Hit the road Jack

Imorgonbitti är det avfärd mot bästkusten och restaurang Strandkanten. Dagen har varit som en liten känslomässig bergochdalbana.

Karusellen började med lycka för att äntligen få åka till semesterön. Denna lycka var kortvarig och övergick till förtvivlan över att komma i från allt annat, samt ha ångets över de hemresor jag måste göra, pga Dop och Möhippa, som kommer ruinera mig (de kommer bli dyra hemresor för att de givetvis är på helger, välidigt roliga händelser och icke bortprioriteringsbart, men dyrt). Kort paus av lycka igen när jag red sommarens andra tur på Ferarri. Gjorde galoppombyten! I slutet av ridpasset kunde jag få till tre byten med tre steg mellan varje, tjoho! Tack vare Ferairri var jag på toppen av dagens lycka. 

Ångesten kom dock tillbaka, ännu djupare, när jag kom hem och började packa igen. Detta över att jag inte hittade allt som skulle med i packningen. Klant. Varför hade jag tillbringat dagen hängandes med mina vänner på stan när jag borde vart hemma och packat? Varför kunde jag inte vara ute i liiiite bättre tid än klockan nio på kvällen innan jag skulle åka? Omogna, oansvariga odåga. :p Efter detta kom en brådjup ångest när min packing svämmade över och verkade kräva minst tjugo väskor och tre starka män som kunde hjälpa mig att bära. Jag var gråtfärdig. Försökte intala mig att jag var bortskämd och trångsynt som blev så putt över lite packning. Hjälpte dock dåligt. Vad som därimot hjälpte var några kloka ord (och en glass) av min kära mor. En mamma vet vad sitt barn behöver! Efter det vände hela karusellen åt rätt håll igen.

Jag lyckades prioriterings rensa igenom min packning, resultatet blev en väska och en ryggsäck. Plätt lätt att bära. Alla borttappande kamerasladdar och internettbanksdosor återfanns. Fick till och med tid över till att färga håret och var på så bra humör att jag sjöng "Alle-Alleha-androoooo" (och nej, den låten är inte uttjatad alls) genom hela färgningen. Gick ju bra trotts att det var tight om tid denna gången också. x) 

Nu är jag färdigpackat, rödhårig och ruskigt trött. Tåget går 09.40 imorgon. Sova dax nu.
Natti på er! 


Tre små damer...

... hoppade i skogen - alla blev trötta och alla var nöjda. Nja, vi hoppade kanske inte direkt runt i skogen, likande väll mer vanlig, klassisk joggning. Nöjda var vi dock alla tre! Jenny, Punnar och jag tog oss runt ca 5km i skogen utan för Jennys gård. Var en härlig runda, var extra kul att springa i riktigt skog bland stockar och stenar på en slingring sitg, och inte på ett tillrättalagt motionsspår. Vädret var precis perfekt - efter en solig dag hade solen precis hunnit gå ner bakom trädtopparna och luften var härligt frisk utan att för den skullen vara kall. 

Mina vänner har precis tagit upp det här med löpningen så tempot var lugnt till en början men skuvades upp aningen efter ett par kilometer in i löpturen. Jag var imponerad över hur envisa de var att springa vidare i samma tempo även fast det syntes att de var bra trötta mot slutet. Envishet är i många fall mer användbart än starka ben. Dagens kombination av båda medförde att vi tog rekord och slog varvtiden med råge! Med hela fyra minuter kortades varvtiden ner med! Bra jobbat tjejer!

Själv var jag extra nöjd med att jag kände mig pigg och fräsh genom hela rundan och hade ordentlig sprutt i den sista spurtt-snutten av löpturen. Känns om att konditionen inte helt har förvinat under midsommar trotts allt! Visserligen var det ett ganska lugnt och behagligt pass, men jag spurtade längre än vanligt och kände mig stark i benen hela sista biten. Benen liksom rullade fram över marken av sig själva och ville bara springa fortare! Andingen kunde dessutom öka ordetligt och med stadig i ryttm under tiden, utan att drabbas av akut andningsnöd. Ska nog köra lite intervaler nästa pass, bara för att kolla hur mycket energi som egentligen går att mjölka ut ur de där benen. Men det blir på Koster det. Imorgon blir det ridning på Ferrari för hela slanten (mamman red idag i stället, så blev en liten rokad i schemat där).

Long live the summer!   


 

Mera sommar - mindre träning..? :o

Midsommar har firats här i Katrineholm med omnejd i dagarna två. Började starkt på Midsommar Afton med festligheter hos Tossa i Lyttersta, supermysigt sommarstugeområde med hemmasickrad dansbana. Midsommardagen var jag och min bättre hälft bjudna till Jenny och Danne, även där bjöds det på festligheter och dans. Logdans, ända in på småtimmarna till och med.

Träningen har varit, och är fortfarande, minnimal och idag lär det inte bli bättre. Har assisterat lattemoster på stan hela dagen. Gött. Ska i och för sig rida på Ferarri i kväll igen, riktigt roligt! Dock tycker jag inte att det kan klassas som träning. Visserligen får man röra lite på köttet, men något vidare jobbigt är det inte i jämförelse med mycket annan träning. På fredag börjar sommarjobbandet ute på Nord Koster, då blir det till att få vardagsmotion. Springa fram och tillbaka mellan borden och bära tunga travar med talrikar i minst åtta timmar i sträck bränner duktigt måste jag säga. Kan man bara låtta bli att äta det mest onyttiga (bearnässås, pommes frittes, chokladbitar, glass m.m) som man får obegränsad tillgång till så ska jag nog se till att komma tillbaka till den vikt jag hade precis efter att jag var klar med deffen. Sen lite löpning på det också, ska nog göra susen för att få bort midsommarkilona. Ska framför allt vara skönt att vara på ett och samma ställe ett lite längre tag nu, har varit en sånt runt flackande de senaste månaderna. Få lite struktur på tillvaron helt enkelt.    

Men nu flackande och farande ett par dagar till. Nu ska jag flacka mig ner till bryggkanten och eventuellt, om det inte är för kallt i vattnat och solen inte går i moln, ta mig ett litet dopp i plurret.

Have fun in tha sun! x)


Sol och springning!

Strålande sol idag igen. Ska se till att sola och bli ytterligare lite rödare än jag redan är. ;) Ska även försöka mig på lite springning i den gassande solen. Egentligen gillar jag inte o springa när det är varmt. Tror att det har o göra med att jag svettas så lite, värmen liksom stannar i kroppen och jag blir inte av med den. I alla fall har jag kommit till den storartade insikten att det faktiskt är just så som det är på sommaren. Varmt. När det inte regnar alltså. Springer för övrigt med glädje när det regnar. Är som att det trillar ner extra vattenavkylning på mig vilket är välkommet då mitt eget kylsystem som sagt inte fungerar riktigt som det ska. Men ska prova springa i värmen idag och se hur det går. Niklas och Punnar hakar på, så kommer få lite extra drag hjälp, vilket kan vara extra behövligt om jag skulle drabbas av sol sting :P Ska dessutom springa i skogen där det är mestadels skugga.

Hoppas verkligen på att det funkar o skirnga i värmen, är mer eller mindre en nödvändighet att det funkar om jag ska kunna nå mitt löpmål i sommar.

Ha det gott i solen idag! :D


Sommar i skärgården

Nu är det klart med tider för sommarjobbet! Ska vara på restaurang Strandkanten på Nord Koster utanför Strömstad, precis som förra sommaren. Börjar precis en vecka efter midsommar. Verri najs.

Håller just nu på att packa bilen inför Västerås tripen. Ska ut o springa en sväng med Punnar innan jag åker iväg  bara...!

Spirng, spring - fort som vinden!


På banan igen med Ferarri!Nu har alla snuvbakterier äntligen gett sig av från mig. Woho! Har påbörjat återerövringen av formen igen, efter diverse examensfirande, brölopp, allmänt partande, förkylningar och minimalt med träning är det nu dax att fokuera på sommarens löpmål. Inledde idag med en 7 km promenix med hunden. Hade lite känningar i benhinnorna efter ett tag dock. Mina superdojor är i Västerås, så fick gå i mina gamla gympaskor på asfalten, ogillas av benen. Elvis (hunden) gillade däremot den makliga takten, han är alltid lös (är väluppfostrad och går fot när det kommer folk eller är bilar i närheten, så ingen panik gott folk :P ) och gillade att han kunde stanna extra länge och lukta på alla superintressanta grästuvor och träd längs vägkanten. Dessutom börjar hans ålder göra att han faktiskt gillar att vara hemma och ligga och sova bättre än att vara ute och svansa. Han gick nära mig hela vägen från huset men när han efter halva vägen märkte att vi var på väg hem gick han tjugo meter före. Så är det tydligen när man bli gammal. Om man är hund i alla fall. :PHar dessutom varit ute och ridit! Så otroligt härligt. Var verkligen superkul! Tiden flög iväg, trodde att jag bara ridit i ca tjugo minuter när det i självaverket hade gått en hel timme! Hade lätt kunnat kunnat fara runt i sepentiner och volter ett par timmar till.  
Det var svårt att hålla ordning på allt man ska tänka på och göra för att hästen ska förstå vad man menar så här första gången på länge. Skulle vilja klämma in lite mer ridning i sommar så att få fart på det igen! Men i alla fall, alldeles, alldeles... alldeles underbart att vara tillbaka på hästryggen om änn bara för en flyktig timme. x)

Så klart fick Elvis också rida lite. Vet inte om han gillar det egentligen, ser konstant livrädd ut... men han gör det alltid och börjar hoppa och skälla så fort man suttit av för att han ska få hoppa upp och rida lite han med. 
Imorgon blir det löpning tillsammas med Punnar. Och på kvällen bär det av med ett flyttlass grejer till Västerås och min älskling. Här kommer jag och alla mina fyrtio par skor...! Tar med en skohylla för att snyggt och prydligt kunna ställa dem i ordning, vill ju behålla en god flickvänns position genom att inte orsaka skokaos. x) Nu börjar jag blir riktigt trött i ögonen.... och huvudet. x) Måste sova. Natti!


Packat & klart

Har varit en vilande dag. Igår, efter grillningen, blev det lite mera vin än planerat och vi hamnade på Styrbord-Babord där vi partade loss tills stället stängde och vi blev utkörda. Brukar ju vanligtvis inte vara det bästa för att få en förkylning på bättringsvägen, men är faktiskt mycket bättre idag! Mycket mindre snuvig och nästan inget kli i ögonen, woho! Dock killar det en massa i halsen och jag hostar desto mer. Höll mig därför av säkerhets skäl borta från gymmet idag med. Det innebär att det inte bli mer gymmerier på ett bra tag. Hej då hobbyn. Nääääää, så är det ju inte. Ska springa en massa i sommar, är laddad! Funderar även på att skaffa ett månadskort på gymmet som ligger där jag ska sommarjobba. Hur som häls kommer sommaren bjuda på mer fritid än jag är van vid. Ska bli skönt att kunna softa, men är även väldigt sugen på att  få tid att  plocka fram penslar och skissblock för första gången på länge! Fick extra sug när jag i flyttpackningens tecken städade ur garderoben och hittade en del halvfärdiga projekt och tavlor som jag inte rört på säkert mer än ett år.

 

Sommar, sommar på almanackan där. Säg mig vad på min agenda i sommar är.

 

 

Undangömd, halvfärdig inspiration.


Sjukling...

Damn. Jag lyckades inte dribbla bort snor och kli i ögonen igår. Trodde där ett tag att jag lyckades överlista och träna bort den smygande förkylningen igår. Icke. Var tvungen att spraya näsan i två omgångar med nässpray i natt för att få luft. Klockan 02 och kl 06. Sanslöst obehagligt att andas genom munnen när man sover, ännu värre är det när man vaknar. Snustorr mun med morgonandedräkt är bland det vidrigaste som finns. Man måste därför hålla näsan fri till varje pris!!

Idag har jag snorat, degat och känt mig som allmänt dåligt sällskap till roomyn som fortfarande är kvar här hemma (till skillnad från den andra, som osolidariskt nog har dragit iväg på en två veckors tripp till Malorca!). Har packat flyttkartonger de stunder jag känt mig på bättringsvägen, bara för att ca trettio minuter senare däcka i soffan igen. Ett väldigt ineffektivt sätt att packa på, men något vill jag ju göra! Så långtråkigt att vara sjuk. Har även försökt kurera mig med mera c-vitamin men verkar inte hjälpa nämnvärt. Känns lite som jag surfat slut på Internet också. Ni vet man har surfat runt på alla roliga sidor man vet och fantasin att leta nya har sinat.  Allt är trist. Stackars, stackars mig.. det är sååå synd om mig. Stackars. Sjuka. Jag.

Nä, är väll inte så illa egentligen x) mest uttråkad. Ska dock hoppa i varma sommarkläder och ge mig ut Göteborgsbrisen om ett litet tag och socialiserings-grilla hemma hos Adelas bättre hälft. Hoppas det hjälper till att krya på mig. Ska ha mycket halsdukar och kläder på mig, så jag inte bli genomfryst och om möjligt mera snorig.

Tjipp, tjipp..! x)


Memen!

Wohoho, värsta braiga sidan...! :D Som jag missat helt. Om det mot förmodan finns fler här i tränings-bloggvärlden som av någon anledning missat matdagboken.se så måste ni genast surffa in. Efter 10 veckor av egenhändigt pillande med matbokföring på datorn säger jag bara - Excel släng dig i väggen...! Vid nästa deff blir det deffenitvt matdagboken.se som får hjälpa mig hålla koll!

Även tack till Katta för att du länkade sidan och där med upplyste mig om dess existens...! x)

Rygg, biceps och Project Runway

Dagens träningspass höll på att utbli det med. Mådde skumt i morse, efter att ha packat ner halva lägenheten i flyttlådor under morgonen var mina ben helt skakis. Mycket underligt. Hade även förkylningskänningar med lätt snuvig näsa och rininga ögon. Parkerade mig i soffan framför repriser till Desperate House Wifes (bra tajmat!) i stället för att ta mig till gymmet och den inplanerade spinningen som började kl 12.00. Efter närmare tre timmars soffhäng och lite lunch på balkongen med Adela kände jag mig dock som en ny människa, frisk som en nötskrika!

Drog iväg till gymmet och körde rygg och biceps. Rygg gick ok, svårt med kontakten som vanligt, men kunde lassa på hyfsat. Biceps tog bra, hade fokus och fick fin kontakt. Efter detta skulle jag köra crostrainer ett par minuter, absolut max 15 minuter. Började dessutom känna av lite förkylningspåminnelser i ögonen, så en kort nedvarvning fick det bli. Ödet ville annorlunda och på tv:n framför mig visade Project Runway. Ett mycket underligt program där bara själva slutet där man faktiskt får se vad de har sytt ihop för något är intressant. Vad som är ännu underligare är att det verkar som att det ska ta slut hela tiden. Var ju tvungen att stå på crosstrainern i en halvtimme för att få se slutet! Hela tiden todde jag att "nuuu kan det ju i alla fal bara vara fem minuter kvar". Icke. Kände medan jag stod där hur näsan började snuva sig och hur jag egentligen borde gå hem och vila. Men stod kvar... bara ett par minuter till, och ett par till och ett par till. Hm. Var inte trött i kroppen i alla fall!

Nu är jag mera snuvig och ögonen rinner igen. Damn. Har kurerat mig med c-vitaminbrus, ska sova tidigt i kväll och nu närmast ska jag kurera mig i goda vänners lag med lite fotbolls-VM-tittande. Håller tummarna för att det funkar, vill ju träna mer imorgon..! x)

Dagens träning i siffror:Garderob till salu!

Ljus och rymlig garderob. Mittenskåpen har platts för att hänga kläder i medans högersidan består av hyllor och två lådor.

Höjd 190 cm
Bredd 145 cm
Djup 52 cm

Pris 100kr + att du hämtar det själv, Kapellplatsen Göteborg.

Maila mig på sandfjord@hotmail.com

Ny Header! :D

Tadaa... New look! Har suttit och klippt, klistrat och frilagt i photoshop så jag helt glömnde bort tiden. x) Skulle ha tränat nu på kvällskvisten, men när jag kollade på klockan var hon en bit över nio. Skippar alltså träningen pga tidsbrist denna första dag av total ledighet. :P 6km promenix har det i alla fall blivit. Imorgon ska jag hoppa iväg på 30min spining kl 12, och lägga gymmandet efter det så att jag inte missar träningen. ;)

Välkommen tillbaka till verkligheten!

Jupp, då var det slut på festligheterna. Har varit en sjukt bra vecka. Känner mig som en överpositiv blond bimbo som bara tycker att allt är såååå bra just nu. Så hiiimla bra. Men det är så nu ju!! :D Härligt att bara kunna glida runt på najsa tillställningar som annat folk fixat till. Skoj människor. Roliga aktiviteter. Förbannat (flåt) god mat.

Nu är det sista veckan i Gbg, flyttar ur mina grejer ur lägenheten i helgen. Lite sorgligt. Men samtidigt öppnar det för nya horisonter. Har allvarligt funderat på att skaffa en PT till hösten bland annat, om jag lyckas fixa ett jobb tills dess som kan betala hela härligheten förstås. Har även funderat på om jag kanske skulle köra lite BJJ också. Hinner man båda? Har man förövrigt tid och energi alls att lägga på sin hobby när man har ett seriöst jobb? Det måste man väll? Måste ju kunna hålla mig psykiskt och fysiskt fit för att min arbetsgivare ska få ut maximalt av mig och min arbetskapacitet! x) Så tycker jag de borde tycka. På tal om att maxa, så ska jag mjölka ur det sista ur mitt SATS--medlemskap denna sista vecka i Götet. Blir härligt för min stackar kropp som inte satt sin fot på gymmet på nästan två veckor. Har sprungit lite i och för sig, men det är ju inte samma sak. Kommer bli en fin-fin träningsvärk. Jag ska därför köra en repris på träningsvärksvisan för er i veckan som kommer ;)

Imorgon bitti tänkte jag inleda med en härlig långprommenix. På hemvägen ska jag försöka ragga lite banankartonger i när liggande affärer. Pausa med lite flyttande på dagen. Gymma rygg och biceps på eftermiddagen. Och kanske försöka hinna med att måla lite framåt kvällskvisten. Kan bli en nice egodag. Verrii nice, som Borat skulle säga (jaa, jag vet sååå 2006, men jag gillar det forfortafarnde).

Natti...!!

Rapport från Sunne

Ska bara börja med lite träningssnack. Igår sprang jag veckans första och troligen sista löprunda. Blev lite över sex kilometer, gick inte med fjäderlätta steg precis benen kändes stumma och fick håll lite då och då pga begränsat syreintag. Men det gick i hyfsat bra fart och det var härligt att röra lite på sig. Både för kroppen och huvudet. Även om det bara har vart roligheter som jag stressat runt på i veckan behöver jag ändå lätta lite på ventilerna i form av fysisk träning, har jag märkt. Man glömmer att träningen faktiskt är egentid där huvudet får en speciell utrensning och urladdning när man tränar regelbundet. Att pausa träningen ordentligt gör att man, jag i alla fall, kommer på varför jag faktiskt behöver träna. Inte bara för att jag tycker det är roligt utan även för att jag faktiskt mår så mycket bättre rent mentalt. Lite coolt att man glömmer detta med jämna mellanrum och ännu coolare känns det när man kommer på det. Long live träning! x)   

Nu är vi mitt ute i absoluta ingenstans. Sunne. Kom med tåget ca 21 igår, blev hämtade i bil av den blivande bruden. Taxi går nämligen bara mellan 08-16 på vardagar här. Tåget var förövrigt ett dieseltåg, finns inga elledningar över tåg spåren. Närmaste tåg knuten, Kil, där vi bytte tåg saknade kiosk som kunde servera mer än två koppar kaffe (skulle ha fyra koppar, men det var "slut i termosen" som kioskmannen sa på bred Värmlänska). Niklas hävdar att detta inte alls är "ute i ingenstans", men med tanke på taxitider, brist på tåg el och det faktum att kaffe serveras ur termos i kioskerna i när liggande byar (här finns inte ens någon järnvägskiosk!) så står jag fast vid att detta är just precis ingenstans. Jag har blivit storstadsskadad. Pressbyrån is tha shit. x)

Vad det fakstiskt har här är mysiga små hus, vackert grönt landskap (vilket jag gillar mer än hundra Pressbyrån om de så låg på rad) och ett hotell med troligen världens bästa hotellfrulle. ♥ Jag är så glad att jag inte deffar. XD Äggröra, skinka, sill, färskt bröd, korv, salami, ägg, bacon, en miljard olika sorters mysli och flingor, massa olika juice, ost, kex... m.m. dessutom fans det ett våffeljärn där man kunde grädda sina egna våfflor! Sylt och grädde var självklara tillbehör. Verri nice. Nu är jag dock mätt som en stoppad strumpa. Lika bra det kanske, blir nog inte mycket mat förens ikväll.

Nu är det bara att vila upp sig inför bröllopet som börjar fyra. Ska bli roligt att se hur fina brudparet kommer att vara. Ovan syns en bild på det överpimpade kuvertet som innehåller bröllopspresenten från mig och Niklas. kan dock inte avslöja innehållet. Hemlis!
Off topic....

Efter uppstyrdheterna begav det sig ut på stadens gator och Göteborgs onsdags nattliv. Verri nice. Fick VG på uppsatsen föresten...! :D Great Success!! Ikväll blir det bio och imorgon bär det av till Värmland och bröllopsfirande i dagarna två.

Tjing så länge.


Inför Examen


Dagen har innehållit både övning inför examensceremonin imorgon,
minimottagning hemma i lägenheten och middag med familjen som mormor bjöd på.
Allt blev förevigat med en av mina fina examenspresenter
- digitalkameran jag fick av föräldrarna.

Har varit en härlig dag och imorgon blir det mera härligheter, längtar!


Utvärdering vecka 21

Inledande veckan av konditionsträningen har bjudit enbart kondition. Är ju på plats i Västerås och gymkortet funkar som bekant bara i Göteborg. Totalt har jag knatat 3,2 mil och sprungit ca 1,5 mil, alltså 4,7 mil sammanlagt. Är nöjd med promenixandet för att vara första veckan på konditionsträningen. Hade lite känningar i benhinnorna på fradagen och tolkade det som att kroppen inte vill promenera mer just nu. Blev därför bara en långsam promenad med glass paus på lördagen. Även om det inte blivit så vansinnigt mycket löpning så är jag nöjd med att ha kunnat springa tre dagar på en vecka utan att få ont i knäna. Bara att öka på distansen så kommer det nog inte bli några problem att nå det uppsatta målet!

 

Nästa vecka tänkte jag försöka slänga in ett eller helst två gym pass. Kommer i övrigt att bli tight med träningen, har massa andra skojiheter på schemat nästa vecka. Har examen med medföljande diverse examensmiddagar, intervju för ett trainee jobb i Sthlm och ett bröllop i Värmland inplanerat så kommer troligen bli mest vila från träningen. Kommer fara mellan olika delar av landet som en tetting för att hinna med allt, om förflyttning i sig gav kondition skulle jag vara redo för ett maraton efter nästa vecka! x)

 

Nu ska jag pack min väskor för att fara till Sthlm i morgonbitti.

 


Intervaller upcomin'

Intervaller ska det blir alldeles strax. Gruset ska ryka runt skorna och vinden kommer vina runt öronen. Fram, fram. Fort, fort. 800 meter. Sen kort vilopaus. Gångra med 6 och sällskapa med pojkvän för bästa effekt! Pettersbergspåret will be so f**ing beaten. Over and out. Going out to kick some ass. x)

[Favvo peppbilden i repris]


Kläning som måttband

Jag har köpt en klänning. En tjusig i guld och vitt som jag ska ha på examensceremonin på onsdag. En himmelens fin och en modell som passar mig utmärkt. Men. Jag varit tvungen att gå upp en storlek när jag köpte den! Blev lite ledsen i ögat nästan. Först fick jag stort huvudbry och undrade hur i hela friden jag har kunnat bli större när jag tappat i vikt. Hade jag kanske räknat fel mellan före och efter vikten och att jag egentligen har gått upp fyra kilo i stället för ner? Men nä. Klänningen är poffig ner till och tight upp till, såna klänningar brukar jag kunna ha rätt små storlekar på (sitter de däremot åt över höften brukar jag behöva plussa på ett par storlekar dock.. hehe), men denna krävde en större storlek minsann. Tänkte ett tag att det kanske var storlekarna som var konstiga. Först när jag provade min gamla röda klänning på Niklas examensmiddag i förrgår, som är av liknade modell och märkte att den också blivit tightare upptill trillade polletten ner. Plong! Jag måste ju fått mera lats och mera muskler på ryggen som hel het! Tjohooo! Eftersom jag sällan mäter mig och jämför olika mått från olika tidpunkter så bjöd klänningarna på ytters trevliga överraskningar. x)

Nu med utmärkt passform även i större storlek!


Hästpromenad på drygt en mil

Nu har jag halkat in på promenixer. Även om mina knän är mycket bättre än förut och verkar palla mer löpning än förut vill jag inte pressa dem för hårt. När man tränar djur, tänker främst på hundar och hästar man tränar för distanslopp, är långpromenader med tempo väldigt bra för att det låter kroppen jobba samtidigt som det stärker leder och ligament på ett skonsamt sätt. Så... igår såg jag mig själv som en distans häst och gick fram och tillbaka till ICA Maxi. Skulle kolla om de hade ett speciellt hårvax till Niklas, vaxet hade de inte men var ju promenaden jag ville åt! Mycket nice väder och fick upp tempot bra, speciellt de sista fem kilometerna rullade riktigt bra. Totalt blev det 12km. Morot till mig!

Nu ska jag hem till en gammal Vås polare och hänga och äta lite bullar. C u in the sun! x)


Grillerier

Mest vila idag, har visserligen flängt runt på stan och letat efter en Copy Shop eller något där jag kunde skriva ut min uppsats i tre exemplar. Ska tydligen vara nödvändigt att skicka in dessa kopior till institutionen på skolan för att få någon examen överhuvudtaget. Var så klart ute i sista minuten och fick jobba asset av mig för att försöka få ordning på alla papper och underskrifter och elände. Först fick man inte posta underskriften, men efter utnyttjande av klasskompis som fick var på plats i Gbg och kunde tjata live, så gick det plötsligt ändå att ordna. Tack Ralph! Då återstod bara det lilla, lilla problemet med att skriva ut alla tre kopior. Lättare sagt än gjort Niklas skrivare var trasig, den enda Copy Shopen som ligger centralt tog fyra kronor (!!!) per papper plus trettio kronor i startavgift. Biblioteket tog två kronor per papper plus tjugo kr i startavgift. I egenskap av fattig student, som dessutom är på väg mot ett liv som arbetslös, bostadslös och pank, valde jag bort dessa alternativ. Och på Högskolan i stan, MDH, kunde man inte skriva ut alls om man inte var student, hos dem alltså. Poop. Slutade med att min kära mamma fick jobba sitt ass av sig i stället. Hon lyckade ordna både kopior av uppsatsen på sitt jobb och posta dem innan postlådorna tömdes för dagen. Puss på mamman! Skönt att det löste sig i alla fall. Brukar det i och för sig göra. x)

Annars har dagen tillbringats lite på stan men mest i Vasaparken på en filt tillsammans med Johanna och hennes bättre hälft. Min egen bättre hälft och jag styrde upp lite grillat till middag. På grillen fanns kött, tomater och champinjoner som serverades med melonsallad och klyftpotatis. Lätt bästa kvällsmaten man kan äta!

Imorgon blir det mera springning. Så himla nöjd att min knän fortfarande är pigga och glada och inte krånglar och gör ont efter diverse löpturer. I ♥ my knees right now!


1,4 mil avklaradeDagen har bjudit på en hel del rörelse, främst för benen, i form av morgonpromenix, shopping på stan och kvällslöpning.

På morgonen (eller mja, på förmiddagen i alla fall) tog jag en prommenix på både nya och välbeprövade vägar här i Västerås. Gick en längs ån och tänkte ta mig därifrån till Valby via cykelvägen bredvid e18, men där  hittade passade nog en ny grind i ett staket så att jag kom in på en ny stig! Ledde mig in på Valby friluftsmuseum som jag faktiskt aldrig varit på. Lite déjà-vu från upptäckten av Botaniska. Var mysig med några getter och gammaldags, lantliga röda stugor, inte så stor dock tog mig igenom större delen på tio minuter. Trevligt att man hittar nya saker efter så lång tid i alla fall.

Eftermiddagen bjöd i träningsväg på löpning lite drygt sex kilometer tillsammans med Niklas. Tycker det är himlens trevligt att kunna träna med sin älskling! Roligt på ett speciellt sätt, även om man inte kan prata så mycket när man springer och flåsar så är det väldigt sällskapligt. x) Hade ett lite bättre tempo än förra gången också, vilket ju alltid känns bra.

För övrigt rekommenderar jag "The Bad Lieutenant" som jag, Niklas o Johanna såg nu i kväll. Ganska skruvad men ändå seriös på något sätt, Nicolas Cage och Eva Mendes i rollerna bland annat. Tummen upp. Lada hem och se den om du inte redan har gjort det! x)

RSS 2.0