Det absolut sjukaste jag har gjort

Vist kan man säga att hela fitness karusellen är lite galen. Men detta tar priset. I alla fall för mig. Här och nu har diciplinen nått sin absoluta topp. Om någon berättat för mig för tio veckor sedan hade jag bara skrattat åt dem och sagt att det var helt otänkbart. Nu när jag gjort detta är inget omöjligt.

Jag har bakat utan att smaka så mycket som en gnutta. Inte något. Jag går på slutspurten av dieten och det finns få saker jag creawar så som choklad. Och jag har gjort chokladglass. (Lite vatten skulle i och för sig inte heller vara fel, med tanke på att jag har ranson på det med nu - men det är en parentes i sammanhanget.) Jag har av en del av mina sparade äggulor gjort en massa glass. Tortyr kan tyckas. Och ja, på ett sätt. Men samtidigt härligt att veta att sådant snart är lovligt igen! Fyra smaker gjorde jag. Pepparkaka och ischoklad - en julspecial! Sen en med bär och sylt. Vanlig vanilj med chokladkross, nötter och mandel. Och så sist och den (antagligen) godaste - chokladglass med krossad Plopp!!! Gud vad gott det luktade. Niklas fick provsmaka av så det smakade som det skulle och det verkade det göra. På söndag kommer även jag att veta hur bra det blev! Hur som helst - mirakel kan hända och ett hände idag. Emma bakade utan att smaka - jag som vanligen äter upp lite mer än hälften av ingredienserna innan allt är klart... Kors i taket!

 


Pooootatis <3

Nu är det fyllning vill jag lova! 1,2 kg potatis är det bland annat på dagens meny! "Du behöver inte äta riktigt allt om det är svårt att få ner". Hm. Nja, kan säga att det inte är några större problem. ;) Känner dessutom hur kolhydraterna ger mig livet och humöret tillbaka! Tänk, är det så här pigg och glad jag är egentligen? :D Eller är det kanske tävlingsnerverna som dansar i kroppen? Igår var jag verkligen som en urvriden trasa. Vist, pepp på tävlingen och hyfsat positiv, men ont i huvudet och helt tom i kroppen. Nu är det andra bullar. Eller andra potatisar kanske man ska säga. Slut på saltet är det också föresten.

Nu - mer jobb!


Tävlingstankar

Om ett par dagar smällar det. Om bara några dagar händer det, oavsätt hur dagsformen ser ut. Det är bara att kasta sig ut! Det är en sån himla kick! Jag älskar sånt! Tävla is tha shit. Now or never - för den här tävlingen i alla fall. Det gäller att prestera där och då. Mentaltfokus ska vara på topp. Skarpt läge. Det är det som är så skoj med att tävla, oavsätt vad det gäller. Givetvis är detta en sport som visar upp år av förberedelser, men vilken tävling gör inte det egentligen? De flesta sporter kräver rätt mycket övening innan man kan ge sig ut och battla på fältet. I fitness kan man faktiskt ta sig till tävling scenen relativt fort. Så här känner jag nu och jag är glad att jag har kommit på det igen.

För ett par veckor sen tytcte jag att allt var pest och pina med detta. Hade helt tappat glädjen. Noll träingssug. Funderade mycket på att det var för lite mat, att jag var hungrig, att det var för mycket tid till träningen, att detta var en dum sport och att jag var dum som fortsatte mala på. Jag ville faktiskt inte ens tävla kändes det som. Men att lägga mig och hoppa av var aldrig ett alternativ, tänkte inte ens tanken. Jag funkar inte så. På gott och ont. Min älskade Niklas frågade mig upprikgit hur jag kunde fortsätta med något som var så destruktivt för mig och som jag uppenbarligen mådde dåligt av. Man blir lätt sur och lättretlig av för lite mat, inte heller är man särskillt förstående för saker som rubbar ens inrutade dagsschema, inte ens på jobbet kan man vara på topp och så har man titt som tätt ångest för att man inte gör allt man kan. Man skulle allt kunnat promenerat lite länge, kört ett par extra övningar på gymmet osv. Ett socialtliv är inte att tänka på. Jag kan göra listan hur lång som helst, men jag stoppar här, jag mistänker att flera av er som är inne i karusellen har liknade kännslor då och då. Och om man mitt i allt det där inte heller tycker själva träningen är rolig längre? Varför hålla på? Ehm.. ja, jag vet fasktiskt inte! För att man har bestämt sig? För att man bara kör. Någonstans där för några veckor sen var det kaos innombords, stackars, stackars jag. Eller?

Eftersom jag inte verkade tycka att avbryta var ett alternativ så bestämde jag mig för att ändra inställning i stället. Ska man hålla på kan man inte gå runt och lida! Jag fick helt enkelt se till att tycka träningen var kul! "Tyck om talaren" som någon klock mänska sa. Älska det du gör. Var ganska skönt att göra så. Lägga på glädjen igen! Komma på varför man började och hitta suget i målet. Nu är jag så glad att jag kunde få till min mentala inställning till det positiva hyfsat fort igen. Att jag kunde köra på och att jag höll mig fast under hela tiden. Nu när tävlingen är så nära har jag åter så mycket lättare att komma ihåg varför jag gör detta. För att det är en sån jävla kick när man klarar det! Man får endorfiner i hela kroppen och man är hög på känslan till bristningsgränsen. För att kroppen får jobba, för att huvudet får jobba och för att det maxar känslan ännu mer när hela jag är med och jobbar mot målet. När man ser målsnöret och man måste plocka fram skärpan på beställning och tända till. Det är så jävla grymt!Sista dagen av salt

Ser fram i mot morgondagen! Då blir det nämligen mera kolhydrater!! Tjoho! Påtagligt mer potatis, min sega hjärna trånar. Kroppen är också seg men så länge den får sitta ner är den nöjd. Blir även till att strypa saltet helt. Vatten blir det också mindre av. Sista styrepasset är ikväll. Sen blir det bara lugna promenader. Så sjukt nära nu. Super pepp på att ställa mig på scenen! Själva tävlingen, det är då det gäller! Både kropp och sinne ska vara skarpa och på topp! Grr...! :D ;)
Sneak peak på förstaronds bikinin..!Voila!

Nya teamdräkten från Dcore! Supersnygg! :D


Jag rekommenderar!

Så smart med 100 grams block av torsk! Riktigt hjälpsamt för någon som går på töming och ska äta 150 gram respektive 200 gram till olika mål kors och tvärs över dagen. Bra tänkt Lidl! Sån lyx får man minsann inte när man handlar på ICA eller Coop, då får man hela 200 gramsbitar eller ännu värre - ibland 400 gramsbitar, då blir man lätt förvirrad när man ska försöka dela upp den och den slabbar sönder och faller i bitar. Därför rekommenderar jag varmt Lidls och Trawlics torskbock. Billiga var de med, 18 kr för 400 gram.


Fixardag!

Idag är en av årets stora pysslardagar! Normalt sett skulle jag ha julpyntat och julbakat pepparkaror och eventuellt lussebullar. Haft mjöl i hela köket och härjat tillsammans med Niklas i köket, fått ont i magen av pepparkasdeg redan innan första plåten hunnit ut ur ugnen. Vi hade damsugit och förhopningsvis torkat golven. Antagligen ahde vi även lovat oss själva att tvätta förnstren, men det skulle inte bli av för att vi (o)medvetet sköt upp det tills det var mörkt ute och därmed för sent. Kanske skulle vi även hunnit koka en kastrull med knäck. Men så blir det inte idag!

Julpuntet och adventstakarna i olika varianter har vi fått fram och alla bord och byråar har juldukar. Men något julbak blir det inte, det sparar vi till tredje december vilket är första helgen som vi är tillbaka här i Solna. Städnignen skippade vi också, min älskade Niklas verkar inte ta tag i det och jag har defenitivt ingen lust just nu. (Har jag i och för sig aldrig, men nu har har jag mest lust åt annat.)

Fixandet för dagen, utöver julpyntandet då, blir att färga håret till rätt nyans så det passar löshåret - vilket jag är i full gång med just nu i skrivande stund faktiskt! Även hunnit promenera 105 minuter innan lunch i makligt trempo, om det nu räknas som pyssel. Kvar är även at ta en sväng till Vällingby och Mia för att mäta och fixa det sista innan strasspärlorna ska på bikinin. Så spännande! På vägen hem ska jag införskaffa mer salt (är slut av någon konstig anledning) och ett gäng nya lampor till några av ljustakarna som verkar strejka.  Så ska ett rygg o bröst pass in oxå, plus axlar som jag skulle kört igår. Ikväll blir det även till att testa sminkningen och håruppsättningen in för tävlingen på Lucia Pokalen!
Första advent!

Lulemyyys...!!!


Full lördag - Bikiniprovning och dop

Idag har det varit full rulle med massa olika saker - allt förutom träning! Inte så bra att missa pass så här nära tävlingen, får helt enkelt ta två pass imorgon istället! Har ju redan börjat bra med att blanda ihop dagarna för respektive muskelgrupp - skyller på deffhjärna. Skulle kört ben idag men gjorde det igår istället för att jag läste fel på schemat. Klant. Men, men, värre saker har hänt. ;)

Idag började dagen med att träffa Mia på DansDesignStickholm för att sy bikinin. Vi valde att lägga tiden för att mäta, testa och sy upp den så sent som möjligt för att få till bästa möjliga passform. Kroppen ändras ju en del under såna här omständigheter. Den kommer bli grymt snygg, vänta bara! Även Adelie var med för att vara med och komma med bra idéer kring desigen.

Direkt från Vällingby och bikinisyningen studsade jag in i min kära systers bil tillsammans med henne och Liam för att åka ner till Katrineholm och min bästa vän Jennys dotters dop. Allt gick i lås och två minuter i två var jag på plats i kyrkan. Phu. Var jättefint dop och mysig lunch med smörgåstårta efter följt av gräddtårta och kaffe till fika. Jag åt torsk, potatis och räkor. Till efterrätt drack jag hettvatten. Var även hemma hos föräldrarna och vände för en blixtvisit, var även nere och hälsade på min mormor (som bor på andra våningen i villan). Mamma ville gärna att vi alla skulle fika ihop men jag avböjde vänligt att sitta med när de skulle äta nygräddad sockerkaka, jag åt istället min välsaltade torsk och potatis "soppa" på stående fot. Innan jag hunnit peta i mig hela taktiken stod Pinar och hennes lilla bebis i hallen för att hämta mig för en microprommenad innan tåget hem till sthlm skulle gå.

Gud vad man hinner med saker ibland! Dock kom träningen i kläm en aning, men får ta igen det imorgon. Nu sitter jag på tåget hem och funderar på om jag ska äta lite mera torsk eller ta en tupplur. Svårt val.


Tävlingstankar

Om ett par dagar smällar det. Om bara några dagar händer det, oavsätt hur dagsformen ser ut. Det är bara att kasta sig ut! Det är en sån himla kick! Jag älskar sånt! Tävla is tha shit. Now or never - för den här tävlingen i alla fall. Det gäller att prestera där och då. Mentaltfokus ska vara på topp. Skarpt läge. Det är det som är så skoj med att tävla, oavsätt vad det gäller. Givetvis är detta en sport som visar upp år av förberedelser, men vilken tävling gör inte det egentligen? De flesta sporter kräver rätt mycket övening innan man kan ge sig ut och battla på fältet. I fitness kan man faktiskt ta sig till tävling scenen relativt fort. Så här känner jag nu och jag är glad att jag har kommit på det igen.

För ett par veckor sen tytcte jag att allt var pest och pina med detta. Hade helt tappat glädjen. Noll träingssug. Funderade mycket på att det var för lite mat, att jag var hungrig, att det var för mycket tid till träningen, att detta var en dum sport och att jag var dum som fortsatte mala på. Jag ville faktiskt inte ens tävla kändes det som. Men att lägga mig och hoppa av var aldrig ett alternativ, tänkte inte ens tanken. Jag funkar inte så. På gott och ont. Min älskade Niklas frågade mig upprikgit hur jag kunde fortsätta med något som var så destruktivt för mig och som jag uppenbarligen mådde dåligt av. Man blir lätt sur och lättretlig av för lite mat, inte heller är man särskillt förstående för saker som rubbar ens inrutade dagsschema, inte ens på jobbet kan man vara på topp och så har man titt som tätt ångest för att man inte gör allt man kan. Man skulle allt kunnat promenerat lite länge, kört ett par extra övningar på gymmet osv. Ett socialtliv är inte att tänka på. Jag kan göra listan hur lång som helst, men jag stoppar här, jag mistänker att flera av er som är inne i karusellen har liknade kännslor då och då. Och om man mitt i allt det där inte heller tycker själva träningen är rolig längre? Varför hålla på? Ehm.. ja, jag vet fasktiskt inte! För att man har bestämt sig? För att man bara kör. Någonstans där för några veckor sen var det kaos innombords, stackars, stackars jag. Eller?
Eftersom jag inte verkade tycka att avbryta var ett alternativ så bestämde jag mig för att ändra inställning i stället. Ska man hålla på kan man inte gå runt och lida! Jag fick helt enkelt se till att tycka träningen var kul! "Tyck om talaren" som någon klock mänska sa. Älska det du gör. Var ganska skönt att göra så. Lägga på glädjen igen! Komma på varför man började och hitta suget i målet. Nu är jag så glad att jag kunde få till min mentala inställning till det positiva hyfsat fort igen. Att jag kunde köra på och att jag höll mig fast under hela tiden. Nu när tävlingen är så nära har jag åter så mycket lättare att komma ihåg varför jag gör detta.

För att det är en sån jävla kick när man klarar det! Man får endorfiner i hela kroppen och man är hög på känslan till bristningsgränsen. För att kroppen får jobba, för att huvudet får jobba och för att det maxar känslan ännu mer när hela jag är med och jobbar mot målet. När man ser målsnöret och man måste plocka fram skärpan på beställning och tända till. Det är så jävla grymt.Mot benpass i Kista

Benpass här näst. Ska högreppa, tokköra och dö lite efteråt. Slår på motivationen i huvudet. Laddar mobilen med hörlurar och bra musik. Ska skynda mig nu precis efter maten för att ta tillvara på all enegi. Förväntar mig lättare kramp i benen. Har varit underbart med potatis idag, inte mycket men vädligt trevligt till den bleka fisken. Saltet har vartit lite skumt att äta så mycket av, men ville inte försöra maten så har istället shottat en tesked salt utblandat i lite vatten till huvudmålen. Lite knepig tycker dom allt jag är på nya jobbet. Men känns så mycket lättare att hantera nu. Bara man kör på och själv kör med öppna kort så köper folk det. Hyfsat i alla fall. Lite galenskaper är det allt i alla fall. Men man kan köpa sånt med. Nog bablat, nu ska jag iväg!

Och just det, inte glömma - köpa mera ägg på vägen hem. ;)

Tömmingsstart imorgon!

Nu sitter jag och petar i mig tonfisk och äggvita tillsammans med lite isbergssallad. Mumma! Just nu står en långpanna med fyra torskblock på tillagning i ugnen. Kommer dock bara räcka imorgon och på lördag, sen måste jag göra mer mat. Härligt. Allt smakar så bra just nu! Jag har aldrig varit kräsen med min mat och älskar det mesta som är ätbart - men detta är absurt, äggvita är så sjukt gott!! Och tonfisk. Havregrynsgröt å naturell. Allt smakar himmel. Och nu är det extra ljuvligt att veta att det bara är EN vecka kvar av detta. Sen blir det riktig mat. Har redan börjat smygfylla kylskåpet med b.la. risgrynsgöt, olika sorters marmelader och fruktbröd finns i frysen. I alla fall, fram tills dess så är det tömming som gäller. Jag ser riktigt fram emot att äta mer torsk och faktiskt även lite kolhydrater  på dagtid! Saltet som ska på i extra mängd fram tills på tisdag är också det välkommet. Jag gillar salt. Jag gillar allt.

Ska även fläska på med ett annorlunda upplägg på träningen, fler reps lite lättare vikter och fler sett. Börjar med ben i morgon bitti. Sen varvat med överkropps pass och mera benträning. Jag kommer sitta ner på jobbet, har höjbart skrivbord som jag gärna står upp bredvid i vanliga fall men nu vill jag sitta. Vila mellan passen. På tisdag körs sista riktiga passet, sen bli det ladda mentalt inför tävlingen!

Nu ska jag ut och prommenixa en sväng innan kvällsäggvitan ;)

Du har väll sett?

Du har väll sett dagarnas och veckans totala träning lite längre ner här i högermarginalen? -->


Spana in träningen...!

(bildsmakprov från Dcore-fotograferingen)


Näst sista vägningen

Imorse var näst sista vägningen och siffrorna visade 60,5kg. Vist ner sen förra veckan, så det är ju bra, men var nere på 59,9kg i helgen. Märkligt. Vikten spelar i och för sig ingen större roll men det är ändå kul att ha koll på, speciellt då det är siffror jag har jagat nu i tio veckor. Ska göra sista vägningen på fredag morgon precis innan saltladdningen. Sen är det ingen vits längre :) är intressant att spara siffrorna och jämföra formen mot dem, i framtiden kanske man kan få fram liknade former till en högre vikt osv. Men, men, nu ska jag inte fundera mer på det! Träning och posering som gäller nu. Först ska jag jobba sista halvan av onsdagen så klart! x)


Träning vecka 46:

Måndag:
Cardio:
40 min gång rullband (15%lutning)
Intervaller (20 min 60s. backlöpning x 30s. vila och 20 min 5min löpning 30s. vila) +
40min vanligt rullband
Styrka: Axlar

Tisdag:
Cardio:
40min jogg + 60 min backprommenad (rullband)
Styrka: Bröst (lätt) + Mage

Onsdag:
Cardio:
50min jogg + 90min prommenad
Styrka: -

Torsdag:
Cardio:
90min jogg/promenad
Styrka: Biceps + Triceps + Ländrygg

Fredag:
Cardio:
40min jogg
Styrka: Ben

Lördag:
Cardio:
100min promenad
50min lutande rullband
30min promenad
Styrka: Mage (lite rygg)

Söndag:
Cardio:
90min promenad + 90min promenad
Styrka: Axlar och lite rygg

Att ge upp i rätt tid

Mysat lite med frukost bestående av havregrynsgröt och äggvitor, tillsammans med pojkvännen. Han åt givetvis något annat. Sitter kvar här vid bordet och smuttar lite på min snabbespresso. Gillar snabbkaffe! Mycket smidig grej. Att det dessutom fans i espressovariant var nytt för mig. Helt okej, mest ute efter lite variation från det "vanliga" kaffet. Har avklart en 90 minuters promenix innan frukosten och nu sitter jag och laddar för dagens gympass, ska bara låta gröten sjunka undan lite och hinna sprida alla kolhydraterna ut i musklerna. ;) Lägger nu mera all styrka efter frukost då det är då dagens enda kolhydrater kommer in. Förutom igår då när det var höjning av maten och det blev kolisar till alla dagens huvudmål. Namnam.

Styrkepasset igår var dock lite helt bra. Var laddad för att börja med att åter komma upp i mitt rekord på åtta chins. Sagt och gjort - hoppade upp och hängde mig i en passande stång och började köra, var lite orkeslös men kom i alla fall upp i sex stycken men då ryckte det till ordentligt i vänster axeln. Som om petade in något vast i muskeln. Hm. Min första smarta tanke var att det nog skulle gå över om jag bara vilade någon minut och sen körde på igen. Det gjorde det väll inte riktigt men om jag höll händerna bredare och inte gick hela vägen ner så gick det att bita ihop. Försökte ytterligare en gång innan jag gav upp. Försökte köra latsdrag och rodd lite lättare för att det inte skulle göra så ont. Sen blev jag smart på riktigt och la ner ryggträningen för dagen. Varför sitta och små slita på axeln? Till vilken nytta? För att "jag inte ska avbryta några pass"? Vad är de det värt? En eventuellt ihållande axelvärk? Och hur blir ett sånt träningspass? Ett pass där man måste köra på halva vikten för att det inte ska göra ont? Nej, det bästa är att bara ge upp. Man får göra så. Man SKA göra så. Jag är ändå glad att jag insåg det tillslut. Ibland är man lite knäpp så där...  Gick över till att köra ett helpass mage och körde bland annat ett gäng maskiner jag inte brukar köra, tyckte det var svår att få det att bli bra kontakt men nu idag känner jag på träningsvärken att det tog riktigt ordentligt! Ibland är det bra att ge upp och byta spår. Som igår till exempel. Får se om axeln är bättre idag, i så fall blir det axelträning. Annars får jag hitta på något annat helt enkelt.

Träna hårt!
Livebloggning från poseringsträningen

img_8040 (MMS)

Livebloggning från poseringsträningen


Slutspurten

100 minuter promenixande ute i skogen och 50 minuter på rullbandet med max lutning redan avklarat! Nu blir det poseringsträning med coach Madde, lite mer promenerande mellan de två halvtimmes passen. Sen styrketräning. Sista rycket nu! :) i kväll blir det mys och kolisar i form av klyftpotatis bakad i ugn!Fredag!

Woho, nu är jag på topp! Fredag (I say no more)! En dryg vecka kvar på den här himla deffen, sen blir det tömning och dagarna kommer se marginellt annorlunda ut. Härligt med variation! Imorgon är det höjning av maten, kolisar till två extra mål! :D Känner även att krypningarna i benen minskat påtagligt sen igår, antagligen tack vare kaliumet. Och ikväll blir det först mätning med Adelie och sen mys hemma. Kanske även får finbesök av päronen. Känner mig super pigg på att köra järnet in i det sista nu, wooohooo!

:))


Första julklappen!

Nu har jag handlat årets första julklapp! :D Tog en joggingtur/promenad på ca 90 min (hade gått betydligt fortare om jag inte virrat bort mig i skogen) till Kistad Gallerian för att köpa kalium tabletter som ska minska krypningarna i benen som kommit nu i första delen av tömningen. Lär ju inte bli bättre av sig själv nu när tömningen snart drar igång på alvar, så detta var vad Adelie rekomenderade. Hur som helst, att springa runt i ett shopping center i julpyntet får även den mest diciplinerade att känna ett sug i shoppingtarmen. Känner mig inte särskilt diciplinerad när det kommer till shopping - och hamdlar man julklappar till andra måste det ju vara fritt fram! Var en verkligen superfin grej jag fick tag på. Tänkte ta en fin bild på den hit till bloggen, men kom på mig med att det ju inte går för sig - den som ska få den kan ju se! Så jag nöjer mig med att säga att första julklappen är inhanlad. Underbara jul! Jag längtar redan!


Bildbevis från dagen morgon träning! ;) Ha...

img_7622 (MMS)

Bildbevis från dagen morgon träning! ;) Hade "sovmorgon" ända till kl 06 så körde bara stykan innan jobbet idag. Får bli två cardiopass ikväll i stället. Armar fick bli dagens fokus, klämde även in ett par övningar för korsryggen. Tycker den är skön att lägga lite vid sidan av så där, är oftast himla trött i den efter ryggpass!  Nu är lunchen slut och det till att återgå till jobbet! :)


Nära nära nära

Snart, snart, snart framme. Fan vad jag vill äta nu. Jag vill ha mat, inte mera köttbitar med broccoli. Jag vill sova på morgonen och vara ledig när jag kommer hem. Inte hetsa i mig min middag och ånga vidare till gym och rullband. Men det är precis vad jag ändå ska göra. Äta innan jag går från jobbet och sen direkt ut och gå. Det är så nära nu, varje träning gör sin lilla skillnad. Dagens vägning var inte rolig och jag blev spak. Fuck it. Jag har till och med glömt vad vad den visade för siffror. Såg bara att siffrorna var mer än förra veckan. Det är sjukt. Men jag skiter i de där siffrorna för tillfälllet, ska göra en mätning med Adelie imorgon är den jag får gå på. Kroppen beter sig så märkligt nu. Jag förstår den! Detta är verkligen inte ett sätt att leva i längden. Men nu är det så lite, så lite kvar, bara ge järnet. Spänna ögonen på målet och bara öka. Oavsätt hur det går till slut så är jag är ändå så sjukt impad av min kropp! Och min kropp är ju jag, så egentligen är det mig själv jag är imponerad av! Att den orkar! Inte bara fysiskt med prommenader, intervallpass och styrketräning utan även mentalt med nytt jobb, tänka massor och lära sig nya saker mellan 8 och 5 varje dag, dessutom hålla fokus på motivation och träning - allt på minimalt med kalorier. Det är galet att jag är så pass pigg som jag är ändå. Hoppas bara att energin räcker knappt tre veckor till. Sen ska jag äta, baka hav med småkakor och rulla mig i chips och popcorn hela dagarna. Lätt. Fast så klart ska jag träna också, ser fram imot mer energi till styrkan. Ska se till att jobba mer på mina chins och dipps till exempel, dom kan kanske vara bra att kunna köra många. Man vet aldrig. 

Nu blir det minimiddag, sen prommenad fast jag inte vill - det är märkligt det där - att ha motivation är att vilja tillräckligt mycket även när man inte vill.

Nära nu, kan gå, ska gå!EnvisSmart matlagning med variation!

Lilla kokboksskolan för lata matlådebehövanden. Gör en grundgryta med relativt neutral smak. Idag har jag t.ex. gjort en kyckling gryta med kyckling, gul lök och lite vitkål, kryddad med salt, peppar och vitlök. Sen preppar du valfritt antal matlådor med olika kryddningar. Jag har själv gjort fem matlådor med lika många olika kryddningar som du ser på bilden här under. I vissa lådor kan man även ha i t.ex. fryst bockoli eller varför inte brysselkål eller vad man nu tycker passar med respektive kryddor. Ett ekelt sätt att äta hyfsat varierat och ändå, så här i defftider, kan man få i princip samma innehåll rent näringsmässigt!  

Menyn från vänster: Kryddig chilliblandning och rökig tabasko, Carbonarakryddor och vitlök, Curry orginal, Pizzaflavour (organo och andra pizzakryddor) och slutligen en helt neutral låda som jag planerar ha i en gnutta tomatkross i.

Bon appetite...!


Träning v. 45Söndag:
Cardio:
50 min promenad + 50 min jogg ute spinning
Styrka: - vila

Måndag:
Cardio:
30 min intervaller (2,5min aktiv - 30 sek vila) + 70min jogg & promenad rullband
Styrka: Rygg

Tisdag:
Cardio:
40min jogg
Styrka: Axlar + Mage

Onsdag:
Cardio:
40min x 40min joggång + 40min intervaller
Styrka: Lite blandat

Torsdag:
Cardio:
40min jogg + 40min intervaller + 40min joggång
Styrka: Bröst + Triceps

Fredag:
Cardio:
-
Styrka: -

Lördag:
Cardio:
- (teamträff)
Styrka: -

Söndag:
Cardio:
100 min jogg + 40min spinning
Styrka: RyggPå turné!

Helgen har varit minst sagt ett mindre äventyr med tillhörande resande kors och tvärs över hela Sverige.

Vart verkligen superskoj även om jag i deffdimman i fredags kväll kände mig omotiverad till att ens ta mig en milimeter utanför lägenheten, en sån tur att jag kom iväg detta hade man inte velat missa! Huvudaktiviteten var en foto- och work shopp dag hos vår sponsor Dcore nere i Kristianstad. Var ruggigt skoj att träffa de inspererande killarna som driver företaget och så klart att ta lite kort ;) jag är allt en lite linslus måste jag anigen motvilligt tvingas innse. ;) Vi i teamet deltog även i att ge feedback på Dcores nya tjejkolektion vilket också var skoj. Självklart blev det en hel del insöat fitnesssnack. På kvällen åkte vi till Gbg för att teama ihop oss och träna ihop på söndagen. Jag sov hos Johanna och övriga var utspridda på lite olika håll, några sov t.ex. hos coatch Madde. Var riktigt kul att få lite tid med Johanna det var ett tag sen nu, kom på att det är ett och ett halvt år sen som vi pluggade och bodde ihop! Sjukt. Så blev det så klart en del nördprat om träningen och dietadet.

Idag söndag har vi förkovrat oss i olika former av träning. Jag och Johanna inledde dagen med, för Johanna och för mig långsam jogg, i 100 minuter. Sen for vi iväg till Word Clas för gymträning. Blev ett bra ryggpass - nytt rekord och hela ÅTTA chins. Fy fåglarna vad bra tyckte jag och studdsade runt lite av glädje. Han även klämm in en t-walk för Minette innan det var dax för 40minuter spinning. Tog galet bra i benen och sjukt svettigt, bara droppade. Efter lite snabb påfyllning med mat körde vi poseringsträning och t-walk hela gänget. Grymt kul att se hur fint alla hade urvecklats!

Kommer bilder från alla härligheterna senare, just nu bloggar jag nämligen från "Stockholmsbilen" där jag åker tillsammans med Emelie och Linda - Linda som snart ska bli den sista i teamet att starta upp sin egen blogg. ;) Så länge får ni kika in på www.PureFitness.se för att se lite fler bilder från dagen!


"jävlar vad hårt det har blivit här!"

Citatet kom från min älskade pojkvänn när när han i förbifarten klappade mig på magen. Även om jag vet att det inte är hans favoritform på flickvänns-magar så kunde jag inte låta bli att lysa upp som en sol. Är i och för sig glad att han han gillar en mer "avslappnad" version av mig, för träna tre pass om dagen är sannerligen inget jag planerar att göra för evigt. Men en så sanslöst underbara kommentar att få nu, han om någon borde ju veta, magen är bra hård nu! :))) Även om det klart finns massor kvar till en ultimat tävlingsfysik. Hur som helst har jag aldrig varit så nära som nu! Det kommer gå! Alla miljarders timmar i gymmet, på rullbandet och i skogen har gjort nytta! Bara att köra lika stenhårt hela vägen in i mål så kommer det gå vägen detta. Kan gå. Ska gå!!

Igår var en även positiv dag! Fick för första gången på länge en nöjd reaktion från mätningen och Adelie. Kors i taket! Men får inte slappa till för det, tre pass om dagen träning och mat utan kolisar (med undantag för gröt till frukost och en kacl höjning en gång i veckan) kvarstår hela vägen fram! Även Madde, en av temets coacher, noterade att senaste tidens ökade fokus på bröstträningen gett lite ressultat i form av mer konturer. Nu bara mera öööös!!

Natti :))) 

(det gäller att surfa på för fulla muggar när humörets bergochdalbanekarusell är på en topp!) ;)

BODY-fotografering imorgon!

Imorgon smäller det till ordentligt med fotografering tillsammans med temet för tidningen BODY! Galet grymt!! Tackar teamets otroligt driftiga coatcher för det kommande äventyret! :D

Idag har packade jag ihop all träning innan jobbet - ett joggingpass på rullbandet à 40minuter och även styrka för axlar och mage - för att jag viste att det skulle bli övertid på jobbet två timmar. Kroppen och fram för allt benen har varit ganska trötta så bestämde därför vila nu på kvällen. Kittlar så där härligt i benen på ett sånt sätt som det kan göra under riktigt tunga benpass, fast nu kittlar det hela tiden. Samtidigt som de har lokala delar av träningsvärk. Märklig kombination. Är även galet hungrig/sugen på mat hela tiden, minimeringen av kolhydraterna börjar märkas minst sagt. Märkligt nog orkar jag köra på med träningen utan att vara tröttare än tidigare rent fysiskt, vilket i och för sig är bra.  

Imorgon är jag ledig från jobbet och tänkte klämma in extra mycket lågintensiv cardio innan (och efter?) fotograferingen och även hinna med ett ben pass. Ska även förbi Adelie för att mäta lite fett ;) Men först ska jag ta mig en riktigt god natts sömn och sova ända till kl 07.00 (!) imorgonbitti, kroppen behöver vekligen ladda batterierna nu en sista vända.


Utvärdering v. 44


Söndag:
Cardio:
30min rullbands promenad + 30 min spinning
Styrka: Ben + Bröst(m. hög reps)

Måndag:
Cardio:
45min lutande rullband + 40min spinning + 65min jogg/gång
Styrka: - vila

Tisdag:
Cardio:
50min rullband + 60min "joggång"
Styrka: Rygg

Onsdag:
Cardio:
50min joggång+ 40min joggång
Styrka: - vila

Torsdag:
Cardio:
60min joggång + 50min joggång
Styrka: Axlar

Fredag:
Cardio:
40min joggång + 45min joggång
Styrka: Bröst & Mage

Lördag:
Cardio:
40 min promenad
Intervaller (10min x2 + 3min x9)
Styrka: Biceps & Triceps

Sneak peak

Efter div. tjat från en i teamet om att det är sån generell brist på formbilder i bloggar runt om på nätet så kommer här en liten sneak peak på min egen form. Bilden är ca två veckor gammal och tagen på en posseringsträning med Adelie. Det händiga omdesignandet av min helt vanliga bikini står även det Adelie för ;)


Ojoj, vad kan detta vara? :D

img_0481 (MMS)

Ojoj, vad kan detta vara? :D


Lördags-morgon-mys-promenad

Idag starade dagen med juvlig skogspromenad i de Mölndalska skogarna med mitt absoluta favoritsällskap! Lite morgontrötta ser vi allt ut båda två på bilderna, även fast klockan var nästan elva när vi kom iväg - detta för att vi såg till at ta en rejäl sovmorgon! :D Underbara helg! Hann även med att träffa Johanna och hennes John inne i Göteborg en sväng.


'

 

 När är det egentligen riktigt slut?

Kolla på bilden nedan och säg mig om glassburken är slut? Känner mig nästan smått besatt så mycket jag skrapar och skrapar ur det sista ur burken här på tåget. Vill inte missa en droppe. Fantiserar om att det verkligen var glass i min glassburk. Nu är det ju givetvis inte det utan i stället mitt nattprotein, eller slow protein som det även heter, med chokladsmak. Väldigt gott det med tycker jag just nu, men jag skulle klart välja vanlig kall, krämig glass om jag kunde. Allt som går att stoppa i munnen och är någorlunda ätbart är gott just nu. Har t.ex. gjort egen komponerade frukostbullar med pizzasmak, de är så goda att jag vill tjvuäta upp hela plåten omedelbart och bums. För att sammanfatta receptet relativt exakt så innehåller de många äggvitor, en gula och så grynblandning/havregryn som är vispat och sen fått stå ett tag och svälla. Organo, salt och peppar är också iblandat i smeten. De är väll inte helt fluffiga när de är färdig gräddande kan jag säga, ganska små och hårda egentligen, men ändå en mindre smaksensation med tanke på variationen som de erbjuder! Smakar mycket långt ifrån den vanliga frukostgröten. Från och med nu kommer även de, eller frukostgröt, vara de enda kolhydrater som finns i min diet. Vi provar så och hoppas det speedar på deffen.


Mätning och vägning!

I kväll blir det mätning av kroppssammansättningen, ska träffa Adelie direkt efter jobbet för en snabb uppföljning. Har kört på för fullt även denna veckan så hoppas på att det ska vara ett hyfsat positivt resultat. Nästa vecka kommer jag hoppa på första fasen av tömingen och plockar bort alla typer av mejeriprodukter från kosten. Men det är nästa vecka det, fram tills dess är det samma upplägg.  

Som den uppmärksamma har sett så vägde jag 61,7 i går morse. Inte en kanonsiffra men med tanke på förra veckans superras så var det väll väntat att det skulle vara lite lugnare denna veckan. Ikväll får jag även veta hur det ser ut rent fördelningsmässigt.


Lugn kväll med chinsöverraskning


Kvällen har flutit på bra med både styrka och kardio. Ikväll var det dags för rygg och jag inledde passet med ett gäng chinns. Klarade hela 6 stycken i ett sett! Tror det är rekord minsann! Fixade det dessutom i två set på rad, ännu mer grymt! Är skönt med små glada överraskningar av den typen så här inne i deffdimman. Resten av passet gick fint och även de 60 min "joggång" på rullbandet rullade på utan större konstigheter.

Nu är det snart dags för sängen, ska bara koka mina morgonägg och äta mitt nattprotein. Äta, sova, träna, jobba, äta, träna, sova.... Gud vilken spännande och social människa jag är just nu! x)

Natti på er!
RSS 2.0