Man ska inte blanda gröt och glutamin!

Hett tips till alla som har någon form av smaksinne; blanda inte i glutaminpulver i din havregrynsgröt. Rekommenderas även extra till er som är för lata för att göra ny gröt, ni som är som jag alltså. Kom på den briljanta iden att strö i gutamin min frukostgröt, bra med extra mycket protein tänkte jag. Smakar ju inget(nästan inget) om man har i ett glas vatten och dricker direkt, så borde väll inte göra någon skillnad i lite havregrynsgröt som jag dessutom har kardemumma i tänkte jag. Fel, fel, fel. Det smakade milt men vidrigt, och efter som jag inte orkade göra ny gröt (som jag visserligen gör i micron) väntade jag istället tills den svalnat något, svalde den otuggad och sköljde ner med en stor kopp kaffe. Usch! Lär av mina misstag och blanda icke!

Gluttagröt rekommenderas ej.


Träning i Alvik med Linda

Träningen idag med Linda var himla rolig, både kul att träffas dessutom gick träningen väldigt bra! Vi peppade varandra en massa! Jag klarade t.ex. en hel riktig chin, alltså från en vanlig stång och inte i någon himla maskin. Fick även mycket bra pass på ytterligare reps. Linda verkade dessutom vara en himla trevlig tjej. Är även tvungen att kommentera hennes axlar... grymt snygga! Jag vill också ha sådana! Måste jobba, jobba, jo-obba! Ska bli intressant att köra axlar ihop och se hur hon lägger upp sina pass. Idag siktade vi i alla fall  på övre rygg och biceps, blev dock mest fokus på rygg. Körde tunga vikter och få reps, men med sällskap kan man ju inte låta bli att passa på att passa så blev fler än max 6 reps per sett. Slutade alltså inte vid failure. Körde dock inte fler än 6 reps utan pass, så tror det blev bra ändå. Dagens mördarövning var biceps curls med dropp set. Fick mig nästan att ångra att jag önskade passhjälp. Guuuud. Vilken total smärta!! Jag tror aldrig jag varit med om värre/bättre kontakt någonsin!! (Säger så väldigt ofta nu för tiden har jag märkt, men detta var verkligen den gaaalnaste kontakten och smärtan på lääänge!) Trodde på riktigt armarna skulle ramla av, och då när man tror att man är klar, ja då får man hjälp i ytterligare fem reps. Gha. Men verkade vara lika galet för oss båda. Känns alltid lite lättare då. >) Den som passade i princip lyfte upp hantlarna sista repsen, men ner fick man sega själv. Sjukt. Sjukt bra dock! Mer sånt! Planerar att träna ihop åtminstone en gång i veckan här framåt =)

(för er som inte är helt bekanta med vad "pass" innebär så kommer en liten förklaring. "Pass" innebär att en annan person hjälper dig att klara lyfta t.ex. en vikt ett par extra gånger efter att du själv är för trött i muskeln för att orka lyfta upp den helt själv. Den andra personen "passar" och du som lyfter "får pass/passning") :)

Tada..!

Nu hittas alla Teamkompisar och medlemmar i PureFitness (alla som har en blogg iaf) här i höger marginalen...! :DSällskap!

Idag blir det sällskap på gymmet! Ska till Bromma och träna loss rygg och biceps så det sjunger om det! :D Linda är det som joinar..! Eller jag som joinar henne kanske...? Är ju trotts allt "hennes" gym. x) Mycket spännande då vi faktiskt inte träffats på riktigt innan. Sjukt kul med en gymkompis!! Exrta roligt att hon även är med i teamet! Jag är pepp!! Wihoo...!

Pass

Å, vad sjukt mycket bättre det blir med passning! Hade nästa glömt vilken skillnad det kan göra. Körde bl.a. bröst igår och körde tungt. Sista övningen var hantelpress på sluttande bänk. Var minst sagt helt slut i musklerna. Hade sänkt vikterna en bit, men lyckades vid sista setet ändå inte få upp hantlarna när jag väl lagt mig ner på bänken. Jag blir så oerhört frustrerad av sånt! Vet ju att jag klarar vikten och så ska det falla på att jag inte lyckas få upp armarna i position! Låg där och såg antagligen arg ut samtidigt som jag gungade och sprattlade i hopp om att kunna studsa upp vikterna eller något liknade. Så vips stod en mycket hjälpsam människa bredvid och frågade om jag ville ha hjälp. Ja tack!! Var en något äldre man som jag känner igen som stammis som hade vänligheten att hjälpa till. Till att börja med fick jag inte bara upp vikterna galant, utan kunde även köra säkert fem (om inte fler!) extra reps tack vare hjälpen. Behöver jag säga att det tog sååå mycket bättre. Tackar mannen på gymmet så mycket för att han tog sig tid med mig! Fick även ett par råd att försöka hålla mig till i fortsättningen.

Jag måste ha mer passning. Omgående!! Har dock inte så många som tränar där jag bor som jag känner, måste lösa det där på ngt sätt. Finns en viss Linda som också tränar för Adeli och som även är med i PureFitness som jag hoppas mycket på i det här sammanhanget...! Hon tränar i Bromma, inte allt för långt i från Frukoststaden med andra ord. Dessutom är det på vägen från mitt jobb.


Bilder från den gamla goda tiden när passning var mer regel än undantag.

 


Träning vecka 25: (dietvecka 8)

Tränings vecka 25: (dietvecka 8)

Söndag:
Cardio:
-
Styrka: Rygg

Måndag:
Cardio:
Cykla 12km
Styrka: Biceps + Mage

Tisdag:
Cardio:
Cykla 12km
Styrka: -

Onsdag:
Cardio:
Cykla 24km (wakeboard - mage/rygg)
Styrka: Axlar

Torsdag:
Cardio:
-
Styrka: -

Fredag:
Cardio: -

Styrka: -

Lördag:
Cardio:
-
Styrka: (wakeboard - mage/rygg)

Sönderhackad och aningen tom vecka, så kan det gå. Var bl.a. midsommar som fick plats i stället. Gött det! ;) Superhärliga midsommar firades ner på Bästkusten med Johanna och John och massa annat trevligt folk. Dessutom var även solen närvarande större delen av helgen. Super najs!

Mot midsommaren!!

Mot sommaren! Mot Johanna! Mot bästkusten! :D

Glad midsommar på er alla...!! :D

Det kom ett mail

Om lite mer än en vecka är det dags för kickoff med teamet...! :D Här kommer lite info som hjälper en gissa sig till delar av vad som kommer hända då:

/.../ Förutom de kläder ni har på er behöver ni ta med er:  
Bikini för poseringsträning mm.
Pumps eller högklackade skor
Kamera?
Handduk
Ombyte, vardagskläder
Ombyte för middag ute på kvällen
Era team-linnen. Ni som inte fått ert kommer få det på kick offen.
Pengar för lunch i Skatås och middag ute på restaurang, samt 40 kr för dusch och ombyte/skåp i Skatås /.../

Se till att vara ombytta för utomhusträning, gärna löparskor och kläder som klarar att krälas omkring med... :P  /.../

Wohoho...! Det låter som det vankas skojigheter minst sagt! x) :D

Gnällspik

Igår var det ett riktigt pissigt axelpass. I vanliga fall är det mitt absoluta favoritpass, men igår var det verkligen fel på allt! Har ju tunga veckor med 4-6 reps per sett på schemat nu och vist märker man att det tar i musklerna på ett helt annat sätt men igår gjorde det mest ont. Var osäker på om det var bra eller dålig smärta. Har lite krångel ibland med vänster axeln, men igår gjorde det ont i båda. Körde på först men bestämde mig efter ett tag att plocka ner till lite lättare. Om det skulle vara något är det inte värt att göra det värre. Även om jag innerst inne tycker att det bara är mesar som sänker sina vikter. Jag var en mes igår. En smart mes dock. :p En stund i alla fall. Blev snart  ointelligent igen. Tyckte dock inte det blev så mycket bättre med lättare vikter så brassade på med tyngre igen, mycket bra analys. Fick dock åter igen lustiga känslor i axlarna och började känna mig allmänt omotiverad. Satt på en bänk och surade i mellan seten och funderade på att ge upp och gå hem. Höll mig dock kvar i ca 40 minuter. Som en liten gnällig bebis kände jag mig.

Axlarna mår okej idag, ingen direkt dålig smärta, men kroppen är inte på topp. Tror att tungt ryggpass plus bärande av flyttkartonger plus tungt axelpass kombinerat med relativt lite vila och lite sömn är boven i dramat. Känner mig stel i rygg och axlar. Skippade cykla till jobbet i morse för att få lite extra vila (plus att det regnar som sa*an). Får se om det ändå kan bli lite lätt benträning i eftermiddag, innan det är dags att åka mot midsommarfirandet ikväll. 


Formen

Japp, så här ser jag ut just precis nu! Mja, kanske inte en  så jättefantastisk pose som jag tyckte när jag ensam stod framför spegeln och lekte fitnesstävling här om dagen och fick ut mina "vingar" för första gången. Men ändå, nu ser man mer ett V, förut har jag alltid sett ut mer som ett I. Så är glad och nöjd så här långt ändå.  x) (För den som tittar noga kan man även se ett hysteriskt smile i spegelbilden, så glad måsta jag ju vara x))

Vilken bokstav ser du?

 


Vafalls?

Känner hur det kommer smygande på mig. Först nästan obemärkt men sen allt tydligare. Något som killar i min halls!! Så kan vi inte ha det. Far och fly fula basselusker och virususlingar!! Här har vi inte tid att ligga till sängs eller vara hemma från gymmet. Se så, gå till någon annans hals och bråka. Nu går jag och lägger mig i tid för att försöka sova ut de elaka som spirar i min hals. Schas!

Kom an bara! Så ska jag boxa era fula basilltrynen gula och blå!


Mörad...

..oooho, guu-ud. Min stackar lilla rygg är helt död. Fick till ett av de bästa ryggpassen ever i söndags (tjoho!) och idag är träningsvärken total. Körde tungt, med failure och siktade på mellan 4-6 reps per sett och minst 6 set per övning. Har dock kommit på att det är väldigt svårt att pricka in exakt antal reps. Körde t.ex. latsdrag sist i passet då jag var mer eller mindre förlamad, först orkade jag knappt 5 reps på 40 kg, men efter några sett och lite vila orkade jag nästan 6 reps på 55kg. Myyycket underligt. Hantelrodden gick dock bra att få till rätt antal reps, 4 set x 22,5kg x 6-4reps, 3 set x 20kg x 6-4reps och sist 1 set x 17,5 x 6reps. Skulle kunna fuska upp vikterna genom att rycka upp dem för att få fler reps men tanken med dessa veckor är att köra till faiure, så prioriterar att köra strikt!

Redan igår infann sig förstås träningsvärken delvis. Och då var det dags för marklyftträning med kartong och möbler! x) Åkte efter jobbet och hjälpte syster yster att flytta. Även om vi bara var där några timmar så blev det en anselig mängd lyft! När det var dags för sängdags kändes det nästan som hela min rygg var ett stort blåmärke. Kanske inte helt optimalt för återhämtningen men den får å andra sidan vila hela veckan som kommer, så den borde växa så et knakar tänkte jag ;D Lyckades dessutom socialiseringsäta både baguette, vitt bröd till min sallad vi köpte på pizzerian plus att jag var snäll och hjälpte till att bli av med en chokladkaka... så nog borde det finnas energi att låta ryggen växa av!

Glad även att jag planerade in vila idag... känns till och med lite obekvämt att sitta här på jobbet i kontorsstol så gymmet hade inte varit ett bra alternativ. Får se vad man kan hitta på med all tid som blir över ikväll, kanske gå en sväng på stan och handla regnkläder? Behöver det för att kunna cykla till jobbet i ur och skur ;)Utvärdering v 24

Träning vecka 24:

(dietvecka 7)

Söndag:
Cardio:
-
Styrka: Ben

Måndag:
Cardio:
Cykla 2,4mil
Styrka: Rygg

Tisdag:
Cardio:
-
Styrka: -

Onsdag:
Cardio:
Cykla 2,4mil
Styrka: Axlar

Torsdag:
Cardio:
Cykla 2,4mil
Styrka: Biceps + Mage + Ländrygg

Fredag:
Cardio: -

Styrka: -

Lördag:
Cardio:
-
Styrka: Bröst + Triceps

Okej vecka. Alla passen kändes bra, men blev aningen för lite fokus på träningen denna veckan. Planerade in benpasset lite galet där i början av veckan, så blev lite banlans med cardion. Har dessutom vart ute och flängt en del och har därför "varit i från" gymmet. Ja, ja, men, men, ibland blir det så...! :p Fixade dock en del träning ändå. Och har varit supermysigt att träffa familj och vänner i Katrineholm, underbart! Jag behöver sånt med! :) 

Kommande vecka har jag sett till att planera in träningen i början av veckan, på torsdag kväll tar jag och Niklas ledigt från vardagen med allt vad det innebär och far iväg på midsommaräventyr ;)

Woo-ooAaaaaa!!!!

Oooooooooohoho...!! Idag lyckades jag för allra första gången spänna ut mina vingar!! Wohohoho!! :D Eller... ja... inte vingar kanske, men latsen i alla fall! Har trott att jag kunnat det förut, men om man jämför med hur det såg ut idag så var det iiiinte i närheten förut. Blev en vansinnig skillnad på bredden på ryggen när jag fick till det, det finns hopp!!

Var dock lite som att vifta på öronen, det var inte helt lätt att få till det och det är inte de musklerna som jag tänker mig som ska spännas som faktiskt ska spännas. Underligt, märkligt och otroligt härligt när det lyckades! Höll nästan inte på att komma iväg till gymmat för jag var tvungen att stå framför spegeln och träna posering... hehe. Nu är det bara ätt försöka få ordning på armarna, kändes som jag var tvungen att stå med armarna rakt ut som en snögubbe med kvistarmar för att lyckas få till ryggen. Men det måste ju att fixa till det med. ;)

I brist på en passande och fram för allt skylande bikini så blir det inga bilder på ryggen idag. Men tog ett par bilder på gymmet idag som får duga så länge. :)a Girl got to Do what a Girl got to Do

Body Fitness en utmanande tävlingsform på väldigt många sätt, det kräver att man tränar hårt och regelbundet. Man sliter med tyngre och tyngre vikter, man måste ha kunskap om hur man ska göra och man måste ha diciplin nog att göra som man ska. När många tycker sig ha problem med att hinna gå till gymmet en eller ett par dagar i veckan, när träningen för andra rinner ut i sanden efter sju veckors "regelbunden" träning så måste vi som vill upp på scenen hålla vår regelbudna träning minst 3-5 dagar i veckan under minst ett år. Man får pussla om sin vardag och se till att det fungerar. Det kräver som vilken annan sport som helst stort engagemang och hårt arbete, både fysiskt och psykiskt. Man måste göra sin träning till en livsstil. Dessutom har man (i alla fall jag) så gott som kronisk träningsvärk, visselrigen på olika ställen olika dagar i veckan, men värken är konstant. Samtidigt är det vanisnigt roligt, man känner att man lever och man har möjligheten att hela tiden för bättra sig själv och då och då känna sig stark och leva i endorfinkickar.

Sen har vi den andra, mer... hm... glamörösa, aningen galna, sidan. Man tävlar genom att ta på sig och bli bedömd i en bikini så liten att man skulle bli generad om man gick till stranden i den. Man ska strutta runt i skyhöga klackar le så att mungiporna nästan fastnar uppe vid öronen. Det är underligt att en så fyskisk sport har en så dockaktig tävlingsdag, man ge sken av stor elagans och mycket kvnilighet. Att de flesta är helt slut i kroppen och under hela uppvisningen spänner varenda muskel i kroppen tills de blir helt skakis är inget som ska synas. Le, le och var glad, glad och vacker som en dag. Löshår och lösnaglar är mer regel än undantag och mycket smink nära obligatoriskt. Vist det är i första hand en bedöming av muskelmassa och haroni. Tro dock inte att en tjej med kort ofixat hår, med osminkat ansikte och i brunrandig, matt bikini får samma poäng som om hon gått in i paljettglittrig, rosa bikini, haft lösögonfransar, långt svallande löshår och ett gnistrande vitt leende. Muskler och balans i kropens proportioner ska vara visade från sin absolut bästa och uppkläddaste sida. I år verkar ska det dessutom vara med en modellvandring, T-walk, i finalerna. (se skkf.org) Detta ääär faktiskt helt galet. Men jag ställer ändå gladeligen upp på dessa upptåg under tävlingsdagen, just för att få möta utmaningen och ge allt. Jag vill ha tävlingskicken och adrenalinruset, även om det innebär att stå på en sceen och leka babiedocka. 

Tävling, avsätt i vad, kräver stort fokus och att man ger det yttersta för att långsamt bli ytterligare lite bättre. Att fitness kräver fysiskt arbete är vansinnigt roligt, att man ska ha glitter och bling bling på tävlingdagen är också humor, på sitt sätt. I skrivande stund sitter jag med knapt en decimeter höga klackskor på mig, jag struttar runt här hemma i dem just för att träna på en av alla detaljer som kommer ta mig ytterligare steg närmare en perfekt tävling och en perfekt prestation.

Oavsätt vad man kan tro av mitt inlägg så köper jag faktiskt gärna den glittriga förpackningen, delvis därför att gärna vill vara med på vägen dit som är en hård, tuff och svettig utmaning! Dessutom är det vädigt tråkigt om man inte får ha den där glittriga bikinin trotts allt. Det innebär ju i så fall att man inte gått vidare, utan åkt ut tävlingen redan i fösta omgången. Och det vill man ju inte. 

Så.. ge mig en minimal, glittrig bikini och låt mig bära den!

 


Förra årets finnalister på LuciaPokalen i klassen + 168 cm. Grymt hårt presterande
tjejer, för tillfället även i lyxförpackning! You go grils!


Totalvila och resande

Blir ytterligare en totalvila denna veckan. Tidsbrist och resande gör att det blir vila för både cardio och styrka idag. Planerar en tur till Katrineholm för att träffa familjen och mina två tjockisvänner (ja, man får skriva så när det är bulle i ugnen på gång;)) Ska bli supermysigt! Ska vist regna till och från hela helgen så blir till att sitta inne och mysa med en kopp te eller två med trevligt sällskap. Härligt! :D


It is on, baby!

Någon var vist lite ivrig när någon skrev in sitt namn, undrar vem det kan vara? x) Men skit i  stavningen, kan fixas sen, det är utan tvivel jag på listan! :D Nu är det klart, jag är på banan ytterligare ett sätt. Wiii...! Valt tävlingsteam är som ni ser Pure Fitness, mer om det i ett senare inlägg. Nu tänker jag bara studdsa runt här inne i lägenheten, låta bubblet i magen sprudla och bara känna kicken av vara halvvägs frame vid målet! På vääääääääääääääg...!!!

:D

 

(detta var alltså min lilla pilutta-dig-hemlis från tidigare inlägg om någon missade det =D )


Latmask

Jag är så lat och bekväm. Jag tycker det är jobbigt att cykla till, och fram för allt ifrån, jobbet. Inte för att det är jobbigt att trampa i 40 minuter. Utan för att jag måste dona med cykelhjälmar, sadeldyna, cykellås, nycklar, ryggsäckar, tomma matlådor som dansar iväg längs marken när jag försöker lirka ur vindjackan som ligger längst ner i väskan. Jag blir så trött. Jag har absolut inget tålamod med sådant. Jag blir också trött på alla ouppfostrade människor som rör sig i flock på sin cyklar och moppar, i sina bilar eller, de västa av alla, de som går och tar upp plats på trottoaren. Jag blir så upprörd, jag orkar verkligen inte med sånt. Jag blir arg. Jag orkar inte vara arg, jag vill vara lugn och harmonisk.

Jag vill vara lat och bara cruiza fram längs vägen och slippa tänka på alla galningar som susar hit och dit, går fram och tillbaka och tvärstannar mitt framför näsan på mig. Jag vill vara lat och slippa bry mig, bara susa fram i min egen bubbla. Men det kan jag inte göra! Då blir jag en av dem, en av de tanklösa, vingliga, dumma människorna på min väg. De som går tror att de kan röra sig hur de vill "jag som går så sakta, inget kan hända" tycks dom tänka där dom går och strosar med blicken på fötterna och tankarna bland molnen. Men att tänka att i stort sett ALLA medtraffikanter rör sig fortare än dem och behöver lite mer än en millisekund på sig att väja undan för dem när de plötsligt svänger åt ett oväntat håll verkar de inte ta i beaktning. Mopparna är för snabba och tar för mycket plats. De borde förpassas ut på vägen, även de ställen där det är motorväg. Det skulle inte skada att bli av med en och annan som råkar välta och blir överkörd. Jag blir nervös när dom svischar om jag bara har en decimeter kvar innan styret tar i vägräcket. Jag orkar inte få panik. Jag vill vara lat och problemfri. Jag vill åka i min egen takt. Jag vill slippa ta hänsyn. Ge mig en pansarvagn med trampor! Ge mig en boll av järn att trampa fram längs vägen. Kanske en sån där boll som hamstrar springer i. Fast en större så klart. En stor boll av hårt plexiglas så att jag kan rulla helt skyddat till och från mitt jobb och bara vara lat.

Underbart lat, lat och tanklös.

Tisdagsvila

Total segis igår, totalt avsaknad av träning igår. Ingen cylking, ingen styrketräning. Är skönt på ett sätt  samtidigt som det spritter i benen. Måste vara alla musklerna som växer på högvarv ;) Fick även massa bra saker uträttade, både på jobbet och hemma! Ibland är det bara ens dag, saker går ens väg helt enkelt! x) Igår var en sådan dag! Lite olika spännande saker hände (utan att avslöjja för mycket), dessutom fick jag fatt i lite välbehövliga grejer på stan..!

 

 Pilutta dig!!!
Jag vet något som inte du vet!! x) Hihihihihih. Pilutta dig!!! xD

Ställd

Idag fick lilla Cyklen stanna hemma. Träningsvärken i benen är elakartad och sätter käppar i hjulet för så väl trappor och försök till att sätta sig ner. Så kände inte för att hoppa upp och trampa 1,2 mil imorse. Tänkte att det även måste vara nyttigt med vila när d et känns så här! Precis som Johanna påpekade så är det inte vidare vettigt att låta styketräningen stå tillbaka för konditionsträning i den här fasen, håller helt med även om jag hade lite fel tankar i söndags. Men det blev ju trotts allt ett rikigt bra pass, bland annat med duktig träningsvärk idag som kvitto, så glad är jag för det! Om smärta står i direkt proportion till muskeltillväxt så måste jag bli biff till i morgon! ;) Härligt, man känner att man lever! :p x)

Ställd


Träningsvecka 23 dietvecka 6

Tränings vecka 23:
(dietvecka 6)


Söndag:
Cardio:
CrossTrainer 60min
Styrka: Mage

Måndag:
Cardio:
CrossTrainer 40min
Styrka: Rygg + Biceps

Tisdag:
Cardio:
Cykla 40min/12km + Cykla 40min/12km
Styrka: -

Onsdag:
Cardio:
Cykla 40min/12km + Cykla 40min/12km
Styrka: Axlar

Torsdag:
Cardio:
Cykla 40min/12km + Cykla 40min/12km
Styrka: Mage + Ländrygg

Fredag:
Cardio:
Cykla 40min/12km + Cykla 40min/12km
Styrka: -

Lördag:
Cardio:
-
Styrka: Bröst + Triceps

Veckans träning är jag för en gångs skull nöjd med på alla plan, styrkan har gått bra och har hunnit med alla muskler. Ben tog jag i och för sig inte förens i söndags men då fick dom å andra sidan bra med uppmärksamhet! Dieten går ok, känns extra skönt att få äta lite mer kolisar kvällstid. Tyckte inte jag saknade dem förut, men nu när jag börjat med de igen känner jag mig faktiskt lite piggare och mycket mindre sugen på onyttigheter!

Ben på en söndag

Tänkte köra ett lugnt och ganska lätt pass igår. Var dags för ben och kunde inte skjuta upp det mer, skulle kört det i fredags men hade total träningsvärk i ländryggen och magen att det var omöjligt att göra något alls som på minsta sätt involverade just de musklerna. Visade sig, inte helt ovänat, att de involveras i det mesta man gör. Hade även mastodont träningsvärk i axlarna, vilket i princip uteslöt all form av styrketräning. Blev där för vila i fredags. Men hur som helst, tillbaka till benpasset... Jag var inte helt pigg tack vare en himla skojig inflyttningsfest i lördags kväll och var även lite nojjig över att få för mycket träningsvärk in för måndagens och kommande veckans cyklelturer. Så började passet med tanken att ta det lilla lugna. Men tydligen så verkade gårdagens festligheter ha mycket lite inverkan på just styrketräningen och jag fick till mycket bra kontakt direkt. Dessutom blev jag på något konstigt sätt taggad av mina låga krav på min prestation att jag kunde höja vikterna till mer "standard" vikter för benen. (spontanhöjjer sällan vikt på benen oavsett dagsform pga mina krånglande knän) Var dessutom himla kul att köra med fri stång! Har tyckt att benträningen varit pest och pina de senaste månaderna, men högreps, dålig kontakt och svaga muskler. Men efter gårdagens pass känns det som det åter kan bli en favoritgrupp! Hoppas på det! Jobbade på med utfall, knäböj med stång, squats (vilket iof är rätt så samma sak som knäböj, men gick ner lite djupare på dessa x) ) både med och utan 10kgs vikt i famnen, och raka marklyft. Inte jätte många övningar, men körde desto fler set. Blev ett bra pass, passade även på att pyssla om benen med en extra noggrann stretch-omgång efter passet.

I det fria

Bästa stället att äta frukost på! :) Selma och jag fick ett infall och fort till "vattnet" för att äta frukost i solen. Super najs. "Ätardagen" till ära blev det både ljust bröd och juice och i colaflaskan  gömmer sig  kaffe med mjölk. Ikväll blir det inflyttningskalas i Fruängen. Ha det så härligt ni med..! =)


Winning-winning!

Man ska inte jämföra sig med andra.... meeeeeen, ibland känns det galet bra att gör det!! Igår var jag bäst på gymmet, alla kategorier!! Låt mig berätta för att få boosta mitt ego ytterligare. ;) På gymmet igår utspelade sig nämligen följande två scenarion:

Senario 1. Trekantsformad kille i 30 års åldern, med väl definierade muskler, kommer in på gymmet och ska köra ryggresningar. Så ska även jag. Killen börjar. Jag börjar. Precis samtidigt gör vi vår första resning. Nästan exakt samma intensitet. Jag håller dock 10kg vikt. Han håller inte i något. Killen kroknar före mig! Jag vinner i både antal reps och vikt!! Woooohooo!! Jag fortsätter kör superset mage/ländrygg, och det visar sig att han kör superset latsdrag/ländrygg. Så vi möts igen. Jag vinner igen! och igen! När jag slagit honom i bäst av tre ger han upp och går vidare till nästa övning. Jag fortsätter. Bäst även i set! \o/ 

Senario 2. Jag kör på med mitt supersett. Parallellt med ryggresningarna maxar jag magen på 8-10 cunches med rep. Vikten är tuuung. Fyra block i multin från maxvikt. Det står 45 på men vet inte om det är vikt i kg eller vad det är. Kör fyra sådana set. I andra änden av multin laddar en kille av belgianbluestorlek för samma övning.  Jag sänker min vikt till 25 och börjar köra sneda set som jag även varvar med rygglyften. Biffkillen kör supersetar inte, han kör vanliga set. Han kör på vikt 40, alltså ett helt block lättare än min uppvärmings vikt! Dessutom blir det bara fyra set för hans del. Wiiiiiinning! Igen!! Jag kör mina "lätta", sneda set i ytterligare fyra set. Sen kör jag några till med vikten på 45. Återigen vinnare av både antal set, vikt och reps! Wohoho...!! x)

Var ett galet ensidigt och intensivt pass, mindre än tjugofem minuter var jag där och körde bara två övningar. Hade bra kontakt i de första sju seten. På slutet kände jag dock inget längre, tillslut gick det helt enklet inte att vare sig cruncha eller lyfta alls. Var tvärstopp. Gryyyyymt. x) Var helt bortdomnad på "mitten" när jag gick hem. Kändes som jag gick runt med en korsett! Nöjd var jag i alla fall, både med min pumpkorsett och med att vara gymmets "Winner of the Day" x)

Viktiga vardag

Det är en hårfin gräns mellan kunskap, harmoni och galenskap som verkar behövas för att fixa en tävlingssatsning i Body Fitness. Eller? Läser titt som tätt om folk som hoppar av sina tävlingssatsningar och omprioriterar sina rutiner. Många orkar helt enkelt inte. En lika stor del som styrkelyftande och kosten är minst sagt att hålla huvudet kallt. 

Jag måste självklart hålla med om att det behövs en stark motor för att fixa en grej som detta, eller vilken grej som helst egentligen. För att få till det använder folk lite olika metoder, vissa använder motivation andra kallar det starkt psyke, vissa säger disciplin eller passion. Det är alla mer eller mindre olika sidor av samma mynt. För det är inte så man råkar gå till gymmet och råkar pressa sina muskler till max 4-5 dagar i veckan. Man väger inte sin mat av bara farten och man kör inte 10 cardiopass per vecka för att det bara blev så. Man väljer själv och ser till att det bli gjort med hjälp av motivation, starkt psyke, disciplin, passion eller något annat. I bland vill man inte heller, inte alls, men man gör det ändå. Att hålla sin låga vid liv är enormt viktigt de dagar men bara vill gräva ner sig, men jag tycker inte man ska överanvända dem.

Jag tror att det är otroligt slitigt att alltid vara "diciplinerad" även om det kanske är något som alltid ligger i botten. Att få in en vardagsrutin där man presterar och jobbar hårt utan att tänka för mycket på det tror jag är viktigt för att koppla av. Många (inklusive mig själv) har en förmåga att nojja över både det ena och det andra, speciellt träning och mat, det är en stress som tär på en och som man måste försöka koppla bort. Även om det är kroppen som lyfter, springer och pressar så är det nästan alltid huvudet som säger i från först. Dels måste man lära sig att inte lyssna för mycket på sådana ge-upp-känslor, men samtidigt måste man lära huvudet att vila. Köra sina pass fokuserat och hårt varje dag, varje vecka, men ändå hålla sinnet i balans och bara tuffa på. Att ständigt banka huvudet i väggen och använda sin disciplin och trotsa allt med sitt starka psyke som vapen är att göra det onödigt svårt för sig. Jag tror att många som hoppar av på vägen just för att det inte orkar längre är för att de har slagits för hårt mot fel saker. Det är inte vikterna som är för tunga eller cardiopassen som är för långa, utan det är andra mer osynliga saker.

Måste jobba med sig själv och underlätta för sig själv så gott det går. Jag säger absolut inte att man ska slöa sig igenom allt, men att välja vägar som passar en själv tror jag underlättar enormt. Och att hålla sig till en planering (så länge den fungerar naturligtvis) så att man blir trygg i sig själv och sin strategi. Försöker lägga upp min egen strategi är lite så, inte stressa upp mig, ta en dag i taget och plocka fram min motivation och målbild bara då jag verkligen behöver. De dagar jag känner för att vara hemma målar jag upp Lucia pokalen i december för mitt inre, hur jag ska se ut då, hur stark jag kommer vara etc. Men andra dagar tar jag bara automatiskt väskan med träningskläder, går till gymmet, sätter i hörlurarna i öronen och lyfter, lyfter och lyfter. I vardagens rutiner kan jag vila och fokusera på samma gång.    Som en liten häst

Eller kanske mer som en liten ponny. Känner mig som en sån just nu. Allt detta petande med maten, väga ris här, väga tonfisk där plussa på med en frukt, fast inte vilken frukt som helst och osv. Den regelbundna träningen som jag inte bara envetet går till varje dag, utan som jag dessutom lärt mig tycka om, behöva och sakna när den uteblir. Tycker att det är aningen extremt när det gäller människor. Men när jag tänker tillbaka på de mer än tio år av mitt liv då jag så gott som bodde i stallet på kvällar och helger så var det ju precis så alla hästarna hade det.  Mortionen var ytters nogran, varje häst skulle få sin dagliga dos motion, regelbundenhet var a och o. Dessutom var vilodagarna viktiga. Vi mätte och vägde noggrant deras mat, lite för mycket havre till en redan pigg och glad häst och hon blev totalt omöjlig att hantera och rida. Man fick mixta lite. Ge Lilla Gubben mindre hö än Polly, därför att  han blev alldeles för rund om magen annars. Korn i stället för havre vissa perioder till Star Light för att råda bot på hans dåliga mage. Allt var tvunget att vara på millimetern, det viste man, för annars kunde det gå tokigt ganska omgående. Just så gör jag med mig själv nu, tar tid på träning, väger min mat och mixtrar fram och tillbaka. Har t.ex. en plan på att köra kvällsmålet på jobbet precis innan jag går hem istället för efter träningen senare på kvällen. Känner mig väldigt rund just nu, men vill(/får) samtidigt inte skära ner mer på maten, så att ändra tiden på maten är alternativet som är kvar. Även om min kropp inte svarar lika fort som en häst, så blir det ändå små skillnader. Och känns faktiskt inte alls långt ifrån de där dagarna i stallet, nu när jag står med matlådan i ena handen och decilitermåttet i den andra och mäter upp morgondagens portion.
Sus och dus

Med sus och dus for jag hela långa 1,2milen från Vällingbyn till jobbet på Hornstull. Vädret strålade, cykeln gick bra och det var massor med reskamrater på vägen. Tycker det är häftigt att det är så många som cyklar på morgonen att det bildas små grupper med cyklister längs vägen. Känns faktiskt som man har sällskap! Gick ganska fort, hade hoppats på en timmes motion men gick på ca 40 min. Bra det, kan jag ju alltid ta en extra sväng på vägen hem x)

Nu ska det jobbas lite... ses sen!

Smygform....


Smygform juni 2011!


Växla upp

Vart på träff med Adeli idag! Pratat om planering inför tävling, hur det blir i sommar då jag ska sommar jobba på annan ort (långt borta från ett vanligt gym), mm. Himla spännande! Börjar nästan bli lite nervös inför tävlingen redan. x) Känner mig dessutom lite stressad... men tydligen är det ingen ovanlig känsla. Hur som helst det här är vad vi kom fram till:

Växlar upp byggandet! Kommer köra en 5 veckors period med reps till failure. Första två veckorna blir 8-10 reps. De efterföljande 3 veckorna blir med 4-6. Blir lite mer kolisar + extra kost tillskott till den vanliga dieten. Har under ett par veckor inte ätit några kolisar på kvällen, men kommer alltså nu återgå till att göra det, dock inte så mycket men en potatis eller lite ris kommer det att bli. Detta främst för att inte vänja kroppen med lite kolisar, vill att borttagning av kolisar ska fungera som en extra kick i höst när det blir en hårdare deff, så nu blir det som sagt lite mer igen. Kommer även att peta i mig Glutamin efter träningen, för att få bättre återhämtning. Har dessutom hittat en gammal VIP-X burk i mitt skafferi som jag kommer ta innan träning. Resten av träningen och kosten kommer se ut som tidigare. 

Ojoj, nu börjar mitt VIP-X kicka in, måst kila till gymmet! Vi ses ;)

Vecka 22!

Söndag:
Cardio:
Intervall löp. 12 min + Crosstrainer 20min
Styrka: Ben

Måndag:
Cardio:
Spinning 30min + Promenad 30min
Styrka: Ben(igen!)+ Bröst + Mage

Tisdag:
Cardio:
-
Styrka: -

Onsdag:
Cardio:
Spinning 60min
Styrka: -

Torsdag:
Cardio:
Spinning 60min
Styrka: Rygg

Fredag:
Cardio:
Spinning 55min, Promenad 40min
Styrka: Axlar

Lördag:
Cardio:
Löpenad
Styrka: Bröst + Triceps

Har varit en ganska bra träningsvecka vecka 22, bäst för styrketräningen där alla muskelgrupper fint fått en varsin dag plus att två har kunnat användas till vila. Alla passen har dessutom gått bra med tunga vikter, mellan 4-6 set och få reps. Lite knepigt upplägg dock med två benpass i början av veckan och vilodagarna efter varandra dock... men så kan det gå när det är PT-dagar, röda dagar och annat så som kick-of med jobbet osv. Huvudsaken är att alla musklerna fått sitt och kroppen känns pigg och fräsch. Fullkomligt nöjd trots allt.

Cardion har gått relativt bra om än lite oregelbunden. Mitt mål just nu är två låg cardio pass per dag och det har jag inte lyckats med även då jag ökat tiden ordenligt denna veckan från förra.  Inför vecka 23 har jag dock pusslat ihop en fiffig lösing för att lyckas med cardion och få till två pass om dagen. Har hoppat över att köpa månadskort på tuben och kommer i stället att cykla drygt en mil till jobbet på morgonen och samma sträcka hem igen. Där har vi optimerad användning av tiden, slipper jag gå upp toktidigt på morgonen (= en pigg och glad Emma) plus mer tid på kvällen för annat! Får ha en extra tröja med mig i ryggsäcken om det skulle bli svettigt. Men det där får lösa sig. Perfekt lösning. Och nu när jag inte köpt ngn månadskort har jag inte mycket att välja på. Inbyggd morot och disciplin. Super! Slipper jag tänka själv. x)

Dieten går okej rent mentalt, men måste ses över innehållsmässigt. Det händer inget just nu! Ska på en mätning med Adeli på måndag, kan bli intressant. Tror jag äter för mycket. Är bland annat alldeles för pigg och glad för att detta ska vara riktigt rätt :P

Löpenad - Ett skämt

Dagens cardio var lite av ett skämt. Det som var tänkt som en vanlig, härlig löptur slutade  på något underligt sätt mitt i och kvar blev bara den lilla promenaden hem. Märkligt!

Det började bra då jag lyckades komma iväg hemifrån efter att ha lovat att muffins skulle bakas till efter rätt och alla (både svärföräldrar och pojkvän) var glada och nöjda där hemma. Dock började min löp-app "Run-keeper" med att krångla, kan ha varit någon typ av handhavande fel, men oavsett anledning var jag tvungen att stanna efter bara några hundra meter och fibla med telefonen. Fortsatte springa men efter fem minuter plötsligt strejkande Spotify, som vägrade fortsätt spela musik. Stannade och fiblade återigen med mobilen. Lyckades inte få igång Spotify och satte på radion i stället. Efter ytterligare kanske tvåhundra meter "ring, ring" - inkommande telefonsamtal. Jag vet att man inte måste svara men med ljudsignalen ringande högt och tydligt i hörlurarna är det lika osmidigt att låtabli att svara som det är att göra det. Stanna igen för att pilla upp telefonen ut plastfickan på armen. När jag efter ett mycket kort samtal började spring igen började mina benhinnor protestera. Går i och för sig att spinnga i gräskanten och springa lite långsammare ändå, men jag kände mig färdig. Mitt fokus någonstans lång borta och jag gav helt enkelt upp, efter hela 1,5 km. Så kan det gå... tycker inte man ska skylla på omständigheter men idag blev jag verkligen totalt störd i mitt fokus och hittade helt enkelt inte tillbaka. Shit happens. Nya tag imorgon!

Hur osocial får man vara?

Ja, hur är det egentligen? Hur osocial får man vara, egentligen? Är det okej att kila iväg drygt en timme på förmiddagen när svärföräldrarna är på besök? Det tyckte jag i alla fall, smet iväg på ett bröst- och tricepspass i morse. Styrka är nödvändigt! Nu sitter jag och funderar på hur det ska gå med dagens cardio...? Är det ok att smita iväg igen ytterligare en timme? Eller kan jag dra fram spinning cykeln i vardagsrummet nu på eftermiddagen? Kan jag ju både umgås och få något gjort. Hm.. Sista alternativet känns inte helt bra kanske. Men en halvtimmes löptid kan jag kanske klämma in framåt kvällen? Eller? Tänkte baka en liten kaka (ätardag idag!) och samla lite plus poäng med och sen smita iväg och löpa! x) kan kanske funka för alla! :)

What!?! (del 2)

Igår torsdags var gymmet i Vällingby helt stängt! Igen!! Som tur var hade SATS Odenplan insett att folk vill träna när de är lediga och hade vettigt nog öppet. Varför har man ett gym stängt på en vanlig röd dag? Jag kan hålla med om att (eller ja, jag förstår att andra tycker) inte vill ha öppet på midsommar-, och julaffton (fast en liten stund på morgonen de dagarna är inte fel). Men en vanlig röd dag? Är ju som en vanlig söndag?! Tänk om krogar skulle tänka så? "Ja, vi stännger när folk är lediga och har tid för annat än jobb!" Hallåååå. Träna är just en sån sak man gör så fort man är ledig och har tid över. Så snälla SATS förstå att röda dagar, helger och kvällar är just då ni ska hålla öppet! Inte vardagar mellan åtta och fem. Ändå en eloge till SATS Odenplan som håller bra öppet tider. Tackar o bockar. Blev ett galet bra ryggpass med fokus på bredd! Latsen värker härligt idag...! ;)


What?!

Gymmet stängde kl 18.00 idag!?! :o Dumma SATS! Med hakan ner vid knäna fick jag vacket hoppa upp på spinningcykeln här hemma i stället. Bidde inget awsome ryggpass men väl svettigt trampande hemma framför TVn i 60 minuter. Himla glad att jag köpte den där spinningcykeln, mycket bra att ha i nödsituationer som denna! :)

Promenixväder!

Promenixen i solen i måndags.
Idag är det ännu varmare och soligar,
promenad utan halsduk är därför att rekomendera! :)

RSS 2.0