One Way - Frammåt!

 
Oj, oj, vad vara detta? Med dessa små godingar kan jag köra oerhört knävänlig konditionsträning. Fattas bara. Bindningar. Sen är det bara att kör! Nästan. Stavar måste man ju ha. Men sen är det bara att susa framåt över marken. Eller? Bara en grej till. Pjäxor. Ibland kan jag vara lite snabb har jag märkt. Nu har jag ett par skidor, men kan inte åka på dem förens nästa månad när jag har råd med alla tillbehör. Att du inte kollar upp mer innan!? får jag höra av vissa. Ja jo, jag tycker att kolla upp är bra. För vissa saker. Ska man köpa ett nytt hus, börja en ny utbildning eller något annat viktigt så är det nödvändigt och jag kan gärna gräva ner mig i veckor, månader eller ännu längre. Jag vet hur man researchar. Jag vet hur man velar, inte kan bestämma sig och gör långa listor på saker för att göra ett bra val. Men ibland är det mest i vägen. Jag har tänkt att göra en klassiker. Någon gång om inte allt för många år. Det är säkert skit jobbigt och kräver sjukt mycket träning. Dock långt ifrån omöjligt, massa Svensson-nissar gör det varje år. Men för en som inte är van blir det en uppförsbacke. Det jobbiga med uppförsbackarna är egentligen inte just backen utan den vånda som man har när man ser den framför sig. Därför ska man inte tänka för mycket på vissa saker man ger sig in på. Man får tuta och köra och ta uppförsbackarna när, och om, det kommer. Jag köper ett par rullskidor, försöker åka själv, kommer säkert komma på att jag behöver hjälp med tekniken. Det är inte så farligt när jag väl kommer dit, men om jag nu innan jag har börjat radar upp alla möjliga uppförsbackar så kanske jag inte ens kommer så långt som till att ens köpa ett par stavar. Tävla Body Fitness, till exempel, hade jag nog inte varit så snabb att hoppa på om jag hade fattat vad det innebar direkt. Fast nu efteråt tycker jag att det var en grym upplevelse som jag inte skulle vilja ha ogjord. Så därför tänker jag lite efter principen att cykla med förbundna ögon är bra. Man har inte en chans att ojja sig förens man är mitt i uppförsbacken och då finns ingen tid att våndas, bara tid att bita ihop och köra. Eller jo, man kan ju alltid gå av mitt i backen och svära lite, sparka i gruset och sen hoppa upp och köra vidare. Så funkar jag nog mest.
 
Hur som helst, nu ska jag börja med att ta mig upp på vägen med mina nya små, blå vänner. 
 
 

Längtar....

Längtar efter att få springa med mina ben. Vill hoppa och skutta. Göra squat efter squat efter squat efter squat. Snart, snart, tänker jag, snart ska jag också kunna hoppa och studsa runt. Jag är inte jätte förtjust i att bara kunna träna halv kroppen. Benen vill också vara med! I slutet av december har jag kört rebahben tre månader och jag hoppas kunna köra igång så smått med lätta vikter på styrketräning för benen och lite lätt jogging. Ikväll blir det ännu en runda med rehab övningarna. Tjohoo.

Helgmys

Den här helgen har varit en riktig promenadhelg. Syster hade införskaffat en dubbelvagn till barnen så nu kan vi ut och prommenixa en massa tillsammans...! Riktigt najs. Vi invigde den i lördags med en långtur runt Friends Arena. Och tog en andra tur på söndagen, då hade vi också sällskap av Niklas och Sicko. Sicko är en sprallig men väluppfostrad, hårig kille på fyra ben, som bott hos oss i helgen då hans husse haft annat för sig. Så himla mysigt att ha en hund hemma. Vi måste försöka lösa det där med hund snart....
 

Inte Sicko. Men bra likt!
 
 
 

(nya) SATS Kista

Idag var min sista dag på SATS för den här gången, kortet slutar gälla idag. Passade på att spana in nya anläggningen i Kista. Himla snyggt och bra planerat mycket "multimaskiner", dvs många som man kunde göra olika saker i t.ex. fans ställningar där man kan köra chins på fem ställen/maskiner, massor med omställningsbara cabelmaskiner, sjukt bra om man är många på på gymmet som vill köra samma sak (vilket märkligt nog händer ganska ofta). De vanliga maskinerna fick mindre yta till för mån för TRX-ö, kettlebels med mera. Det bästa var ändå att nya Kistaanläggningen har öppet till 21 på helger! Nu låter jag kanske som jag ändrat mig angående att avsluta mitt medlemskap, men nä. Jag är nöjd så länge jag få en skivstång och bra öppet tider. Men vem vet kanske blir ett nytt satskort i framtiden någon gång.
 
Imorgon blir det träning på fitness24seven med jobbarkompisarna!

Fotboll

Imorgon blir det fotbollsmys med min fining! Niklas har vunnit biljetter på sitt jobb till en match mellan Sverige och England här i Friends Arena. Ska bli himla skoj och se Arenan som vi bara bor ett (eller kanske två?) stenkast inifrån för en gångs skull.
 

Helgen!

I torsdags avslutades jobbveckan för mig då jag hade ledigt på fredagen. Gött med en extra helgdag! Kvällen innan "helgen" tillbringades på SATS Sundbyberg med Anna för ett corepass. Anna och jag har gått i samma skola hemma i katrineholm när vi var små, så det var riktgit roligt att träffas så här många år senare. I träningsväg har hon just nu siktet inställt på halvklassikern, rikgit inspererande! I fredags var jag tillsammans med Syster, Liam och lillebror Elias på shoppingtur i Täby. Kanske inte det man först tänker på när man tänker på vad man kan hitta på när man har två små barn med sig, men det var himla trevlig och gick väldgit smidigt. Gallerior idag är faktiskt ganska barnvänliga, mycket stora ytor och plats för barnvagnar och till och med speciella lekplatser. Mysig dag hur som helst! Helgen har annars varit ganska tom på träning, bara ett par set axlar och bröst utöver rehabträningen. Idag söndag ska jag ge mig på  att cykla de två mil runt Edsviken som ligger här mellan Solna och Sollentuna. Önska mig lycka till!
 

Delar av shoppingsällskapet i helgen

Fullt hus

Inte var det folktomt i morse i simhallen inte. Var ett himla liv med pensionärer, motionärer och en grupp träningssimmare och deras ledare. Nästan mer folk där än i helgen. Märkligt. Så ska man morgonsimma i Sundbyberg ska man göra det för att man gillar det och inte för att man tror man ska får vara själv... Gick okej med simningen i alla fall, simmade blandat med 25or och 50metrare. Ganska skönt att komma igång så där ordentligt på morgonen. Får se när det kan bli nästa gång. Om ett halvår kanske ;)

Morgonsim

06.00 var klockan när jag hoppade upp ur sängen i morse. En liten munsbit frukost och så vidare ut till bilen som tog mig till simhallen lagom tills de öppnade. Blandade känslor. Underbart och vidrigt på samma gång. Underbara morgon. Vidriga tid på dagen att gå upp. Men vill man simma med minsta möjliga sällskap i polen är det morgonen som gäller. Beräknad ankomst till jobbet ca åtta.
 
Och ja, detta är ett tidsinställt blogginlägg ;)

SATS Spårvagnshallarna

Var på vift inne i centrum igår och tänkte passa på att träna på ett SATS som jag inte redan varit på. Det var inte lätt, tydligen har jag hunnit med att träna på så gott som alla SATS i innerstan. Märkligt. En som jag dock inte hunnit testa var Spårvagnshallarna, så jag gick dit och kikade. Ett annorlunda gym men tre våningsplan, olika små "öar" med olika vikter eller maskiner. Riktigt snyggt! Aningen opraktiskt att irrar runt utan att veta vart man ska innan man lärt sig allt. Säkert ändå himla najs när man lärt sig hitta. Rent byggnadsmässigt - det snyggaste gymmet jag varit på.
 
 
 
 

Supertips inför deff!

"Varför har jag inte kommit på det tidigare?" skrev Madelenie i sin blogg. Och jag kunde inte annat än att hålla med! Varför har inte jag heller kommit på det tidigare? Och vad är det nu man ska göra då som är så fantastiskt? Jo, dricka varm funlight! Det värmer gott och smakar sött och gott, perfekt när sötsugen pockar på och man inte kan släppa tanken på sött. Vanlig funlight är väll bra, men lite trist. Att dricka den varm är mer spännande. Jag har provat varm jordgubssmak, himla najs. Även smaken Appear är god varm och men en liten gnutta kanel blir det extra gott. Man har inte provat allt förens man har provat allt!

Testat Pro Feel

Det var extrapris på Valios nya "Pro Feel naturell yogurt" på lokala Hemköp och självklart är det ett gyllene tillfälle att testa produkten! Liten förpackning av en väldigt god yoghurt. Hela Valios nya serie Pro Feel har mer protein än vanliga proteindrycker,   Protein innehållet för Pro Feel Naturell Yoghurt är cirka 7,6 %, vilket är ungefär hälften av kesella som innehåller 12%. Vanlig yoghurt innehåller ca 3-4 % protein.
 
Jag var positivt överraskad av denna lilla burk! Dels var den himla krämig, fin konstisens och hade en god helt vanlig yoghurtsmak. Jag föredrar lätt yoghurt framför kessella smak! Även om jag naturligtvis äter båda... Dessutom blev jag ganska "mätt" på en liten burk. Eller, mja. Den mättade mycket bättre än vad till exempel en yoggi eller risifrutti hade gjort. Dock inte i närheten av att bli middagsmätt, men tillsammans med lite nötter och en banan kan den säkert funka som mellisfika. Minus ändå för priset, nu på extrapris för 10 kronor skulle den kunna funka då och då, men 16 kronor för de 300 gram (två små förpackningar) som man får är lite väl mycket för lite extra protein. En liter vanlig yoghurt kostar ju till och med mindre än det. 
 
Så, sammanfattningsvis kan jag säga att det var en trevlig liten yoghurt men bara goda sidor förutom priset som var alldeles för högt för att vara värt det som var bra med den. Den får därför endast 2 hantlar av 5 möjliga.
 
 
Testad. Här med några smulor müsli och en kopp tee.
 

Höstprommenad

Det är härligt stilla ute. Marken är blöt, här och där på stigen skapas mindre träsk som jag måste hitta på korta omvägar för att ta mig runt. Det är en dov, frisk temperatur ute, det är inte kallt, inte heller varmt. Fukten i luften omsluter stillheten i skogen. Nu finns inga sprakande sommarblommor eller vilda höstfärger kvar, allt färgas av lugna nyanser av grönt, brunt och gult. På sina ställen anar jag en mjuk lila-röd ton. De små vattenpölarna, bäckarna och sjöarna visar upp en stålblå, nästan grå yta. Efter att jag ha spenderat en timme i centrum av det livs levande konstverket går jag tillbaka hem. Jag kryper upp på en stol i köket och dricker en kopp varmt te. I samma stund börjar regnet långsamt droppa mot fönsterbläcket.
 
Höst i Järva.
 

Simsim

Idag har jag testat Sundbybergs Simhall. Ett billigt och bra ställe att simma, plus att det ligger ganska nära där jag bor. Det var ruggit mycket ungar alla halgona till ära, men det var väldig bra uppdelning av basängerna. Det var till och med badpersonal som gick runt och bad barnen flytta på sig om de var på fel halva. Missförstå mig inte, det är inget fel på ungar, bara att det är lite osmidigt om de leker med sina skummgummimadrasser där man ska simma. Svårt att simma då. Idag körde jag 50 meters intervaller, bra mycket jobbigare än att simma 25 meter. Simmar man kortare sträcko hinner man inte bli riktigt trött förens man är framme vid kanten igen. På 50 meters sträckor börjar det bli bra jobbigt ungeför halvägs. Det är då det blir intressant med andningstekiken. Jag kan inte simma fortare än jag kan andas helt enkelt. Så det gick i ganska långsamma intervaller. Men ändå jobbigare än sist.
 
Ikväll ska det hinnas med ett rebahpass också!

Motivationsstopp

Vill inte, vill inte, vill inte. Vill inte gör ett enda rehablyft till. Aaaaaldig. Så har det känts i kroppen några dagar nu. Har inte hjälpt att tänka på att jag faktiskt vill bli bra i knäna. Jag har ändå väääägrat. Jag får väll för f***an göra som jag vill?! Vill jag inte så tänker jag minsann inte! Och så har jag vägrat i tre dagar. Kroppen och huvudet vill i n t e. Men, idag tog jag mig ändå till gymmet och rehabbade mig igenom fyrtio minuter med alla övningarna. Trist? Ja. Men inte hälften så jobbig som våndan innan. När motivationen är slut får man ta till disciplinen. Besk är den, den där disciplinen. Men den får jobbet gjort.
 
Imorgon ska jag promenera till jobbet. Får se vad det går på - motivation eller disciplin.

RSS 2.0