Mina stackars ben...

Blev ett benpass till igår. Gha. Nu är dom helt slut, skulle vilja lägga dem och vila i en garderob ett par dagar och inte plocka fram dem igen förens de är pigga o frächa... I alla fall, passet gick ganska bra, även fast jag kände mig ganska seg och svag. Inte helt konstigt kanske, men vill gärna kunna ge järnet speciellt på PT-pass (vill jag förstås alltid). Tekniken med fri stång var ganska bra men fick ändå ett par saker att tänka på i varje övning. Måste flagga för det här med fri stång, tar mycket bättre än smithen! Även om smithen ska vara bättre för mina knän i benövningarna så kommer jag köra mer och mer med fri stång, både roligare och tar som sagt bättre. Ska jag ändå bara fisa med vikterna så kan jag lika gärna göra det med fri stång x)

Körde även bänk och hantelpress med fria vikter. Där var Adeli dock inte så nöjd med tekniken. Blev galet jobbigt när jag inte fick lyfta svanken från bänken (och absolut inte rumpan heller, det som jag tycker är så bra att göra för att få en liten extra skjuts på slutet av setet!). Dessutom höll jag tydligen stången/vikterna för högt upp mot halsen och behövde sänka dem så de kom närmare magen, gjorde också allt mycket jobbigare. När det blir så där känns det väldigt långt kvar... jag är inte alls så stark som många andra som jag läser om/pratar med som också ska tävla i december. Ploppar till och med upp små tankar om att det kanske inte kommer gå alls. Att det inte kommer räcka. Men samtidigt känner jag inte alls för att lägga ner, mycket tid har gått och om jag skulle hoppa av känns som all den tiden skulle vara förgäves. Nu tycker jag inte att jag är i närheten av att träna ihjäl mig... och tycker inte heller det har varit så hysteriskt jobbigt (ännu?). Även om jag inte tycker det är så vansinnigt betungande så skulle jag aldrig tyckt det var värt att träna så ofta och tänka så mycket på vad jag stoppar i pajhålet om det inte var för målet av en tävling. Hela vårens träning skulle kännas bortkastad och meningslös om jag valde att hoppa av nu. Tror inte heller jag skulle vara så sugen på att träna överhuvudtaget ett tag fram över. Men med tävling inbokad i kalendern känner jag mig galet taggad att satsa ytterligare lite mer tid på träningen varje dag, ta i ännu mera på varje övning, väga mina matlådor och vara allmänt trasslig med allt vad "sociala fika-normer" heter. Jag tänker tuffa på och köra mot mitt mål, mala på i den takt det går. Jag skulle vilja stressa fram och skynda, men det känns som kroppen är trög och det tar den tid det vill. Planen har jag och tiden har jag, behöver det vara svårare än så?PT!

Ikväll blir det PT-träning! Wii...! Kom dock på att gårdagens benträning var lite illa placerad. Hade tänkt köra marklyft, benbress, utfall, bänkpress och annat utan smithen! Med fri stång alltså. Känns mer som det är "på riktigt" plus att jag märkt att det tar bättre. Är så himla trött på min benträning just nu, har inte gått bra på massa veckor och tycker inte att jag lär mig att göra övningarna vidare bra i smithen. Känner mig otroligt svag i benen orkar inget väldigt fort även fast jag kör med lätta vikter och samtidigt som kontakten ändå är dålig. Missnöjd. Provade lite med stående benpress  med fir stång i går, tar på ett helt annat sätt och känner att låren verkligen jobbar! Så även om Adeli tycker att det är bäst om jag kör smithen (vilket jag inte heller vet om hon gör) så vill jag få lite tekniktips på fria vikterna så jag kan variera mig. Vill gärna vet att jag gör hyfsat rätt för att spara mina knän. Som sagt är det var det kanske inte ultimat att köra ben igår, kommer krampa härligt att köra samma muskler idag igen x)

Träningen vecka 21

Söndag:
Cardio:
Spining 55min
Styrka: -

Måndag:
Cardio:
Spinning 30min, Promenad 30min
Styrka: Bröst

Tisdag:
Cardio:
-
Styrka: Axlar

Onsdag:
Cardio:
Löpning 5km
Styrka: -

Torsdag:
Cardio:
Spinning 30min
Styrka: Vader, Mage

Fredag:
Cardio:
Crosstrainer 55min
Styrka: -

Lördag:
Cardio:
Spinning 45min
Styrka: RyggNu **** ska det rusas! [efterblivet inlägg]

[Jag hade ju förberett ett "införinlägg" som skulle upp innnan vårruset igår, men glömde uppdatera i alla kaos som uppstod, hehe. Kommer nu istället!]

Nu blir det vårrus med Syster, Selma, Kitty och lite anant blandat folk från hela stora stockholm. x) Blir faktiskt taggad av sånt här, fast det bara är ett litet lopp. Försökte först vara cool och "bara springa för att det är trevligt", ta det lugnt för att spara på knäna osv, osv, bla, bla. Lulla lite längs spåret och strunta i vilken tid jag kommer in på.

Men nu känns det inte så. Inte alls. Det passar mig icke att såsa mig runt! Jag vill springa fort, fort, helst komma först (!), vilket i och för sig är helt utanför kartan... men i alla fall få en bra tid som jag är nöjd med! Helst under 25 min. Skit i knäna, de kan ju vila i flera veckor sen. Go, go, go!! Har till och med laddat med extra kolisar både i går kväll och idag (vilket inte blev mycket totalt sett, men ändå en klar höjning från ordinarie dietplan). Känner hur mina horn i pannan växer. I likeee it! x)

Vi vann! (typ)
Nya spännande känslor

Idag måste varit det absolut bästa axelpasset jag har kört. Någonsin. Om man kan mäta sånt i smärta. Kanske? Ni vet hur det brukar svida härligt intensivt efter ett antal reps när man lyckas jobba upp en riktigt bra kontakt. Något man lär sig att gilla och efterstäva. Ingen ironi, jag, och ni flesta andra som tränar mycket, gillar det ju faktiskt, konstigt nog. Men ikväll var något extra.

Jag körde ganska kort vila mellan seten i början av passet, i kombination med hyfsat tunga vikter. Började med uppvärmning i "simmaskin" (typ som en trampcykel fast det är armarna som trampar). Och körde efter det lyft framåt med en 10kgs vikt. Som nummer två blev det drag ut från sidan i mulitn, körde ganska tungt och laborerade med en typ av ostrukturerade dropp set. Det sved på bra. Sen... mina kära vänner, var det dags för hantelflyes dropp set, strukturerade sådana. Börja på 8 kg hantlar i varje hand, ner till 7kg, 6kg, 5 kg och slutligen hantelpress med stång (säger man så?) med total vikt av 10kg. Orkade ganska många på 8, bara några få på 7, hyfsat många på 6kg och även ett gäng på 5 och sista med stången. Under hela nedtrappningen infann sig långsamt en ny känsla, det sved inte längre - det domnade! Axlarna kändes som de var helt utan syre! Var kanske precis de det var? Mjölksyra? Ingen aning men fantastiskt intressant känsla. Svårt att beskriva, men skulle vilja säga att det blev helt vitt i axlarna. Lustigt att beskriva en känsla med en färg, men det kändes verkligen så! Vitt, varmt och kallt samtidigt och totalt syrefritt. Osäker på om jag skulle kalla det smärta, men att säga att det var behagligt är inte heller helt rätt. Gick inte över på ett par minuter heller, så blev ganska lång vila till nästa set. Lyckades jobba upp "domingen" i alla fyra seten. Måste ju vara bra? Har aldrig vart med om det tidigare.. någon annan som känner igen känslan? Gissar på att det har lite att göra med att jag äter ganska lite kolhydrater just nu, för att dra ytterligare en konstig liknelse så känns det som att det muskelfibrerna kommer för nära varandra och gnuggar mot varandra så syrebrist uppstår. Min tanke är även att i vanliga fall finns det kolhydrater i mellan muskelfibrerna som är berätta att hoppa in med extra energi när det behövs, men så är det alltså inte nu.

I alla fall - grymt pass, grym kontakt.


Bröst och pladder

Körde ett riktigt tungt och bra bröst-pass igår. Fick verkligen superbra kontakt och var nöjd med alla övningar även om de inte blev så många, träffade nämligen Selma utanför gymmet för överlämning av en kavaj som jag skulle låna till ett speciellt tillfälle (blink, bilnk) och blev kvar nere i foajén lite väl länge, så pratade bort kanske 20min av gymtiden. Så kan det gå. Jag har ändå grym träningsverk idag så jag är nöjd. Lite halvdåligt gick dock dipsen, vet inte varför men jag får ont i axlar och alla möjliga senor i armarna när jag kör det ibland. Det svider alltså inte i musklerna utan det känns mer som att senorna i armarna ska gå av när jag vinkar armarna mer än 90grader. Märkligt. Det är inte alltid så... men igår var det lite väl mycket för att jag skulle vilja satsa på den övningen med mindre än 10kgs hjälpvikt. Körde 4 spontanset med pusch-downs för triceps, tog galet bra och orkade ca 8-9 reps. Nöjd! Så höjde även ett av setten ett pinnhål men där var det inte lika lätt minsann fick bara ner en på vanligt sätt. Lyckades ändå rycka ner den ett par gånger till och efter att ha "studdsat" ner knappt 4 reps, så varvade jag med den lite lägre vikten igen. Tyckte det var lite konstigt att det gick så många med den lättare vikten och knappt någon när jag höjde, men är väll ganska stora skillnader på just en maskinen kanske... Dock galet bra kontakt i den övningen som sagt! :D Bra pass i stort!

Imorgon blir det vårruset! *håller tummarna för sol*

Fröken tvärrtimot✫                  I do it because I can.                  ✫
✫✫✫                I can because I want to.                ✫✫✫
✫       I want to because you said I couldn't.       ✫Uppföljning vecka 20, dietvecka 3

Så här har vecka 20 sett ut:


Söndag:

Cardio:
Promenad 70min, Spining 15min
Styrka: Bröst

Måndag:
Cardio:
Promenad 50min + 25min
Styrka: vila

Tisdag:
Cardio:
Promenad 50min + Spinning 15min
Styrka: Mage

Onsdag:
Cardio:
Spinning 20min
Styrka: Axlar

Torsdag:
Cardio:
Promenad 50min + spinning 35min
Styrka: Ben

Fredag:
Cardio:
Promenad 40min
Styrka: Rygg

Lördag:
Cardio:
Spinning 40min
Styrka: Biceps + Mage


Styrketräningen har gått bra även denna vecka, så när som på en mindre motivationssvacka i mitten av veckan. Cardion har gått med varierade framgång, krånglande benhinnor har gjort att promenaderna inte fungerat. Mina planerade 12 cardio tillfällen ramlade ner till 11, inte en helt dålig siffra men 4 av dem var kortare än 30 min vilket jag inte tycker är helt godkänt. Sist men inte minst har vi kosten som fungerat fint fram tills fredag kväll då den totalt fallerade.... som vanligt. Hade någon idé om att om jag tog en ätarkväll på fredagen så skulle jag kunna köra lördagen som vanlig diet dag. Fin tanke, men fungerade inte i praktiken. Ätardag även hela lördagen. x)

Inför vecka 21. Styrketräningen har ju fungerat bra, så kör den som vanligt. För att få cardion att funka bättre, kommer jag gå upp tidigare och spinna ett par dagar denna veckan, planerar att morgonspinna måndag, onsdag och torsdag. Sen blir det vila/kortare promenad tisdag och långprommenad fredag, då har mina benhinnor förhoppningsvis bättrat sig ordentligt. Helgen blir spinning eller promenader helt  beroende på benhinnorna. Inför kommande vecka har jag skärpt upp min diet ytterligare, kommer att använda våg när jag gör matlådor istället för ögon- och decilitermått. Efter som helgerna verkar vara min akilleshäl, får jag satsa på att bli ännu bättre på de vardagar då jag faktiskt har mycket bra disciplin. Och ingen tjuvstart av ätardagen på fredagen.. får vackert vänta till på lördag denna veckan.Kom iväg trotts allt! :D

Jag kom iväg till gymmet idag trots min trilskande motivation! Försökte lura mig själv med att jag behövde klippa mig i stället, att det skulle bli för sent för att träna på en fredag (även fast det aldrig varit så förut), jag behövde vila för att passet gick så dåligt igår m.m. Men! Bestämde mig för att göra som planen var och inte fuska mer med mig själv, så jag masade mig iväg. Väl där kom jag på att just fredagar är ju min favorit dag att träna på! Lugnt och skönt på gymmet redan 17.30 vilket innebär att nästan alla vikter och maskiner är lediga!

Motivationen kom tillbaka och höjde massor i vikt på flera övningar, gjorde bland annat en hel chins med minsta hjälpen (vet inte hur lite det är men är något under 5kg i alla fall)! :D Plus att jag klarade 4 st med 5kgs hjälp. Efter ett antal envisa försök att klara fler höjde jag hjälpen till 10kg men då var stackars lattsen slut och pallade inte mer än 6 st ändå. Jag förstår dem. Lyckades även höja 5 kg på hantelrodden! Var i och för sig mest för att jag tidigare kört hyfsat lätt på den för att lyckas med tekniken. Men nu när jag börjat stå med endast en hand på ryggstödet av en halvt ner fälld bänk (istället för handen plus ena knät på en helt plan bänk) har jag fått  till tekniken och börjat kunna höja! Himla kul att höja oavsett anledning! x) De andra övningarna gick som vanligt utan höjningar eller andra intressanta inträffanden. Glad att jag kom iväg i dag!

Planerade klippningen till i morgon förmiddag i stället. Så imorgon blir det först upp till spinningcyklen hyfsat tidigt, för att vara lördag, och efter det ska jag bli fin. ;)

Last day at working week!

At the office.

Sega ben

Igår var ett rikigt uselt pass. Hade noll motivation. Började med utfall med bräda i smithen, hade inte alls tungt men orkade ändå inget kändes det som. Mina ben ligger på en egen planering då mina krånglande knän inte gillar för tunga övningar, jag tycker det är jobbigare med många reps och lättare vikter speciellt när det gäller ben. Det bränner överallt utan att man vet riktigt var efter ett antal reps. Mycket frustrerande. Hur som helst gav jag upp utfallen och flyttade mig till halvliggande benpressen i stället. Det gick bättre, men blev ändå irriterad på de låga vikterna och la på lite extra. Vist kändes det lite i knäna med det var det värt för att få mer kontakt och tryck i resten av benen. Körde 6 set i den och gick sedan vidare och körde lår curl för baksida lår, den gick bra trots allt och jag lyckades till och med höja vikter! Körde även benspark på ganska låg vikt (den övningen tar absolut mest på mina knän) 4 set innan jag bestämde mig och paus med lite spinning.

Sen dök Selma upp och sällskapade, trevligt tyckte jag och tog en promenad på rullbandet bredvid henne några minuter i stället. Var inte direkt så jag längtade tillbaka till mitt benpass så när hon frågade om jag inte skulle vara med på en halvtimmes spinningpass med henne i stället så var jag otroligt lättövertalad. Noll diciplin igår. Var ett bra spinningpass dock.

Risken finns att det blir vila idag då jag skulle behöva klippa mitt tuffsiga hår :o x) Om det blir gym istället hoppas jag dock på betydligt mer fokus än igår! x)

Ett litet trick!

Att mina benhinnor krånglar är inget nytt, men, jag har hittat på något jag tror kan lura dem till att bli mindre krångliga. >) För att komma till bukt med problemet har jag använt mjuka skor med riktigt mycket dämpning, men nu har jag fått för mig att det kanske kan vara felet? Att för mjukar skor blir lite som att gå i t.ex. sand? Att det sliter när man går om skorna är för mjuka? Någon som upplever att det kan stämma? Sen får bara problem med benhinnorna efter promenader aldrig efter löpning. Provade i morse att gå till jobbet i vanliga "finskor" alltså inte mina löparskor som jag brukar ha. Känns faktiskt mindre i benhinnorna idag. Men måste utreda om det verkligen beror på stummare skor eller att jag skippade promenaden igår.

To be continued ...!


Softisarna som nu mer får stanna hemma.


Vända och vrida

Här kommer en liten gnutta formcheck! Om jag vänder och vrider på alla mina leder hit och dit och samtidigt spänner rätt/fel muskler kan jag se ut så här! Mycket gos kvar dock. Och, jaaaa, mycket muskler kvar oxå, men med lite drygt sex månader kvar till tävling ser det ut så här efter ett axelpass:

Formen 2011-05-18


Axlar comin' up!

Ikväll blir det axlar för hela slanten. Är nog mitt favoritpass alla kategorier just nu! Jag tycker dessutom att det tar sid sakta men säkert, mina axlar har alltid varit näst intill obefintliga men nu börjar man ana att de finns där! Starkare blir de också. Om bara allt kunde gå lite fortare...!! Är en vansinnigt seg och långsam "sport" detta....

Ikväll kommer jag öka antal sett och höja vikter, men inte köra riktigt alla övningar som jag har i passet. Har 7 övningar som jag brukar köra, men kommer bara att välja ut fem av dem att fokusera på. Känner att jag behöver modelera om lite i mina pass nu när jag gått in i en tyngre period. Så jag har bättre koll på vilka övningar som är "bäst". Nästa vecka blir det PT träning med Adeli igen och då ska klura ut massa bra frågor, vässa pennan och ta med anteckningsblocket!

oj...

Sprang på en himla rolig länk här på jobbet! :D

http://looklet.comI could wear this!!

Sol ute, sol inne....!


Härligt slö morgon idag. Åkte kollektivt hela vägen till jobbet för att göra mina små benhinnor glada. Kommer köra en halvtimme extra spinning ikväll, för någon slags kompensation. Känns som det skulle behövas lite mer, men jag är inte så sugen på att köra riktiga långpass på kvällen efter jobbet. Ett styrkepass eller kondition räcker gott, både och blir lite väl mycket kan jag tycka. Så att få morgon cardion att funka även utan promenixer är ett måste! Har funderat på om jag kanske bara ska promenera varannan dag de kommande två, tre veckorna. Och cykla andra halvan! Men det blir med start i nästa vecka i så fall, måste som sagt laga cykeln först! x) Har även funderat på en spinningcykel att ha hemma... kanske aktuellt först till hösten och regnrusket som kommer med det, men man kan ju börja spana redan nu. ;)
Omplanering

Ikväll blev det omplanering av träningsschemat. Mina benhinnor är inte glada på mig. Pga. extra möte på jobbet så kom jag hem sent (därför det passat så bra med löpning) så det fans bara tid för ett kortare pass. Körde supersett för magen, med tre övningar efter varandra, 7x8x11 reps i varje set, totalt 4 sett. Brände fiiint. Efter det blev det drygt 15 min spinning. Alltid något.

Mulet

Känner mig lite mulen just nu. Mutter. Mest är det mina dumma ben som efter bara 2dagars promenaddagar har klena benhinnor. Innan dess vilade de ju en hel vecka! Tokiga ben... Trode på Ipren behandlingen, men kanske inte är en helt smart ide när jag får lite tid och tänka på. Fick även ytterligare hjälp att tänka rätt av ndra halvan i motivationscrewet Johanna som kommenterade att det är lite dumt att försöka få benhinnor som krånglar bättre genom att gå mer på dem. :p Måste se till att få till inomhus cardio innan jobbet denna veckan. Mutter. Ska laga punkan på min cykel i helgen så jag kan varva promenerande med cykling till jobbet. Sen är tycker jag att jag bara blir mindre och mindre...! Det blir jag i och för sig nu när jag deffar, men de där svaga konturerna man så innan under allt "fluff" verkar inte direkt bli vidare mer definierade nu när fluffet försvinner. Lite som 'prinsessan på ärten' och det är mina muskler som är ärtan. Mutter. Känner mig som en liten tanis... Ska ändå stå ut ett par veckor till och göra en mätning och en PTbedömning i början av nästa månad för att se hur det egentligen ligger till.


Vilodag

Idag har det blivit vila för hela slanten. Tvättat, lagat mat och allmänt donat här hemma. Har även hunnit med senaste avsnittet av "Game of Thrones". Grymt bra serie! Rekommenderar! Plus hunnit planera lite inför veckan. Imorgon är det löpning på schemat, onsdag axlar, torsdag ben, fredag rygg, lördag vila och sen börjar hela karusellen om igen med bröst och triceps på söndagen :D Och slutligen har jag även införskaffat en IprenGel för att smörja på mina stackars benhinnor! Gör inte ont just nu men de känns och jag måste hela tiden tänka på hur jag sätter i foten när jag går. Tänkte att med försiktigt gående (för att vänja benen) plus lagom dos efterbehandling/förebyggande behandling kommer jag få stålben så småningom! :D (jaja, vet att det inte riktigt funkar så, meeen bättre borde det i alla fall bli med ipren) Ville ha Zoon egentligen, men det hade tydligen blivit receptbelagt :o

Imorgon bitti blir det till att inviga nya salvan! ;)

Gårdagen

Passet igår tillägnades främst bröst men blev även lite spinning mot slutet. Känner mig mycket starkare nu efter min vilo/sjukvecka!

Höjde på ett par övningar plus att jag har utökat alla övningar till minst 4 set. Är väll naturligt att orka mer än man går ner i antal reps, men känns himla kul i alla fall! :D Körde även bänkpress med skivstång i stället för i smithen. Känns som jag börjar få till det i smithen och tyckte därför det vore skoj att gå vidare till de "riktiga" grejerna. :P Dock är det aningen vingligt och lite läskigt att det inte finns ngn inbyggd passning när man kör med fri stång, men gick bra ändå. Körde som max med 15s vikter, gissar att stången väger 30, i så fall blir det ju 45 kg och jag är helt nöjd med det. Om stången däremot bara väger 20, är jag däremot inte lika nöjd x) Hm. Måste undersökas...

Avslutade med drygt 15 minuter spinning för att få lite extra fart på pulsen. Körde mestadels lätt men höjde upp till maxmotstånd under kortare intervaller och ställde mig upp och trampade för att få lite variation.

Uhu...

... uhu på er. Nu har jag återinfört "veckans träning" här i högermarginalen. Och som vanligt så börjar alla veckor med en söndag x)

Långpromenix o ätardag

Idag blev det en långpromenad på ca 70 min tillsammans med syster. Hon blev kvar här igår kväll efter att vi kollat på melodifestivalen tillsammans alla tre (Niklas var också med). Himla trevligt! Promenaden gick runt ett behagligt mulet Vällingby. Tycker det är skönt med grått väder när man ska ut och gå, för mycket sol och värme gör det alldeles för varmt. Lagom småkallt är bäst! x)

Igår var de "ätardag", inte helt lätt att hålla balanserad tyvärr. Max en HALV pizza extra ska ju tydligen vara definitionen av en ätardag, men jag lyckades få med sååå mycket mer. Blev både ett par extra mackor med sylt till frukost, o'boy, fika på stan, och även chips och choklad till kvällen.... hm. Jag som tänkte att det skulle gå så bra. Konstig det där. Hur det hela veckan kan gå så bra att hålla allt strikt, men när man bara ska släppa efter liiite på helgen så springer man iväg och tappar all sans. Dock var det en svag tröst att jag i alla fall höll mig ifrån att äta mig guldfiskmätt (ni vet när man efter maten ligger i soffan och chippar efter andan som en guldfisk på land).

Senare idag funderar jag på att köra ett tyngre spinningpass + bröst. Körde i och för sig triceps igår men tror det kan funka ändå. Funderar även på om det inte vore dags för lite formbilder snart... Men först ska jag mysa lite här hemma.

Still goin' strong

Ujuj, hade tänkt mig ett lättare pass för att jag tänkte att kroppen skulle vara trött och seg efter sjukdom och vila. Men icke! Började lite fint men vanliga favomagövningen, men kände att det gott kunde ta lite bättre så brassade på och körde dubbla övningar, lite som droppsett fast för magen. Ungefär så här går det till. Börja på lutande bänk och lyft upp rumpan och korsryggen, upp så långt det går och sen långsamt ner fast inte nudda vid bänken utan bara precis så nära man kan komma innan korsryggen tar i. Upp igen. Efter ca tio sånna, ner på en matta och göra elva st "fällknivar" med femkilos vikt i händerna. Efter 4 sånna sett sved det härligt i magen. Gött.

Körde biceps sen, både gammalt beprövat så som hantlar, men provade även bamse curlen, ganska rolig övning som tog ok. Det bästa på hela passet var dock att jag kunde höja med hela 10(!)kg i scottcurlen! :D Har inte kört den på ganska många veckor fölr att jag tycker den är dum (för att den går så dåligt). Orkar oftast bara köra med stången och tycker det är galet tungt. Men idag lyckades jag först peta på 2,5kg på varje sida och eftersom jag fixade hela 10 reps med det lassade jag på ytterligare 2,5 på varje sida! Klarade mellan 4-6 reps per sett och min dag var gjord! De andra bicepsövningarna måste alltså gjort nytta under de senaste veckorna :D Körde även triceps, gick fint, höjde en del vikter där med.  


Goin' stroooong ;)


Morgonstund har guld i mund...

... men bly i baken.

Så här pigg och fräsh kan man se ut en lördag"morgon". x) Nu är det i alla fall dags för gymmet  och ett efterlängtat arm + magpass! Efter det en prommenix på ca 40 min. Tjoho!


Tajt med tid!? :o

För att kunna tävla måsta man ha licens, tydligen ska den införskaffas innan den sista juni i år (om man inte vill betala multum)! Och innan dess ska man ha ett team också? Eller? Paniiiik...!!

Tråklunch, vägning och upplägg...

... damn. Glömde lunchlådan. Min perfekt komponerade måltid med minutiöst lagad köttfärssås och ris står kvar hemma på köksbordet. Fick vackert masa mig upp till Högalidshallen och köpa ett stort färdiggrillat kycklingbröst (utan skinn), en halv burk majs (ca 1 dl) och en tomat. Inte vidare kul mat, men hyfsat lätt att veta vad man stoppar i sig och mätt blev jag, så det fick ändå ses som ok. Har i och för sig köttfärssås och ris i en liten mellanmålsportion i kylen från igår, så kanske var bra att det inte blev samma till lunch trotts allt. =)

Är petig med maten nu på deffen för att slippa hålla på med det så länge. Dock ska jag dricka öl ikv, men det är då det. Har lagt ner den där tanken att allt "ändå redan är förstört". Bara för att jag har råkat ta en skumbanan betyder det inte att allt är rasserat och jag lika gärna kan äta upp hela godispåsen. Ne, vara noga oftast och bara tumma någon enstaka gång. Dessutom har jag inte fuskat alls under denna perioden (så när som på den där McToasten under mitt blodsockerfall). Känns både bra och lite konstigt. Ska nog dessutom var jävligt (sorry) tråkig ikväll och välja vin framför öl för att fuska så lite som möjligt. Sicken torrboll. Men torrbollen vill tävla i Lucia Pokalen 2011. Då måste det vara så här. Har jag hört. 

Vägde mig i morse med för att kolla att allt går som det ska. Hade inte hänt ett smack på vågen sen förra fredagen. Dock inget konstigt med det med tanke på att jag i princip inte har rört på mig pga förkylningen. Med start från imorse så är dock promenaderna tillbaka. Minst 12 st i veckan, 5 morgonpromenixar på 50 min, 5 lunch eller kvällspromender på ca 20-30 min och två långa härliga helgprommenader. Kommer kanske bli en del lugnare spinning i stället för några av prommenaderna för att spara lite benhinnor. Har även gjort en planering över de knappt 30 veckorna som är kvar, ska be Adeli kolla över och se om det ser vettigt ut.

En händelserik promenad

Mina promenader brukar vara ganska förutsägbara och stillsamma, om än så trevliga. Igår hade jag dock med en kille som visste hur man ställer till med spektakel.

Niklas och jag hade lovat att vara hundvakt åt några kompisar från Gbg. Tokroligt! Tog dock min uppmärksamhet hela kvällen och min kom-igång-med-träningen-efter-förkylningen fick stryka på foten. Hade tänkt hinna med både promenad med hund och gym, men hunden hade andra planer. Verkligen en super trevlig hund, en sexårig Tollare vid namn Chicko. Gick utan problem att ha lös på ängen, kom direkt när man ropade, gick fot, kunde sitt, ligg, rulla runt och allt det där. Till och med andra hundar kunde passera utan att han fri från kopplet var tvungen att försöka ta sig fram och hälsa. En riktigt dun unge! Men... det fans en akilleshäl. Vatten... eller rättare sagt gyttja. Går en å längs ängen är staket runt hela. Ett staket med hål i tydligen. Vipps så var den ljusgula och otroligt lydiga hunden en brunfläckig vilde i full färd med att dyka in och ut bland vassen. Fick hoppa över staketet och skrika många fula ord innan han förstod allvaret och masade sig upp ur sitt lerbad. Befarade ett tag att jag skulle vara tvungen att gyttjebada jag med, men det slapp jag som tur var. ;) Efter det gick kvällen åt att duscha och schamponera vovven, försöka föna honom torr för att tillslut ge upp och ta ytterligare en promenad för att torka honom. Denna gång med kopplet på hela tiden dock.


(bilderna är klickbara)

Imorse blev det i alla fall morgonpromenad igen! :D Härligt. Och imorgon blir det gym igen. Woho. Funderar på om jag ska börja på en träningsvecka direkt eller om jag ska börja med ett helkroppspass. Hm. Tål att funderas på.

Nu är det frrrredag!  x)

Vårrusa

Snart är det dags för vårruset! I år springs loppet i sedvanlig ordning i lag, som i år består av syster, Selma och lite annat löst folk x) Loppet är om inte mer än knappt två veckor. Hm. Tiden går undan. Och som vanligt har jag knappt hunnit träna något alls. :p Har visserligen sprungit några gånger i år, men inte provat distansen en enda gång. Ska försöka klämma in ett 5,5 km pass någon gång innan. Känna på distansen och på mig själv, tar dessutom några hundra meter extra för att känna loppet som lättare. Vill i alla fall spring på under 30 min, under 25 hade vart toppen men som sagt... som man skördar får man så. Förhoppningsvis är jag fit för löpning på söndag, ska ligga på lite extra då! Sönderlyssning av härlig musik!

 Adele med Set fire to the rain går just nu på repeat på min sporify, med risk för att den snart är sönderlyssnad. Underbart är intensivt! x)Första promenixen på en knapp vecka!

Eller mja... promenix och promenix. Var inget supertryck direkt. Hasade mig runt några kvarter och var ute knappt en halvtimme, men ändå! Alltid en början. Blir riktigt glad av allt det gröna som har ploppat fram på marken och på träden. :D Härligt.


Nu börjar det släppa!

Sjukstugan är förhopningsvis snart över. Känner mig mycket piggare idag :D  Näsan inte alls lika täppt, inte lika ont i halsen och nyser/hostar nästan inte alls! Wii..! Ska ändå spara gymmet till imorgon, men får se om det inte kan bli än härlig promenix i kväll. :)

Dagens lunch! Lite makaroner, mycket wookgrönsaker, kalkon, tomat och advocado. Till det serveras ett stort glas vatten och senaste numret av ELLE (fick den gratis idag!).
Drama, drama

... blev en liten miss i morse. Var en av de där morgnarna som jag inte han äta frukost hemma, vilket innebar att min vanliga äggröra med extra matolja uteblev. Brukar inte vara någon fara men idag pallade tydligen inte kroppen med. Fick något som liknade blodsockerfall och blev totalt handikappad, snurrig och illamående. Trodde jag skulle vomera på tunnelbanan men han hoppa av för att få lite frisk luft inan det hände. Satte mig först på en bänk längs trottoaren för att undvika risken att ramla ihop till en liten hög. Satt där och funderade på vad som var fel och hur jag någonsin skulle orka ta mig i från bänken när det gick upp ett ljus för mig. Så klart, ingen frukost! Blodsockerfall! Jag har bara fått det ett par gånger tidigare och det var på högstadiet, mer än tio år sen alltså (!).Hade som tur var en "nödbanan" i rygg säcken och efter två tuggor och ett par minuters vilande till började jag må bättre. Tog ändå ett nödstopp på McDonalds och fyllde på med en McToast och en mellan latte. Så kan det gå.

Morgondrama på hög nivå!

Räddningen!

Satans snuva!

Idag blir det ingen träning heller!! Nu har snuvan hittat ner till halsen och bosatt sig där. Dumma, dumma. Jag vill inte vara snuvig och stilla jag vill vara pigg och frisk och röra massa på mig! Hoppade över morgonpromenaden idag med pga den här himla snuvan. Sprang ner för trappan till tunnelbanan i morse för att inte missa vagnen som precis skulle gå, kändes efteråt som ett mindre maratonlopp.

Jag vill ha de fula basseluskerna ut ur min näsa och hals NU!!!

Hej då gamla bannern!

Hej då gamla fina bannern,
nu får du lämna plats för en ny!

och dieteten går bra?

Ja, den gör ju det! Underligt, tror nästan jag äter för mycket. Är inte ens hungrig in för mina huvudmål. I vanliga fall håller jag alltid på att dööö runt halv 12, nu är jag faktiskt bara lite småsugen när klockan närmar sig prick 12. Till kvällsmaten är jag dock oftast hungrig, men det är ingen skillnad mot innan, har alltid en knorrig mage runt halv 6 och då är jag på tunnelbanan och av naturliga orsaker inte helt lämpligt att äta middag. Och även fast jag inte äter vidare mycket till min första kvällsmål så är jag inte jätte hungrig då det är dags för nummer två. Bra men märkligt. Jag som förberett mig för ett inre krig, våldsamt skakat av en ständigt kurrande mage och med en matt trötthet som ett töcken över vardagen! Men icke, känner mig till och med piggare än vanligt! Ska det vara så här? Eller kommer det att vända snart....? Hallå kroppen, är du med i matchen?

Den som lever får se....  ;)

Träningsveckan som gått

Det här är en av de sämre träningsveckorna på mycket länge. Av någon anledning har det varit konstant tidsbrist på kvällarna. Har haft en massa ärenden som inte kunnat vänta (torsdag), allmänt taskig uppfattning om när gymmet egentligen stänger gjorde att det bara blev 30min träning (fredag) mätning på PT-träningen minskade träningstiden (tisdag), bröllopsfirande trumfar träning (lördag) helt seg i bollen och snuvig värre (söndag). Sen klämde jag in en vilodag på någon av de två återstående dagarna vilket så här i efterhand inte var helt lyckat. Är i alla fall nöjd med att jag masat mig till gymmet även då det bara blivit korta pass. Inte hållbart att göra så här fler veckor, men nu blev det så, shit happends. Ber till gudarna att jag inte håller på att bli sjuk nu så nästa vecka bli lika illa! :o

Dieten startade i tisdagskväll. Spännande att se hur jag klarar av detta nya och mer restriktiva upplägg. Tycker det är lite väl lite mat till mig som helst äter mat i stora lass. Nu är det yttepytte måltider uppdelat på 7 måltider. Känner mig som en hobbit när det är dags för "second breakfast". Äter två frukostar, en lunch, två kvällsmat och två mellanmål. Även om jag känner att jag gärna skulle äta mer så känner jag mig inte alls trött i kroppen så som jag mins att jag gjorde under min första provdeff för ca ett år sedan. Prioriterar bra mat framför mycket mat. Under förra deffen kunde jag byta ut ett påse popcorn mot en måltid för att jag tyckte att jag hellre ville ha det. Inte så smart ur energisynpunkt... men nu är jag så mycket äldre och visare! ;) Har dragit ner på kolisar och t.ex. plockat bort dem helt kvällstid. Är okej för mig att äta "hur mycket fett jag vill", dock har jag förstått att "hur mycket jag vill" inte alls betyder hur mycket som helst... snarare aningen mer än jag i normala fall skulle äta. Även ätardagen som ligger på lördag är "allt" tillåtet t.ex. en HEL chokladboll eller kanske till och med en halv pizza. Ujuj vad jag kommer kunna gotta. Nu i lördags blev det dock lite mer än en hel chokladboll, på bröllop kan det inte snålas! x) Men annars har jag följt dieten till punkt och pricka! *klappar mig själv på huvudet*

Även gått ok med promenaderna. Mina benhinnor är dock itne helt tillfreds vilket gör att jag måste gå mycket kortare och långsammare vissa dagar. Lusigt med dem faktiskt, gör inte så ont just när jag går men när jag kommer till jobbet och sätter mig ner börjar de värka. Märkligt.

Nu är jag laddad för nästa vecka och hoppas bara den fula förkylningen ger sig av fort och lätt!

Turkbröllop & Myspysläge

Nu är jag härligt utsträckt som en latmask i soffan. Igår var det turkisk bröllopsfest natten lång! Var en galet rolig fest med magdansmusik som alla dansade till kvällen igenom. Det utan tvekan mest dansanta och fartfyllda bröllopet jag hittills varit på! Sjukt kul! :D Om man brukar säga att man mår som man förtjänar så är soffläge mer än välförtjänt för mig idag! ;) Även om det inte blev vidare mycket alkohol så reagerar min kropp starkt på sömnbrist. Degdag idag. Verkar dessutom ha dragit på mig delar av min käre poljkväns förkylningsbakterier och har därför bland annat svårt att andas genom näsan. Ytterligare skäl till myspysläge. Förhoppningsvis vankas det film till kvällen och funderar även på att duka upp med snacks. Gurkstavar med kesella/fetaostdipp vore inte fel och dessutom lovligt så här i diettider. ;)


Bra eller dåligt?

Oj, har vist tappat 2kg?! På mindre än en vecka?! Är det så bra? Visserligen är min våg opålitlig som få, men just därför väger jag mig alltid minst 3 ggr och medelvärdena från senaste vägningen och morgonens diffar på 2 kg. Hm... bara det inte är mina vackra och hårt förvärvade muskler som ryker?! :o Antagligen mycket vatten. Men ändå. Har aldrig gått ner mer en som max 1 kg /vecka. Hm.

Igen!

Mätningen

Upp tre kilo i vikt, ner 5-6 % i fett! Wohoho! Wiii! Känns bra. Men långt i från färdig. Adeli tyckte dessutom vi skulle skruva på en extra växel och plocka bort ytterligare lite mat, främst kolisar. Skära ner kolisarna om dagarna men dessutom ta bort dem helt kvällstid. Jag är på! Så länge jag inte blir trött och sur så kör vi på detta ett tag. Träningen ska vara fortsatt tung och blev uppmuntrad att införskaffa ett par dragkrokar! Trodde alla sådana PTs var emot allt vad dragremmar hette, men inte min tydligen! Himla bra. Ska dock anväda dem med måtta och bara när det är riiiktigt tungt. Var för övrigt riktigt tung träning på PT-passet och jag fick låna dragkrokar! De satt fast bra och det var skönt att slippa krångla med att dra åt och greja (som man måste med remmar). Dock hade jag lite svårt att lita på dem, var aningen orolig att de skulle släppa, speciellt när jag körde chins! Men de höll naturligtvis fint. Ska väll  inte heller använda remmar för mycket på chinsen, är du halva poängen med dem att kunna klara dem själv. ;)

Ska även skruva upp cardion, inte så mycket "hård" cardio dock, blir lättare sådan för at hålla mig pigg. Kommer att satsa på lite längre morgonpromenader, ska köra 50-minuterssträckan från Alvik som standard här framöver och bara köra den kortare svängen undantagsvis. Får dessutom gärna bli någon promenix på kvällen eller lunchen. Löpning en gång i veckan än så länge, både för mina knäns skull och för att benen i övrigt ska kunna återhämta sig från styrketräningen. Känner mig otroligt pepp! Ska försöka spara känslan och ta fram den när jag behöver fylla på med lite motivation. :)

Nu, lunchpromenix!PT-träning!

Ikväll ska jag köra ytterligare ett träningspass med Adeli! Är alltid så fascinerande att de är så otroligt mycket smågrejer som man inte tänker på men som ändå gör att träningen tar så mycket bättre. Är grymt peppad inför kvällens pass! Ska köra med fokus rygg, en muskelgrupp som jag faktiskt tycker har tagit sig en del. Förut fick jag nästan aldrig till kontakten i ryggen, men nu är det annorlunda. Efter att ha kört veckor med låga vikter, många reps och fokuserat ordentligt på tekniken kommer jag nu åt bra mycket bättre. Under de senaste veckorna har jag börjat lassa på vikt igen och förra ryggpasset körde jag tom. med dragremmarna för att kunna köra riktigt tungt! Körde bland annat 60kg i latsdragen, jag var nöjd. Nu vill jag bara att det ska börja synas ordentligt också. x)

Lite pirrig på att veta om det syns någon skillnad på mig också, ikväll ska det bli mätning av diverse kroppsvävnad, inte skjutas upp mer nu! Jag har räknat ut, ingen svår matte iof, att jag har gått upp 3 kg sen jag började med hela den här karusellen i januari. Muskler? Vi hoppas på det. Men ingen aning. Har räknat lite på eventuell matchvikt också och kommit fram till att jag måste ner ca 15kg tills den stora dagen. Är ett par kilo i månaden det, om jag börjar nu vill säga.

Så vill jag se ut när jag blir stor! :D


Rusk och... snö?

Imorse måste verkligen vädergudarna ha tagit fel på årstid. Över alla brustna, ljusgröna knoppar singlade små elaka snöflingor. Misstolka mig inte, jag älskar snö! När den ligger tjock och fin på marken och det är minusgrader vill säga, men inte när den blaskar upp och förstör det fina vårvädret! På tunnelbanan på vägen till stan funderade jag fram och tillbaka på om jag ändå skulle ta min långpromenad på 50 minuter från Alvik. Var i och för sig kallt och ruskigt, men skulle jag hålla ett bra tempo skulle jag hålla mig varm. Efter ett par extra varv i huvudet kom jag på att det inte bara är jag som är väder känslig, utan även min nya jacka i halvt moccaaktigt tyg! Ingen promenad idag alltså. Tog istället kollektivtrafiken hela långa vägen.

Benträningen igår gick förvånansvärt bra, fick visserligen ont i knäna nästan direkt, men var ändå på ett ballanserat sätt så det gick och köra på ganska okej ändå. :D Träningsvärken har inte infunnit sig ännu men jag väntar på den...! ;)

Rusk utanför tunnelbanefönstret.


Lunchpromenad!

Så var det dags igen, måndag hela veckan. Nj, men idag i alla fall! Skulle gått en av mina 50 minuterspromenader i morse, men min käre pojkvänn skulle åka med en senare tunnelbana och låg kvar i sängen, så jag kunde inte låta bli att ta en kvart sovmorgon jag med. Blev inte mer än en 20 minuterspromenad i morse pga det, men det var det värt. Myyyys. Tänkte ta en lite längre lunchpromenix nu i stället. Och i kväll blir det ben träning.

Tjillevippen så länge..! :)

Härliga helg

Allt blir så mycket längre med sol, inte minst helgerna. I vintras kändes helgerna bara som en extra lång sovmorgon, nu är det som en mindre semester! Igår var vi och firade Valborg hemma hos syster, bebis och Andrew, kunde till och med sitta ute och både grilla och äta. Mys!

Träningsveckan som gått har vart bra, hunnt med allt. Utom benen... ska ta dem imorgon. Träffade även en gammal högstadiekompis på gymmet här om dagen. Det var säkert sju år sedan vi sågs. Galet länge. Har även fått bra flyt på promenaderna, imorse blev det en knapp 80minuters promenix. Har promenerat varje dag denna veckan. Fyra kortare promenader på 40 min, två lite längre på 50 min och så denna idag på knappt 80 min. Bra där! Alla innan frukost eller med bara ett ägg eller kaffe i magen. Blir inte så hungrig längre så kör så, lika bra, vet inte hur stor skillnad det gör, men ngt gör det väll. Har även börjat föra matdagbok igen, går inte alls med smygdeffen, så för dagbok för att skapa mer diciplin. Annars har jag så lätt för att säga till mig själv "en lite gör inget!" och "inte kan väll två göra så mkt skillnad?" osv... Ja, ni förstår. Får jag ner det svart på vitt lyckas jag lägga ihop ett och ett och ser vad det faktiskt blir. Nödvändigt ont... men det har funkat förr. x)

Nu är det sängen. Go natt på er!


RSS 2.0