uhu-u...

... imorn blir det fettmätning och påhejjning av PT. Förstår fortfarande inte varför vi inte fukuserar på att mäta muskler. Muskelmätning tycker jag verkar skoj. Fettmätning får mig smått illa till mods. Ska be henne om en muskelmätning i stället! :D Jag är så smart x)

Får se vad som kan tänkas hända mer, ska antagligen petas lite i teknik och vinklar här och där. Nyttigt! Känns som det med stor sannolikhet kan vara ganska många detaljer som fallit ur mitt minne sedan sist.







<-- Så här snygg kan man vara när man färgar håret.

Ska man bli blond o fin
Då får man lägga av ett flin x)

(dålig humor man får så här dags ;) )



Tuta o köra?

Var inte riktigt pigg igår. Tycker alltid jag är lite småkrasslig nu mera, speciellt på helgerna. Men är ingen anledning att inte träna. Kan behövas en dos fullt ös på gymmet för att göra sig av med små baselusker o virusar. Det brukar vara min tanke och det fungerar med varierat resultat. Är så svårt att veta hur sjuk man egentligen är, det kan ju bli bra pass ändå så varför inte prova? Igår klämde jag in först "morgoncardio" och ett styrkepass biceps + triceps. Var lite seg efter första cardiopasset, men efter en timmes sömn kändes det helt ok att ge sig på pass nummer två! Själva övningarna gick mycket bra med bra kontakt. Kunde dessutom höja på flera övningar. Gjorde lite ont i armbågslederna och huvudvärken tjurade ihop mer o mer i genom passet. Men ville ju köra klart! Är som sagt så svårt att bedöma sånt där tycker jag, vill inte skippa träningen bara för att jag är lite snorig. Men igår var det vist lite mer en lite snuva. Efter sista passet var det som cement i näsan och en huvudvärk som inte gick bort ens med två Ipren klängde sig fast hela kvällen. Fick snällt gå o lägga mig tidigt och hoppas på bättre tider...

Idag ska jag inte till gymmet. Blir filt, tee och lugnt stanna inne i lägenheten för att försöka bli frisk till i morn. Dumma baciller.


"morgonträning"

Nu är det gymmet för lite kombinerad morgon cardio + ben träning. Ska alltså inte köra någon styrka, men kommer köra tungt och inte allt för länge, ca 25-35 minuter på crosstrainern för att boosta benen lite extra. Tycker mina benträningspass är väldigt ojämna pga. krånglande knän och bristande kontakt + träningsvärk, så försöker komplettera lite på detta sätt.

Måste bara skvallra om att det nu kommit upp en ny bloggportal, gblogg.se. Snygg design, dock är den inte helt färdig och körs fortfarande som betaversion. Inte lanserad ännu, blir officiell om ett par veckor! Skapa konto och börja blogga kan man ändå göra redan nu.

Har även skaffat SpotifyPremium, så jag numera kan poppa i mobilen när jag är på gymmet. Tycker faktiskt det är värt 100 kr i månaden för att kunna bära med sig sina egna spellistor. Har snyltat på Niklas premiumkonto ett tag, men han har ju tex. inte riktigt samma fenomenala musiksmak även om den är helt ok ;) nu kan jag iaf poppa vad jag vill. Griiiiiimi.

Nu. Gym!



Wö-öooowö-ö

Det blev ingen träning igår. Blev helkväll på stan i stället. Började med god mat som företaget  var snälla bjussade på, sen blev det vidare färd in i Sthlm onsdagsnattliv. Onsdag innan löning. Inte mycket folk som rörde på sig, men vi hade kul med varandra. o<:-)

Får se hur jag ska göra med träningen resten av vecka, vill mest hem och mysa ner mig i soffan ikväll (ja, nu är jag där igen!!) Mitt flow försvann hastigt och lustigt, tänkte dock vara snabb på att plocka upp det. Men vill inte ikväll. x) Så funderar på att lägga in två pass imorgon i stället. Ett på morgonkvisten och ett efter jobbet. Får nog bli så.

Är även dags att beställa hem lite pulver, det börjar sina så sakteliga i mina burkar. Funderar på att testa lite nytt. MMsports har, som vanligt, valt ut ett gäng produkter att sätta ner priset på. Bra pris är ju en bra anledning att prova lite annat. x) Någon som testat dessa? Omdömen? :) Kanske slinker med ett par barer i beställningen med om man har tur.

 

 

 


Mitt-i-veckan-vila

Sen jag bloggen uppdaterades har det hunnits med ett ben- och magpass,  ett ryggpass och ett morgonpass på crosstrainern! Benen i söndags gick lite så där, var seg i kroppen och fick problem med knäna även fast jag körde relativt lätta vikter. Mage under samma pass gick dock bra, och jag har skön träningsvärk fortfarande x)

Igår kördes först ett morgon pass med Crosstrainern, är mycket skönare med kondition på morgonen än att köra styrka. Det krävs en hel del fokus för att få till ett bra styrkepass och fokus är just vad som saknas tidigt på morgonen. Eller i alla fall orkan att fokusera. Körde i alla fall Crosstrainern 25 minuter på mellan motstånd på mellan 15-17 (max är 20). Tänkte att det skulle vara lite tyngre för att kompensera det pissiga benpasset dagen innan. Så kan man göra! :D  På kvällen igår blev det ett pass till och då var det ryggen i fokus, gick riktigt bra och höjde på flera övningar. Mest stolt var jag över att jag klarade hela 2 chins med bara 5kgs hjälp. Kan man se det som att jag kommer klara minst två chins i mer deffad upplaga av mig själv! Så kan man också tänka. x)

Idag blir det vila för hela slanten. Tror jag. Ska på AW med jobbet ikväll, har jag tur blir det inte mer än en öl och tid över för kvällsträning. Men vi får se, tar det som det kommer. Känns lite galet att hoppas på att det blir lugnt så man hinner med gymmet också... men känns som jag har fått in ett flow just nu som jag gärna vill surfa vidare på! :)

Ha det bäst!

Förvåning

Gick förvånansvärt bra att träna idag trotts mitt eländiga humör. Hade ont i huvudet de första två övningarna, men sen gick det över! Om det var viljans makt eller möjligen Ipren tabletten som jag knaprade i mig innan passet är oklart, men huvudvärken försvann och passet gick riktigt bra! Blev nästan lite taggad av att vara omotiverad på något konstigt sätt. Som om att jag blev arg på huvudvärken, arg på att jag inte orkade eller ville och såg till att lägga i en extra växel! Lite coolt att det kan funka så ändå. Bra fram för allt!

Körde inte ben dock, det sparar jag till imorgon. Idag fick det i stället bli biceps och triceps, de två muskelgrupper som jag känt inte fått tillräckligt med uppmärksamhet i veckan. Blandade in lite tyngre vikter ett par sett här och där för att få lite mera tryck, fungerade och jag fick härlig kontakt. Måste även säga att bra musik i MP3-spelaren hjälper en på traven när det gäller att plocka fram den där extra glöden. Mer bra musik till folket! På tal om musik, så blir det das shlagerfestival för hela slanten i kväll. Får se om det finns några bra låtar som man kan lägga in i MP3n senare. :)

Träna hårt!

Bifogar även lite navelskåderi... lr armskåderi menar jag så klart!
Har det hänt något med muklerna?? Jag tycker ju det, men är alltid så överpossitiv till sånt x) Tycker att armarna er kortare ut och det måste ju vara för att dom blivit bredare??? Sen tycker ag även att underarmarna ser större ut. Hm... vi får se vad Adeli säger i nästa vecka. :)


-

Kall. Täppt i näsan. Ont i huvudet. Noll träningsmotivation. Vill bara krypa upp i soffhörnet och dricka the och äta upp alla våra egengjorda praliner. Vill inte göra något annat. Absolut inte träna. Inte ben i alla fall. Går pissigt med min diet. Jag har fuskat järnet senaste två veckorna. Och om drygt en vecka är det dags för en ny underbar fettmätning. Vad ska det vara bra för egentligen? En muskelmätning skulle jag kunna vara intresserad av, men mitt himla fett?!?! Tydligen var det dags för det tyckte PTn.  Jaja. I alla fall har jag skött min träning, så hoppas att även mina små muskler har ökat i massa.

Nu ska jag motvilligt släpa mig till gymmet. Fast jag egentligen inte vill. Vill ha praliner. Och ett varmt bad skulle sitta fint. Men nej då, nu har jag ju fått något himla släpp och fått för mig att jag ska tävla och se ut som en biff på ben om ett tag så nu är det inte ett alternativ att slappa. Jag vill inte träna nu, men jag vill nå mitt mål. Långsiktigt så vill jag. Och dessutom vill jag träna de allra flesta dagar i månaden. Men inte idag. Oavsätt så ska jag till gymmet. Inte  sitta hemma och förstöra alla andra dagar för mig själv genom att smygfuska när jag är lite ur balans. Ne, så funkar det inte. Man får vara hur småsur och trött som helst, träna kan man göra ändå. Så länge det inte är halsont eller hög feber ska man gott masa sig i väg i alla fall. Jahapp. Då gör jag väll det.

Masar mig väll iväg då.

Choklaaaaa

Ressultat från gårdagens chokladkurs!


Morgonhurtig

Igår var jag totalt omotiverad till det mesta, låg i Niklas knä i soffan framför tv:n hela kvällen och kände mig allmänt ynklig och oengagerad. Undrar om jag hade något litet elakt virus i mig för det kändes som jag vart ut och gått hela dagen, helt slut i kroppen. Oavsett anledning, att slöa till sig är inget alternativ! I morse blev det därför disciplinerad tidig uppgång och morgonträning!

Gillar konceptet, man går upp tidigt, börjar dagen med att vakna till liv på ett effektivt sätt och dessutom så kan man ägna kvällen åt andra aktiviteter. Helt ofelbart koncept. I teorin. I verkligheten behöver man tok peppa sig själv hela kvällen för att överhuvudtaget vilja ställa klockan en timme tidigare än vad vad man brukar gå upp. När morgonen kommer behövs ääännu mer motivation för att helt enkelt inte bara stänga av klockan och ställa larmet en timme senare. Eller snoza sig förbi gränsen då men inte längre har tid med gymmet utan måste gå direkt på att göra sig i ordning. Igår var det tyvärr så det gick till. Skulle morgonträna, men Latmasken och John Blund höll mig kvar i sängen.

Idag däremot var det upp och hoppa med besked! Tankade i mig proteindrink på 80-whey, tänkte det var bra med lite kolisar med på morgonen. Tog dessutom lite extra pulver, hade tänkt att klämma i mig en banan oxå men det var jag inte alls sugen på så tidigt på morgonen. Fick 40 min på gymmet, perfekt för att hinna köra igenom axelpasset. Tog riktigt bra, hade fin kontakt i nästan alla övningar och höjde till och med ett par övningar trotts att jag trodde det skulle vara omöjligt eftersom jag var så otroligt sömnig. Mådde nästan lite illa mot passets slut... underligt det där, hur något som är så bra i teorin kan vara så jobbigt i praktiken. Men man vänjer sig väll om man kör ett par mornar här och där! Efter passet blev det två kapslar BCAA och sen full fart till jobbet, först där fans det tid för frulle, två medtagna ägg och en halv fralla med lite smör och marmelad, fick funka.

Imorgon måste det bli morgonträning också, ska nämligen (äntligen!) på den där Choklad kursen så blir svårt att klämma in träningen på kvällen.

Nu blir det mera jobb! :)



Alla hjärtligaste hurterier ♥

Idag har det vart alla hjärtans dag och jag och mitt mys har varit på Texas Longhorn och mysat hela kvällen. Massvis med god mat och underbart sällskap har nu för satt mig i en väll invaddad sömnig känsla. Ingen träning idag, bli kompensation för dagens mys imorgon!

Natt och ♥ på er!

Fri luft!

Vi har tillbringat dagen i sann friluftsanda...! Luften är fri som man säger och just det utnyttjades. Jag och Niklas hade stämt träff med Kitty (en kompis från Koster-tiden) för att ha lite picknick i snön och kolla på alla galningar som åkte långfärdsskridskor mellan Uppsala och Alvik här i Sthlm. Hade kanonutsikt från Blackebergs Gård och bara ett stenkast från Kittys lägenhet. Var himla mysigt med kaffe, bullar och massor av sol, var knappt kallt. När det var dags för hemfärd knallade jag och Niklas över sjön, på den upplogade isgatan givetvis, hela vägen till Frukoststaden. Sånt borde man göra oftare!

Träningen gick som planerad och bröst och triceps var på programmet. Gick lite segt idag dock. Har fått sån grym kontakt i bröstet de senaste gångerna, men var inte alls samma sak idag. Kände mig bara allmänt trött efter ett antal reps utan att känna riktigt var. Märkligt att det kan vara sån skillnad. Men, men, har mina aningar om att det var hela jag som var seg. Tränade relativt "tidigt", ca kl 13 mitt på dagen. Brukar inte vara superpepp så dags, blir oftast bäst träning på kvällen eller åtminstone efter fyra tiden. x) Känner i alla fall hur träningsvärken kommer krypande redan, så helt bortkastad var inte träningen i alla fall! Träningsvärken i benen är inte dålig den heller... kände av det redan i går när jag skulle gå o lägga mig, o då hade det inte ens gått 24 timmar!


Lördag!! (forts.)

Nu har jag vart iväg och kört längsta gympasset på länge. Ben och mage var på schemat, men stoppade även in biceps i passet. Egentligen ska biceps köras i samma pass som rygg, men hade tajt om tid i onsdags och prioriterade ryggövningarna därför att jag tycker de är viktigare. I alla fall på mig som inte är vidare v-formad ännu ;) Så... blev ett mosterpass, var på gymmet i 1 timma och 45 minuter. Var bra trött måste jag säga. Tycker inte att man borde bli det, är ju inte samma muskler man tränar. Men verkar ju vara så i alla fall x)

Var ett bra pass! Tog mkt bra i benen, och kunde till och med höja lite på utfallen i smith-maskinen utan att få ont i knäna! Supersköt när det funkar med knäna. Hade dock lite känningar under näst sista övningen, som är knäböj i smithen, så körde biceps och mage direkt och väntade med sista benövningen till allra sist. Verkar funka att göra så, pausa lite. Mage tog bra, körde min favo med "rumplyft" på bänk, bränner så härligt i lilla magen! La även in ett gäng chins. Har en tanke om att lägga in extra chins två dagar efter ryggpasset och dips två dagar efter tricepspasset för att bli riktigt bra på dessa två övningar. Har ju inte riktigt bestämt om jag ska köra Atletic eller Body Fitness, så gäller att köra på o se hur bra jag kan bli på dem. Handlar väll om hur mkt man tränar... precis, därför jag tränar på de extra mkt! x)

Var även en sväng på stan här i Frukoststaden, tanken var att inhandla den där hatten! Passade även på titta runt i lite andra affärer. Blev helt nipprig på alla fina vårkläder som bokstavligen översvämmar alla affärer just nu! Och smycken! Och väskor! Oooooooh. Skor oxå antar jag, men var inte inne i ngn skoaffär (som tur var!). Ville ha en sån och en sån och en sån...! Som ett litet barn i en godisaffär. Konstigt att det alltid finns som snyggast kläder när man inte ska köra något. Går man ut på jakt efter något, en t-shit tex, så finns det inga alls. Antagligen finns de en hel del långärmade tröjor och snygga brallor, men inte det man ska ha inte. Jaja, jag fick det jag skulle i alla fall! En super fin sommarhatt! :D 

Nu är det mitt i helgen, så blir det tacos, schlager och soffmys! Men först duchen...! :)


Lördag!

Helg! Lördag! Sol! Har tillbringat morgonen sovandes till tio. Underbart. Nu, en frukost, tidning och kaffe senare så är det alldeles strax dags för gym. Blir ben träning och även biceps som jag har missat att köra i vecka. Får se om det kan bli en liten promenad i solen efter det!

Sol long! :D



Bulle i ugnen?

Njää, utan en muffin! Men känns som en hel bullfabrik. Är lite sur på mig själv för att jag har börjar töja mina"kostgränser" lite väl långt.

Vist ska jag främst se till att fylla på med nyttigheter som får mig att växa, men en liten, liten, liiiiiten gobit någon ytte pytte enstaka bit någon gång annars är inte belagt med dödsstraff. Men. Nu har Emma börjat ha små, små, små bitar med olika typer av gobitar se så där ett par, tre stycken om dagen. Vist blir jag stor av dessa små frallor med ost (till måndags fikat på jobbet), en halv proteinbar där, lite muffinssmet här (under tiden jag bakade) och så en muffins för provsmak (efter att jag bakat) (himla smart av mig att baka över huvudtaget förresten). Det bästa var att jag totalt flippade ur idag när jag gick förbi kakhyllan på Konsum, där låg mina små underbara havrebollar som jag letade som en galning efter i lördags när jag faktiskt hade ätardag. Så av någon underlig anledning tyckte jag att jag var tvungen att köpa dem idag, tror det var någon slags kompensation för att jag inte fick dem i lördags samtidigt som jag hade tvångstankar om att de inte skulle finnas kvar om jag väntade till nästa ätardag. Så jag köpte dem och lovade mig själv att inte ta någon förens den sortens mat var lovlig igen. Så vad tror ni hände? Jag, påsen med havrebollar och min vilja av stål gick så klart hem, motiverade mig med att jag minsan inte behövde någon himla havreboll efter som jag ändå skulle baka muffins och säkert skulle smaka lite (och bara lite!) muffinssmet. Lydigt ställde jag in paketet havrebollar i frysen. Efter att jag tagit bara en halv. Och en halv till. Epic fail.

Nu mår jag som jag förtjänar, mådde illa redan efter de första två halvorna havrebollar, men nu efter en oidentifierad mängd frosting och en (och en halv) provsmakad muffins gör det nästan ont i magen. Det enda jag kan trösta mig med är att i vanliga fall skulle jag kunnat äta det dubbla utan att blinka. Men... faktum kvarstår, jag börjar slarva, bara ett par veckor in i hela matkarusellen! Jag måste strama upp mina mat vanor igen. Gick ju så bra här ett par veckor, tillbaks till det.

Imorgon är det troligen sista dagen på gamla jobbet, där av morotskakan. Sen blir det nytt jobb på måndag!

Nu är det sängdags, sov så gott!



Man får inte vara dum inte

Idag var det ett strålande löpväder! Solen sken, termometern visade dyrgt fyra plus grader och underlaget vart torrt och fint. Sååå bra! Dock ägnade jag hela dagens ljusa timmar åt helt andra saker.. :| Var bland annat på IKEA och handlade tvättkorg och en hylla till badrummet, shopat kläder med Niklas och varit och veckohandlat på Lidl. Inte förens mörkret fallit och temperaturen åter krupit ner strax under nollan gav jag mig ut med springskorna på. Bra planering! x)

Är superfint i badrumet nu! Istället för toapapperspåsen slängd på golvet tillsammans med diverse tidningar ligger nu allt snyggt och prydligt på sin plats. Fick även upp stora delar av min smink- och parfymuppsättning på hyllplanen, alla dessa saker har tidigare bott på byrån i hallen, så blev fint i hallen med av bara farten! Måste citera min älskling som sa att "man bli alldeles varm och glad när man kommer in i badrummet" jag håller med! Och samma sak i hallen så klart :) På stan handlade Niklas en "jobbgarderob" och jag assisterade smakråd. Han fick med sig två snygga jeans, två t-shirts och en tröja. Själv fastnade jag för en super snygg hatt (för endast 69 kr!) som jag visserligen inte köpte, men som jag absolut funderar vidare på. Hittade inte någon exakt bild på den, men ser nästan ut som hatten på bilden här till höger. Kan man ha hatt utan att vara estet eller mode freak med "egen stil" förresten? Lidlhandlandet resulterade i en frys full med kyckling och köttfärs (59kr/kg för nötfärs, 10% fett som dessutom är svenskt!), mera ägg till kylen och lite annat smått och gott.


Så... till löpningen. När sol och värme som sagt var ett minne blott snörde jag på mig skorna och hoppade iväg ut mot årets första löprunda. Var ändå riktigt härligt, så när som på kylan som nöp mig i skinnet. Är verkligen en helt annan grej att springa utomhus. Fick springa lite på tårna och steppade lite här och där, var tydligen inte så torrt och isfritt som jag trodde, men bidde ingen vurpa! Kan inte säga att det var någon direkt löpning kanske, men jag joggade hela vägen utan att stanna, blev till och med en liten spurt på slutet! :D Totalt blev det 4,7 km, en bra sträcka att starta säsongen med tycker jag. Kommer att köra Vårruset här i Sthlm i maj och kommer därför satsa (den dagen i veckan som jag kör kondition) på att kunna springa 5km hyfsat fort, i stället för att försöka springa så långt som möjligt. Tänkte att lite explosiv intervall träning även måste vara positiv för muskeltillväxten i benen. Hur som helst, härligt, hääärligt att kunna springa ute igen!! Våren here I come!!

Nu blir det snart mat framför tv:n och Solsidan!

Puss, puss på er xD






Jojjoskrivande


Fick en liten avhyvling av en betydligt mer rutinerad bloggare (guess who) idag "du har ju inte uppdaterat din blogg på evigheters evigheter!". Inget positivt utlåtande då bloggande handlar en hel del om kontinuitet. Precis som med styrketräning. Att löpande uppdatera om vad som har hänt är lite själva kärnan med bloggerier. Och att träna envetet och disciplinerat varje vecka, alla olika muskelgrupper uppdelade på olika dagar i den, är vad muskelbyggeri går ut på. Till mitt försvar måste jag säga att jag först och främst styrketränar. Jag bloggar för att jag tränar, inte tvärt om. Och träningen har jag faktiskt skött fläckfritt sen senast jag bloggade (försöker plocka lite stilpoäng här). Men ja... jag håller med, dåligt uppdaterande. Skärpning!

Har dock hänt lite spännande saker i veckan, har bland annat bytt jobb! Eller har i alla fall skrivit på nytt anställningsavtal och sagt upp mig på mitt nuvarande jobb. Börjar mest troligt på det nya den 14 februari! Sen har jag även klarat en månad utan godis, men igår kväll var det dags för första godiset. Var inte så super underbart som jag hade väntat mig... tyvärr. Men envis som man är ser man till att knapra sig igenom godispåsen tills man börjar gilla det igen. Konstigt det där, minst sagt.

Idag är har det varit vila från träningen. Har tillbringat dagen med min bästaste storasyster och min fina lilla gudson. Mycket mysigt med lunch och promenix på Suffering Island (för er som behöver tänka ett extra varv kan jag säga att det är lite samma tema som Frukost Staden). x)

Nu blir det till att klämma i sig de kvarvarande godisarna i påsen och mysa lite mera framför tv:n (med hockey på!!) tillsammans med min älsklings pojkvän! Imorgon är det vardag igen, i alla fall gällande träning och matvanor. Planerar att springa utomhus för första gången i år. Ska bli superhärligt, wiiiiiiiiiiii!

RSS 2.0