Spring i benen

Kunde inte hålla mig. Har tjurigt låtit bli att spring/träna/promenera och allt vad motion heter i några dagar nu. Vet inte riktigt varför. Kände för att strejka bara på ngt sätt. Skumt. Men så var det. I kväll var det dock på tok för mycket spring i mina men för att kunna hålla dem still, kröp i smalbenen så jag var tvungen att vrida och vända mig som en liten ål. Dessutom har jag kommit på att jag nog kanske måste säga upp mitt gymkort redan innan jag äns har hunnit få det :'( Verkar ju som vbi kommer flytta till Sthlm nu så fort vi får chansen. Har i och för sig varit planen hela tiden, men nu blev det lite mera bråttom när en av oss fått jobb. Så... kombinationen av springiga ben och bristen på gymmöjligheter till slut fick mig ut i löpspåret igen! Var ju faktiskt himla bra. Framförallt var det sjukt skönt att låta musklerna få jobba lite.

Utomhus.
Snyltare...

Hittade skojiga budord på en annan blogg, på Hamberg Triathlon, som jag bara var tvungen och sno för att föra vidare!

1 Du ska inga andra intressen hava jämte träning.
2 En dag utan träning är en dag utan mening.
3 När Du vilar tränar dina konkurrenter.
4 Den som tycker träning är roligt, tränar för lite.
5 Träning är ett tillfälle att tävla.
6 Så länge Du är seg kan du inte bli övertränad.
7 Det som inte dödar, det härdar.
8 Smärta är svaghet som lämnar Din kropp.
9 Många äro kallade, få äro utvalda.
10 Det finns många sätt att bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra på

Skön inställning! Även om jag kanske inte riktigt är så träningsgalen just nu, så har budorden ändå en skönt peppande klang. Försöker dock byta ut "träning" i ovanstående meningar mot "söka jobb". All pepping är bra pepping! Sökt så sanslöst mycket jobb nu och inte verkar det bara vara jag som gör det. Senste företaget  som dessutom var ett ganska litet företag, som jag fick nej i från hade haft fått in över 100 ansökingar på ett vanligt ekonomi assistent jobb. Givetvis hade flera kanditater massor med erfarenhet från ditten och datten, även från jobb som är bra mycket bättre än ekonomi assistent, men dom är även dom arbetslösa just nu... Funderar på att starta en liten klubb där vi är emot folk med för mycket erfarenhet. Lite som rasism, fast mot folk med erfarenhet. Skulle kännas skönt. Måste läsa igenom budorden igen och sätta mig och söka lite mer jobb. I need pepping!!

Niklas har i alla fall fått fatt på ett jobb nu! :D Hurra, hurra! Bevisar ju att det faktiskt finns jobb där ute och att det inte bara är fejkanonser företagen sätter ut för att se hur många som söker. x)


Hur man gör fulmat fin


Är lite svårt att få in "fitness-mat" i vardagen när man är flera som ska äta, men detta är något som kan rekomenderas:Klassisk maträtt med både mindre sockrig sås (drygade ju ut med en sojaböneburk utan sås) och mera protein. Fick även godkänt av pojkvännen! Igår blandades linser kokta i oxbuljong i en köttfärsröra. Ville man kunde man välja till riset, så blev det risotto! Bra kombo det med!


Gymkort införskaffat!!


Efter att ha varit Göteborgare och S.A.T.S:are i snart två år, har jag nu skaffat ett dynetrunt-kort på Member24 här i Västerås. Gillar skarpt idéen med att kunna träna när man vill, dock brukar sådana gym ligga på aningen otillgängliga plattser, detta ligger därimot mitt i stan. Pluss i kanten. Gymet öppnar på lördag, får se då hur det ser ut på insidan! Spännande värre. x)Vägd

Minus 0,3 kg ner vecka som var. Ingen superspeed direkt. Denna veckan ska det bli mer!

Lördag = godisdag!

Har lyckats håll kosten hyfsat denna veckan, gått lite så där med valet av mat under tiden på resande fot, dock har mängderna varit sansade. Hoppas att det kan ha gått några gram nedåt denna veckan. Men står det still är jag itne förvånad. Det är jag är nöjd med, trotts allt, är att jag itne ätit en endaste liten godis bit under hela veckan! Rellativt lite sött överhuvudtaget fatiskt. En efterätt uppe i Piteå och en liten biskotti till en kaffe under en ute-fika. Har stoppat mig själv ett antal gånger när jag tänkt att jag nog kanske vill ha en liten, liten kaka eller chokladbit. Igår var jag nära att ge efter för en rulle ballerina-kex (skulle givet vis inte äta hela rullen, tänkte jag) men så kom en liten påminnelse av pojkvännen som gjorde att jag tvärvände. Bra där!

Idag är det dock lördagsgodis som gäller!! Tokigt nog är jag faktiskt inte så vidare sugen på vare sig godis eller choklad, men har ändå schoppat hem lite kvällsgodis bla. en centerrulle. Så helt osugen är jag väll kanske inte... Blink, blink. ;) Men märker helt klart skillnad när man hållt sig utan socker en hel vecka, inget påträngade sug. Alls. Och det är faktiskt väldigt trevligt!

Nu, mera lördagsmys! x)

Navelludderier

Idag har livet bestått av en del navelskådning. Har visserligen sökt ett par jobb och varit på högskolan här i stan och socialiserat lite, även blivit lite promenixande. Men annars inte mycket. Håller på och drar i trådarna till ett möjligt jobb, hoppas på possitivt svar. Jag vill jobba. Nu. Sitta i mysbrallorna och söka jobb hela dagarna är inte något jag vill hålla på med mycket längre. Tänker att jag nog måste ha ett gymkort. Klättrar på väggarna här hemma. Försöker ju springa en del. Som det är nu pallar mina knän bara att springa ca var tredje dag, tänkte att jag skulle kunna öka till mera löptillfällen successivt. Men verkar inte så. Märker hur knäna blir mer och mer ömma. Speciellt sen jag slutade med styrketräningen. Har hittat gymkort på Friskis för lite drygt hundra kr i månaden, mot att man går med på att träna innan kl 15 på vardagar. Fain enough. Jag måste nog ha ett sånt. Är så sjukt understimulerad just nu.

/Going Mad

Hemkommen från Pite!Efter äventyr i dagarna tre är jag nu åter tillbaks på Västeråsisk mark. Åkte upp till Pite i söndags via Gävule, Sundsvall och Ume. Pausade i de två sistnämnda orterna för fika och stads-skönhets-bedöming. Sundsvall hade en grym lunchrestaurang men en ful stad om än med skojiga drakar. Ume hade ett dyrt fik men en väldigt fin stad. Stdsbedömingen var jämn, men summasumarum vann Ume, charmig stad! Höga kusten var by the way väldans najs och takar om att åka dit och vandra eller paddla kanot väcktes så smått. Något att rekommendera? Väl i Pite fick vi se hur fröken Charlott och hennes famlij bodde och lede, mycket exotiskt. Husbyggande verkade vara en hobby som var poppis bland alla gennerationer. Även Piteåhavsbad blev inspekterat, ganska coolt med en sån sandstrand mitt uppe i Norrland! Eller i Sverige överhuvudtaget faktiskt. Hemvägen gick med flyg och tåg via Hufudstaden tidigare idag.

Har även hunnit med att springa en runda. Blev en kortis på ca fyra kilometer,  men gick ganska fort och jag var glad att jag kom iväg även fast jag hade rest nästan hela dagen och var allmänt seg. Sprang med motivationen att få komma hem och äta hemma i värmen. Min löpning fungerar lite som tandborstning (uttryck myntat av systeryster) nu mera. Det är bra. Bara att köra, inget att fundera på. "De ä bara å åk." Eller mer "de ä bara å spring" kanske. xD

Nu ska jag se till att göra lite nytta i köket innan stekspaden eller pojkvännen brinner upp.
Wtf?


Mhmm... WHAT?? Vaaaaarför?!  Nu är jag tillbaka till min startvikt innan jag började med min "provdeff". Damn. Vad hände där? Jo... Det var sommar, det var sol, det var öl, det var kakor, det var mat, det var mera mat, det var vardagsmat, skåpmat och finmat. Livet är en fest! Det är ju trevlig, man ska vara tacksam. Det är jag men nu är det dags igen. Ner till under 63kg. Målet ska vara klart senast tills min 26:e födelsedag. x) Tre månader kvar! Blir ca 0,5 kilo i veckan. Vill ni veta vad jag väger nu får ni helt enkelt huvudräkna lite ;) Ska se till att det händer mycket nu i början, kan tänka mig att det är en bedrift i sig att ligga på konstant vikt över julen nämligen. 

Så vänta tills på måndag med att starta? Icke! Började imorse. Använder mig av matdagboken.se för att hålla koll på läget och matintaget.

Wish me luck! :D

Runin' in tha rain

Kanske. Hoppas inte. Sprang i nämligen i regnet igår. Var första gången på länge som det faktiskt var riktigt jobbigt att springa, fast det var lite nice det med på något underligt sätt. Regnade duktigt så jag var blöt och tung efter bara fem minuter. Skorna var som sjunkande skepp med mer vatten innanför än utanför. Halvvägs ville jag ge upp och springa ett kortare varv, men icke!! Jag höll mig till planen och sprang de hela 6,2 kilometrarna. Var galet trött när jag kom hem och la mig ner på golvet en stund innan duchen. Gött.


Hur mycket är för mycket?
Hur mycket regn är för mycket för att ta sig ut på en löprunda?
ARE YOU WATER PROF?


Back in the sofa jobsearching

Har landat i soffan med datorn i knät. Sthlms "jobbmötet" var inte mkt att häng i granen tyvärr. Var massa babbel om hur kuuuuul det var att jobba på H&M, mest för att det var så stooort. Och för att det var så många som man kände... hmm... eller ska jag säga HM?

H&M hade inte direkt lagt ner någon större omsorg på info-mötet, lite coola filmer visades inledningsvis, samma filmer som finns tillgängliga på hm.se. Spännande. De tre stjärnorna som höll hela presentationen var helt helt klart av medelkvalite på prata inför folk. Var länge sen jag blev så oinspirerad av en företagspresentation. Det mest intressanta med presentationen var när en i publiken spontant svarade på en fråga om service. Hon jobbade själv i H&M-butik och berättade kort om den intensiva butiks försäljningen med "starkt inspirerande"/"talande" inredning som gör allt för att få kunderna köpa sånt de inte vill ha. Att en stor del av H&M's "service" i butik består av just aggressiv direktmarknadsföring. Även om det inte var någon total nyhet så var det ändå intressant hur hon berättade, och det mest intressanta var att de som höll presentationen inte ägnade frågan mycket energi. De som de var mest intresserat enligt dem var ju som sagt att H&M var så coooolt för att de var så stoooort. Just det en sak till till, det var inte viktigt att vara så noga på H&M, efter som det var så snabba puckar och ångande tillväxt fanns ingen tid för reflektion. Bara snabba beslut. Fullt ös!   

Undrade lite efteråt varför informationsmötet hade för syfte? Tjänsten som mötet främst handlande om brukade få mellan 500 till 1 000 sökande per halvår. Kanske var de anledningen till mötet? För att se till att många tappade intresset och där med att ansökningarna till det här halvåret blir färre?Wanna' work here?

 

 

P.S. Petra, just nu efter mötet säger jag nog inte HM om jag ska svara på vilken arbetsgivare jag skulle föredra :D Tror mer på Scania eller Sportlife, om den goda fen stod här och jag fick önska alltså ;)  D.S.

HOME!Nu blir det fredagsmys! Med pojkvänn som jag inte sett på hela fem dagar :o Konstigt hur fort man vänjer sig vid att vara tillsammans hela tiden. Förut, när jag bode i Gbg och han i Västerås, var det normalt att inte ses på tre veckor. Nu är åtta timmar normalt och fem dagar en evighet! Underligt, underligt men härligt, härligt...! x)
Mot Hufudstaden

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det stockholmsdag! x) nee.. oki.. den var dålig. Men i alla fall, stockholm står det på reseplaneraren. Ska delta i lite jobbmingel, oklart på vilken nivå det är. Kan vara jättemöte med en person som i all hast pressenterar företaget och slutligen, om man har tur, talar om vilken mailadress man ska skicka sitt CV till. Eller, som jag hoppas mer på, så är det mingel med massa folk från företaget och någon vänlig själ som man lyckas prata en stund med tar imot CV i pappersform. Den som går dit får se!

Ingen träning idag heller. Resa och benhinor kommer i vägen. Frullen gjorde dock anspråk på att vara nyttig. Bulgur, grönsaker och ägg i en härlig blandning i stekpannan. Och sen toppat med lite purjolök o permesanost. Verrrrri najs.


Uppröra sig lite...

.. idag har jag varit sparsam med motion. Mina benhinnor är inte glada så springa är uteslutet och promenera går si så där. Har ändå tagit en liten sväng på ca 2km med hunden. Ingen power walk dock. Alls. Gymkort finnes inte här i K-holm och min fatasifulla och kreativa förmåga har jag lagt på att söka jobb. Så bli ingen hemma träning heller. x) Har faktiskt vart duktig och sök tre jobb idag, på scania, sportlife och H&M. Hoppas på napp. Ringde faktiskt från ett annat jobb jag sökt idag, bidde en liten telefoninterju! Verkar som ett skoj jobb, hoppas på att dom gillade mitt babbel x)

I övrigt har jag bläddrat lite i nya numret av "Topp Hälsa" mamma har tydligen köpt den. Bli lite trött på poppulistiskt gå ner i vikt dravel. Bläddrade fram till en artikel som skulle handla om "smarta sätt att sockersanera livet". Hälften av tipsen var väll helt ok, men andra halvan fick mig att knorra. först kom de vanliga anti-kolhydrat hettsen (är det en ny relligon eller vad?) så som - Undvik bröd, - Säg nej till jucie och - Skippa pasta! Jag blir så trött... kolhydraten är din vardagsbov. Jag säger bara ballanserad kost mina vänner, ballanserad. Sluta inte ät, din kost blir ensidig och tråkig, dessutom behövs kolhydrater i andra former än genom två kilo brockoli om dagen. Men, men vill du bojkotta kolhydrater i tron att det är omöjligt att äta för mycket "protte" så gör det då. MEN. Det absolut mest korkade var förslaget - Undvik frukt. Men herre gud! Motiveringen var att "det kan ge blodsocker svängningar och trigga sötsuget". "Kan"? Kanske alltså? Någon har dragit slutsattsen att det finns en möjlighet att det kan göra det??? Jag bli ledsen. Det finns så många studier som visar på precis tvärtom. Läste nu senast i Figther Magzine faktiskt just det, att även om det finns "teoretiska möjligheter" att frukt gör dig till tjockis så pekar empriska studier på den exakta motsatsen faktiskt. Folk som äter varierat och nyttigt, men mycket frukt och grönsaker, håller sin vikt bättre. Variation med nyttiga delar, vettiga delar. Sen kan jag hålla med om att folk som ligger i deff och därför på superhårda kostschman med minimalt med kroppsfestt som mål inför en tävling eller likande, måste hålla hårt i sina kcal. Där är det oftare vettigare att prioritera några extra gram kycklingfillé istället för en persika. Men att som vanlig glad vardags mortioär dra ner sitt frukt intag till max en gång per vecka (!) som tidningen föreslår är bara korkat, hur mycket någon poppulistisk, vinstdrivande tidning skriver att det är "teoretiskt möjligt" att fruktsockret rubbar din hela dags sockerbalans. Man blir tåröggd.   


Onska illustrerad i äppleformat. Vad av detta dåliga rykte?
Någon som läste för mycket Snövit som liten kanske?


To the moon and back

Eller mja... inte månen kanske... men till Göteborg i alla fall! Kl 09 i morse gick tuff-tuff-tåget till den stora staden på sveriges framsida. Förvånansvärt noga hälls tidsschemat (kors i taket för både SJ och mig) och lille bilen hämtades lite innan klockan ett på bilfriman. Han där imellan klämma in ett gäng suchibitar till lunch oxå. Mumma. Bilresan hem i den "lilla" bilen (är egentligen en gigantisk pick-up, på gränsen till att den är lastbil) gick fint förutom att jag råkade i luven på mig själv.

Jag hade nämligen lovat mig själv att inte köpa massa snacks på vägen hem. Man måste inte köpa smågodis på närmsta mack bara för att man ska åka bil i fyra timmar. Det är faktiskt inte alls nödvändigt. Jag tyckte dock att jag vist ville ha godis. Jag var ju tvungen att ha lite roligt där ibilen, plus att jag var tvungen att hålla mig pigg och vaken med lite socker. Principfast köpte jag ett äpple och en kaffe på macken där jag tankade. Nyttigt och bra, man blir både pigg och får fart på blodsockret. Samtidigt plockade jag även ner 9,99 kronors smågodis i en påse som jag betalade för på samma gång. Och jag som trodde jag själv var överäns?!? Eller?!??! Bråket var ett faktum. Väl i bilen började jag trottsigt med den nyttiga delen, äpplet, och gick sedan vidare in på kaffet, som ju sjääälvklart smarkar sååå mycket bättre med några små chokladbitar. Av bara farten knaprade jag i mig ett gäng sånna. Vad kan väll vara en härligare vardagslyx?

Tillsist (när jag var mätt och belåten av min choklad) blev jag ändå riktigt sur på jaget. Vardagslyx eller inte, snart är jag upp i samma viktklass som jag var när jag började min provdeff för snart ett halv år sen. Var i finns lyxen att unna sig dyra små torra socker klumpar som försöker föreställa godis? Något slags tvångsmässigt begär som träder in så fort jag tänker på det? Är faktiskt sällan nu mer som jag faktiskt har crawings på just choklad, bara det där att jag "vill ha" för sakens skull! Är det vardagslyx? Är det inte bara något slags j***a curlande för mig själv och min bortskämndhet som dessutom slår fruktansvärt fel? Jag är rastlös, trött, stressad eller, som det offtast är, att jag vill ha "bara för att". Att jag dessutom blir halvt skittso med tydliga personlighetsklyvingar i dessa lägen kan ju inte vara riktgt riktigt. Eller?? Nej, nu är det slut på sötsakscurlandet. Godis på lördagar. Punkt.Jag, jag och curling.


Spring, spring som vinden!

Bidde hela 6km löpning med Jenny idag! Tre varv i Laggarhultsspåret med andra ord. Super bra av oss x) Är impad av Jenny som är så diciplinerad, och har vart i ett halvår nu. Dock är jag lite konfunderad över hur hon kan tycka att hon själv inte har "drivet" att träna hårt, men att massa annat folk har det. Men hon gjör ju just det!! Hm... Det är väll den som tar sig ut i spåret varje vecka i regn och rusk som har just drivet? Och motivationen? Inte är det den som tränar som en galen i två veckor och sen lägger ner av diverse anledningar (små skador, sviktande motivation osv.)? Eller? Har jag missat ngt? Vist pasion är ju bra, men varar den inte mer än max en månad ger den inte vidare träning. Ihärdighet is tha shit i träningsammanhang!! Go Jenny! 


Nästan lika spänstig som jag o Jenny på dagens löppass. x) 

  


Går ut hårt!

Måndag. Emma ska bli fit. Denna veckan är det på ALVAR. Som alla andra måndagar... Helg ångest över utebliven träning plus för mycket av den goda maten tvingar fram städat leverne. Så som det alltid är på helgerna. Denna helg har jag även klämt in en spritförgiftning på lokal med obligatorisk huvudvärk dagen efter och dessutom födelsadagsfirande av mormor med tårtor och änu mera god mat. En rolig helg. En bra helg på många sätt och vis. Och ännu en icke-fitness-helg.  

Så, måndagen till ära har jag promenerat 7km och planerat in en 5km springrunda med jenny till kvällen. Tycker ändå det är fantastikt hur peppad man kan vara var evig måndag. Nyttighetstankar som i bästa fall varar fram till fredagkvällen, och i sämsta fall som ebbar ut redan på onsdag förmiddag. I alla fall, veckan som kommer är aningen ostrukturerad med resor fram och tillbaka till Gbg, Sthlm och Vås med avslutning i Piteå på söndagen, där i mellan ska den mesta tiden tillbringas i K-holm. I träningsväg har jag ändå tänkt att hinna med 2-3 löptillfällen och ett gymbesök. I överigt ska jag söka jobb i mängder. Börjar nu!

Träna hårt...! ;)     


Degeri

Har sådan total brist på motivation på morgonen har jag märkt. Vill bara sova, sova, sova. Tänker varje kväll att imorgon, då, då minsan ska jag stuttsa upp i ottan och göra nyttigheter. Men sen när klockan ringer så snozar jag en gång. Två gånger. Tre. Fyra. Osv. En si så där trekvart efter den tid jag tänkt gå upp brukar jag komma på benen. Hm.. Idag lyckades jag i och för sig komma upp, ställde tre larm med obehaglig musik på mobilen. Funkade delvis. Gick upp och åt frukost, sen fastnade jag i soffan med filten över mig. I en timme ungefär. Hmmmmmm. Jaja, nu börjar jag vakna till liv och ska strax ge mig ut på en promenix med Herr Hund ner till stationen för att möta upp syster yster och lilla bebben som kommer från Sthlm. Några som måste vart morgonpigga i alla fall..!!  


Tillbaka till brottsplatsen

På plats i K-holm igen. Har hållt agilitykursen utan Tossa idag, gick riktigt bra faktiskt. Grymt kul för den delen med, måste verkligen återuppta agilityn någon gång. När (om?) jag o Niklas skaffar den där Tollaren vi pratar om då och då så skulle det ju passa bra... sugen, sugen, sugen!! Elvis fick vara med och hjälpa till han med, visade newbe-hundarna hur en agilitybana ska köras. Inte märks det att han är snart elva år inte, "still going strong!" som gammal hundträningskompis sa när hon såg honnom idag. Min lilla skrutt, han är bra gammal nu faktiskt. Mmm... Men, men... eftersom detta nu ska föreställa en träningsblogg så över till det ämnet.

Har varit vila idag från mera ansträngade fysiska aktiviteter. Vilodag kort sagt. Är lite rädd för att en förkylning är på väg att få fäste i min näsa och hals, så ska nog bara satsa på en långprommenad imorgon och spara löpningen tills på fredag. Ska antagligen springa med Jenny då, mysigt med sällskap och dessutom härligt att springa i skogen! Blir antagligen en 5kms runda. Ser redan fram imot det faktiskt! Ska bara bekämpa förkylningen med sömn, varma kläder och lugna aktiviter imorgon. Måste även tillägga att jag har galen träningsvärk i ryggem efter gårdagen rodd- och gympass. Kul att så det just där, inte ofta jag kommer åt ryggen särskillt väl, men igår gick det alltså! Verri najs. x)


En trött Herr Hund pustar ut efter dagens bravader.


Biceps och rygg!

Provtärning på Actic gym idag, tur att vi kom in denna gången ;) Ett kanonpass blev det till och med! Fick draghjälp av Thomas och Martin, alltid trevligt med lite sällskap. Körde rygg och biceps, innan värmde jag upp med en kvart i roddmaskinen. För att jämföra lite (vilket man absolut iiiinte ska göra) så tog jag mer vikt på ett par övningar än Martin. Hihi. Hade bra pum i armarna i slutet av passet och övervägande bra kontakt under övningarna. Det går bra nu! Hoppas på fin träningsverk imorn. Gött, kommer jag ha i heeela armarna. Tummen upp.

Gain without pain?

HA HA HA!! Jag sprang 9km idag!! :D Och jag blev knappt trött! Vet inte vad som har hänt men löpningen går sjukt bra nu. Första gången på.. hm... ja... någonsin, tror jag, som jag sprungit utan att det gjort ont alls i kroppen. Ska det inte göra lite ont för att det ska ge någonting? Lite håll borde man väll ha? Lite trötta ben? Lite kramp ngnstans? Ne, tydligen inte. Hade i och försig lite ont i hälsenan, men inte alls så att det störde, kändes bara lite som att foten höll på att somna ibland. Men bara lite. Jag räknar det som inget. Löpning utan smärta! Gain! Minst sagt. -o/  \o/  \o- (--> smilisar som gör vågen)

Delade upp löpningen på hälften. Först 4,5 km ut till Erikslund. In i djuraffären en sväng för att kolla matskål till degosarna. Sen hem igen. Första 4,5 kilometerna kändes som uppvärmning. De sista 4,5 var bara lätta. Spurtade till och med sista biten upp för sista backen. Jag var impad själv. Tänk om det kunde gå så här bra jämt. Då skulle jag säga upp mig och springa på heltid! Om jag hade ett jobb alltså. -.- Tror jag har mycket att tacka mitt nya löpsteg. Läste som sagt i Fighet Magazine (♥) om vilken löpteknik man bör använda sig för att springa så skonsamt och energieffektivt så möjligt. Dels var ju de punkterna jag skrev här om dagen man ska tänka på, stod dessutom att man ska "falla framåt" och hålla balansen med benen när man springer, alltså inte försöka dra sig fram med benen, som man gör om man springer för upprätt, eller något annat som kräver mycket muskel aktivitet. Funkar snorbra. På mig i alla fall. Måste ju vara löpsteget som gör att det går så lätt just nu? Om det inte är någon som smygdopar mig? :o Är i och för sig bara degosarna hemma just nu... men kanske kan vara dem trotts allt? De kanske vill att jag springa till djuraffären på Hälla o leta matskål till dem där också? :o

Degosar på en pinne. Eller två.


Dödade armar

Det var inte meningen att klämma till dem så hårt... eller jo det var det väll :D fick till ett sjukt bra axel- och tricepspass igår! Var tänkt att jag skulle med Thomas och Martin och provträna på Actic uppe vid Kristiansborg. Men så bidde det icke. Var ombyggnad på gång så öppettiderna var ändrade och vi fick snopet vända vid dörren. Att vänta med träningen var inget alternativ, var på otroligt peppat träningshumör, tog cykeln ner till Oxbackens "tjejgym" i stället. Litet gym med begränsade möjligheter men o andra sidan är det minimalt med folk som tränar där, verri nice. Hade heeela gymmet för mig själv igår. Super soft. x)

Fick hur som hälst sanslöst utpumpade armar, med bra kontakt i nästan alla övningar. Blandade vikter och körde olika sett där jag varvade med vikter där jag orkade mellan 12 och 3 reps per sett. La jag på lite droppsett i slutet. Blev grymt, det blev så där så att det tillslut inte änns gick att lyfta de superlätta vikterna. "Kittlade" i armarna värre än vanligt, var t.ex. tvunget att släppa ut ett litet fnissanfall när jag skulle ta på mig jackan i omklädningsrummet. Var ett litet projekt att få armarna att röra sig i en annan riktning än rakt längs sidorna. Bra pass, slut i armarna och nu morgonen efter känner jag redan hur träningsvärken tränger sig på. Jag är supernöjd, att dessutom var första passet efter sommaren känns bara ännu bättre. Om det börjar så här så bådar det minst sagt gott inför höstens träning! :D

<-- Morgonformen!


Gym, gym, gym!!!

Första passet sedan innan sommaren! Jag är pepp, på, sugen, vill ivääääg!! Ska väcka musklerna ur sommarsömnen. Wakei, wakei. Axlar på programet, sendan finns utrymme för några kroppsdelar till. Kill the fria vikter! Kill the mashines! Go, go, go!

Grrrrrr


Pepping my self

Pepping my self for...
  • Finding, applying and getting a job
  • Going to the gym today
  • Stand to be without my darling for the next couple weeks
  • Finish things I have started (primary to finish the economical report for single revenues on each item sold at the restaurant that I worked at this summer)
  • Start new things. Company any one?
  • Stop looking at the tv
  • Getting a tatoo... not today maybe, but soon
  • Clean the apartment
  • Write in English instead of Swedish just to get some variety at the blog
So much time, so much to make - just keep going, soon I the code will break


På begäran...

... kommer här en uppdatering av lägenhetsrekordet i omvända chins: 10 st. Rekordhållaren är i dagsläget... drrrr-rrrmu.... Niklas! \o/ Jag klarade inte ens mit rekor på 6. Attans. Damn. Poop. :| Har i alla fall varit och dragit i stången flera ggr idag för att försöka slå rekord. Har inte funkat. Men tänker att jag måste få bra träning i alla fall och en vackar dag kommer ajg kunna göra massor av chins och omvända chins! x)

Imorn blir det i alla fall gym för första gånger på evigheters evigheter! Ska bli superskoj!! Som arbetslös (och där med pengalös) ska jag utnyttja tillfället att träna gratis genom att haka på en vän.

Pettersbergsvarvet

Nytt varv infört i löpdagboken x) "Pettersbergsvarvet" är 6,22 km och går här hemifrån, Jakobsbergsgatan 11, bort till Pettersbergsspåret, runt två varv där, och sen tillbaks hem igen. Rekordet för varvet är satt idag (första gången jag sprungit och tagit tid, hehe) och blev 39 minuter, medelhastighet 9,57 km/h alltså. Kändes som ett okej löppass, var lite tungt i början, med håll bland annat, men gick bättre och bättre mer jag sprang. Hade krafter kvar för att öka på farten ordentligt de sista ca 700 metrarna, blev lite jobbigt att andas men höll hela vägen hem! Fokuserade mycket på att hålla upp blicken och inte kolla ner i backen hela tiden, dels för att kunna slappna av i axlar och rygg, men även för att kunna "vila" med blicken på fasta punkter. Ska vara bra. Har jag hört. Svårare än man tror dock, om man är van att kika ner i backen i tid och otid.

Nu är det dags för fredagsmys!

iPhone & löpnig på g!

Idag har jag dragit med mig Niklas och frågat ut varenda telefonförsäljare i stan om iPhone4. Har varit mycket fram och tillbaka, men just nu lutar det åt Tele2 eller 3. Är de två billigaste och vettigaste gällande upplägg på abonnemang. Halebop ligger också bra till, men med en alldeles för hettsig försäljare tjattrandes i affären så tappade jag både humöret och köplusten en smula. 3 eller Tele2 verkar hur som helst ha bästa priserna, ska fundera bara liiite till! x)

Snart är det dax för lite löpning. Har finspringskorna med mig nu, så nu blir det till att både springa till, i och från spåret. Ska bli härligt! Har laddat med lite snabba kolisar i form av macka, kaffe med mjölk och.... lite chips. "Det är ju ändå fredag" sa jag till mig själv i ett svagt ögonblick och öppnade påsen. Hoppas på att det går lika bra att springa idag som det har gjort de senaste gångerma.

Nu är det dax för ombyte o sen ut i spåret. Wish me luck! xD


Rekomenderas

Fyra och en halv stjärnor av fem möjliga! Aspirerar på att vara bästa filmen jag har sett, måste dock ge den tid att låta den sjunka in innan sådant kan bestämmas. Thriller med starka magkittlande scener, du vill garanterat bita av dig naglarna om du har tendenser att äta på dina händer. Den är smart upplagd och komplicerad på ett drömskt, invecklat vis. Dock är vissa nyckelhändelser tidigt i historien onödigt uppenbara, därav avdrag på en halv stjärna. Förutom detta är den fantastisk! Go see!

 

 


Smärta och nya rekord

Smärtan (dvs. trningsvärk :P) sitter i nacke, mage och rygg. Gött. Rekordet sitter i två klarade chins! :D PB, of all times! :D Helt sjukt att jag bara på några veckor fixar det!! Eller... hm.. det otroliga består väll egentligen i att jag gymmat i flera år utan att klara en enda. Fast kanske inte är så konstigt heller, har inte direkt varit huvudmålet med min träning. Men nu! Krig mot rekord lappen som hänger på badrumsdörren!! Waaaaar! Niklas agerar hare i detta race mot tyngdlagen. Går fixade han fyra chins, den lilla skojjaren... x)

Idag blir det hemfärd för mig och Herrviss (sammanfogning av hundens alla namn: Herr Hund + Elvis = Herr Vis = Herrviss. Kär hund har många namn.). Ska hålla lite agilitykurs med Tossa och Selma ikv. Träning uteblir därför idag, men 5km promenerande ska nog ändå får ihop.

RSS 2.0