7,58 km på 45 min?!?

Här om dagen gav jag mig ut på en längre springtur än vanligt. Perfekt väder, lite kyligt med regn hängande i luften men fick inte en droppe på mig. Drygt 7,5 km sprang jag, på 45 min! För att vara jag är det fort, hade jag sprungit en mil hade jag tagit det under en timme! Och det trotts att jag stannade på vägen för att fibbla med iPhonen och musiken i öronen. Är detta möjligt? Kan man få kondition av att bara promenera och gymma? Vore i så fall otroligt bra! Eller så mätte jag fel på tiden på ngt sätt... måst prova samma stäcka igen nästa vecka för att säkerställa det här!

To be continued...

Nu går jag!

I stället för att skriva blogginlägg nu på lunchen tänkte jag ägna tiden som är kvar på rasten åt en liten 20min promenix i det härliga vädret! x)


Vad händer yo?


Planering

Jag har kommit på att jag gillar att skriva om vad som kommer hända, vad som ligger i planeringen, här i bloggen, snarare än vad som har hänt. Tycker det är bra som en pepping inför kommande pass! Ikväll har jag tänkt att dra på en ordentlig benträning, som vanligt inte med några supertunga vikter eftersom mina knän ballar ur efter bara några övningar om jag gör så. Men, hårt ska det ändå bli! Funderar även på att byta ut någon liten övning mot något nytt, kanske jag kan komma på något annat i stället för liggande benpressen. Ett par sett knäböj med skivstång kanske? Eller utfallsgång? Får suga lite på den... får se man kan hitta på!

Har också en "kroppsmätning" up comin' i nästa vecka. Obehgligt på flera sätt, dels för att hon (mätaren och PT:n) nyps när det är dags för mätning, dels för att jag verkar vara helt okapabel till att hålla mig ifrån onyttigheter i alla dess former. Har verkligen helt saknat disciplin gällande maten i ett par månader nu! Galet. Håller några dagar här och där, men någon vidare kontinuitet blir det inte. Kanske kan vara bra med lite konkreta siffror! Väldigt passande att påsken ligger precis innan mätningen oxå.... x) Men det kan inte hjälpas, är alltid massa högtider, födelsedagar och helger och annat som gör att det vankas gotti, gotti. Bara att lära sig! Måste verkligen få detta att funka nu...

Imorse blev det mera morgonpromenixande, knapt 40min denna gången. Precis lagom vardags motion på morgonkvisten tycker jag! Brukar lysnar på P3's Tankesmedjan för att roa mig lite extra, sjukt kul faktiskt! :D Rekommenderas.

En annan promenad från i helgen!
Kan det vara en mö (andra från vänster) med sina hippa vänner mån tro? ;)


Snabbis

Igår kväll blev det ett snabbispass, biceps och lite mage. 3 övningar x 3 set biceps och 4 set mage. Tänkte inte köra alls först, men så hade jag tid över plus att det är skönt att få "bort" biceps övningarna från ryggpasset, tar så lång tid att köra båda på samma pass! Gick himla bra, helt slut i biceps och körde magen riktigt tungt. Just det, värmde upp med tunga latsdrag också!

Nu wörk! x)

Morgonpromenix, check!

Morgonpromenixat 50 minuter innan frukost i morse, det tar sig! Tänkte försöka lägga in en längre promenad, som denna, en gång i veckan. Övriga tre/fyra som jag går på veckodagar, får ligga på de knappt 40 min det tar att gå från Kristineberg och hit. Var härligt i morse med solen och värmen! Börjar faktiskt gilla detta med promenader nu, underligt men bra :)

Roppiropp, roppropp

Sitter och äter nu igen. Mumma. Macka med kaviar och en halv banan till mellis idag bara. Brukar äta keso, kesella eller ägg också, men är himla mätt nu så får räcka med en macka. Har ätit Japanskt (?) med min pappa idag på lunchen! Himla trevligt och  himla mätt blev jag.

Idag blir det vila från träningen. Är totalt mörbultad av träningsvärk i så gott som hela kroppen, benen, armarna och ryggen. Magen mår ganska okej och axlarna är helt oskadda. Än så länge... imorgon är det deras tur. Ska nog vara snäll mot min mage och klämma in lite träning av den också, så att den inte känner sig utanför! ;) Tränade mage i måndags. Tyckte jag körde tungt och fick fin kontakt, men har bitt lite, lite träningsvärk. Inga problem att köra ett pass till med andra ord! Härligt att känna att man lever, i heeela kroppen!

Ikväll blir det nyttigheter så som att tvätta och städa lägenheten. Nu är rasten slut!

Baj, baj...! x)

Mitt i maten

Sitter här på jobbet och har precis ätit min lunch. Härligt! Jag har dessutom tankarna djupt nere i soppskålen. I mitt huvud är det alltid fokus på mat och så har det varit så länge jag kan minnas. Om jag är förstörd av samhället eller om det är ett personlighetsdrag är inte fastställt. Välj själva.

Dagens självskrivna höjdpunkter är frukost, lunch och middag! God mat, avkoppling och inte sällan trevligt sällskap. Är det så konstigt om man ser fram i mot de här härliga inslagen i sin vardag? Exakt vad man äter är inte lika viktigt. Vist, jag har ett konstant sug efter pizza och mackorna på Subway. Men tonfisk, tomatsås, råris och keso (som jag för övrigt åt idag) är också riktigt trevligt. Jag tycker om all mat. Faktiskt. Och om jag mot förmodan inte skulle tycka om något någon enstaka gång så brukar jag äta ändå. Undantag är dock isterband. 

När det gäller träning pratar man ju om vikten av att visualisera, mentalt förbereda sig och vara fokuserad. När det gäller mat burkar man säga tvärt om, om man nu vill äta nyttigt. Att tala om för sig själv vad man inte ska äta konstant i sitt huvud ska leda till motsatt effekt. Man vill bara ha Marabou och coca-cola. Funderar man lite längre på det här, så får man för sig att det kanske egentligen inte handlar om att man tänker på mat, utan att man tänker på förbud kring mat. Och hur reagerar vi på förbud? Hur många kan hålla sitt pekfinger i styr när de ser en skylt "Rör ej. Nymålat!"? Måste inte vi alla bara känna lite, lite på färgen dels för att vi inte får och även för att vi vill se om det verkligen är sant? Att tänka tvärt om, fast liknade, är att tänka på maten man faktiskt ska äta. Tänka på den där goda tonfisken och tomatsåsen, se fram i mot kessellan med funlight till kvälls målet och så vidare. Funkar faktiskt himla bra på mig. Kan börja längta till proteindrinken efter träningen redan vid sista övningen på gymmet. Man kan göra så!

Tänker ta tanken ytterligare ett steg och mentalt förbereda min "drömdag" i mat väg. Givetvis anpassad för min träning.

Före morgonpromenaden:

3 kapslar omgea3
3 kapslar BCAA

Frukost:
1 Rågkuse (mörktfulkornsbröd)
Keso
Hambugerkött
1 Banan
Kaffe

Lunch:
Kyckling
Råris
Keso
Grönsaker

Mellis:
3 ägg
1 Rågkuse (mörktfulkornsbröd)
Kaviar

Innan träning:
p-Drink

Middag (direkt efter träning):
Nötkött
Grönsaker
Sås av rödcurry + kesella
Lite råris

Kvällsfika:
Micrade äpplen
Kessella + lite lättmjölk
Kanel

Det är min vision av en perfekt matdag! Den ska jag komplettera med min vanliga målbildsträning för gymmet! Gym + kost = växa! Så har vi ju den viktiga vilan också... får kansek börja målbildsträna även den! ;)

resultatet av Botkyrka tur & retur

 

Nu bär det av till gymmet för ett bröst och tricepspass. Funkar inte riktigt att köra armar för sig just nu, dels på grund av att jag inte körde dem igår dels för att träningsvärken inte hinner gå över i bröstet innan det är dags för triceps osv. Kanske för att jag höjer alla vikter just nu? Kommer köra gamla upplägget den här veckan, med bröst & tricpes och sen rygg & biceps i samma pass.

 

Igår var verkligen ett pop-pass, hade ont i huvudet och hela jag var allmänt motstridig. Ibland kan man bli taggad av att man måste jobba lite för att det ska gå bra, men igår blev allt bara blaj. Totalt ovärd träning! Så jag gav upp efter två halvhjärtade övningar och hoppade i stället på rullbandet och gick i de 35 min som var kvar innan gymmet stängde. Så kan det bli ibland.

 

Har kommit på att jag alltid har ont i huvudet på helgerna. Mycket märkligt. Tänkte att det kanske beror på att jag sover för länge på morgonen? För att göra något åt det så idag gick jag upp halv nio (eller mja, kvart, tio i...) och la in en morgonpromenad för att komma igång. Innan tog jag dock en kopp kaffe och ett par kokta ägg. Men hade i alla fall ont i huvudet när jag kom hem!! Då slog det mig att det antagligen är för varmt här inne i lägenheten. Inte hysteriskt varmt, jag tycker det egentligen är himla skönt när det är varmt och gosigt, men mitt huvud verkar inte tycka samma. Har haft samma grej förut, bla. i Västerås när jag hade för varmt inne och hade ont i huvudet i ett par veckor innan jag kom på varför. Så nu blir det till att skruva av elementen lite. Har haft balkongdörren öppen idag med, verkar som det funkar! Har inte alls så ont i huvudet längre. Konstigt att det kan vara så men bra ändå att komma på det! x)

 

Nu, mot gymmet.

 


Botkyrka tur & retur

Mot Botkyrka för shopping av ett nytt staffli! Tar drygt en timme dit och en hem. Hm.. Men vi kör på ändå, blir det gymmet och ett armpass sen när jag kommer hem!

Bon voyage!

Axlar på nya marker!

Igår blev det ett axelpass på SATS-Liljeholmen! Hade lite spelrum i mellan jobbet och tårtkalaset hos Adela, så tänkte att det var roligare att testa en nytt gym i stället för att köra i Hornstull som jag gjort förut. Var ett najs gym, inte så supermånga maskiner och vikter kanske men luftigt och fint. På SATS-vällingby är allt inknöat, minimalt med luft, gillar iof det med! Man vill ha variation på träningen och möjligheter bland maskiner och många vikter hjälper ju till med det! :D

Freestylade lite på axelpasset. Körde några övningar som jag inte brukar köra, dels för att jag var lite trött på mitt vanliga pass dels för att jag inte hittade allt jag skulle ha till mina övningar. Så får man göra! Höjde även på axelövningarna, bra fokus men hade lite samma problem som med ryggen känner att jag tappar lite av kontakten och den strikta tekniken när jag lägger på vikt. Hm... vad göra? Gå ner i vikt igen? Eller köra på? Får fundera lite på den...

Ikväll kommer jag springa hem från jobbet! Premiär! Wii! Ska börja med en kortis på ca 3 km till Kristinebergs tunnelbanestation. Invigning av ryggan också! Hoppas det inte börjar regna bara :s


Vägd

Vägd... och ägd. (gud vad kul det är med sånna där ordvitsar xD ) Vågen stod på ganska exakt det jag befarade. Lite därför jag itne velat väga mig hittils. Men nu vet jag ju hur det är och det är ju bra. Har jag en startpunkt när jag ska börja ta mig mot mitt mål!



Gårdagens rygg - dagens ryggsäck

Ja,ja, jag vet... lite halvkass rubrik, men tråkigt att bara skriva "ryggpass", "dagenspass" osv hela tiden. x)

Igår var det rygg på schemat. Tanken var att höja en del på vikterna även där, vilket jag också gjorde. Dock tycker jag ryggen är lite knepig. Det går att brassa på bra mycket vikt innan det tar totalt tvärstopp, men det är egentligen bara för att det finns så mycket bra fusk man kan ta till när det gäller ryggen. Man kan rycka, slita, använda fel muskler, ja till och med benen kan man koppla in om man behöver! Så... skippar att ta i så jag dör, vill fortfarande kunna köra strikt. Höjde ett eller ett par hål i maskinerna. Hm.. kör faktiskt inga fria vikter med ryggen kom jag på. Blev ett helt ok pass, även fast det var lite dåligt med kontakten på sina ställen. Hyfsat nöjd, hur som helst.

Idag blir det axlar. Skulle egentligen haft en vilodag, men den tog jag ut i måndags, så vill jag hinna hela kroppen på en vecka så får det bli så här. Ska också till Adela på födelsedagskalas ikväll! :D Så har tagit med träningskläder o grejer hit till jobbet så jag kan träna här i närheten och sen till kalaset direkt efter. knölade ner allt i min nya lilla fina ryggsäck. Månadens bästa köp! Hissa! :D







Igen!!!

Glömde väga mig. Igen! Måste nog seriöst ställa påminnelse på mobilen... kan iof vara bra att göra det varje fredag. Så långt bort i från helgen som möjligt! :D

Träningsvärk. Jippie!

Blev ett härligt bröstpass igår. Skulle kört bröst i måndags, men firade fyra år (!) med min älskling och då ville jag hellre gå på restaurang och mysa hela kvällen! Tänk att vi vart tillsammans både i studentkaos i Västerås, distansförhållande från Göteborg och nu äntligen så är vi sambosar här i Sthlm! Underbara Niklas!

På bröstpasset gick det bara bra. Höjde ett par snäpp på allt, gick fin, fint.  Idag har jag dessutom redan träningsvärk, bra kvitto på att det var just så bra som det kändes. Körde även ett gäng dips med bara 5kgs hjälp, har kört med ca 20 kg hjälp förut för att tänka på tekniken maximalt, men nu är det alltså dags att plocka ort hjälpen mer och mer. Kommer dock varva med lättare chins för att inte tappa teknik + att det sliter mindre på axlarna. (Sånt här brukar man få bakslag om man säger, men måste säga det ändå.) Har gått så himla bra på de senaste passen!! Senaste veckorna faktiskt. Har något slags flow på passen bra fokus helt enkelt. Som att slå på en knapp när jag kommer till gymmet. Fokus: ON! Check. :D

Så glömde jag ju att väga mig i morse! :o Eller förträngde kanske... Hm, får ställa påminnelse på iPhonen imorgon för att komma ihåg det! x)

Bild från första året tillsammans!


Idag med..!

Den goda vanan fortsätter! Morgonpromenix - Slöande, 2-0!! x)

Våga vägas eller inte vägas?

Våga vägas så klart! Har låtit bli det med flit nu ett bra tag, har inte velat hänga upp mig på siffror och skapa oro kring dessa. Jag ska bli större och vågen kommer gå upp. Punkt. Men nu har jag gått upp på alla möjliga sätt, tror säkert att min muskelmassa ökat (plus i kanten) men är annat som kommit till också och som måste smygas bort. Nu kommer jag därför medvetet bli en sifferfreak, som kommer jämföra och göra siffrorna mindre och mindre. Det är dags nu, hoppas på snabb nedgång nu i början tack vare godis/sötsaks-förbud (sätts dock ur funktion på lördagar), balanserad mat och morgon promenader. Men först... måste jag väga mig och få reda på min startvikt! :o


Morgonpromenerat!

Ingång sparkad vana: Morgonpromenad. Är väldig motsträvig till idéen med morgon promenader. Det sägs ju att det ska bränna bättre på morgonen och bla, bla. Det kanske gör ngn liten marginell skillnad, men med tanke på hur kallt och otäckt det brukar vara på morgonen så är det knappas värt det. (Gud vilken bra och positiv inställning jag har till det här!) I alla fall, om det mot förmodan skulle vara plusgrader här i huvudstaden så kan det vara okej, kan jag ändå tycka. Och om det dessutom inte innebär att jag måste gå upp ur den varma gosiga sängen med den ännu mysigare pojkvännen, så kan det också vara okej. Är det dessutom sol ute så kan det vara nästan härligt.

Alla ovanstående kriterier verkar vara uppnådda! Ja, solen kan ju vara lite svår att få och lysa varje morgon, men i övrigt. Nu när våren börjar göra sig hörd är det sällan minusgrader längre. Niklas måste åka till jobbet ca 20 min före mig och vi åker alltid till jobbet tillsammans, så upp måste jag ändå och åker jag buss hela vägen kommer jag till jobbet 20 min för tidigt och måste sitta och uggla. Så. Ny vana med morgonpromenixer på ca 30 min varje morgon. Går säkert att utöka till längre tid sen om man vill och måste, men är en fin start! Frukost äter jag ju dessutom alltid på jobbet. Tar ett gäng BCAA-kapslar och ett par omega3-kapslar innan jag går hemifrån!

Samma vana imorgon! Ikväll blir det gym!

Stumma ben

Fick till förra veckans pass som en smäck i lördags (min träningsvecka räknas ju som bekant från söndag till lördag) med en alldeles lagom löptur. Såg till att lägga träningsdjävulen åt sidan och bara springa en kortare sväng. Vill få en bra start på löpningen, vill inte ha problem med knän, benhinnor, motivation etc. Sprang först en km hem till Punsan och socialicerade mig i 20 minuter, sen sprang jag en lite extra runda på vägen hem på kanske 2 km. Blev alltså en kortis på ca 3 km, helt lagomt första gången på flera, flera veckor. Vad jag itne räknade med var att jag skulle få sån sat**ns träningsverk! Framför allt vader och ovansida lår. Underligt tyckte jag, men när jag tänker efter så är det väll inte helt ovanligt att det blir så.

Idag ska jag köra bröst och dips. Ska bli spännande med träningsvärken i triceps. Läste i något nummer av BODY att det tydligen inte var bra att träna med träningsvärk!? Jag trodde det kvittade så länge det hade gått mer än 24 timmar sen man tränade senast. Ökade tydligen risken för överträning och bla bla. Vet inte om jag köper det, har man vilat 48 timmar tycker jag absolut man måste kunna köra på ändå. Kan dock tycka att benen kan vara ett undantag, inte helt vettigt att tokträna dem med väl tilltagen träningsvärk. Egentligen mest för att det blir så jobbigt att gå och leva med sina ben dagarna efteråt. Gå i trappor tex blir inte särskilt kul, sen tar det ännu längre tid för dem att återhämta sig... hm. Kanske iof gäller för alla andra muskler :D Jag får överväga ompröva min stånd punkt x) inte idag dock.. idag blir det bröst och dips oavsett träningsvärk.

Och helgen annars då? Har vart en najs helg med både snabbvisit i Kholm, hälsat på mamman o pappan o mormor o hunde hemma på Strandvägen. Och han även med att både hälsa på hemma hos och ta en morgonpromenad med Punsan på söndagen. Senare på söndagen gjorde vi en supersnabbvisit i Vås för att hämta våra (min och niklas) cyklar som övervintrat i garaget på Jakobsbergsgatan. Full fart mot Stockholm för att titta på Systers med familjs nya hus! Avslutade med en familjemiddag hemma i Frukoststaden med Vofflor till förrätt, Strimlad biff och Potatis...! Sen åkte alla hem och jag han hoppa till gymmet och köra mage i en halvtimme innan sats stängde.



On tha train

Har vart en bra träningsvecka! Hunnit med alla pass som jag ska även fast det vart lite annat på gång också. Igår var det aw direkt efter jobbet, men då klämde jag in en lunchträning! Blev ett ganske speedat pass av biceps och triceps, inte så strikt kanske. Men hade bra kontakt och fokus under hela 25 minuterspasset. Han med 3 övningar x 3 set biceps och 3 övingar x 3 set triceps, helt ok. Körde varannat set biceps och varannat set biceps för att slippa ödsla tid på att vila mellan seten. Man blir härligt slut av sånt ;). Hade velat köra ett par set chins och dips i början av passet också, men eftersom jag var på SATS Hornstull för första gången hittade jag dåligt bland maskinerna. Efter två varv i gymet utan att hitta rätt redskap gav jag upp och satsade uteslutande på fria vikterna i stället. Dom är bra på det sättet, hittar man en så hittar man alla x)

Idag ska vi till kholm, sitter på tåget just nu faktiskt, så har planerat in löpning idag just därför. Löpning är bra, med rätt skor går det att göra var som helst!

Nu ska jag vara allmänt osofistikerad och se ett avsnitt eller två av "stylisterna" på kanal 5 play :D Baj Baj så länge!


RSS 2.0