Harder, better, faster, stronger
Gott nytt år så länge!
Skyltar
Såg precis att Mia på Dansdesign Sthlm, som sytt mina båda tävlingsbikinis, lagt upp ett gäng bilder på de två bikinis som jag fick uppsydda. Kul att de får vara med på kort på hennes sajt! (klicka här för att komma till just sidan med fitness bikinis)
Jag var mycket nöjd med så väl bikinin som bemötandet och möjligheten att bolla idéer med Mia som har stor erfarenhet av att sy olika typer av dräkter. Tävlingsbikinis till fitness hade hon inte sytt förut så det blev mycket utbyte av lösningar, funderingar och designförslag innan vi tillslut stod med två färdiga tävlings bikinis. Det är alltid roligt att ha att göra med människor som är så engagerade i de som de gör!
Morgongym!
Idag passade jag på att smita iväg till gymmet nu innan jobbet, något som varit otänkbart för bara ett halvår sedan. Nu tycker jag det är skönt med morgon pass!
Huslighetsnojja
- 2,5 dl fingervarmt vatten
- 0,5 pkt jäst
- 1 tsk honung
- 1 dl uppblött rågkorn (1 dl rågkorn + 2 dl vatten)
- 1 dl fiberhavregryn
- 2,5 dl rivna morötter
- 0,5 dl krossade linfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- ca 2 msk matolja
- 1 ägg
- vetemjöl (så mycket som gör degen fast)
Knåda ihop - helst i minst 10 minuter (vem orkar det?!). Låt jäsa först i 40 minuter i bunken. Knåda sen mera, gör en limpa och lägg i en avlång brödform. Låt jäsa 20 min till. Grädda i ugn minst 40 min på 175 grader.
Provsmakat på Milen
I förmiddags gav jag och mamma ut på en ny runda runt sjön, en knapp mil, den här gången med löpskorna på. Mycket imponerad av att hon var sugen att följa med! Vi tog det lugnt och bestämde i förväg att bara springa där det var mjukt underlag, dvs. inte där det var asfalt. Totalt så joggade vi drygt två tredjedelar av sträckan. En bit på slutet gjorde jag även en liten avstickare i skogen, fick öka på stegen en aning medan mamma strechade och kort laddade om batterierna. Var mycket skönt att vara tillbaka i löpskorna! Det var inte vidare jobbigt alls och känner att springa milen i mars på en hyfsad tid kommer inte vara några problem. Trodde jag skulle tappat mer kondition än jag verkar ha gjort under de här slöveckorna jag haft nu runt jul. Fantastiska kropp! Gjorde även EKG hos läkaren veckan innan jul och även där visade det sig att vilopulsen var ovanligt låg och blodtrycket var finnemang. Kul att få det på papper med då vet man att kroppen inte bara känns bra utan att den verkligen är bra också! ;)
Tjuvstart på träningsåret!
Idag börjar livet efter jul. Jag har njutit och ätit mig igenom både dagarna inför jul och julafton. På det har jag knapt inte tränat alls. Kroppen vill röra på sig och tur är väll det för mina jeans har lustigt nog börjat krympa. Idag tjuvstartar träningsåret 2012 med en lång promenad runt sjön tillsammans med familjen. Räknar med att det tar ca nitio minuter. Ska ta det lungt och fint nu i uppstarten för att få med hela kroppen och framförallt för att inte förkylningen och halsontet ska komma tillbaka. Imorgon blir det mera lång promenad. Väl tillbaka i Sthlm på tisdag blir det äntligen dags att besöka gymmet igen!
God jul!
På senaste tiden har bloggen förvandlats från en träningsblogg till en mat- och sötsaksblogg. Julen till ära fortsätter vi på den linjen! ;) Ett exempel på det är tårtan med trippel-chockad här nedan. Browniebotten, choklad- och marängfyllning och toppad med fyllig chokladmousee. Idag har jag nått min botten, dvs. den botten jag har i magen. Efter tre omgångar julbord kände jag mig mätt, nästan för mätt. Gott! Har även fyllt på med julgodis i olika former. Har varit en underbar julafton även på den sociala fronten med stora delar av tjocka släkten hemma hos mamma och pappa. Minsta lilla skrutten Liam for runt med sin nya radiostyra bil bland allas fötter, hunden skällde på det mesta och givetvis var det men jämna mellanrum mindre alvarlig kaos i köket. Julen ska vara full rulle och mycket folk! Härliga jul. Strålande jul.
Nu är jag nöjd och rund och glad. Så nöjd och glad att jag bestämt tror att jag ska smygstarta det nya året redan imorgon. Jag är redo! Men innan dess är julaftonskvällen kvar att fira med tomtegröt och lite mera vörtbröd med julskinka. <3
God jul!
Julpromenad och julfika..!
Nu på förmiddagen har jag tillsammans med finaste pojkvännen, mamman och herr hund promenerat ner på stan här i Katrineholm för sista julklappsköpen. Efter det gick mamman och hunden hem medan jag och Niklas tog en julfika i stan.
Kroppens mest effektiva cell
Jag funderar nästan på om man skulle börja med triathlon? Bara för att få mer utrymme för livets små och söta glädjeämnen. Nu är det i alla fall snart jul, får ta tag i det där efter julens härligheter.
Gym come back!

Granen står så grön o grann i stugan
Igår klädde vi vår första gemensamma gran här hemma. Finns det något som sprider mer julstämning än en julgran? Den tindrar, barrar och doftar! Det där sista vet jag i och för sig inte helt säkert då jag fortfarande är ganska täppt. Men jag vet att den doftar, det räcker gott. :) I kväll är det julbord med jobbet, perfekt för att komma i ännu mer julstämning. Och julform. Börjar likna en lite julgris. Den bruna färgen är borta och jag är åter ljust skär i hyn och jag börjar åter bli mjuk och gosig om magen. Får bli något att ta tag i januari. Nu blir det först julbord ikväll och imorgon tror jag bestämt att jag är frisk nog för gymmet, blir ett överkroppspass tänkte jag! :D
Så här blev biskvierna
Recept - Julbiskriver
Bottnar
- 300 g mandelmassa
- 1 äggvita
Glasyr
- 125 g mörk blockchoklad
- 1 msk smör
Fyllning smörkräm
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk grädde
Bottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.
Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
Fyllning
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ev. kakao (eller annan valfri smaksättning) till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
Fyllningar som jag gjorde idag:
- Knäck
Blanda i krossad/hackad knäck i smörkrämen och du har en julvarient på beskriverna! - Choklad
Dryga ut smörkrämen med några skedar Nutella. Blanda i 3-4 msk (eller mer) kakao i smeten. Häll på med grädde tills den får samma konsistens som innan kakaon (ca en knapp dl). Ha i hackad choklad.
Glasyr
Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad. Blanda smör och smält blockchoklad. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.
Ställ kakorna kallt. Vänat. Ät!
Julbak - Knäckbeskiver
Bak var det här!
Längtar...
Längtar.
Jag ser det snöar!
Så härligt underbart med snö i luften! Då finns det hopp även för den här julen. :) Vist är det lite väl blaskigt just nu, men det för ändå fram små löften om en vit jul! Mera snö!
Nu ska jag shoppa lite julklappar i Kista Galleria!
Kalorifria Nudlar - testar!
- Smak
Högt över förväntan! Kanske inte så svårt för nudlar att plocka poäng då inte ens vanliga nudlar smakar särskilt mycket. Men dessa var jättebra, smakade precis lika lite som vanlig nudlar!
- 5 hantlar av 5 möjliga
- Konsistens
Mycket bra även den. Det viktigaste med nudlar är att de inte kladdar ihop, vilka dessa inte alls gjorde. De säljs färdiga att äta så man behöver inte själv koka dem (även om man tydligen gärna ska göra det för bästa resultat) så det är svårt att misslyckas. Niklas, icke dietande människa som generellt inte tycker om annan mat med minimal kalorimängd typ proteinshakes, bars etc., tyckte konsistensen kändes lite väl fast. Men jag gillade som sagt att de var lite al denté. Dessutom var det snyggt hoprullade till små krumelurer.
- 4 hantlar av 5 möjliga
- Pris
Mässpris var 15kr för en förpackning, vilket redan där är lite väl dyrt för en förpackning nudlar som man dessutom inte blir mätt på om man inte har massa tillbehör. Men skulle till ett sånt pris vara ett bra alternativ under deff. Ordinarie pris på den här typen av nudlar ligger dock runt 30 kr ordinariepris och där är min gräns nådd. Vanliga nudlar ligger betydligt billigare än så! Och med tanke på att strimlad vitkål fungerar nästan lika bra som substitut till just vanliga nudlar när man vill hålla nere energi intaget så känns 30 per förpackning helt galet mycket.
- 1 hantel av 5 möjliga
- Övrigt
Bukfylla till lätt överpris. Även om jag gillade smak, konsistens och även upplägget på dem så undrar man lite över vad det egentligen är i dem? Calcium hydroxide som är tredje ingrediens efter yam flour (något slags rotfruktsmjöl) och vatten innehåller nudlarna Calcium hydroxide... Även om det vist används en del i mattilverknings industrin så känns det inte som ett helt optimalt ämne att stoppa i sig för mycket av. Har endast "low toxicity" vilket låter... hm... tryggt.
- 2 hantlar av 5 möjliga
Slutresultatet bli därför en 3,5 kgs hantel av 5 möjliga kilon. Stort plus för smak och konsistens men minus för pris och innehåll.
Jag ger dem 3,5 av totalt 5!
Den som väntar på motivationen
Den som väntar på något gott!
Sjuk på löpande band
Japp, jag som vart i stort sätt helt förskonad från sjukdom hela deffperioden har nu plötsligt drabbats av olika sjukdommar på löpande band. Förra veckan körde jag som ni mins ett gäng heldagar med den mest oroliga och krånglade mage jag haft någonsninn. Och idag är det halsont, rinnande ögon och bultande huvud som gäller. Bläääää.
Boxpass down
Så där ja! Har man dödat ett par mittsar idag. Bankat på dem rejält med både knytnävar och sparkar. Det är ett så sanslöst roligt sätt att träna! Nästan så jag bli sugen på att sajna upp mig för MMA eller något till våren. Kanske, kanske. La även in 30 min styrka innan boxpasset. Blev överkropp med lite extra chins och dips och så mycket axlar. Gött. Även om det är grymt kul med mittsar så får man inte alls samma brännande kontakt med varje muskel. Man blir trött - eller snarare utmattad i kroppen - men den där fokuserade känslan på varje muskel uteblir. Inte så konstigt kanske, hela kroppen jobbar ju tillsammans på ett helt annat sätt. Kommer på mig själv att det ju är just därför styrketräningen är så bra och rolig på sitt sätt. Både styrkan och boxen gick bra, boxen kunde dock vart lite tyngre eller i alla fall längre för min del. 55 min är lite kort när man ska klämma in uppvärmning och streching på den tiden med. Men jag fick ändå till ett lagom pass tack vare styrkan där i början. :) Lite besviken på chinsen dock, lyckades bara klämma dit 5 stycken på raken idag, jämfört med 8 som är rekordet. Men, men, man kan inte peka varje dag.
Imorgon bitti ska vi åka tidigt till Flen med jobbet och hälsa på dem som jobbar på vårt kontor där, så kommer flytta på morgon löpningen till kvällen istället. Nu ska jag duscha lite...! :)
Tvåveckors periodisering
Här nedan är mitt första förslag på upplägg. Det blir inte helt enligt min strategiska plan då det är jul (woho!) och styrkan är lite svår att få till hemma i Katrineholm där julen ska firas, så får bli lite mer kondition i stället. Tar dock med mig chisstången hem så det kan bli ett par chins gjorda i alla fall. ;)
Vecka 1 (v50)
Måndag: Box
Tisdag: Morgon löpning ca 40 min
Onsdag: NMT (Nordic Millitary Training)
Torsdag: Styrka Ben (lätt)
Fredag: Löpning 50 min, fartlek + chins och dips
Lördag: Spinning + styrka mage
Söndag: Vila/promenad
Vecka 2 (v51)
Måndag: Vila (julfest med jobbet)
Tisdag: Rygg + Bröst
Onsdag: Ben + Mage
Torsdag: Axlar + Biceps + Triceps
Fredag: Löpning 50 min
Lördag: Julafton!
Söndag: Löpning 50 min, fartlek + chins och dips
Går som tåget!
Nu är det snart sova dags. Natt-natt på er!
Mjukstart
Lättbakat julgott
Idag har det bakats på lätt sätt. Här hemma har det framförallt exprimenterats med pepparkakor. Vi har gjort ett gäng egna varianter med pepparkaksdeg som grund och sen har vi varit riktigt smarta och tagit färdigbakade pepparkakor och sprittsat och doppat i choklad och haft oss. Man kan äta pepparkakor med vanlig ost också, typ Gouda ost som vi har här hemma, men det viste ni säkert redan. Grymt gott i alla fall! Sen blev det även lite smält choklad över som vi gjorde små müslibollar av. Inte heller helt fel. Nedan ser ni vad som fanns på kakfatet idag och hur man lätt kan göra det! =)
- Chokladdoppade pepparcockiesar
Smält valfri choklad (vi hade 50% mörkchoklad, passade bra) och doppa färdiga pepparkakor i. Superlätt men ändå galet gott.
- Bondiga pepparcockisar
Ta färdig pepparkaksdeg och knåda i finhackad mandel (och en liten gnutta matolja för att lättare jobba med degen), forma till en korv och skär upp i knapt centimetertjocka skivor. Forma om nödvädigt till skivorna med fingrarna efteråt. Se till att mandeln är ordentligt hackad annars blir det svårt att få till bra skivor. Som bondkakor alltså, fast med pepparkaka. In i ugnen på lite längre och på lite lägre temperatur än vanliga tunna pepparkakor. Gjorde även en variant med både hackadchoklad och mandel, men chokladsmaken orkade inte riktigt fram så bara mandel i blir nästan samma sak.
- Chokladmüslibollar
Ta skålen med den smälta chokladen som blev över från de chokladiga papparcockiesarna och blanda i fruktmüsli, russin, havrgryn, krossade linfrön, pumpakärnor, hackad/smulad riskaka, en gnutta vaniljsocker och lite äggvita. Ha även i hackade mandlar om det blev något över från de bondiga pepparcockiesarna. Man kan ta lite vad man har hemma helt enkelt. Blanda ihop med en sked och tryck sen ihop små bollar med fingrarna och lägg på ett fat. Ringla över lite pepparkaksspritts (äggvita och florsocker) och ta-da! Du har en snajdig liten chokladboll med mycket snittig design. God är den också.
- Lussebullar
Gå till närmaste butik som säljer goda lussebullar och köp de tre, eller hur många ni nu är som ska fika, som ser godast ut. Snabbt (om man har ängnat för mycket tid till pepparkaksspritsandet) och lätt och passar perfekt till övriga kakfatet!
Adventsmys!
Adventsmys hemma hos oss! Anna på besök julmusik i bakgrunden, glögg, tårtfatet fyllt med pepparkakor i alla möjliga och omöjliga varianter och så givetvis lussebullar.
Mot julshopping i Vällingbyn!
Mot Frukoststaden för uppbunkring av skafferier inför jul och julbak! Handlar man för minst 500kr i valfri butik i Vällingby så får man nämligen en gratis julgran! Perfekt tillfälle att storhandla julmat. Kanske kan bli någon liten julklapp kanske det kan bli till någon snäll människa. Och just det, ska ha en karta Imodium för att få stopp på min skenande mage. Lite senare blir det julmys med adventsljus och trevligt sällskap. ;)
Dietavslut
Sparar ner deffnoteringarna som ett inlägg så vet jag var jag här det om jag vill titta igen någon gång ;)
Viktkoll:
(Vägning onsdagar)Vecka 1: 65,5kg
Vecka 2: 64,4kg
Vecka 3: 64,4kg
Vecka 4: 63,4kg
Vecka 5: 62,8kg
Vecka 6: ? kg
Vecka 7: 63,5kg
Vecka 8: 62,0kg
Vecka 9: 61,7kg
Vecka 10: 60,9kg
Vecka 11: 61,0kg
Vecka 12: 60,5
Julklapp från Dcore!
Snuvad på konfekten?
Att ha fitnessmålet framför mig har varit strålande för motivationen, spänningen i utmaningen och det har definitivt gjort mig mentalt starkare och fått mig i en bättre fysisk form än jag ens hade drömt på utan målet. Men en fitnessatsning består av minst 50% kostvanor skulle jag säga. Träning i all ära, men sköter du inte kosten kan du glömma scenen, formen och hela idéen med tävling rinner mellan fingrarna. Nu behöver jag få freestyla lite med min mat och då även med min träning. Jag kommer skissa lite på ett upplägg på träning där jag kan känna mig vild och levande - få blodsmaken i munnen, jobba stenhårt och bli stark utan att fundera på vad som bygger mest muskler. Inga restriktioner i konditionsträning för att det hämmar musklernas uppbyggnad. Jag vill bli så där härligt slut som man blir av t.ex. ett MMA-pass eller ett boxpass. Jag vill bli starkare! Jag vill ta en kaka ibland och jag vill äta bröd, baka kakor och ha smör på klyftpotatisen på fredagkvällen. Jag vill inte svälla upp tjugokilo på pasta och choklad, men jag vill känna att jag lever även på matfronten! Jag vill låta smaklökarna dansa! Jag vill baka mitt eget hemgjorda bröd! Jag vill ha både russin, äpplemos och mjölk till min gröt! Jag vill ha en muffins till söndags fikat - även fast det inte är "ätardag"! Jag vill att maten ska få komma i första rummet nu ett litet tag och träningen får se till att hålla jämna steg. Jag vill bli stark, frisk och glad! Inte för jag på något sätt känner mig svag, sjuk eller ledsen nu, men jag vill leva med alla mina sinnen!
Nu ska jag sova mig i form, imorgon ska jag till jobbet igen. Och på måndag börjar mitt egenkomponerade decemberupplägg - skapat bara för att passa mitt sinne, själ och matglädje!
Någonting att äta - någonting att älska!
Note to self
- Börja deffen tidigare, mycket tidigare
Vist är det bra att inte dieta för länge,men det verkar sällan som folk, inklusive mig själv känner att tiden räcker till väl i slutat av deffen. Har sneglat en del på Emelie Ullbergs upplägg där jag vet att hon stratade med en provdeff redan innan sommaren, som hon sen valde att förlänga och den övergick till den "vanliga" deffen. Jag tror helt klart på en längre deff, den här superhetsen som blev på slutet av denna deff är inte något för mig. Livet utanför fitnessen måste få mer utrymme. En annan idé är även att lägga en startvikt för deffen, en lämplig start kan jag tycka för mig skulle ligga på 63 kg och sen ge deffen 20 veckor. (Istället för som denna gången, en startvikt på 65 kg och totalt 12 veckors deff). 0,5 kg per vecka är rimligt och lite extra marginaler är inte fel. Se till att deffen rullar på bra i början - det blir inte lättare ju längre tiden går!
- Avbryt satsningen om det tar för mycket energi
Jag förstår att man absolut måste satsa för att ta sig i mål men att kunna gå över lik för att ta sig fram är inte något jag beundrar. Det verkar som att olika människor reagerar olika på det här med deff med lite mat, mycket träning och allt vad det innebär. Vissa verkar inte förändras nämnvärt medans andra blir till monster. Även om man så klart blir lite trött och seg av lite mat och mycket träning så tror jag ändå att det till stor del är den mentala pressen som gör att man blir sur. Att vara stressad över att inte hinna bli klar med deffen i tid var i alla fall något som stressade mig (vilket jag ju heller inte blev! Livets ironi.). Att om ens inrutade liv bara rubbas en gnutta så kommer allt gå åt skogen. Sådana tankar måste hållas borta, livet är större än en deff! När/om det blir en liknade deff så måste livet runt omkring få större utrymme och fram för allt relationen till min underbart fina sambo. Ett par av de sista veckorna kan man ju få vara som en trött och sur disktrasa, men att gå under ett mörkt regnmoln i 10 veckor är inte hållbart. Så vill jag inte ha det igen. Därför, se till från början att ligga i fas med allt så att det inte blir för mycket stress och press runt tävlingssatsningen. Jag är helt övertygad om att det går! Men om det inte gör det - avbryt och börja om från början.
- Lägg in intervallpass tidigare i deffen
Den här gången hade jag ett upplägg med enbart lågintensiv cardio till att börja med. Men allt eftersom tiden gick och fettet höll sig kvar så valde vi (läs jag och coachen) att lägga på även intervallpass, mycket bra, tidsbesparande och effektivt. Sliter dock en del på kroppen och sista veckorna orkade jag helt enkelt inte med intervaller alls. Så, tips till nästa gång är att lägga på dem från början. Kanske ska man köra dem i perioder under deffen.
- Variera mera?
Generellt ska man inte hålla på och mixtra i ett deffupplägg utan hålla sig till en vald väg och sen hålla sig till den. Mycket för att inte bli helt förvirrad. Dock kan jag i efterhand se att de största viktrasen kom just efter att vi ändrade saker. Ett viktras kom när jag la på mer kolhydrater, höjde vikterna på gymmet och gick ner i antal reps. Ett annat när vi la på intervaller. Och ett tredje ras när vi plockade bort kolhydraterna helt. Jag tror att et fanns en del fysiologiska försklaringar till det, men framförallt tror jag att jag rent mentalt tände till på nya upplägg och gav lite extra. Jag är ingen vanemänniska och även om det är mycket inrutat i fitnesstänket så måste jag se till att göra det på ett sätt som passar min personlighet, så mera variation i upplägget till nästa gång.
- Tvåveckors schema?
Jag är just nu lite nyfiken på hur det skulle funka i samband med en deff. Skrivs mycket om den typen av upplägg nu (minns så klart inte vad det heter) där man kör en riktigt hård vecka och efterförljt av en lite lugnare och så låter man det rulla så. Jag har planer på att lägga upp vårens träning just så, så kanske kan vara en ide att fortsätt med under en deff om det visar sig fungera bra.
- Tömning och fyllning funkade bra!
Tömningen och fyllningen fungerade mycket bra och formen toppades bra till tävlingen, det är något jag är mycket nöjd med. Tack för upplägget Adelie! Om jag skulle ändra på något så är det kanske att köra på med mera vatten under "saltperioden", för att möjliggöra att kroppen släppte lite mer vatten sista dagarna.
- Mentalt lugn på tävlingen
Detta är nog det jag är som nöjdast med! Jag kunde plocka fram totalt fokus och hänge mig fult ut i stunden på väl uppe på scenen. Inte heller var jag det minsta nervös innan tävlingen, bara sjukt taggad. Precis sånt läge som jag vill vara i! En grym kick fast i en väldigt samlad förpackning. Så härligt! Ta med i handbagaget och använd även vid kommande tävlingar, vad det nu må vara.
- Ta med salt godis till efter tävlingen!
Efter tokätande av nutella o annat sött är det inte fel med lite chips eller något annat som smakar salt. Det var en besvikelse att upptäcka att min chokladkaka med fransk nougat inte var det minsta intressant trots att jag sparat och tänkt på den i veckor. Lite salt vill man ha. (Dock med betoning på l-i-t-e, se nästa punkt nedan.)
- Ta det lugnt med maten efter tävlingen
Jo, inte ens min kropp pallar hur mkt mat som helst efter veckor av svält. Jag har inte en mage av stål. Även om det känns hur gött som helst på tävlingsdagen och kanske dagen efter, så kommer verkligheten ikapp... Se upp med fett och mejeriprodukter dagarna efter tävling och, givetvis, håll dig till rimliga mängder. Var även lite försiktig med vattnet direkt efter tävlingen.
- Fortsätt smörja
Fortsätt smörja med lotion efter varje dusch precis som inför färgningen. Sprayfärgen torkar ut huden, i alla fall på mig. Plus att en mjuk hud är bra att ha när kroppen sväller av all vätska...
Kapsejsad kista
Tidigare opublicerat material
Luciapokalen i bilder
Bakis...
När jag tänker efter är det väll kanske inte helt långsökt. I helgen åt jag mer än jag gjorde under hela två sista veckorna på deffen. Och jag mins redan under de veckor på slutet när jag bara hade en liten höjning av kolhydrater på lördagar, hur jag knappt fick ner alla kolhydrater och hur jag sen hade mage som en ballong i timmar. Igår betedde jag mig som det var julafton, huvudet visste ju att tävling och dietande var över - men kroppen hade ingen aning. Huvudet är en idiot som inte förstår att kroppen inte förstår. Magsäcken är fortfarande liten, van ät äta microportioner var tredje timme. Kroppen har inte ätit något fett alls mer än en omega3 kapsel om dagen - inte ens stekfett, på många veckor. Inga mjölkprodukter på tre. Osv. Jag förstår att det blir en chock, men att man kan bli bakis av mat visste jag faktiskt inte! I söndags var jag sjukt träningssugen och ville bars till gymmet. Nu förstår jag varför många rekommenderar en veckas träningspaus. Det är inte nödvändigtvis för att ladda några mentala motivationsbatterier, det är kroppen som kräver vila. Kroppen har efter månader av högvarv gått på semester, den har vart med om duktigt med press och stress och verkar nu tagit strejk. Okej då. Denna veckas ledighet är tillägnat kroppen. Tack för de senaste månaderna!
Nu blir det mer vila. Den där milen jag dillade om att springa i tidigare inlägg (var för övrigt ett tidsinställt inlägg från i söndags) blir inte av idag kan jag då säga.
Sockerchock
Till efter tävlingen hade jag med mig extra gott godis för att fira att jag äntligen fick äta vad jag ville. Måste erkänna att jag var allt annat än sugen på godis efter den uppladdningsförmiddagen kan jag säga. Men givetvis åt jag ändå med glad min. Sen blev det supergod hamburgare på Bryggeriet på Avenyn tillsammans med familjen. Sen fika med lussebullar o pepparkakor med Mormor och några till. Glöggkväll med tillhörande pepparkakor, ädelost, nötter, russin, pepparkakor mm. hemma hos Carro. Sen var det paus i ätandet till förmån för nattsömn. Sen blev det frukost med rostat fruktbröd (ett ganska tungt bröd som jag lyckades äta upp en tredjedel av helt själv), ost, marmelad, the, ägg, jucie, vanliljyogurt, flingor. Gott! Sen for jag iväg till Fitnessmässan och knaprade mig igenom provsmak på alla möjliga och omöjliga typer av bars och annat smaskigt. Blev säkert ett gäng barer totalt sett... Hemfärd och mängder av färdgodis. Hamburgare på Max - med dubbel creol pommes (dom klantade till min första beställning så de bjöd på en extra pommes). Mera godis - mycket godis. Och så lite juice nu ikväll till biten hamburgare jag inte orkade på Max och därför smusslade med mig hem. Jag är fascinerad av att det går att få ner så mycket mat i en mage som är så ihop krympt som in måste varit! Själva laddningen innan tävlingen drillade ju en dessutom lite extra i konsten att äta fast man redan är mätt. Märkligt att man ska lära sig sånt av att tävla fitness... hm.
I alla fall, ikväll blir det till att löpa milen! Kroppen måste ju vara galet fullproppad med energi! Lika bra att göra något skoj med all den energin - i stället för att låta den sätta sig ;)
Första hamburgaren med pommes på en evighet
- då blir man så här glad.
Nu är det tyvärr slut på skojigheterna. Gu...
Nu är det tyvärr slut på skojigheterna. Gud vilken dag! Har varit så sjukt kul! Men var sak har sin tid och nu är det fikatajm. Imorgon är det tid för att berätta mer om tävlingen här på bloggen ;)
Ca 15 min kvar! Upp-pumpning på gång ;)
Ca 15 min kvar! Upp-pumpning på gång ;)
Supporterna!
Supportteamet är på plats!! :D
delar av dem på bild nedan :))
Snart dags för uppvärmning!
Sneak peaks!
Tredje färgningen - snart dags, står i kön...
Tredje färgningen - snart dags, står i kön och väntar på min tur. Har Greatest Hits of Enya i lurarna och försöker peta ner lite mera riskakor med choklad. Det sista går lite så där dock... Mår faktiskt aningen illa, mycket märkligt. ;) När färgen är lagd ska jag lägga mig och torka och lyssna på lite mer Enya. I could do this often!!! :D
Fylla
God morgon - så var det äntligen dag för den stora dagen. Sjukt kul! Jag ligger nu fortfarande kvar i sängen men ska strax studdsa upp och äta mig i form samtidigt som jag fixar hår och smink. Senaste dagarna potatisätande och riskkorna igår har faktiskt gjort stor skillnad på musklerna som verkligen är fyllda nu. Ska fortsätta fylla som sagt och idag är det nutella, mera riskakor, gelégodis och lite annat som ska få göra jobbet. Inget vatten idag dock.
Nu - smink!
På plats på Panorama!
Nu är vi på plats i Gbg och Pannorama för färgning, registrering och in mätning (längdklasset ju). Just nu är en färgnig klar och vi alla i teamet sitter tillsammns och väntar vi på att registreringen för Body Fitnessen ska börja. Jag mumsar potatis i godan ro.
Oj nu gick vi! :)
Dagen före dagen...
Panik! Packning! Ringa! Fixa! Glömma! Vimsa runt Komma ihåg det som glömts! Packa mera! Matpaus. Mera väskor! Fixa!
Förvirring - men grrrymt taggad!!!
Vilar mig i form
Just nu gör jag inte många knop. Har petat i mig alla potatisar för dagen och druckigt mitt ransonerade vatten för dagen. Har lite äggvita kvar att äta senare, är väll typ det jag tänkt göra mer idag. Min bikini har jag precis varit och hämtat - verkligen superfin blev den! Tack Mia på DansDesignStickholm! :)) Passade på att köra generalrepetition med posering, smink och fotografering hemma hos Mia också.
Nu ligger jag i soffan och försöker undvika kramp i fötterna och försöker med tankekraft få det att sluta krypa i benen. Går lite så där.. Men soffan är mjuk och skön i alla fall, plus att det är skojiga matprogram på TV just nu.