Fuskis?

Nu har jag fuskat. Igen. Både med flit och med oflit. Att man blir kopiöst intelligent av att deffa är väl känt, att stoppa in fjärrkontrollen i kylen, försöka koka potatis utan att sätta på plattan eller lägga kläderna i sopporna i stället för tvättkrogen som den här tjejen nyligen gjorde, är inte helt ovanliga händelser i deffande dagar. Jag är visserligen aningen virrig i vanliga fall - men nu är det extremt. Har bland annat, vid ett flertal tillfällen, i helt vanlig promenadtakt försökt gå igenom tunnelbanespärrarna utan att använda mitt SL-kort, funkar dåligt då det blir tvärstopp när man kommer till spärren. Jag har även gjort det omvända, dvs. stannat och svurit över att det inte finns någon avläsare att lägga SL-kortet mot, för att sedan bli upplyst (ja, för inte hann jag komma på det själv inte) om att det inte behövs någon avläsare just därför att man är på väg ut från tunnelbanan. Attans då. Man vare sig är eller känner sig allt för smart helt enkelt.

Men att en virrig hjärna kan leda till direkt fusk är ändå att ta det hela ett steg längre. Normalt set har jag mina kcal-höjningar på onsdagar, men som den uppmärksamme (och antagligen inte deffande) läsaren vet så lade jag in veckans höjning i tisdags, med lite choklad-boll-smets-imitation. Utan att reflektera över det. Alls. Förens idag. Biktade mig imorse för en nära vänn att jag syndat med vitt bröd och ris igår kväll fast det bara var... hm... onsdag? Jag hade alltså inte allt gjort fel? Inte igår i alla fall. Utan i tisdags. Eller? Det ena var alltså fel fast i tron att det var rätt och det andra var rätt fast med uppsåtet att det var fel. Hm. Vad var fusk och vad var inte fusk? Mycket oklart och svårdefinierat för en deffande hjärna. Detta tåls helt klart att tänkas på.

Nöjd

Nöjd med dagens viktcheck! Ni som såg tidigare aningen kort mobil inlägg såg att vågen snällt visade 63,4 imorse, efter morgonens cardio. Ett helt kilo minus alltså, vilket faktiskt är ett par hekto lägre än mitt mål att tappa 0,8 i veckan. Är bra om det blir lite mer nu när det fortfarande finns tid, de där sista veckorna verkar ha en tendens att bråka, så då det är bra om det inte är för mycket kvar. Ser även ljust på nästa veckas viktcheck och förväntar mig inga konstigheter, då det känns som jag fått in en bra rutin för styrketräning, mat och cardio. Dessutom tas ju ätardagen bort från och med denna vecka, så det är ytterligare något som jag hoppas ska hjälpa mig att hålla bra siffror även nästa vecka. Känns bra att detta med fitnesserierna rullar på helt okej just nu. Det händer andra minst sagt turbulenta grejer i mitt liv just nu - så det är skönt att träningen kan fungera som en liten livbojj istället för ytterligare ett problem.

Ikväll blir det ingen styrka utan bara cardio, sen för förhoppningsvis tidigt i säng.

Puss, puss

63,4...!

63,4...!


Smet i Diet

Tipsar mig själv om att testa denna chokladboll-semets-imitation i kväll. Jag behöver uppmutras. Jag har kcalhöjning idag, skippar kolisarna till kvällsmaten och tar en klick söt smet istället. I need. Kanske inget jag har gjort något speciellt för att förtjäna, men absolut något jag behöver. Världen är för salt med alla ägg, köttbitar och tonfisk. Ge mig smet!

Morgon, middag, kväll

Japp, så ser det som bekant ut mitt kära träningsupplägg. Morgonpromenix 40 minuter, lunchträning 30 minuter, kvällscardio på 60 minuter. Wunderfull! Jag har inget imot upplägget, därimot har jag problem med att man förväntas sköta arbete, tvätt, matlagning, handla och diverse annat man inte kommer ifrån.  Skynda, skynda och korta ner tiden för att hinna träna, jobba, mysa och sova. Allt på en gång, gärna multitaska, men vad du gör bli iiiinte stressad för då låser sig allt och det blir till att jobba ännu mer på form och viktnedgång. Japp. Tio veckor semester  fram tills tävlingen vore inte fel! Eller kanske ett par extra timmar på dygnet... Funderar även på om jag nog kanske måste lägga på morgonpromenixen så det blir 60 minuter där med. Hm, blir det till att krypa till kojs samma tid som småbarnen. Men om jag måste så måste jag.

A fitness gril got to do what a fitness girl got to do. 

Det höst-mys-skålar vi på!


På promenad med trevligt sällskap!

img_1555 (MMS)

På promenad med trevligt sällskap!


Hunger & Löpfest

Härligt! Välkommen tillbaka! Gillar ju i och för sig inte att vara hungrig men tror minsann att den hänger ihop med lilla förbränningsmotorn. Hungrig = förbränningen påslagen. Dock tror jag även att det inte är så bra att gå runt o vara hungrig därför att jag tror att hunger triggar igång kroppen att hålla i kroppsfettet så mycket det går. Men o andra sidan så håller det ju i bra mycket om förbränningen inte fungerar. Hm. Inget vetenskapligt resonemang det där, men det är vad som rör sig i mitt huvud. Får se till att läsa på.. eller någon som vet hur det funkar på riktigt?

Lyckades i alla fall peta ner 0,4 kg på vågen i morse! Bra, bra, nästan halvvägs till mitt onsdagsmål! Behöver gå ner drygt 0,8 varje vecka nu. Känns stressigt men inte omöjligt. Har skippat min idé om att bara väga mig på onsdagar, vill allt ha lite bättre koll på hur det går, så blir en gång om dagen i stället fram över. Kommer även bli en sparsam ätardag imorgon, för att inte dra på mig alltför mycket. Känns som det inte är värt några chansningar nu när det är så lite tid kvar.

I helgen blir det löparfest! Kommer hem ett gäng mycket trevliga människor, springer en runda och äter lite mat och socialiserar sig imorgon kväll. Kul med lite sociala aktiviteter för en gångsskull ;) Även mamman, pappan o hunden kommer på besök imorgon o spanar in nya lyan, innan löpfesten så klart. Mysit, mysit.

Nu ska jag ta en liten lunchpromenix!

Ha en härlig helg hörre ni ;)Avstängd?

Jag mår ovanligt konstigt nu för tiden, på sätt jag inte hade räknat med. Viste att man blir orkeslös vid deff, men att jag går runt som i en nattmössa och bara vill lägga mig ner och sova hela tiden, var som helst gärna, det hade jag inte räknat med. Inte heller kunde jag tro att jag i perioder skulle tappa matlusten, visserligen ett av min absolut bästa "problem" men känns ändå väldigt konstigt för att vara jag. Matvrak nummer ett blir proppmätt av en talrik gröt, känner hur knappt en dl keso fullkomlig växer i munnen på mig när det är mellis dags. Underligt. Håller ändå helt med om att det är ett lyxproblem och det är faktisk bra mycket lättare att trycka i sig lite extra mat än man egentligen vill ha än att gå hungrig och ha ont i magen. Så det är bra. Men jag är lite orolig att detta är tecken på att min förbränning går på lågvarv, att kroppen stängt av den funktionen och att den bara är på när jag kör min kardio eller tränar? Igår var jag som en disktrasa hela dagen, men lyckades tända till vid dagens benpass (gick förvånansvärt bra trotts att jag glömde mina pre-workouts!). Förbränningen och hela kroppen vaknade till liv, men föll som en sten så snart jag kom hem och la mig på mattan (ha ännu inte fått hem soffan). Måste det bli väääldigt mycket träning och kardio för att komma upp i normal förbrännings nivå! Eller? Nojjar jag nu? Kanske lite.

Ska knapra lite fler burnisar om dagarna plus att minst ett kardiopass varje dag innan frukost. Som det är nu har de blivit lite olika tider på dagen, oftast kvällar. Justera, justera... kom igen nu lilla kroppen! Bara 10 veckor kvar! Hejja, hejja!

!#%&!! [fyll i med valfri svordom]

Vägning igår. Vågen på +-0. Ingen förändring, trotts slit. Damn. Ska annalysera lite mer och justera upplägget en smula. Var tvungen att testväga mig nu på morgonen igen i hopp om att det bara var en dålig dag igår, men icke. 64,4 visade vågen envist även idag. Hur svårt ska det vara? Släpp lite fett för bövelen!


Lika som bär


Tada, min standardfrulle.
Likblek frukostgröt och likblek äggröra med nästan bara äggvita.
Kan du se vilket som är gröt o vad som är ägg?


Välkommen tillbaka!


Se vem som har hittat tillbaka till mejerihyllorna! :D
Galet bra initiativ av Arla (eller vem det nu är som bestämmer)
att låta den STORA förpackning mini-keso återinföras i mataffärerna.

Stora Mini Keson - Du har varit saknad!

 


Bra avslut på veckan!

Igår blev det 2 timmars lågintensivcardio, triceps träning plus ett gäng magövningar. Inledde starkt med en före-brunch-prommenad på dryga timmen, rikigt bra att benhinnorna faktiskt inte krånglade nämnvärt! Skog och mjukt gör minsann livet lättare för dem. Och jag älskar skog. Har även hittat ett skojigt utegym/hinderbana inte allt för långt hemifrån så ska provas någon dag. Spännande skog det där. Efter diverse pyslande hemma var det dags för pass två, en timme på crosstrainern. Vet att jag egentligen borde kört styrkan först, men jag blir så less på all denna detaljstyrning ibland och måste protestera lite så gott jag kan utan att det gör för mycket skada. Var ju bara lite triceps och mage jag skulle köra så. Gick i alla fall mycket bra med tricepsstyrkan, gillar när man är så där totalt uppvärmd som t.ex. efter en timme på crossen, plus att maten från gårdagen fortfarande bidrog med energi. Magen gick lite trögare, körde ett par magövningar i lördags och inbillade mig att det inte tagit något så vill köra lite till. Min uppfattning var att jag inte hade någon träningsvärk nämligen, något som jag snabbt omvärderade när jag gjort ett par situps/fällknivar/båtar. Pinade mig igenom alla tre tänka seten på övningen men fler en en övning bidde det inte.


Se så roligt det kan vara med magträning!
(bild från Gbg-träning för ett tag sen)


Hög på socker

Vilken speedad dag jag hade igår! Var pigg som en mört från frukost och hela vägen fram till strax efter midnatt. Städade huset, gymmade, promenerade över en timme och körde dessutom ett intervall/back pass i skogen, kände ändå att jag hade mycket överskotts energi och hade gärna rört mer på mig om jag hade haft mer tid! I vanliga fall brukar jag vara seg i kolan redan vid lunchtid. Tänk vad lite socker kan göra. Eller kanske inte så lite... hm, men i alla fall. Jag startade dagen med vitt bröd med honung på och fyllde sen stadigt på med blanda annat sushi, mera mackor och popcorn framåt kvällen. Tanken slog mig i morse att jag helt missat proteinpåfyllningen under gårdagen. Hm. Så kan det gå. Inte så bra, men förhoppningsvis inte heller katastrof.

Fascinerade ändå vad maten gör för energin! Blir så tydligt nu inne i deffen, man känner av även små justeringar i kosten, men denna urspårade "fridag" var verkligen en topp i bergochdalbanan. Mycket intressant! Bland annat det som är charmen med att hålla på med det här. I vanliga fall hade kanske allt socker bara gjort mig trött och dåsig, men när lagren låg lågt sedan innan blev det verkligen en kick! Hoppas den dröjer sig kvar ett par dagar. Idag har jag vart på över en timmes morgonpromenix och ska strax iväg till gymmet för lite armar och crosstraining. Fortfarande pigg från gårdagens påfyllning!
Näst sista ätardagen?

Nästa sista ätardagen idag om jag har otur. Planen är att det kommer behövas tas bort om ett par veckor, då får jag väll fira med gurka dippad i kesella om lördagkvällarna. "Man behöver inte äta för att mys, det går att fira utan att äta hela tiden". M. Eller hur. Ätardagen på lördagar och kcal-höjningen på onsdagar är fasktiskt två saker jag ser framimot i veckorna. Jag är inte skapt för att livet ska vara samma dag ut och dag in. Och absolut inte min mat. Varition i vardagen och god mat till fest är min melodi! Fast den behöver så klart inte vara onyttig för att vara god. Så klart. Får rosta lite rotfrukter och krydda på något spännande vis när det är helg fram över. Men, men det är en senare huvudvärk! Idag har min fridag börjat super härligt med en dryg timmes prommenix innan frukost, eller innan brunch kanske man ska säga med tanke på att jag var hemma strax innan elva i morse. Så skönt att sova på morgonen! Åt nybakade frallor med smör, skinka och ost och några med honung på. Sen blev det lite pyslande i vardagsrummet, lyckade inreda rikigt mysigt även fast vi inte har fått hem någon soffa ännu. Blir så glad när det börjar blir fint här hemma, man trivs så mycket bättre.

Nu ska jag till Sollentuna och fika med Syster och bebis (lite sen tyvärr, skynda, skynda). Sen blir det gymmet för bröst- och magträning innnan bio på stan! Viken dag! :DUppladdning inför hockeymatch ;)

img_1291 (MMS)

Uppladdning inför hockeymatch ;)


David & Sia!

 Bästa träningsmusiken just nu, känner mig bokstavligen som titan när jag tränar till denna x) Grrrrym!

 

 


Lunchcardio!

Och nu blir det lunchcardio på crossen. Har finulat ut en ny bra väg att ta mig till SATS Hornstull så hoppas kunna spara in ett par minuter som kan läggas på cardion istället för att stå och vänta på trefikljus som ska slå om till grönt. Go, go, go..!

Onsdag = Vägdag

Idag var det alltså dags för en del av uppföljningen av deffen, nämligen vägning. Klart nyfiken på om veckans småätande, bokstavligen, och långdistansknatade gett någon effekt studsade jag upp kl 06.30 för att hoppa på vågen. i vanliga fall brukar jag vara uppe tidigare för att hinna med morgon cardio, men just igår kväll var jag så otroligt trött att jag prioriterade att ställa klockan så jag sova de extra minutrarna på morgonen. Morgoncardon får bli lunchcardio idag. Hur som helst, vidare till vägningen. 64,4 stod vågen på i morse, alltså 1,1 kg mindre än förra veckan. Bra start på deffen! Första veckan brukar alltid ge lite mer så tycker inte att det var för mycket med drygt ett kilos nedgång. Nu är det bara att köra på i samma hjulspår ytterligare en vecka innan det är dags för nästa vägning...!

Livsmedelsdatabasen som App!

Har tidigare rekommenderat livsmedelsverkets webfunktion Livsmedelsdatabasen. Är ruggit bra både för att leta både kcal-mängd som proteininnehåll etc. i så väl råvaror och sammansatta livsmedel. Känns dessutom extra pålitligt då det är en statlig organisation som står bakom.

Nu finns även funktionen som App! Jag har den självklart i min iPhone, redo att söka på något om jag hastigt måste ändra i mitt kostschema. Upplägget i appen är inte identiskt med funktionen som finns på nätet, båda har sina för och nackdelar. Appen är snabbare och enklare att använda med saknar möjlighet att välja en viss mängd av en vara (jag tar föregivet att det som finns angivet är gällande för 100g av livsmedlet), vilket går utmärkt att göra med funktioen som finns på webben. Sök på Livsmedelsdatabasen om du vill ladda ner den, den är självklart gratis. Jag rekommenderar!

Det närmar sig

Nu är det klart. Ännu ett steg närmare. Är anmäld och klar! Nu är det bara att vänta på att mitt namn ska ploppa upp här. Titta under Luciapokalen Bodyfitness och +168 cm, där borde jag finnas med alldeles, alldeles snart! 

Ikväll har jag bestämt träningsdejt med Linda som också är med i Teamet! Blir styrka och eventuellt en gnutta poseringsträning om vi hinner med. Tiden är tajt då vi klämmer in oss mellan två PT-pass som Linda ska hålla. Ska bli skoj att träffas igen, nyfiken på vad det kommer bli för galet pass denna gången. Sist vi tränade biceps ihop var mina armar i dödaste laget efteråt. Idag har jag rygg på mitt schema, så får hoppas att det finns lite energi att klämma ur kroppen. Kl 19, när vi ska köra, är ganska långt ifrån dagens sista kolhydratsintag, så förväntar mig inte att känna mig som en Duracell kanin. Är bara tuta, köra och se glad ut. Min kära pre-work-outs kan nog göra sitt också. De är guld värda när energin tryter!

Efter passet tror jag att det är smidigast att lägga in ett 40 min cardio pass väl i gymmet... funderade först på att åka hem och ta det på spinningcykeln, men tycker crosstrainer är mycket behagligare för rumpan. x)

Oj oj.. Smurf!!

img_1956 (MMS)

Oj oj.. Smurf!!


Tuffar på

Jag tuffar på i min lilla tränings- och deffbubbla. Har fått massor med peppande och uppiggande kommentarer av er som läser, tack för det! Blir himla glad av det! :D Vem blir inte det? Har även fått ett par frågor som jag tänkte roa mig med att besvara så gott det går.

Till och börja med så är det ett par som är nyfikna på hur lite jag egentligen äter (antagligen på baserat på mitt gnäll om minimalistiskt matintag i föregående inlägg). Precis som så många andra kommer jag av olika anledningar inte lägga upp fullständig kostplan eller redovisa totalt kaloriintag per dag här på bloggen. Dels är det ett upplägg gjort och anpassat efter just mig och mina förutsättningar av min coatch etc. etc. Dels tror jag det skulle orsaka frispel hos flera läsare som inte normalt rör sig i fitnessvärlden. För att citera en tjej som varit med ett tag så ääär lite mat, det är inte en hälsodiet och det är inte att rekommendera för folk runt om i stugorna. Det är en tävlingsdiet som sliter på både humör och ork. Rätt och slätt. Dock skiljer sig inte mitt totalintag nämnvärt ifrån andra som deffar, av det jag förstått. När jag skriver att det är minimalt med mat är det därför att det är min alldeles egna och subjektiva uppfattning. I mitt huvud så tränar jag fortfarande karate 4 dagar ivecka (= mycket kondition) är 20 år gammal och kan utan problem äta lika mycket pasta som en fullvuxen man varje dag. Det är mitt mentala normaltillstånd. Nu vet jag ju givetvis att så inte är fallet, jag är varken 20 år eller hoppar runt med vit pyjamas och sparkar och viftar om dagarna. Men det är ändå det som får mig att tycka att mitt dietupplägg just nu är minst sagt torftigt. 

Sen hade vi en fundering om den lågintensiva cardion. Anledningen är att lågcardion ska vara skonsammare mot musklerna samtidigt som det bränner bort fettet bra. Resultatet ska bli mesta möjliga fettreduktion och minsta möjliga muskelreducering. Det finns säkert studier som säger både det ena och det andra, men den här metoden har min coatch upplevt bäst resultat med tidigare. Därför har hon såklart även rekommenderat den till mig.

I kväll blir det vila från styrketräningen men satsar på ett längre cardiopass då jag skippade morgoncardion i morse. Tänkte dra mig till SATS i Sollentuna Centrum denna gången...!
Defferier

Då var det dax. Upp till bevis. Inte äta ngt på 13 veckor. Typ. Det känns så i alla fall. Det pratas om den konstanta hungern, trötthet, svårt att sova, hudproblem och till och med folk som har svårt att äta! Det är en mycket lustig tävlingsform detta. Minst sagt. Jag kunde knappt hålla mig för skratt igår när Adelie lade upp mitt kostschema. Så vansinnigt lite mat att jag började fnittra för mig själv när hon (ironiskt nog) gick iväg för att köpa en chokladboll till sin dotter i gymmets kafeteria. Jag satt där och fnittrade för mig själv, vad kan man göra annars när man ser att maten man ska äta under en hel dags i kalorimängd motsvaras av normal människas intag en fredagsmyskväll. Inte riktigt kanske, men bra nära. I alla fall, detta ska inte utvärderas utan jag ska bara göra som jag blir tillsagd. Punkt. På ett sätt ska det faktiskt bli himla skoj också, är en hejdundrande utmaning för vilken människa som helst och i synnerhet en som normalt sett har mat som största hobby. Det ska bli stört roligt, på något underligt vis. Nu har jag ju visserligen skött maten ganska strikt redan, men det har inte varit på exceptionell låg nivå. Det är det nu. Detta är så nära elitdiet jag har kommit hittills. Galet. Skruvat. Lite knasigt. Extremt roligt.

Än då länge känner jag dock ingen anledning att oroa mig för att jag inte kommer hålla matschema. Nemos problemos. Eller jo, kanske problemos, men jag kommer göra det, så väl känner jag mig själv. När det är dags på riktigt då funkar det. Jag kan stundtals vara lite virrpanna på villovägar innan jag förstår allvaret i saker och ting, men när det gäller är jag med i matchen. På med skygglapparna, bit ihop och kör! Ingen återvändo. Bing. It. On.

Det som jag däremot har lite funderingar är all denna lågintensiva cardio. Mina små ben gillar inte att gå för mycket, så jag får använda min inhandlade spinningcykel en hel del. Mycket bra investering där för övrigt. Men hur ska jag ha TID? Antar att det kallas prioritering. Så länge jag inte prioriterar bort styrketräningen så få väl det mesta andra här i världen vänta. Hej då socialt liv! Ska försöka få snurr på min vardag så att morgoncardio, frukost och träning alla får plats innan jobbet på morgonen. Ev lägga vissa pass på lunchen. Se till att lägga "vilodagar" i veckorna, på helgen har man ju ändå en massa tid över!

Mitt upplägg är lätt inspirerat av konceptet "fullt-ös-medvetslös", det är burnisar (ripped fuel bla), morgonpromenader, inga kolisar kvällstid m.m. på en gång. Vi ser vad som händer, blir det för jobbigt utan t.ex. kolisar på kvällen kommer vi lägga till det helt enkelt. Adelie sparar ett par ess i rockärmen tills jag behöver dem, men detta är då rakt ingen mjukstart. Promenix à 40 minuter (minst) x 2 dagligen. Styrketräningen går upp till 8-10 reps och 4 set, i stället för tidigare super tunga, få reps och många sett.  

Idag, första dagen av galenskaperna har gått finemang. Är väll som det ska antar jag, först kör endorfinerna igång på högvarv och håller humöret uppe. Lite senare dalar de. Det får vi deala med då. Galenskaper som sagt. Men vilka tävlingsformer är helt normala? Hur vettigt är det t.ex. att 24 män - klädda i något som liknar illasittande skoluniformer - springer efter samma boll i 90 minuter? (För att inte tala om hur korkat det är för andra män, oftast utan skoluniformsimitationen eller med delar av den, att sitta passivt sittande att titta på när 24 andra män springer efter samma boll?) Tävla i musik? Eller slåss med färgglada mjukishandskar i en inhägnad ring? Galenskaper eller inte, hård deff är vad som ligger framför mig de tolv kommande veckorna, åtiosex dagarna och hundrasjutiotvå lågintensiva cardopassen.

Come on deff- bring it on!Godmorgon! Fas två av deffen startar nu!!

img_9443 (MMS)

Godmorgon! Fas två av deffen startar nu!!


Tantvarning

På temat som tant Emelie tog upp, blev jag lika sprudlande glad idag när jag hittade två stycken kesella till halva priset som jag blev igår när jag hittade ägg för 1kr styck. x) Glädje över att lyckas leta sig fram till billig mat känns som ett av många typsikt pensionersdrag som jag upplever mig själv ha skaffat på senare tid. Men, men, det ledde ju till att jag även ett tillfälle att prova på Kesella Rabarber! Tant med matkärlek - sån är jag. ;)


Mattanten gillar!

 


Ingen PT träning igår

Igår var jag laddad för PT minsann! Jag hade kvällsmatlådor och handduk med i väskan. Jag hade vägt mig på morgonen för att kunna utvärdera. Jag var kort sagt i startgroparna för en timmes spännande träff med PT Adelie! Bara en liten sak jag var osäker på. Vilken tid var det nu igen vi hade bestämt? Först tänkte jag åka ut till Frukoststaden direkt efter jobbet och gå till gymmet direkt och knata lite på rullband eller något tills det var dags. Men det gjorde jag inte. Istället skickade jag ett sms och frågade Adelie när vi skulle ses. Det var tur att jag gjorde det. Inte var det måndag vi bokat utan tisdag! x) PT-timme idag i stället alltså :o Så kan det gå! x)

Poseringsträning från igår!

 

Igår var det poseringsträning för Madde nere i Göteborg. Hade även fotograf Johanna med för att föreviga hela kalaset. Jag tycker det är fascinerande hur kroppen måste jobba för att lära sig sånt här. Jag försökte lyssna på allt Madde sa utan att tänka på det för mycket. Bara ta instruktionerna och göra, inte tänka. Först måste kroppen få göra själv och låta det bli rätt, hjärnan måste lägga sig i så lite som möjligt och bara finnas med för att hjälpa till att memorera inför nästa gång. Försöker jag tänka för mycket så poff så blir det fel direkt. Jag viste redan innan jag gick dit att det inte skulle vara lätt, men förvånansvärt nog så gick det in en hel del på de dryga 50 minuter som vi stod och nötte. Nu är det bara fortsätta nöta på så det verkligen blir naturligt. Gudarna ska veta att man är allt annat än avslappnad när man poserar, men jag kom ändå på mig själv med att vara mer avslappnad när det blev rätt än när jag "försökte" göra rätt. Innan jag visste hur jag skulle göra spände jag förbrilt varenda liten fiber i kroppen och hoppades att åtminstone någon liten muskel skulle synas. Funkade dåligt. När jag närmade mig formen och Madde tjoade till att "Nu är det rätt!", så var jag faktiskt bara bråkdelen så spänd som innan. Konstig men bra!

Mycket nöjd med poseringspasset, bara att nöta på! Långt kvar dock med både posering och form, men jag tuffar på! Känner mig laddad inför kommande veckor. Ikväll blir det träff med Adelie, det bli utvärdering, snack om fortsatt upplägg och även lite träning.


Ny sponsor med Pure - Dcore!

Nu har vi via teamet fått en sponsor av träningskläder, Dcore är märket! Grymt roligt! Hela höstkollektionen är inte uppe på sajten ännu, men det går ändå att kolla in stilen redan nu. Ska bli mycket spännande att testa kläder och se vad de går för! Dessutom kommer det arrangeras en del andra skojigheter i samband med sponsordealen tex. en fotografering mm. Super duktiga teamledare vi har som jobbar in såna avtal :) Jag får surfa ner mig i Dcores produkter senare, nu måste det jobbas lite!


Tjing så länge!

Mot poseringsträning med Madde!

img_2100 (MMS)

Mot poseringsträning med Madde!


Skogslycka!

img_0087 (MMS)

Skogslycka!


Välplanerat pass!

Idag fick jag faktiskt med allt jag hade tänkt köra, trots den korta tiden på lunchen. För ovanlighetens skull tänkte jag roa mig med att skriva ner alla övningar!

Fem benövningar à 3 set och 10-15 reps.
  • utfall
  • rakamarklyft oklar vikt tog det som låg framme
  • squats
  • benpress
  • vadpress

Tre magövningar à okänt antal reps
  • vanlig fällkniv med 8kgs vikt i famnen
  • russian twist med 10 kg
  • "fälkniv" med stöd för fötterna med 10 kgs vikt (måste göra så för att inte tippa bakåt)

Samt två axelövnignar med ca 8-10 reps
  • framåtlyft med 15kgs vikt
  • flyes med 8kgs hantlar

Supersettade mig igenom passet och han därför med allting! Svettig blev jag med. Bra med korta intensiva lunchträningar!

Idag blir det träning!

Nu har det varit ofrivillig "vila" i tre dagar. Flytterier har fått gått före helt enkelt. Tror i och för sig inte att kroppen upplevt någon större vila då jag minst ett gäng timmar varje dag burit kartonger och möbler hit och dit, upp och ner för trappor, in och ut ur släpkärror osv. Tror till och med det kan har varit nyttig variationsträning! Speciellt för ryggen och benen. Hur som helst så har jag varit i från mitt vanliga upplägg och idag går jag tillbaks till det. Blir ben och och mage och kanske även axlar på lunchen idag. Blir bara ett par axelövningar då jag måste sparade dem till på lördag när det riktiga axelpasset ligger och jag ska träna ihop med Johanna i Gbg! :D Blir mer fitnessfrossa i Gbg i helgen, ska även drillas i poseringens ädla konst av coatch Madde på söndagen. Härlig helg att se fram i mot alltså.
RSS 2.0