BJJ!


Idag har det blivit ca 5km promenerande, plus ett besök på Västerås MMA klubb för att hoppa på nybörjar kursen i Brasilian Ju-Jutsu. Verry skojigt! Kom en halvtimme försent, så blev bara en timmes träning :| i och för sig ganska skönt att få en liten mjukstart x) hade fått fel träningstider via mailen, var inte bara jag heller, var fler förvirrade själar som dök upp aldeles för sent. Hur som hälst var det himla skoj att vara tillbaka på mattan igen. Har kört en termin BJJ tidigare, i Gbg, men kände att jag nog passar bäst i nybörjargruppen i alla fall. Få ordentlig tid att repetera och köra mycket grundtekniker, ingen vitts att hetsa.

Nu blir det mera film och en liten bit av mormors hemma gjorda äpplekaka som vi fick med från kartrineholm. Tack mormor! :)
Grym i löpspåret!

Grrrimi springtur är avklarad! x) Hade glömt mina fin-springskor hemma i K-holm så fick hålla tillgodo med mina fuldojjor från ett par år tillbaka. För att spara på mina knän gick jag bort till spåret, ville inte springa på asfalten med gamla skor. Tycker det är lite larvigt, men har under åren lärt mig att mina knän inte gillar asfalt, om jag inte har riktigt bra skor på fötterna. När jag var yngre tyckte jag nämligen att sportskor var för fjantar och envisades med att springa i vanliga sneekers och liknade. La väll en bra grund till knäproblem där gissar jag... :P I alla fall, var som sagt smart idag och gick bort till mjukare underlag. Gick superbra, hade bra tempo och kände inte en ända gång att jag höll på och dog. Inte hade jag ont någonstans heller, brukar alltid vara lite håll antingen i sidan eller i axeln som måste pareras mentalt. Går helt otroligt bra att springa nu faktiskt. Lite förvånad nästan, så mycket har jag väll inte tränat på sista tiden? Super skoj i alla fall!! Tror att det kanske beror på att jag använder benen på ett anant sätt nu. Läste en löp-guide i Fighter Magasine där det bland annat stod att:
  • Ta inte för långa steg, lyft benet från marken redan innan knäet är helt sträckt
  • Sätt inte heller i benet med helt sträckt knä
  • Rulla inte foten ända från hälen och ut på tåspetsen, använd mitten av foten mer
  • Fokusera på fotens frånskjut i stegen och inte på landningen
Fuknar bra för mig! Tror att det kan ha med att det går så bra att spirnga just nu? Tror även att det faktiskt kan vara lite lättare att springa i lite fortare tempo, blir en helt annan rytm än när man springer långsammare. Någon som håller med? Dagens runda var dock inte så lång, pallar inte springa som en ekorre runt, runt i samma löpspår. Tröttnar så lätt x) Så blev två varv i spåret, totalt 3,2 km. Farten var dock uppskruvad, jag är nöjd!

Nu blir det snart filmus tajmis med pojkvännus mysus och hundus sovis.

Se den överlägsna 1-0 ledningen till mig på vanliga chins \o/
Notera dessutom ökning i omvända chins (även då lägenhetsrekordet hålls av Niklas :o)


Bröllop i dagarna tre

(Lilla datorn har varit på villovägar i snart en vecka, alldeles ensam i en källarlokal med massa andra datorer den inte kände. Men nu är min trotjänare tillbaka där den ska, i knät på mig här hemma. Så nu blir det bloggat igen! )

Under tiden datorn har varit på lagning har jag varit i Katrineholm för att fira ett mycket nära väns bröllop! Blev en kanon dag med strålande sol (trotts att väder-tomtarna spått regn), vackert brudpar och glada bröllopsgäster. Jag agerade även chaufför dagen till ära och skjutsade runt brudparet pappas snygga Cheva från 50-talet. Gick riktigt bra till sist även om jag inte han provköra den innan och totalt freakade när jag inte kunde förstå hur växlarna fungerade (växelspaken sitter vid ratten, där växlarna ligger som ett H som står med långsidan mot föraren). Tvingade med mamma i bilen efter som hon hade aaaningen mer koll än jag och dessutom hade en något lugnade effekt på mig. Hur som helst gick allt bra till sist, brudparet kom i tid till både fotografering, kyrka och festlokal. Blev super fina bilder det är jag helt säker på, knäppte ett par med mobilkameran som blev riktigt bra, så den riktiga fotografen med systemkamera måste ju fått kanonbilder! Var så vackra båda två! Underbar dag och riktigt rolig fest efteråt!

Träningen har väll inte gått så bra i helgen av försåtliga skäl, gäller att prioritera ibland ;) Har i alla fall blivit några rejäla promenader både med sällskap av syster, sötbebis och pojkvän och några med bara mig och Herr Hund. Idag ska jag ge mig ut på en springtur och i morgon blir det BJJ framåt kvälls kvisten! Hunden fick för övrigt följa med hit tillbaka till Västerås, mysigt att ha han här en stund.
Suchifeber

Lätt träningsverk dagen till ära. Trode att kroppen inte fick träningsvärk om man gjorde samma saker. Sperang ju imåndags med, men tydligen blev det träningsverk efter gårdagens löpning med. Hm. I alla fall, idag blir det lång promenix med herr hund. Har önskemål att gå ner på stan och köpa take away sushi till lunch till mig själv. Jag verkar vara en mat-mode-slav på det viset. Alla vill ha sushi just nu, och jag med! Har våldsamma cravings faktiskt. Tror det hänger kvar från i våsras när den där härligt långa uppsatsen, som aldrig vill bli klar, skulle skrivas. Åt en massa suchi då, tror att jag vande in kroppen med det då. Och nu har jag inte ätit det på flera, flera, felra, flera veckor. :o Oooh, nu ringde Jenny, hon var på suchi på stan lite senare! Slipper jag ta take away x) Får bli en lång prommenad innan maten!

Nu, ger mig av ut i de djupa, katrineholmska skogarna!
Byes sål..! :D


uppdatering

... Niklas har nu klarat sex stycken omvända chins... jag har alltså bara en andra plats... 

back at the crime scen

Idag har jag hunnit med att springa dryga 5km, åka till Katrineholm och slutligen ha agilitykurs tillsammans med Tossa. Riktigt roligt att hålla kurs igen! Även om jag egentligen var tänkt mest som side-kick till Tossa så kom jag in i det himla fort, trotts att det var fem år sedan sist. (Shit vad tiden går.)

Löpningen gick helt okej. Inte lika superbra som förra gången men helt klart på  pluskontot. Fick håll lite då och då och under vissa bitar, främst uppförsbackar, även kraftg andnöd. Men jag pinnade på i alla fall och kände mig nöjd med mig själv. Fick pepptalka mig upp för sista backen. Gapade (i mitt huvud givetvis) på  mig själv att backen var "omöjlig och att den nog inte gick att klara alls, fram för allt inte om jag samtidigt försökte spurta upp för den". Funkade bra. Konstigt så där, om jag intalar mig själv att det "bara är en liiiten bit kvar", att jag "snart är klar" och att jag "har vart så duktig som klarat mig så här långt" så får jag lust att ge upp på en gång. Måste tro att det är svårt eller för att vilja fortsätta, vet inte riktigt varför men jag funkar tydligen så. 

Uppvärmd och klar efter löpningen slog jag rekord på omvändachins! Tjoho!! Fem stycken gjorde jag! Grymnt bra, nu mera håller jag dessutom husrekord då Niklas inte har gjort mer än fyra på raken! x) Jag utmanar, jag leder, jag chinnar mera. Vanliga chis går dock inte alls, i alla fall om jag ska göra dem hela, klarar ett par om jag får fuska och börja med lite lätt böjda armar. Men det kommer, det kommer!    
 


Kvällsmaten

Hemlagade köttisar á la spagetti röra!


Tråkdag...

...skulle tränat BJJ idag var det tänkt. Men efter diverse mailande fram och tillbaka med klubben och ytterst icke-uppdaterad hemsida vet jag fortfarande inte vilken tid det börjar. Dessutom har jag inga träningsbrallor som jag kan visa mig i. (har lånat Niklas badbrallor när jag varit ute och sprungit.) Sen regnar det till och från oxå... Känns som en typisk slappardag. Slapp, slapp. Har massa spring i benen, men vill inte bli regnad på. Stannar inne idag. Får bli långpromenad och styrketräning i hemmet imorgon i stället.

Har i alla fall varit på stan och handlat en liten badrums hylla att ha mitt smink i. Sökt två stycken jobb har jag också hunnit med. Så nu sitter jag och väntar på att bli uppringd eller headhuntad. :P Förövrigt är jag en segboll som mest är sugen på att spana film just nu. Eller starta ett företag eller något. Hur svårt kan det var? Jag pallar inte vänta på att ngn ska få ar**et ur vagnen och anställa mig. En reklam byrå kanske? Återuppliva familjeföretaget Sandoreklam? Eller bara fylla ut hemsidan www.sandfjord.com med mera möjligheter? Vad kan det kosta egentligen? Om man ska ha det online behövs ju mest arbete. Hemsida är ju billigt och bra. Hm. Eller en restaurang. Som man fixar franchaising på sen. Slipper man jobba överhuvudtaget. Gött. Inte billigt att starta dock. Osmidigt också, kostar en massa även om man inte får kunder. Jobba efter beställning ska man göra. Eller vara mellanhand o bara ta pengarna. Hm... Ja, ja, vi får se hur det bli. Ska ge headhunt-folket lite mera tid. Sen får vi se vad som händer.

Imorgon blir det Katrineholm och hålla agilitykurs tillsammans med Tossa! Superskoj ska det bli! Drar ut lite tidigare och tränar våra egna yrväder innan kursen. Ska även se om det går att få tillbaka min dator som är inlämnad på lagning innan jag åker iväg. Hoppas, hoppas.

Nu, soffan here I come!

Det mest livsnödvändiga har nu en egen plats på badrumsväggen.


Nysimmad

Idag har det blivit både en fem kilometers promenix på eftermiddagen och ett fyrtio minuters besök i simhallen. Gött att vara på väg mot formen igen!

Körde uppvärmning med bröstsim 250 meter, följt av 1800 meter blandat crawl och bröstsim. Körde kora intervaller med crawl och tänkte mycket på tekniken. Varvade med bröstsim i stället för att vila mellan crawl-intervallerna. Tog det ganska lugnt för att fokusera på tekniken och bara känna på vattnet. Kom som vanligt fram till att det är ganska härligt att simma när man väl kan koppla bort känslan av långtråkighet. x) Avslutade med 250 meter bröstsim för att varva ner. Totalt 2,3 km simning alltså. Duktig jag.

Måste även passa på att berätta att jag och Niklas har gjort köttbullar helt från scratch för första gången helt själva. Inte lika goda som mormors köttbullar så klart, men de har helt klart kapacitet.


Hemlagad må-bra-mat! :D

Run, Emma! Run!

Körde en runda på knappt fem kilometer runt sjutiden. Gick oväntat bra. Nästan så att jag undrade om det inte var något fel. Första kilometern brukar alltid kännas som jag kommer att avlida vilket steg som helst, men idag han jag knappt bli andfådd. Hade ändå ett helt okej tempo tyckte jag. Inte heller kändes det som att mina lungor skulle slitas ut. Inte en enda gång under hela rundan faktiskt. Andades förstås häftigt i backar och på slut spurten, men på ett behagligt vis på något sätt. Ytterst underligt.

Om kvällens väldigt bra runda hängde på att jag vilat upp mig under min dekadenta sommar, jag faktiskt fått lite kondition av att springa fram och tillbaka med staplar av tallrikar i händerna eller om jag egentligen sprang i snigelfart idag är dock oklart. Kanske kändes det som lätt att springa därför att jag mest tagit mig fram över stock och sten denna sommaren? Att den platta asfalten gjorde det lätt för benen att springa? Jag försökte mig även på att ändra mitt löpsteg en aning idag, kanske spelade in. Oavsett vad så hoppas jag att jag kan fortsätta springa lätt. Är det bara att öka på distansen framöver. x)

Imorgon ska det bli ösregn, så funderar på att fiska fram baddräkten och simma lite i badhuset. Bra konditionsträning som inte sliter på mina stackars knän. I övermorgon blir det vila. Har tänkt köra på ett rullande tredagarsschema, springa, simma och vila på sista dagen. Tror det är ett bra upplägg så här i starten av hösten.

Nu, söndagsmys i soffan med mitt favorit gossällskap! :)

Startskottet har gått!

Dagen började uppiggande med måtliga mänger frulle. Visserligen en inte en tokhälsosam sådan, men med en rimlig portion med gårdagens köttfärssås och spegetti plus ett glas juice, tror jag att både protein-, kolhydrat- och vitaminbehoven för dagens första mål mat uppnåddes.

Promenad på ca en timme runt Valby följde strax efter frukost. Kaffe med mjölk efter det.

Nyttighets-mellis med ett glas jucie till och rostade sojabönor och solroskärnor. Det är inte så att man mosar i sig den sortens mellis precis. När man tar en chokladboll till mellanmål (som jag gjort många gånger under sommaren) så tar man gärna en halv till om man kommer åt. Så gör man inte om man äter torra bönor. Blir ganska trögt och tugga efter ett tag... så man slutar på eget initsiativ när man inte känner sig hungrig längre. Självreglerande dietmat. Bra och trist. "Roligt och roligt, allt kan inte vara roligt jämt."

Roligare var därimot middagen, helgrillad kyckling med ris och hemlagd currysås. Jumy.

Framåt kvälskvisten ska jag promenera bort till löpspåret och tar mig ett par varv. Det är jag värd. x)

Dessutom har jag härlig träningsvärk idag. Igår köpte jag en sån stång man sätter i dörrhålet för att kunna göra chins hemma! :D Himla skojigt! Man kan inte låta bli den och måste prova lite varje gång man går på genom dörrhålet. Har satt upp en liten lapp bredvid stången där man (jag och Nikals) får fylla i sitt rekord. Chins med omvänt grepp går bättre än vanliga. Klarar tre omvända och en halv vanliga (börjar chinen med armarna i lätt vinkel). Tio med omvänt grepp och fem vanliga är mitt första delmål!

 

Min nya leksak!

 

 Guldknappen!

Gårdagen spenderades i hufudstaden med att spana in Guldknappen tillsammans med både trevligt och underhållande sällskap. ;)

Nu är jag på plats i min nygamla lägenhet med min älskling! ♥ Nu är det löööördagsmys!

 


The road to home

Elvis i spetsen på väg till båten mot Strömstad.


Verkligheten runt knuten

Eller kanske är det inte verkligheten som väntar runt knuten, utan snarare vardagen. Och jag längtar faktiskt...

Längtar efter att inte ha samma jeans sextontimmar om dygnet i tre veckor i sträck.
Längtar efter att få ha högklackat på mig och mer smink än bara maskara och rouge.
Längtar efter att kunna sova på normala tider.
Längtar efter att sova bredvid min varma och trygga Niklas.
Längtar efter att kunna och orka träna flera gånger i veckan.
Längtar efter att kunna duscha när jag vill.
Längtar efter att kunna sträckkolla på tv alldeles för länge innan jag ska sova.
Längtar efter att kunna äta bra och normal mat som inte är friterad eller smakar choklad.

Med andra ord längtar jag efter den vackert gråskimrande vardagen.

Två arbetsdagar kvar.
Bring it on!!

Sista veckan...

 

Mamma, pappan och hunden kom hit till Koster idag!! Supermysigt att ha delar av familjen på platts! :) Har precis käkat lite krabbor allihopa och innan det var mamma, jag och hunden ute på en promenad över bergen.

 

Sommarmys ♥

 

Herr Hund får bärhjälp över de knöliga rullstenarna.

Dagens Lunch

Kantarellomelett gjord på nyplockade kantareller som hittades på tomten!
Severades med rostat bröd och ett glas mjölk.


Up to date

Vart ledig ett par dagar och är nu mera lycklig ägare till ett par Dizel jeans. Mina första nya märkes jeans som jag köpt själv! (Ja Johanna, jag köpte ett par begagnade av dig, men det räknas inte som nya). Var halv priset och de satt perfekt, så var självklart att de skulle få flytta in i min garderob.

Har även fått lite sol och bad för första gången på evigheter. Tidigare i sommar har solen bara behagat lysa de dagar jag jobbat och molnen har haft övertaget när jag vart ledig. Idag var alltså ett undantag! Verriii nice.

Imorgon är det jobb som vanlig igen. Bara en vecka kvar nu. Mamman o Pappan, och förhoppningsvis Niklas också (hoppas, hoppas!!), dyker upp på söndag och är kvar tills det är dags för hemfärd. Skoj att få lite sällskap hem.

Nu ska jag snart krypa till kojs. Natti!

Att det ska vara så svårt....

... hej och välkommen nyttigheter. Not. Igår var jag super nyttig hela dagen, sen blev det kväll och allt gick åt skogen. Fick hoppa in och jobba ett par timmar på kvällen och efter det fick vi för oss att baka kakor. Lavendeldrömmar. Fins det något godare än kakdeg? En inte helt obetydlig mängd kakdeg slank ner i lilla magen under bakandet. Sen var de ju färdiga och var tvungen att provsmakas. En. Eller två. Eller varför inte hela plåten? Även om det blev kakor kvar till de andra också så var det bra många fler än bara ett par kakor som hoppade ner i magen på mig.

Sen var det dagen till ära sista dagen för Karin och Jonatan på ön. För att fira/sörja (eller vad man nu gör), så var vi ju tvuuugna att öppna Jonatans "Capten Morgan" blanda den med cola, samtidigt som vi lyfte upp vänster ben i luften och försökte posera som Morgan him self. Skojigt i och för sig. Men varför kan man inte äta och dricka med måtta? Dricka har jag i och för sig inga problem med. Men varför måste jag fullkomligt frossa kakdeg i stället för att ta en rimligt litet smakprov? Why? But why??

Nu ska jag till jobbet snart och idag ska jag itne baka några dumma kakor eller fria något. Idag ska jag vara en torrboll och bara äta biff, bakadpotatis och sallad utan dessingar eller annat slabb. No! Varför denna nttighets hets så plöttsligt föresten? Varför inte vänta tills jag kommer hem och allt går tillbaka till gamla rutiner? Jo, för att jag ska på bröllop den tjugoåttonde augusti och klänningen jag vill ha är aningen liten just nu. Måste få den att växa  i förhållande till mig dessa tre kommande veckor. x)


Emma - så som hon såg ut innan sommaren kom. Make me fit agin!


Morgonpromenix med och till häst


Morgonens promenad gick runt Norra Vikarna här på Koster. Vi var tre hurtiga två beningar och två fyrbenta som tog oss över större delen av ön. Funderade först på att skippa alltihop och sova ett par timmar till, men så sparkade jag mig själv i baken och rullade ur sängen. Är ju både roligt att gå med sällskap, speciellt med fybent sådant, och dessutom nyttigt med lite rörelse innan frukost. Mitt nya sundare liv började för ett par dagar sedan. Iget små godis, choklad eller alkohål. Jag dricker nu mera cola light på kvällarna efter jobbet. Duktig jag. Märker mer och mer hur orken kommer tillbaka till mig, framför allt på "morgonen" när det är dags att kliva upp (vanligtvis ngn gång efter halv elva). För ett par vekor sedan hade jag aldrig pallat ta mig upp halv tio som klockan var idag när klockan ringde.

 

Babbsan, Karin och Jerpur tar täten, vi andra två kommer lite efter.
Inte lätt att gå fort med korta shettisben.

 

 

Efter en reäl bensträckare är det skönt att rulla av sig svetten i gröngräset. Tydligen.
Idag är jag ledig! Hade tänkt åka till Nordby och shoppaloss, men väntar med det tills på onsdag i stället. Är tydligen sista semesterdagen för många norrmän, klarar mig fint utan att behöva trängas med alla de som ska handla upp alla semesterpengar som blivit över. På onsdag få jag dessutom sällskap, Sarah är också ledig och hakar på. Idag ska jag måla lite mera hus, fans tydligen en burk målarfärg till! Tänkte även måla lite motiv med olja på vita vykort som jag har skaffat.

Nu närmast, powernap!

Natur på riktigtBotaiska och Slotts Skogen, släng er i väggen. Koster är natur delux. På riktigt.

Dekadentiserad

Ligger fortfarande i sängen. Det regnar ute. Filosoferar över vad kylskåpet kan bjuda på. Skippar all form av träning idag, min kropp vill inte. Personalfest igår. Ska börja jobba om en och en halv timme.

Cs

Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det personalfest! Wihiiooo...! :D Efter frånsägande av vardaglig dekadens kommer nu kulmen av onyttigt leverne, dock bara för en dag. Vi ska börja med en trerätters middag på Ekenäs på Syd Koster, sen får vi se vart kvällen tar oss (rent bildligt alltså... med största sannolikhet blir vi ju kvar på Ekenäs).

Måste förövrigt säga att dissade av pommes, varm choklad med grädde och framförallt kvällsölen har gjort mig till en ny människa. Jag har inte längre problem att släpa mig upp ur sängen klockan halv tolv på morgonen utan vaknar av mig själv vid nio snåret. Visserligen ligger jag kvar till tio, men då är det absolut inga problem att ta mig upp. Nice faktiskt. Och detta även fast jag går och lägger mig vid ungefär samma tider som innan. Jag avskyr att vara trött, tycker det är en av de viktigaste anledningarna till att äta bra och träna. Man blir inte superpigg av att börja dagen med frukost bestående av pulvermos, fördigköpta köttbullar och grillkrydda. Icke. Men med ett ägg, hembakt surdegsbröd, ett äpple och en kopp te mår man som en prins ett bra tag in på dagen!

Har även kommit igång på ett mentalt plan med träningen. I brist på tid och utan tillgång till gym kör jag lite kom-igång-hemma-träning. Vanliga hederliga övningar så som armhävningar, sittups och benböj. 20x2 armhävningar, 40x3 sittups och 100 benisar. Bäst förresten att jag sätter igång med dagens träning så jag hinner duscha o fixa innan jobbet. Blir ett kort jobbpass idag, stänger köket kl åtta. Tjiho! Sen Ekenäs! x)

Strandkanten goes Ekenäs
Jag ska måla hela världen lilla pappa...!

Nu har jag målat upp och slut på all oljeakrylfärg. Blev sanslöst bra med relativt lite kladd på fingrar och kläder. Inte helt kladdfritt förstås... men minimal som sagt. Måste in till Strömstad någon dag och handla ny färg, blir troligen söndag då nästa ledig dag infaller. Ska nog passa på att ta en liten sväng förbi ett av Sveriges största shoppingcenter, Nordby, samtidigt.

Måla...

 

..måla, måla...

 

... tadaa!

 

 

Nu ska jag ut i solen en sväng och sen dra vidare till jobbet lite innan jag börjar så jag kan få lita mat i magen innan.

 

Ha de! :)

 


Börja idag! \o/"Många skyller på att det är stressigt just nu med tentor, jobb, semester, etc. och att det därför är fel tid... Saken är den att det alltid är rätt tid ... du kommer fortsätta skjuta upp det till en morgondag som aldrig kommer och därför bör du ta tag i det idag!"
- Citat

Sommartider - hej, hej... hej då?

Nej då, det är evigheter kvar av sommaren, eller ja.. det är i alla fall någon månad kvar eller så. Ändå känner jag att mitt sommar leverne håller på att rinna av mig. Nu känner jag mer och mer ett krypande i kroppen efter vanlig hederlig struktur på min tillvaro. Kunna gymma när jag vill och vara tillräckligt utvilad för att springa när jag känner för det. Kunna äta det jag vill och inte det som går snabbt att äta på stående fot under arbetspassen. Sugen som bara den just nu faktiskt! Har inlett "hösten" med ordentlig frukost med kokta ägg och hembakat ( = mamma bakat  ) surdegs bröd pluss att jag hoppar alla chokladbitar och pommes doppade i beasås under rasterna på jobbet. Räkor med tabasco är till exempel inte helt fel som snacks de heller. x) När jag slutar jobba runt den sextonde augusti kommer jag köra igång träningen igen på allvar!

Lite senare idag blir det promenix och sen jobb kl fyra.
Byes for now...!


Lugnt som sten... stenlugnt...?

RSS 2.0