Julgrisen på rullbandet

Igår blev det årets första postjulträning x) kände viss abstinens i benen som hade reält med spring i sig. På julafton kunde jag inte sitta still under "kalle anka" och hade nästan svårt att sova för att det spratt i benen. Så på juldagen när det blev en liten lucka i ättandet och socialiserandet tog jag den lilla gula bilen och åkte in till SATS Kompassen i Göteborg, ett av det få gym i Sverige som var öppet på juldagen!

Var ganska mkt folk där faktiskt, inte så konstigt kanske med tanke på att alla SATS människor i hela Gbg var tvungna att ta sig dit om det ville skaka om julmaten i magen. För att bli ordentligt trött hade jag bestämnt mig för att köra att litet "mini-triathlon", simning var lite svårt att få till som första gren så bytte ut det mot roddmaskinen ist. Vattensport som vattensport! Körde rodd i 20 minuter, lite lugnt i början och brassade på mer och mer ju längre klockan tickade på. Sen var det dax för cyckeln, varvade halvdant motstånd i sittande possition med max motstånd i perioder när jag stod upp och trampade. Sen hände något underligt. Efter ha vart lite lagom med folk fördelade på alla olika konditionsmaskiner, så skulle plöttsligt ALLA använda rullbanaden just när jag skulle springa. Mycket underligt. Funderade på en kortstund om jag skulle fråga någon som ändå bara gick på sitt rullband om den inte kunde göra något annat i 20 minuter. Men jag kom inte på något bra sätt att lägga upp det på för att inte verka otrevlig så jag skippade det och gav mig på en annan kostig variant av crosstrainer (typ den enda som var ledig). Fotpalttorna var lösa och satt bara fast på mitten så man kunde vinkla fötterna upp eller ner, handtaget var lika ostabilt det och allt snurrade kors och tvärs. Antar att det var för att det skulle kännas som man sprang på riktigt. Det gjorde det i och för sig inte men jag stod ändå kvar och spratlade på den tills jag lyckades norpa åt mig ett rullband. Inte helt lätt i den stenhårda konkurensen från andra gymmare. I alla fall, så fick jag en liten stund på rullbandet innan det var dax att åka hem. Hade en fikatid att passa minsan.

Var skönt att röra på sig, men saknade den där helt slutkörda känslan i kroppen. Blev lite hattigt med för mycket tid mellan varje övning. Nästa gång får det bli snabbare byten, plus att försöka pricka in en rba tid när det är lite folk på gymmet så alla maskiner man vill ha finns lediga.

Nu blir det till att åka till SATS Frölunda för träning av axlar och mage!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0