent av denna eller andra fettförbrännre?

Jag kallar den ilsken för att det smakar just ilsket, då den är bra mycket starkare än en halstabeltt och måste sväljas fort om det inte ska smaka övervuxen pepparkaka i munnen i en timme efteråt. Ripped Fuel innehåller bland annat cayennefrukt, svartpepparfruktextrakt, kanelbark, koffein och ingefära-rotextrakt, vilket ger en bra fingervisning om varför den är både stark och pepprig. Ganska god egentligen, dock vill man inte ha den på tungan allt för länge. ;)Ut och in

Flytt pågår för fullt. Ikväll blir det förhoppningvis sista rycket och vi kan sova i nya lägenheten nu i natt. Hoppas, hoppas. Går runt två tiden från jobbet för att hinna med allt idag, ska vi bara se så att de gamla hyresgästerna har hunnit städa ur lägenheten. Om det blir inflytt i Solna ikväll, så blir det oxå stora chanser för morgonprommenad i morgon, i skooooogen!! :DFlyttar ut...
...flyttar in!
Styrketräning och morgonintervaller

I helgen har jag lyckats klämma in två styrkepass trotts flyttkaos och allmänt virrvarr där hemma. I lördags blev det ett bra blandpass med både mage, bröst, triceps och ben. Tungt för allt utom vissa benen, mina knän gillar inte tungt i framför allt framsida lår- och "hel"bensövningar och där får jag fokusera på kontakt och flera reps istället. Baksida lår och vader går där i mot fin, fint att att köra tungt på. Hur som helst, bra pass med bra fokus. I söndags blev det rygg och biceps. Var trött i ryggen av allt flyttande och bärande och kändes lite tråkigt att den var så trött. Var riktigt taggad när jag gick till gymmet, men prestationen var inte på topp. Känns som att jag maskar när jag måste sänka vikter, men det är ändå bättre att sänka än att bita sig fast vid de vanliga vikterna och istället komma på sig själv med att tumma på tekniken. Så antar att det ändå var ett ok pass, fast det kändes trögt.

I morse blev det 10 st korta intervaller på rullbandet. I teorin passar det kanon med korta intervaller på morgonen, upp med pulsen bra, tar inte allt för lång tid och är relativt effektivt. Det är också det perfekt ur hållbarhetssynpunkt,  dels för mina benhinnor då jag inte alls får känningar av att springa, får det bara när jag promenerar. Dessutom är 10 korta intervaller inte tillräckligt länge för att mina knän ska börja krångla. Win-win! I teorin är det alltså perfekt med morgonintrelvaller, i praktiken är jag dock inte alls en morgonmänniska... så var mycket nöjd med mig själv i morse efter 10 x 40 sek intervaller på rullbandet, startade på 12,8 i fart och 6 på incline (lutningen), vila 20 sek första 4 intervallerna, efterhand sänktes fart och vilan utökades något lutningen på bandet var dock samma. Han även med lite uppvärming och nedvarvning iform av lite promenerande på bandet.

Nu blir det jobbelijobb...!

Bikini på g!

Igår var jag träffade jag som sagt Mia på Dansdesign Sthlm för att diskutera bikini. Var mycket inspirerande och Mia verkar vara superduktig, ska bli riktigt roligt att tillsammans jobba fram designen på bikinin. Ska vara klara med designen i september för att kunna beställa hem rätt tyger och stenar och vara helt säker på att få dem i tid, sen syr Mia upp den lagom tid innan tävlingen. Jag kommer ju bli mindre och mindre så ingen idé att sy upp den för långt innan. Var länge sen nu jag höll i papper och penna i syfte att teckna, skissandet av bikini satte verkligen igång kreativiteten och inspirationen! Hade lätt kunnat sitta hela kvällen och pyssla och diskutera och rita. Men det vara andra saker som behövde göras så det får bli en annan kväll. Tänker ta ett gäng bilder på mig själv och skapa en egen modelfigur i photoshop och skriva ut på papper som jag sen kan designa på, blir det ännu lättare att se vad som passar på just mig. Har även diskuterat färg på bikinin och jag tror att jag har bestämt mig nu faktiskt... Vilken färg det blir får ni se i december ;)Mot bikiniutprovning!

Ohooo, nu ska jag till Mia som ska sy min bikini så småning om....! Verkligen superspännande. Vi ska kolla på lite olika tyger, diskutera skärningar, pärlor etc.

Även Adelie och Madde (?) tänkte jag skulle få lägga sig i och ha lite åskiter. Eller kanske bara Adelie? Räcker kanske med en tränare? Är lite knepigt det där med flera inblandade coatcher i en tävlande tydligen. Inget allvarligt alltså, men alla har lite olika preferenser och den som det gäller kan minst sagt bli villrådig av olika upplägg, förslag och åsikter speciellt om man är helt ny på det här med tävling. Jag kör enbart på Adelies åsikter vad gäller träningen. Jag ville gärna fråga Madde och Minette också senast vi sågs men de ville inte säga något alls då de inte ville förvirra mig. "Vad en tränare vill ha som mål med din kropp är inte säkert att en annan vill". Extremt profitionellt sagt tyckte jag! Även om jag naturligtvis är sjukt nyfiken på vad de tycker...  Är helt klart underlag för ett inlägg det där med olika idéer gällande träning och diet. Hur som helst, idag och nu ska här tittas på tyyyyyg...! :DDagen efter massage och träning

Jag hade ju en strålande idé om att massage skulle förhindra träningsvärk, kan konstatera om jag hade fel tack vare den empiriska data som visade dig idag. Fast jag känner ändå ytterst subjektivt att den thaimassagen där massösen bokstavligt talat promenerade på min rygg och tryckte på varenda nerv i kroppen ändå var mycket hälsosam. Inget mjukismasserande där inte! Jag är så otroligt tjitlig så försökte koncentra mig på att slappna av, krävs mer övning på det där känner jag. Ska försöka få in mera massage, kanske en gång i månaden om ekonomin tillåter. Thaimassagen är bra även ur den snyvinkeln, kostar ca hälften av vanlig massage...!

Superpass med superset!

Var ett riktigt superpass idag i gymmet på lunchen! Kort, superintensivt och tuuungt! Precis så som man vill ha det. :D Slarvade lite med tekniken första seten i första övningen för att jag kände mig aningen stressad över tiden, men jag kom på mig själv och rättade till mig. Resten av passet blev med minimal vila tack vare tidspressen. 3 övningar x 6 set rygg och lika många set biceps i superset med detta på mindre än en halvtimme! Jag var sjöblöt av svett (för att vara jag iaf, svettas knappt alls i vanliga fall) och trött som en tvättbjörn ganska snart men bibehöll ändå intensitet hela vägen. Mycket bra kontakt dessutom! Måste nog utnämna passet till ett av de bästa på den här sidan nyåret! Hade råkat få i mig lite väl mycket no-preload innan passet så det gjorde väll sitt också. Riktigt bra pass i alla fall! Riktigt känner hur jag växer nu när jag ligger här i sängen och vilar upp mig inför morgondagen, både ryggen och biceps! Var dessutom på massage efter jobbet så har tänk mig att det inte ska bli någon träningsvärk imorgon! Ingen aning om det funkar så iof, men bra vore det! Imorn blir det axlar och mage igen, super kul att köra favopasset hela två gånger denna veckan. :)

Nu natti på er...!Väx, väx, väx!!!
@ tha gym

img_8710 (MMS)

@ tha gym


Lunchträning rygg!

Nu blir det till gymmet och köra ett kost och intensivt lunchpass på SATS Hornstull. Jag är laddad, peppad och har även fyllt på med tre kapslar med no-preloead för bästa effekt. Nu ska här tränas!! Wiihooo...! ;)


Tur!

Igår började min utvärdering av det tjejen på löplabbet sa om att det egentligen var mina muskler runt skenbenen som gjorde ont och inte benhinnan. Mitt test gick ut rätt och slätt ut på att prova promenera och inte sluta även om det gjorde lite ont. "Lite lagom med smärta är ingen fara, det är om det blir mycket du ska sluta". Lagom? Vad är det? Och framför allt, vad innebär "för mycket smärta"?

Styrketräning med hög reps, då det svider av mjölksyra i musklerna i de sista 8 repsen och man kör på ändå tills man skakar och musklerna krokna och failar, är det lagom eller för mycket? När man vaknar mitt i natten för att man har så mycket träningsvärk att man på riktigt inte kan vända på sig utan att vakna, är det lagom? När man skär sig på ett litet papper och får ett sånt där litet, yttepytte, men ack så svidande sår, är det lagom? När man linkar fram och inte kan sätta sig normalt ner på en stol efter gårdagens träning och man måste gå baklänges ner för trappor, är det lagom? Kort sagt är det där med smärta vansinnigt svårbedömt. Klart det kändes i benen efter 40minuters promenerande på asfalt, men, hey! jag kan ju fortfarande gå normalt, tänkte jag och knatade vidare. Bestämde mig för att det var helt okej att gå så länge jag inte haltade.

Så, igår kväll efter en stunds vilande i soffan nådde jag även det stadiet. Benen brände bara jag ställde mig raktupp och ner och vänsterbenet ville allra helst inte stå alls. Färdigfunderat med andra ord, to much is not less. Eller något. Får starta ännu försiktigare nästa gång. Eller helt enkelt ge upp att gå på asfalt. Får bli skogen, rullband eller cykling för min del i fortsättningen. Tänkte om jag varit en tävlingshäst, en galopp eller hopphäst eller kanske till och med en sälskapshäst, då hade jag förmodligen varit inne på min sista vers nu. Sån tur ändå att jag inte är det. Sån tur ändå att jag är människa och har all möjligheter i världen att välja själv. SÅn tur att jag kan fortsätta att experimentera mig vidare för att komma fram till något som fungerar för mig och mina ben. Sån tur att jag kan använda min egen vilja att göra det jag vill även om jag måste leta efter sidospår och ta omvägar för att komma dit jag vill. En sån tur jag har!

Gränslös


 

 

 


Morgonpromenix med smygande höst

Idag startade dag för första gången på länge men en morgonpromenix! Verkligen superhärligt! Hösten ligger i luften och det är så där härligt småfriskt i luften. Är faktiskt en sån som tycker om hösten. Oftast är det precis lagom kallt, så där så man kan ta en snabb promenad eller springtur utan att totalt smälta bort av överhettning, sommaren är alldeles för varm och vintern ofta för halkig. Löven är fina, luften är frisk, ja allt är bra härligt! Och dessutom får man börja ha på sig massa snygga höstkläder, tjocka tröjor, knästrumpor och stövlar i olika modeller och varianter!

Jag omfamnar och välkomnar dig du underbara höst! x)Tänd tröttmössa

Ibland har man verkligen ingen lust att träna, man vill bara dra på sig tröttmössan och ligga helt stilla, gärna framför TVn. Idag var en sån dag. Hade bestämt att jag skulle köra intervaller dessutom, kul idée, på pappret men strax efter kl 17 när jobbet slutade var jag allt annat än pepp. Var dessutom  intensivt tokhungrig (där fick man för att ha hyllat diet produkter som mer mättande än annat mellanmål) och när någon råkade nämna ordet "subway" så gick all min disciplin upp i rök. Det blev en Subway macka minsann och inte ens bad jag dem ta bort osten. Satans vad god den var vill jag lova..!! Men det var inte det jag skulle säga. Hur som helst gick mitt deghumör så långt att jag på allvar började planera för att ta ut vilodag. Men då kom livet på andra tankar. Kan inleda med att säga att det vart minst sagt en mindre cirkus runt vårt kära lägehetsbyte, med folk som hoppat av i sista sekunden, brutit påskrivna kontrakt och nästan alla inblandade har vart allmänt veliga. Jag är en person som tar det mesta med ro och tycker att det inte är någon idé att hettsa upp sig, det mesta det löser sig ju. Men när vår nuvarande hyresvärd plingade på dörren och sa att det kanske kunde bli svårt att hitta någon som vill flytta in i vår lägenhet till den 1 september fick jag lite lätt spel. Vi har ju över 200 svar på mailen, och säkert en tredjedel har panik och velat ha en lägenhet helst igår. Dampade ur för mig själv, ältade av mig en kort stund med Niklas och ringde sen upp ett par som kommer och kollar på lägenheten imorn. Sagt och gjort. Herre Gud, ska det vara så svårt att ordna? Allt ska man då behöva göra själv! :p (nej då, vi får mycket hjälp från alla möjliga håll, men så kändes det just då) Hur som helst hade jag helt tappat mitt deghumör och intervallträning var faktiskt en av de absolut bästa alternativen för att få ut all upprördhet. Blev ett bra pass, totalt 25 min med uppvärmning och nedvärming. Ca 16-17 intervaller på rullbandet med 30-50 sekunders intensiv del, snabbare hastighet de första 10 intervallerna och långsammare mot slutet, och mellan 20-30 sekunders vila. Hade även lutning 3, hade tänkt att höja till i alla fall 5-6 efter uppvärmingen, men jag glömde göra det! Helt okej pass hur som helst.

Ibland är det faktiskt bra att allt inte går som man vill, så man får lite eld i baken att göra det rätta ;)

Burinsar och intervaller

Har nu testat mina burnprodukter i en halv dag ;) Kan inte helt otroligt inte medge att jag märkt någon större skillnad, men inbillar mig att jag inte var riktigt lika hungrig framåt lunch som jag brukar vara då Diet Fuel mättar aningen bättre än vanligt proteinpulver. Dock ytterst osäkert, då jag bara testat en dag! Men alltid roligt att för söka utvärdera saker men testar, så lika bra att göra det så snart man kan. Petade även i mig en Ripped Fuel tablett i samband med frukosten i morse. Står att man ska ta 1-2 om dagen så tänkte börja med en och se vad som händer, kan jag alltid lägga på en till sen om det känns som det behövs.

Ikväll har jag för avsikt att satsa på intervall träning och även en smula styrka för benen. Tänkte testa mina nya dojor inne på rullbandet och passa på att köra kortare intervaller, gärna med lite lutning. Kanske 40-20 sekundersintervaller eller kanske 60-40, får se vad det kan landa på. Kommer sen krama ur det sista med några utfall och andra bra basövnignar.
En ulv i fårakäder

Allt är inte alltid vad man tror att det är. Gårdagens tur till Löplabbet innebar inte bara nya skor utan även en pratstund med den kunniga och pålästa personalen där. Jag gnällde helt naturligt över mina dumma benhinnor, just efter som jag tyckte jag behövde extra mjuka skor pga. detta. Tjejen som hjälpte mig var utbildad naprapat och efter några korta frågor, en stunds diskuterande och lite klämmande på mina ben kom hon fram till att det antagligen inte alls är mina benhinnor som spökar, utan bara musklerna längs benet som svider. Dels trodde hon de var otränade (!)... blir alltså till att göra ännu mera styrke- och balansövningar för benen då! Dessutom trodde hon musklerna runt benet kunde smärta när de måste jobba extra för att lyfta med sig/balansera upp mina ofta oknutna skor. Även det faktum att mina dojor är över 2 år gamla trodde hon var en del av orsaken. Mycket bra och konstruktiva idéer! Det bästa av allt är att musklerna inte är i samma behov av vila som om man har problem med benhinnorna. Att undvika promenader, genom att t.ex. cykla i stället, gör ju inte precis dessa små muskler starkare. Så mera promenader till mig! Wii...! Tycker det är så vansinnig härligt att vara ute och gå, men har blivit väldigt lite av det på sista tiden just därför att jag tyckt att benhinnorna krånglat. Så ser mycket positivt på prognosen!

Ska ägna kommande veckan åt att utvärdera det tjejen sa och prova gå mera, om det är som hon säjer ska jag kunna knata på relativt obehindrat utan att smärtan ökar. Ska ju till och med försvinna när musklerna blir starkare. Hoppas på detta! Mera promenader till mig! :D

 

På promenad, mera sånt!

 Nytt, nytt, nytt!

Nytt upplägg med start på måndag! Som jag dock delvis redan tjuvstartat idag och igår. Ups. Kommer vara tungt, tungt på gymmet plus droppset. Börja med vikter där jag klarar 4-6 reps per set, minst 5 set per övning. Sen droppset på det, upp med nästa vikt och köra på med mera reps! Grymt, det är den absolut roligaste sortens gymträning! Axlarna kommer dock få ännu mer träning och kommer ligga på ett eget schema med max 4-5 dagar mellan träningspassen. Två gånger i veckan vore super, men har lite svårt med återhämtningen med så tajt schema, så valt upplägg kommer fungera bättre!

 

Nya burnies. Jag kommer även börja ta hjälp av två burn-produkter för att speeda på deffen. Diet-fuel och riped-fuel, båda från Twinlab. Start imorgon måndag!

 

Nytt kreatin. Nytt för mig och jag har faktiskt ganska höga förväntningar på just denna. Ska ju vara en klassisk och beprövad prestationshöjare som har hängt med länge. Tar dock ett litet tag för kroppen att ladda på med hjälp av det så måste vänta lite innan den kan utvärderas.

 

Nytt prework out, har provat det omtalade no-preload från Olimp med start från igår. Måste säga att det faktiskt var ett rikligt grymt pass igår. Tror det var en hel dels no-preloadens förtjänst. Pillade först i mig två kapslar (rek. dos är fyra) men kände absolut ingenting så tog ytterligare en och då blev det fart på kroppen och den där lätt stickande känslan smög sig på i fingrarna. Glad att det bara var det, andra preloads jag testat har jag blivit stickig i hela kroppen och det är inte en känsla jag gillar. Denna gav mycket skjuts i träning utan stick, mycket bra! Ska se om den funkar lika bra under dagens pass.

 

Nya löparskor slash powerwalkskor. Skorna med det snygga namnet "Nimbus Gel 13" kostade nästan som en mindre laptop, men jag har många bra argument och förklaringar till varför jag behöver just dem ;) Supersköna och med mycket, mycket dämpning och stadga, speciellt utprovade för mina fötter på Löplabbet. Jag börjar redan förälska mig så smått i dem och deras fulsnygga design.

 

Oj oj, nu kryper det i kroppen av no-preloaden, måste hoppa i väg till gymmet! :D

 

 

Mina nya fulsnygga dojor...! x)

 

 

 


Mingel med mat! :D

img_3134 (MMS)

Mingel med mat! :D


Hungersnöd

Den här tiden på dagen fullkomligt kräver sin mellis i form av p-drink. Speciellt som lunchen ligger ovanligt sent idag..! Tror jag ska dör av hunger varje dag vi den här tiden. :o

 


Guldknappen!

Ikväll blir det gala minsann! På med den lilla svarta och slå klackarna i taket. Eventuellt blir det ett halvt glas vin till lilla mig, alternativt inte någon alkohol alls. Helt säkert att jag framåt småtimmarna inte kommer att vara på samma nivå som de övriga i sällskapet. Ni som ska med, läser detta och tycker jag uttrycker mig opassande; mins förra året! ;D Skoj ska det bli i alla fall! :DProteinpannis

Här kommer mitt supersmaskiga (enligt mig själv) recept på proteinpannkaka! Försökte få Niklas att provsmaka men han bara mumlade något om konstgjorda kemikaler och tog en smörgås i stället :o Hur som helst, pannkakan är super att äta på kvällskvisten men det går även perfekt att spara smeten i en bunke i kylen för att få sabb och lättlagad frukost! Så "snabblagad" att jag inte han äta vid bordet utan fick ta den i en rulle på tunnelbanan i morse :p men det är en annan historia! Nu, till receptet.

4 ägg
3 dl minimjölk
1 dl slow protein/kassein (vanlij)
1 dl Whey 100 (vanlij)

Vispa hårt med elvisp för att slippa klumpar. Stek som vanlig pannkaka ca 2 dl är lagom per pannkaka. Funkar fint tillsammans med keso och ett par söta bär! :)

 

 Ohoooo...!

Då var jag tillbax på gymmet igen! Wiiiiii....! x) Var galet skoj att vara tillbaka och dra i alla vajrar, lyfta upp och ner på olika typer av metallklumpar. Sört att det är så kul egentligen. Men det är det! Fick även en finfin present av SATS för att jag är så duktig på att träna. :p Har under sommaren stämplat ett sånt där "träna-minst-två-gånger-i-veckan-kort" och var för många veckor sedan klar med att få alla stämplarna, då hade dock inte presenten kommit men nu när jag var tillbaka från sommarjobb hade de alltså kommit! Blev mycket glatt överraskad när det var en snygg väska som man fick! :D Kändes som en otroligt bra tränings- och matdag igår faktiskt. En glad torgförsäljare lurade på mig några lådor bär på väg hem från jobbet, så tog tillfället i akt att försöka göra torkade bär som sen kan användas till müsli eller kanske granola (vad det nu egentligen är)! Gjorde även en tokgod proteinpankaka, helt egen improviserad. Brukar inte få till det, men nu blev det riktigt gott. Tror att hemligeheten var att ha i lite mer mjölk än jag brukar plus att jag hade i även slowprotein som är sötare och mer "mjölkig" i smaken. Lägger upp receptet lite senare idag om någon vill tjuvtika på den delen av min diet ;)

Välkommen tillbaka du härliga vardag!

Lyckat onsdagsexperiment

 


Så gott att det inte borde vara nyttigt!

img_1255 (MMS)

Så gott att det inte borde vara nyttigt!


Hemfärd

Imorgon lämnar jag Koster för denna sommar. Tiden har gått fort och det har vart lika härligt som vanligt att spendera sommaren ute bland kobbar, skär och tillsammans med så väl andra sommajobbare som semesterfirare.  Nu bär det dock av hem och jag kan inte sticka under stol med att jag längtar hem en liten smula. Min fina Niklas står högst upp på saknalistan, men också vardagen i sig är mycket välkommen. Dessutom kan jag inte bärga mig innan jag kan börja träna igen på rikitgt. Jag har hållt mitt icke-löfte att inte träna alls hela förra veckan och nu hoppas jag att igångsättningen nu på onsdag, på SATS Vällingby, inte ska vara medföra några problem. Jag tror dessutom att kroppen kommer att må bra av lite vilande i kontorsstolen på jobbet om dagarna. Blir en omställning mot att springa mellan bord, lyfta drickabackar och bära porslin fram och tillbaka under de 10-timmars pass jag jobbat den senaste månaden. Imorgon blir dessutom min första lediga dag på 7 dagar.

Stockholm here I come...!

Restaurangmat kan vara nyttig också!

img_6391 (MMS)

Restaurangmat kan vara nyttig också!


Tåg till SM!

Nu är tågbiljetter till SM i body fitness fixade till den 1 oktober! Ska bli super skoj att åka och kolla på Sveriges bästa fitness tjejer. Ska väll slänga ett öga på killarna med, men det är helt klart tjejerna som är intressanta. Lite som fotboll, tjej- och killfotboll sägs ju inte vara samma sport, precis så är det med body fitness. ;) Det som gör tjejerna intressanta är självklart att det går att relatera till på ett helt annat sätt. :D Hur som helst, nu är det bokat och klart och jag ser redan fram emot det! :)


Bild från förra årets SM-tävlingar!Bildhttp://www.dropbox.com/

Sakta men säkert


De här brallorna har under våren suttit bra mycket tajtare!

Ny lya!

Tadaa...! Nytt boende till Emma o Niklas. Balkongen på första våningen (den som inte har ett parasoll) är våran att bo i från 1 september! Större, billigare och dessutom närmare stan än den som vi har nu. Win-win alltså. :) Vi ni komma och hälsa på finns vi i Solna, närmare bestämt Järva, pendeltågsstation Ulriksdal.

Inflyttning 1 september!

Massage inbokad!

Massage inbokad den 20 augusti...! Var ett prova-på-pris, 30 min för 95 kr, precis lagom tycker jag x) Ska bli härligt att bli lite knådad och uppmjukad, ska ju även ha positiva effekter på träning, återhämtning och fettreduktion. Massage gör underverk för det mesta tydligen! ;) Hur som helst är det i alla fall godis för själen! Jag ska njuuuuta! x)

Nu är det jobb på g, ha det gott! :)

Härligt ändå

Trotts tidigare gnällinlägg här på bloggen måste jag säga att det var ett himla härligt pass idag! Körde lugnt och sansat men ändå med hyfsad kontakt. Körde ganska lätt med mellan 10-20 reps på alla övningar, hade lätt kunnat köra ett gäng set till på varje sett men höll igen för att vara snäll mot kroppen. Kändes bra under hela passet och blev inte alls så där tok andfådd som jag blivit tidigare de senaste veckorna. Kanske lite mer skakig än i vanliga fall, men ändå med en pigg känsla i kroppen. Verkligen njöt av att få ta (lite lagom) i och låta kroppen jobba, även om det var på en lätt nivå. På ett sätt är sånna här hinder på vägen bra för motivationen, man bygger upp ovanligt mycket längtan till att köra riktigt hårt!! Vist är man peppad i vanliga fall med, men att vilja men inte få/kunna ger en extra sporre och extra sug!

Hur som helst, idag blev det följande övningar; latsdrag med enhandsfattning, axlar i cablecrossen, bamsecurls, pushdowns för triceps, flyes för axlarna, lågrodd med båda händerna + lågrodd med enhandsfatting, hantelrodd, lutande hantelpress för bröstet och baksida axlar i cablecrossen som avslut.

Välkommen tillbaka!

Nag-nag-nag. Hej och välkommen tillbaka kära halsont! Efter ett vääääldigt försiktigt överkroppspass inne i Strömstad är yberviruset återigen på banan. Varför ge upp nu? Nej, men varför inte slå sig ner i min hals ytterligare en evighet? Trycka lite, ömma lite och vara allmänt irriterande. Varför inte se till att min näsa rinner lite extra med både snor och gult var ett par dagar till. Bara för att du kan.

Det måste verkligen vara virusarnas stålnammen som flyttat in i min kropp och bestämt sig för att stanna där. Jag har alldrig varit med om maken till envishet!!! Jag brukar förövrigt aldrig ha ont i halsen. Lite snorig kan jag vara då och då och det kan man ju stå ut med, men detta är ju absurt! Nu får det vara nog!

Känner mig dock pigg i kroppen och hostan är nästan borta. Oavsett om jag känner mig kärnfrisk i veckan kommer jag inte köra mer än max ett helkropps pass, måste se till att bli av med detta nu! Känner jag minsta tillstymmelse till halsont blir det dock totalvila. Har fått mitt underhåll av musklerna nu, så får bli en vecka totalvila til i värsta fall. Om drygt en vecka kommer jag tillbaka till Sthlm och kliver då på en period med riktigt tunga veckor i planeringen så då måste jag vara fit for fight på riktigt.

:PMan lär sig - medhavd tacos som färdkost!

img_4170 (MMS)

Man lär sig - medhavd tacos som färdkost!


Stressnojja

Jag känner mig ganska stressad och orolig över träningen just nu. Tack vare att jag varit sjuk till och från i nästan tre veckor nu har det inte blivit något riktigt superpass alls under den tiden, knappt blivit många pass alls faktiskt. Har kört ett par igång-sättnings-pass och vips så har hosta, halsont etc kommit tillbaka som ett brev på posten. Nu senast efter mitt hyfsat lugna intervallpass i torsdags.

Jag blir både frustrerad och förvirrad. Ska jag vila eller träna ändå? Känns som jag gjort både och samtidigt, både vilat och tränat. Men inte ordentligt av något av det. Halvdant med båda. Det går bra mycket fortare att tappa musklerna än att få dem, tre veckor är väääääldigt länge känns det som. Hoppas innerligt på att de träningspassen som faktiskt blivit genomförda har hjälp till att bevara det som finns. Har även lagt på lite mera mat, för att kroppen ska få extra energi att använda för att tillfriskna fortare. Men blir ändå stressad när jag tänker på det. Även det faktum att musklerna har blivit ganska mjuka utan träning gör att de syns mycket mindre. Jag gillar inte spegeln alls just nu. Även om det kanske inte var världsklass på konturerna innan heller, så är det nere på noll just nu. Känns det som. Lätt ångest. Är väll i och för sig inte bara mina tankar som stressar mig. Det faktum att jag inte får chansen att ta ut min kropp totalt då och då bygger upp en fysiskoro i kroppen. Har spring i benen fast i hela kroppen. Jag gillar att röra på mig och mår bra när jag får göra det, nu efter veckor med mycket lite av sådant så är kroppen full med myror. Har visserligen fått massor mad vardagsmotion på restaurangen, men det är inte samma sak. Plus att jag får för mig att dessa långa promenadpass sliter ner allt vad muskler heter. Jag får lätt panik, men försöker sansa mig och sluta nojja.

Nu har jag i alla fall varit helt fri från halsont i två hela dagar och satsar återigen på en comeback. :p  Har fryst mitt SATS-kort under semestern så får bli egenkomponerad träning. Kommer bli benträning hemma i lägenheten, en combo av tungbelastning på spiningcykeln, långsam trappgång i trapphuset och utfall, knäböj, "vadpress" och finnen här inne i lägenheten.

Go, go, go - kom igen nu lilla kroppen....! x)

Sommarformen från båten!

img_1033 (MMS)

Sommarformen från båten!


Nyss hemkomna från ett intervallpass

img_6328 (MMS)

Nyss hemkomna från ett intervallpass


Uppe med tuppen

Idag var jag uppe med tuppen för att hinna till gymmet innan dagens aktiviteter med solning och jobb tar vid. Kanske inte 08.45 ses som supertidigt, men med dygnet vänt upp och ner och efter en trettontimmars arbetsdag igår så kändes det då rakt inte som någon sovmorgon. Körde ett överkropps pass idag, käns som pass med flera muskelgrupper samtidigt är det bästa att köra just nu. Fokuserade på rygg, axlar och mage då de känns som att dessa står högst på prioriteringen, han även med lite bröst och ländrygg. Ganska lugnt pass dels för att jag fortfarande (!) snorar o hostar dels för att jag är en riktig segkorv på förmiddagarna. Konstigt det där hur jag kvällstid r pigg som en mört och kan ösa på med motivationen på topp medans jag håller på och avlider med precis samma vikter om klockan är före 14 på dagen. Märkligt. Har dock alltid varit så. Hur som hälst kändes det kanon att komma iväg och underhålla muskelaturen en smula! :)

Nu blir det solning på bryggan ett par timmar innan jag börjar jobba kl 4. Imorgon blir det dessutom en tur till andra sidan Sverige för att hälsa på Jenny o hennes nya lilla bebis, Alice, umgås med världens bästaste pojkvänn och även åka lite båt med mamman o pappan. Semester i semestern!! :D

RSS 2.0