motivationstips

Cykla till jobbet med och planera för att ta hem bilen (som du tog dagen innan för att det regnade). Väl på jobbet inser du att du glömt bilnyckeln. Cykla hem för att hämta bilnyckeln. Ändra dig när du är hemma och bestäm dig i stället för att springa tillbaka till jobbet. Var noga med att få med alla nycklar och andra nödvändigheter. Spring tillbaka till jobbet. Inse att jobbet, och även garaget som bilen står i givetvis, är stängt och låst. Inse samtidigt att du saknar koden för att komma in. Spring förvirrat runt byggnaden några varv för att hitta en öppen ingång, samidigt som du ringer olika jobbarkompisar i hopp om att ngn av dem har rätt kod. Få efter många samtal äntligen ett sms med rätt kod. Och där inser du att du fått gratismotivation bara så där i jakt på bil - två timmars motion är avklarad.

Pausträning

I pausen mellan jobb och bio (Avengers!) klämde jag in ett 40 minuters styrkepass. Utan någon direkt plan svängde jag in på SATS Hötorget för att köra lite marklyft och sen se var det begav sig. Blev totalt 7 set marklyft, tänkte först bara köra 3-4 sett men så kom en instruktör förbi och hade åsikter på min teknik. "För böjd rygg" sa han. Jajo, ja -jag kan mycket väl tänka mig det jag som i princip aldrig kör marklyft och har kanske norra halvklotets kortaste muskler på baksida lår. Så efter lite tips av den hjälpsamma killen var jag ju tvungen att testa tipsen under ytterligare några set. Hygligt att komma med spontana tips så där! Han även med 4 set negativa chins, 4 set hantelrodd och ett gäng progressiva latsdrag totalt - 6 eller 7 set, från första set med 30kg och sen med 5 kg ökningar upp till 55kg (eller var det 60?).
 
Filmen Avengers sågs med Niklas, Pappan, Syster, och Andrew. Vi mysade med färska bär som vi köpte på Hötorget innan bion. Jordgubbar och körsbär blev det, inga tisdags-popcorn här inte. ;) Filmen var ruggit bra. Om man gillar den typen av film så var denna förstklassig - som en serietidning rakt i genom. Rekommenderas!

Mmm...


Winner

Jag vann en ny, fin träningsväska på mitt jobb efter att ha vunnit motionstävlingen som på gått i tre månader! Stor och rymlig är den, perfekt att packa både träningskläder, skor och handduk. Tävlingen gick ut på att samla poäng genom att träna, varje halvtimme räknades som ett poäng och för poäng fick man även bidra med en krona till Rädda Barnen. Bra motivation, att komma igång med vardagsmotionen mer regelbundet, funkade på mig i alla fall - gymmandet gör jag ju ändå - men vardagsmotionen har helt klart fått en skjuts framåt! En fin tävling av de kollegor som ordnade den, både för personalens hälsa men även för andra människor.
 
 
 

Winner-winner, Parkerväska!


 
 

Mera box!

Idag blev det mera boxning med grymma Annelise! Bra pass med mycket varierad träning för många olika muskelgrupper. Sen är det så galet kul med box!! Jag älskar flowet som man kan komma in i, när kroppen jobbar i samspel och kroppens rörelser flyter fram med max fokus och max styrka. Jag vill beskriva känslan som underbart härlig. Det är ingen kamp med kroppen i sånna lägen, allt är i fullständig harmoni. Kroppen vet vad den ska göra, läser mitsarna och gör allt rätt. Även om jag var långt i från ett sånt flow idag så påminns ändå kroppen av den känslan så fort jag får ett par mitsar framför ögonen. Man måste träna mycket och ofta för att komma i det där ultimata flowet, men att bara vara nära det på avstånd är fantastiskt det med. Kanske det skulle bli thaibox eller något annat i höst? 
 
Bästa bilden av de kanske femtio som vi tog utanför SATS idag. (Hela konditionsavdelningen
hade fönster mot oss när vi knäppte bilder som de inbitna bloggare vi är ;))

Rygg och Cykel

Lite tröttmössa idag. Känns som jag cyklat hela dagen, till jobbet i Spånga, till SATS Stadshagen mitt i stan och sen hem igen genom Solna till Ulriksdal. Varit ute på villovägar med andra ord. Har inte cyklat från jobbet till Stadshagen förut, men nu är det gjort och så här i efterhand finns det nog hyfsat snabb väg jag kan välja. Alltid spännande första gången man cyklar en runda, blir alltid extra lång. Både tids och avståndsmässigt. Själva huvudpunkten av dagens träning blev ett fokuserat ryggpass. Går på ett "nytt" träningsupplägg, även om jag kört varje muskelgrupp några gånger på nya programmet, så tycker jag det är lite klurigt att få till allt som det är tänkt när man ska hålla sig till något bestämt. Annars kör jag på tills jag blir trött, eller byter övning så jag blir trött. Nu måste jag se till att allt blir rätt direkt när jag inte kan byta övningar och hålla på och härja som jag vill. Lite lurigt som sagt, men det tar sig! Biceps han jag inte med, ryggpasset tog nästan 70 minuter och sen var jag galet hungrig (när träningen hamnar direkt efter jobbet blir även kvällsmaten uppskjuten) plus att jag var väldigt sugen på att komma hem när klockan började närma sig halv åtta.Så biceps får vänta till en annan dag.

Imorgon ska jag cykla samma väg mellan jobbet och Stadshagen för att boxas med Annelise. Redan taggad! ;)

Veckoplanering v. 25

Måndag
Rygg o Biceps, SATS Kista

Tisdag
Dips o axlar, plus Box med Annelise, SATS Stadshagen

Onsdag
Ben o ev. bröst (beroende på dagsform/träningsvärk), SATS Kista

Torsdag
Vila

Fredag
Löpning

Lördag
? (Ev. krarate med gamla klubben)

Söndag
Helkroppspass med Jenny, ute
Dag 1: Rygg & biceps
Dag 2: Dips & axlar (Baksida/utsida)
Dag 3: Ben & mage
Dag 4: Vila
Dag 5: Bröst & triceps

Superhelg!

Helgen började med cykling till Pampas Marina för att möta upp några jobbarkompisar för att paddla kajak. Vi paddlade runt Kungsholmen, en lagom sväng som tog knappt två timmar. Även då vi inte helt klarade oss undan regnet så var det ett härligt sätt att ta sig fram, kul även att se Stockholm från ett annat perspektiv. Måste definetivt bli mer paddling, nästa gång gärna med en picknick-korg i packningen som man kan njuta av i solen! 

Frammåt eftermiddagen kom det finbesök från Kattne! Kära barndomsvännen Jenny kom och hälsade på. Tanken var lite mys hemma och sen en öl eller två på stan. Kvällen började enligt planen men slutade i stället på en nattklubb aningen senare än vi tänkt oss från början. Därför passade det sig bra med en lugn söndag. Jenny och jag tog en runda på stan och avslutade med en fika innan hon vinkades av på stationen. Idag blir det av naturliga skäl ingen träning. Men kanske en film framåt kvällskvisten...!


Smarrigt, smart och snabbt

Nåja, inte så vidare snabbt kanske. Men definitivt smarrigt och smart nyttigt! Varm potatissallad med fransyska i ugn rekommenderas. Till potatissalladen skippas allt vad olja, majonnäs och andra konstiga cremé-fraicheröror heter, istället blandas potatissalladen med kessella (vad annars?), solmogna tomater och annat gott. Somrigt!



Krämig, somrig och intelligent potatissallad!
ca 3 portioner (middag för två + en matlåda)

Blanda ett par matskedar kessella med
ca 1/2 tsk Dijion senap (eller efter behag) i en skål
ha i salt och peppar
Hacka i en halv gul lök
Tina ett par bollar hackad spenat och ha i
Rör runt alltsammans till en krämig röra

Ta ca 5-6 varma, nykokta potatisar och tärna
Hacka ruccola sallad och tärna solmogna tomater
och blanda försiktigt runt och rör ner i röran

Tada - servera med valfritt tillbehör, gärna fransyska och skivad tomat med flingsalt på!



Box med Annelise!

Idag har Annelise och jag varit på Box-pass på SATS Stadshagen. Grymt roligt att köra med henne som har så mycket energi och vilja! Var ett bra pass med högt tempo och lagom mycket prat från instruktören. Nästa vecka kör vi igen..!


Box är grrrrymt.

Kortis - Chins

Bra chinspss idag. Ska kombinera chins med mage egentligen enligt mitt upplägg - men möblerade om och tog magen igår istället, så blev ett kortispass idag. Ca 35 min totalt. Uppvärmning breda lattsdrag, sen chins i lite olika former - hoppchins, fulchins, chins m. gummiband och så pullups m. gummiband. Var bra motiverad idag pga. föreläsning av SATS idag på jobbet. Var två killar och pratade om träningsmotivation för oss på jobbet, var av den ena själv tävlat i F5 (fitness five). Alltid inspirerande att lyssna på folk som är bra på de dom gör! Och är det träning det gäller blir det så klart ännu mera inspirerande. x) Får se om det inte kan bli ett inlägg här i bloggen om killarnas föreläsning någon dag.

Nu ska jag kolla fotboll (kan vara en gnutta intressant när Sverige spelar, när TVn ändå står på menar jag).

Man kan inte vara på topp jämt

Idag var en pissdag ur träningssynpunkt. Den började hyfsat med en morgonpromenix runt 9 snåret. Dagen fortsatte med TV-shopping tillsammans med älsklingen. En ny, fin TV står nu i vårt vardagsrum - till min pojkvänns stora förtjusning. En gammal, bra TV står nu i vårt sovrum - till min stora förtjusning! :D

Hur som helst när det var dags för träning bröt ett plöttsligt regnväder ut och hindrade mig från att cykla till gymmet, vackert fick jag ta med mig cykeln på pendeltåget istället. Redan här rubbades min mentala balans något. Väl på gymmet var det dags för benträning - lätta vikter för att knäna speciellt mitt vänster knä inte mår vidare bra. Värmde först upp med trappmaskin, sen bytte jag ut hopp med vikt i famnen till upphopp på mycket låg låda. Högst 30 cm hög kan den ha varit. Över den snubblade jag minst tre gånger. Jag hade verkligen noll fokus! Efter det följde benböj och frontböj med otroliga 20 kg. Gick så där. Försökte fokusera på att puta ut med rumpan istället för att puta ut med knäna, är mycket skonsammare för mina knän har jag märkt. Utfallen fick jag hoppa över helt då mina knän avskyr den övningen när de är på det här humöret. Körde två olika sorters lårcurl, sen gav jag upp. Dåliga knän. Dåligt fokus. Gick istället på magen, men utan fokus gick det inte direkt som på räls. Fick till totalt 3 magövningar. Mycket konstigt pass... Det enda som gick ok var egentligen plankan. Kanske för att det närstan går bättre ju mindre fokus man har där. Undrade lite vad jag gjorde på gymmet idag egentligen. Ja, ja... så kan det vara ibland.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen se någon bra film framför Niklas nya TV...!



Smygfotat under stretchen x)

 

 




Kejsarinnans nya kläder

I veckan kom skatteåterbäringen och i helgen har jag roat mig med att göra slut på den. Inte allt så klart. Men en liten del av den. Tanken var att jag skulle unna mig ett par kompressionsbyxor och siktet var inställt på märket 2XU. Kompressionsbrallorna är tajta och håller ett tryck mot musklerna vilket stabiliserar upp och ska till viss del öka blodcirkulationen, minska risk för skador och förbättra återhämtningen.

Brallor som lovar en del kan man säga. Ingen aning om hur mycket som de håller av det - men sköna var de i alla fall märkte jag i provhytten! Problemet var bara att enas med mig själv om storlek. Small sa säljaren i affären. Large tänkte jag. Tabellen sa medium. Säljaren fortsatte lobba för small och sa att det inte var någon vits och köpa ett par om det inte var ritigt tajta för så skulle de inte göra nytta. Efter provhytten och jag mot alla odds lyckats kränga på mig smallen så satt de som en smäck. Dock inte runt magen. Där såg jag ut som en jäsande deg. Men på benen satt de bra. Så körde hjärnan igång alla kugghjulen. "Köp de som är small, du ska ju tappa några kilo till semestern. Mediumen kommer att bli alldeles för stora. Köp small!" Hjärnan fortsatte "Men du... blir mindre tror du? Du är väll mitt uppe i en byggperiod? Du ska väll snarare bli större! Köp mediumen. Eller kanske till och med large!" Och så där höll det på i mitt huvud. Inte blev det bättre av att säljaren i affären vänt kappan efter vinden och nu tyckte att jag skulle ha medium. I-landsproblemet att välja rätt storlek fick mig att inte köpa några kompressionsbyxor alls. De är inte helt billiga så man vill ju att det blir rätt. Får helt enkelt vänta lite tills jag vet mer hur jag ser ut. Eller hur jag ska/vill/tänker se ut. Till hösten kanske.

I stället norpade jag åt mig ett par vanliga, snygga löptajts - väldigt nöjd med dessa! Har sneglat på dem tidigare och nu blev det alltså ett bra tillfälle. Jag köper i stor sett bara löptajts även till att använda i gymmet just för att jag vill att de ska gå hela vägen ner till foten och fortfarande vara tajta. Tycker inte om när smalbenen blir kallare än resten av benen, jämn temperatur ska det vara! (Ja, jag är nojjig jag vet.) Fick även med mig ett fluffigt och luftigt linne som var slappt och skönt. Svalt och stort, perfekt i gymmet!


Gårdagens byte från klädjakten.





Nu blir det bröst

Idag blir det en tidig sväng till gymmet. Tidig kanske är fel ord när klockan snart närmar sig lunch. Men mycket tidigare än vanligt då jag brukar styrketräna på kvällarna - tycker man har mycket mer energi i kroppen på kvällen. Men för omväxlings skull bli det ett lunchpass idag. Blir bröst och triceps dagen till ära på SATS Sollentuna.



Laddar för lutande hantelpress.
Bild från förra sommaren.

 


Det finns mjölksyra. Och så finns det mjölksyra.

Fy faaaan vad roligt det var att köra axlar idag! Sällan det är så där asaroligt så man håller på och skratta. Men faktiskt, idag var det så. Speciellt hänger det ofta ihop med galen isolerad pump, mjölksyra eller annat underhållande. Jag hade lust att skratta rakt ut, för det var så sjukt hur jag genom mina axlar kände hur jag levde! Jag har tränar axlar med mjölksyra förr, även om det var ett tag sen den där ofattbara mjölksyran infann sig. Förut har jag droppsetat ner för att känna hur muskeln riktigt vitnat. För att sen har man vilat en eller två minuter och sen på't igen. Den här gången var det kanske inte riktigt lika intensivt, men det gav sig aldrig - en minst sagt utdragen process.

Idag var det annat upplägg. Pumpa, pumpa med en vikt ca 15 reps. Sen, stretcha 30 sekunder, och sen pumpa 15 st nya. Bara här är det inte helt optimal återhämtning kan jag tycka, men det blir värre. "Vila" nummer två är nämligen att spänna axlarna i de där 30 sekunderna. Mjölksyran försvinner - icke! På 15 st nya pumpa. Stretcha 30 sek. Pump 15. Spänna 30. Så kör du ca 7-8 set. Lagom. Det var efter det jag ville skratta, skrika eller kanske gråta rakt ut. Men jag höll mig. Mycket med tanke på att jag precis innan hade kännt mig halvt efterbliven när jag stått och spännt mig där mitt framför alla i gymmet. Vill ju inte verka mer efterbliven än nödvändigt. Tyckte till och med det blev så pinsamt att stå och spänna mig att jag efter två "vilo-spänningar" i stället plockade upp 2 st 2kg hantlar och höll dessa rakt ut i 30 sekunder. Måste ju bli typ samma resultat tänkte jag?

Förutom den här halvt psyksjuka axelövningen han jag även med 2 olika sorters hantelpressar, 4 respektive 3 set à 10-8 reps. Flyes mot bänk (baksida axlar) 4 set x ca 10 reps. Stående högrodd i kabel. Samt ryggresningar 4 x 10, först med vikt och sen utan - fokus på kontakt. Avslutade med 10 minuter lugn rodd för att varva ner kroppen.



Rygg från i helgen. (Jag förstår inte riktigt hur man ska bära
sig åt för attbåde få ut ryggen samtidigt som man tar kort. Tips ngn?)

 

 


Ny träningsdagbok!

Japp, nu har jag gått och skaffat mig min första riktiga träningsdagbok! Eller ja, jag beställde prenumeration på BODY för året och då fick man en sån. Tänkte att det kanske kan vara nyttigt. Egentligen är jag inte för att anteckna saker i pappersform. Det är ett så otroligt statiskt instrument och det är omöjligt att få ut tabeller eller analysera på något vettigt sätt utan att tvingas ta fram miniräknare och ännu mera papper. Eller. Så stoppar man in allt i datorn och - tada! Då kan man med ett par knapptryck få fram både det ena och det andra. Det är egentligen min officiella ståndpunkt. Men, jag har fått höra att omväxling förnöjer och att börja skriva för hand i något så konkret som en bok kan leda till både liten svung för inspirationen. Och jag måste faktiskt hålla med där - det kliar i fingrarna att få fylla i ytterligare en sida i boken! Kanske jag ska köra ett pass till direkt?  Dessutom kan det nya sättet att föra dagbok på göra att man får nya infallsvinklar på sina reflektioner kring det man ska följa upp/analysera, alltså träningen i det här fallet. Det återstår att se. Men jag kan ju helt klart hålla med att jag inte följer upp och analyserar inte min träning vidare mycket just nu. Bloggen var ju tänkt att användas till det i första hand, men det går i perioder (det finns ju så mycket annat att skriva om!) så det kan nog vara bra att ha en träningsdagbok som bara används för uppföljning. Och man kan ju alltid överföra till datorn sen om man skulle vilja.


Nu ska det skrivas så
valkarna i händerna blir ännu större!

Släktturné och studiebesök

I helgen har jag och min mamma och mormor varit på turné i trakterna kring Falköping för att hälsa på släkt och titta på omgivningarna där mormor och hennes familj växte upp. Mycket spännande resa - roligt att se mer om var man kommer i från! Mormor hade mycket att berätta om platser och personer från för i tiden. Även om man aldrig kan förstå fullt ut då man aldrig var med på den tiden, så blir det väldigt målande med att se platser och höra historier samtligt. Hoppas på fler sådana utflykter! Spännande även det där med att träffa släktingar som man egentligen inte känner då man i princip aldrig har träffat dem (förutom någon gång när jag var liten) men väldigt fort märker man att man pratar samma språk och man känner sig hemma på några minuter! Som om man var familj. Eller släkt... ;)



Mormor och Mamma vid kyrkan där mormors mamma och pappa vilar.


Innan vi for hem följde mamma med på ett "studiebesök" på SATS Mölnlycke. Delad träning är dubbel träning! Eller vad är det man säger...?



Mamma på studiebesök i gymmet.

Han även med att ta en kaffe (och en bulle och en macka) hemma hos Johanna och John och spana in deras nya lägenhet inne i Gbg. Superfin var den!

RSS 2.0