Andra passet!

Går var det träningspass nummer två inför att nå tävlingsform. Bröst och triceps. Brukar inte gilla att köra triceps samma pass som bröst, orkar knappt någonting! Lyckades bra med första delen, körde bänkpress i smithmaskinen, hantelpress med plant underlag och hantelpress med lutning på bänken. Minst 4 set per övning och mellan 6-12 reps. Var helt skakis på slutet och fick till en bra kontakt. Sen var det dags för triceps... gick hur dåligt som hälst först. Körde liggande frenchpress (tack johanna för korigeringen! :D) och kände noll i musklerna, klarade dock inte av att göra fler än 4-5 reps. Körde två sett och bytte sen till lättare stång. Klarade då upp mot 9 st men fortfarande dålig kontakt. Körde i alla fall 4 set till. Totalt 6 sett med frenchpressen alltså. Sen blev jag riktigt sur på att det gick så dåligt. Sen körde jag... hm... vet itne vad det heter, men tog ett rep och satte fast i en sån där ställning med vikter och drog repet fram och tillbaka över huvudet (bra förklaring där x)). I alla fall drog jag först på så mkt vikt jag kunde, klarade 3 reps. Sen körde jag 3 dropp set varvat med två vanliga set med 7-8 reps. Sen var även triceps helt skakiga. Var extra nöjd att det slutade så bra med tanken på den dåliga starten av just triceps.

Känner faktiskt en helt ny motivation, nu när jag har ett spikat mål i form av tävling. Var oftast motiverad förut med, men nu känner jag mer sprudlande sug efter att få komma iväg till varje pass. Hoppas det inte bara är nyhetens behag utan att det kommer att hålla i sig.


träningsvärk! :D

Wohoho..! Trodde inte det skulle bli någon sådan med take på den minimala kontakten igår! Men jo-oda, vist känner jag hur det värker inte bara i magen (där jag fick riktigt bra kontakt) utan även i både ben och rumpa! Lite måste det ha tagit igår i alla fall. Gött.

Ikväll blir det bröst och triceps som sagt. Ska försöka få med pojkvännen också! Får se hur det går ;)

tjuvstartat...

Tjuvstartade träningsveckan redan idag. Var riktigt sugen och passar dessutom min vecka bättre. Mitt upplägg ser ut som följande:

dag 1 : Ben - Mage
dag 2: Bröst - Triceps
dag 3: Vila
dag 4: Rygg - Biceps
dag 5: Axlar
dag 6: Vila
dag 7: Promenad + valfritt (styrka eller kondition)

Med start nu på söndagen ger tid att göra annat på tisdag och fredag. Passar bra då jag bokat in fika på tisdag och allmänt tycker fredagar ska vara lediga. På helgerna tränar jag därimot gärna! Har jag ju hela dagen fri från annat, passar perfekt med träning.

Dagens pass gick ok. Aningen dålig kontakt i benen, hade lite ont i knäna och tror att det påverkade. Blir lite försiktig och vill inte belasta benen till max när jag känner av knäna. Gick hyfsat i alla fall. Mage gick bra därimot! Sved på bra både i övre och undre delen av magmusklarna. Gillar när det tar i de undre, känns svårare så man känner sig mer nöjd när man lyckas med det! Får vara lite kreativ i vilka övningar man kör bara. :)

Idag har mina gamla sambosar Johanna och Adela varit här och julmyst! Superkul att träffas alla tre igen! Om än bara för ett par timmar. Vi åt varma mackor, fikade pepparkaks ballerina och eldade advendsljus! Mycket nice. Om två helger blir det till att umgås mera, ska nämligen ner till Gbg och spana in Lucia festvalen tillsammans med Johanna och hennes bror. Blir extra kul att kolla på nu med siktet inställt på Lcsia2011. Ohoo, killar lite i magen när jag tänker på det :D

Nu blir det parlamentat med mitt gos till sambo. Mera adventsmyyys med andra ord! ;)

Tomtepynt! x)


Lugnet före stormen

Deg. Deg. Deg. Nu har jag gjort precis så där jag inte tycker man ska göra, jag har struntat i allt vad träning och bra mat heter. Jag har helt enkelt tänkt "jag börjar på måndag". x) Tycker att det är fel. Man ska börja nu, idag, precis just i nuet. Men. Inte denna gången. Ser framför mig ett helt år av disciplin. Måste ju se till att använda upp all min dekadens för ett helt år nu på en gång så att det inte brinner inne! Fast ja... så farligt kommer det antagligen inte att bli, kommer vara ett par vilodagar i veckan och en ätardag här och där. I alla fall så har jag deeegat. Känner av det i hela kroppen spritter i musklarna samtidigt som jag efter 1,5 veckas vilande är vansinnigt seg. Spännande kombination faktiskt. Skyller lite grand på min PT (skönt att ha någon annan att lassa över saker på x)). Hon sa att jag kunde börja på måndag. Eller mja... hon sa att jag kunde börja nu på en gång eller ta en "soft helg" och köra igång på måndag. På något vis tyckte jag att hon la upp det så att det sista förslaget lät så mycket bättre! Hoppas det inte var något slags test... i så fall misstänker jag att jag failade. Men vilken form jag har vilat mig till! Kommer gå som en dans de kommande 53 veckorna :D

Men. Fortfarande tre dagar kvar. :D Kaaan vara så att jag tjyvstartar på söndag. Kanske, kanske inte. Nu blir det i alla fall fredagsmys, Idol och Ballerina-PepparCookie!


Fettprocenten är acceptabel

Igår var jag för första gången på möte med min blivande PT. Verkar vara en riktigt kunnig och inspirerande tränare! Hon har själv tävlat både Atletic och Body Fitness. Ska bli riktigt spännande det här! Är inte riktigt till freds med min dagsform, så hade tagit ett par höga brallor som kniper åt lite lagom om min "lockiga" magprofil hade även ett svart linne som fick mig att se riktigt snyggt formad ut. Inte för att det spelar någon roll så klart, men kändes lite skumt att komma till en PT och förklara att man vill tävla i fitness och se ut som man har legat på soffan hela sitt tidigare liv. Så... min maskering var super. Dock. Skulle människan bestämt fettmäta mig! Hu. Hade jag inte alls tänkt. Men var tydligen nödvändigt för att kunna göra en bedömning av startläge och för att kunna sätta upp rimliga mål. Attans. Först fick jag hålla i en liten manick som lät lite ström gå mellan mina händer, helt ok. Men sen mätte hon med en mätsticka och nöp mig i fettet både på armarna, magen och låren. Riktigt hårt nöp hon och gnuggade för att riktigt komma åt! Agh. Två gånger gjorde hon det dessutom, skulle tydligen ha fram ngt slags medelvärde. Hua. Resultatet blev massa sifror och procent som jag inte förstod så mkt av. Tills hon gjorde om det till kg. 18 kg (!) fett har jag tydligen. Arton kilo. Etta åtta. Det kändes ju inte riktigt bra. Det är ju vansinnigt mkt! Sjukt. I alla fall så kollade hon även i en tabell och kom fram till att det var en "acceptabel" fettmängd. Inte en normal alltså. Utan acceptabel. Nästa steg i tabellen var oacceptabelt. What?! Jahapp... illa. Så var det med det. Men får tänka att det faktiskt mer eller mindre kvittar. Är ju inte nu jag ska tävla, är om ett år! Hon tyckte det var ett realistiskt mål, Lucia Pokalen 2011! wooohooo... sjukt mkt träning innan dess!

Nu är rasten slutt... x)

oooohooo...!

Kört bröst och axlar idag. har precis kommit på att man kan köra bänkpress i smithmaskinen, asabrasa, nästan som att bli passad! Lassade på hela 25 kg i min ensamhet, ingen aning om hur mkt stången väger men blev 3 och ett halvt reps med den vikten i alla fall. Okade inte pressa upp sista gången, så fick haka fast stången långt ner och åla mig ut.... men, men, helt ok för mig, så länge jag blir mosad av den så x) Fortsatte med 2 kg extra på stången och var nöjd med det, klarade ca 6-7 reps på den vikten. Gött. Blev två övningar bröst, fast ganska många sett och olika vikter. Sen blev det axlar hela fyra övningar, sjukt kul o bra kontakt. Så bra att jag knappt kunde tvätta håret sen, kommer inte lyfta armarna över huvet på flera dagar har jag på känn....

Och nu till om vad som händer på tisdag... druu-u-uuu-um... jag ska träffa min nya PT för fösta gången :D Ett steg närmare fitness sceenen x) Det bästa är att jag fått första timmen till prova-på-pris. Noll kronor kostar första gången! Super. Sen blir det PT träning i samband med löning. Spännande värre. Läskigt också. Nu har jag ju gett mig in i detta på alvar på något sätt. Lite det som är poängen med i och för sig, det långsiktiga målet blir mer verkligt alla dagar i veckan. Ska bli skoj.

Nu är reklampausen i Desperate Housewifes slut. Shit vad man måste vara effektiv nu mera, inte van vid detta!!! Hinner inte kolla stavningen heller... ni får hålla till godo ändå. :p x)

:D

Meeeera träning x)

Ikv blir det bröst och axlar. Wiii...! (är på jobbet nu igen, så blir ett minimalt inlägg) Skriver mer ikv...! Pöss pöss x) Då ska även berätta om vad som hände på tisdag *trumvirvel* Ett stort steg i riktningen mot fintess idéerna x)

Biceps och Mage

Idag bidde det biceps och mage för hela slanten. Skönt pass. Skön söndag. Imorgon blir det vila. Passar bra o gymma på helgerna och kunna ta ett par vilodagar i veckorna när jobb och tidbrist härjar. x) Nu är det snart sängen.
Natti

Hem ♥

Nu börjar det äntligen likna ett hem här i frukoststaden! Myyyyys x)Fredagsben!

Blev en intensiv halvtimme på gymmet på lunchen. Körde ben och han med hela fem övningar: benböj i smithmaskinen, utfall i smithmaskinen, benpress i maskin, lårcurls (baksida lår) och vadpress. Blev ett helt okej pass, kunde haft mer kontakt i och för sig, men helt godkänt i alla fall.

Förvånansvärt att man faktiskt hinner med hyfsat mkt på så kort tid. Lunchen är totalt en timme. Tar 7 minuter att gå till gymmet, 4 minuter att byta om och ta sig ner till viketrna, gymma 30 minuter, 6 minuter att gå upp till omkädningsrummet ducha och klä på sig, sen 7 minuter tillbax till jobbet. 7+4+30+6+7 = 54 minuter! Innebär att man gott och väl hinner äta oxå... om man låter bli att micra matlådan vill säga. I alla fall hinner man äta halva matlådan. Super, har man lite kvar att tugga i sig till tre-rasten. Håller blodsockret på en jämn nivå. Kanon. xP

Imorgon blir det soooova, trött, trött, trött. Sen blir det städning och fixning med lägenheten så att det sista kartongerna kan lämna golvet. Ska även få in ett härligt, lång, oeffektivt gympass, ska pausa så länge jag vill och såsa runt minst en timme. Har effektivtränat tillräckligt denna veckan. Länge leve såsande!!

Nu... natti

Veckans träning

Är på jobbet nu och har 3 minuter kvar på rasten så blir panikskirvning nu! Har klämt in två träningspass so far i veckan, ett helkropps (med lite lättre vikter i förhopningen att inte bli invlidiserad av träningsvärken i fortsättningen) och ett bröst- och axelpass. Idag blir det beeeen på lunchrasten! Förövrigt så äter jobbet upp min bloggtid... eller snarare motivation, är lite anti datorer när jag kommer hem efter 8 timmar framför en. Nu är rasten slut!
Skepp o hoj! x) 

Kick of

Ikväll blir det kick-of på min styrketräning här i stora stan. Kl 20.00 blir det body pump på SATS Vällingby C!! x)

Inte nyttigt

Guuuud jag har fortfarande en brännande smärta i benen, fram för allt låren, när jag går i trappor, i nedförsbackar eller reser mig up ur till exempel en stol. Lite träningsverk är ju bara nyttigt, men detta? Fortfarande halvt invalid efter passet i måndags. Funderar på om det är riktigt nyttigt faktiskt. :| Men antar att det beror på mitt minst sagt sporadiska gymmande senaste tiden. Kör man stenhårt en gång varannan vecka blir det väll lite av en chock för kroppen. Hade tänkt och gymma efter jobbet, vist kan man ju känna sig lite sliten - men den som vill gå till gymmet hon kan. Att vilja är att kunna. Sant. Träna på vilja kan man göra, sova på vilja är lite svårare. Problemet är att man (jag) blir helt uppskruvad av att träna sent i kombination med en liten lätt stress från att vara på ett nytt jobb på dagarna. Måste prioritera att sova om nätterna, annars blir jag labil. Hm. Antar att det kommer funka lite bättre när jag kommer bättre in i allt nytt.  Ska satsa på träningen nästa vecka, ska försöka lägga det direkt efter jobbet... möjligen innan jobbet ngn dag.. eller kanske på lunchen... x)

Newbie

Ny på jobbet! :D Ny på gymmet! :D Var första dagen på både jobbet och gymmet idag. Var ganska slut i huvudet när jag kom hem från jobbet, men hoppade ändå iväg till gymmet för ett kort benpass. Har ju inte tränat på evigheters evigheter! Tror aldrig jag har varit så skakis efter så få övningar. Körde bara tre övningar, benböj, utfall och vadpress, med mellan 5 och 3 set och mellan 8-20 reps. Helt skakis och killade skojigt i benen när de likt gelé tog sig ner för trappan från gymmet. Nu är klockan 22.00 och jag håller på o somnar, måste sova...

... säng, säng, säng.

RSS 2.0