Kakdiet?

Är inne på vecka tre av min "Beach 2010 deff" och känner att det går helt ok att hålla mig under min dagliga kcal-gräns. Nemos problemos. Dock känner jag en viss oro över att min "byta-grejer"/viktväktar inspirerade diet börjar spåra ur en aning...

Jag har ju bestämt att jag får mixtra och dona bäst jag vill med maten så länge jag håller mig under min angivna övre kcal-gräns. I början var jag så stört hungrig hela tiden att det var väldigt lätt att välja bra mat. Man får som bekant ut mesta möjliga mängd om man väljer bra mat med lågt kcal-index. Tex, så motsvaras 100 g choklad (= ca 550 kcal) av drygt 1,5 kg broccoli. Och en inte allt för liten måltid bestående av ris, grönsaker och kyckling innehåller inte mer än ca 350 kcal. Ja, ni förstår, vill man bli mätt så äter man inte sina dagliga kcal från Marabous chokladkakor... tyvärr. Dessutom var jag väldigt trött i början och behövde alla vettiga energikällor jag kunde få. Men nu... nu är jag inte alls så hungrig längre! :D Jag börjar känna att jag gladeligen skulle kunna byta ut både en och två beståndsdelar av mina måltider mot lite extra sötsaker.

Letade kex i Konsumhyllan igår, som en hard core bantare stod jag och läste kcal-innehållet på alla kakförpackningarna (Niklas stod bredvid och ojade sig och klagade på sin fanatiska flickvän, jag skämdes lite men fortsatte i alla fall med min lilla jämförelse). Hittade BRAGO med chokladöverdrag till sist, små kakor med bara 30 kcal per kaka! Gött! Detta innebär alltså att om jag sparar in lite här och där under dagen kan jag helt lovligt knapra i mig ca 6-7 kakor i stället! :D Gud vad bra det är...! Bara jag behåller proteinet i min diet (så mina surt förvärvade muskler inte ramlar av) så kan jag äta resten kakor! :D Eller? Känns som det har blivit lite fel någonstans... hm. Varför kan jag inte bara lägga energin på att göra rätt??

Nu ska jag nog ta mig en liten, liten kaka...!

[Ytte-pytte liten kaka...]Kick it!

I bland är det bra med motivations berättelser och pepptalk, långa rader med ljuva ord om varför man ska träna, hur skönt det är när man kommer iväg, hur nöjd man kommer vara när man väl har gjort det osv. Men. I bland är det bara att göra. Inte bita ihop, inte leta efter någon tjur att ta vid hornen, inte ta sig samman, utan bara att göra. Idag var en sån dag, egentligen hade jag behövt mängder av gullande och trugande med mig själv för att få mig att överhuvudtaget tänka träning, men jag orkade inte tjata så jag snörde istället på mig skorna och drog ut och sprang. Kändes vettigare att lägga energin på att springa en att argumentera.

Jag är oftast dålig på att argumentera med mig själv, det brukar alltid urarta och hamna i något slags diskussionsträsk bestående av existentiella livskrisfrågor. Om t.ex. varför i hela välden det finns någon vits med att lyfta skrot när det bara är jobbigt och man ändå ska dö om en si så där sextio år. Varför det överhuvudtaget finns någon vitts att bli bra på något överhuvudtaget, ingen som blir gladare av det... möjligtvis jag själv, men det är ju bara resultatet av lite kemiska reaktioner i hjärnan... Och så vidare. Just därför försöker jag minimera diskussionerna med mig själv. Nu mera tillämpar jag hierarkis beslutsfattning där bara jag i att känslotillstånd bestående av "pigg, på bra humör och kreativ" får vara med och bestämma. Idag var jag trött och lite kinkig och fick därför vackert underordna mig tidigare beslut på att ta en spring tur.

Idag var andra springturen ute för i år och jag orkade springa lite fortare än sist och la även in några fart ruscher här och där. Tanken på att jag för ett par somrar sedan sprang en mil ett par ggr i veckan känns dock långt borta. Men det kommer, det kommer.

Nu har jag idrottat ihop till en kanelbulle med pojkvänns sälskap tycker jag! Först dusch sedan bulle till hurtbullen x)

Photoshopad bild. Fin ett fel! ;)


Längtar till Påsken...

... och alla goda kakor, tårtor och godis som kommer med den! :D Jag och Niklas har tillbringat senaste halvtimmen med att jaga ett super gott muffinsrecept med sjukt god daim frosting, som vi har gjort en gång förut. Kammade igenom hela DagensMuffins utan framgång.  Får höfta ihop något, vi är så kreativa sååå, så kan inte vara några problem ;) Nämligen vårat mission att fixa efterrätten till påskmiddagen. Och uppdrag ska man alltid ta på största allvar!  Är det någon som vet något recept på chokladmuffins med daim frosting, dela med dig! :o)

Alternativa muffins! Inte dem vi sökte,
men dessa är också sanslöst goda (talar av erfarenhet).(Vet inte riktigt vad detta inlägg har att göra på en blogg med fitnessanspråk... men, men allt kan inte förklaras här i världen... försvarar mig även med att jag hållit min "deffdiet" i lite mer än två veckor nu och Påsk, Midsommar och Jul innebär tillfällig vila från alla sorters mat-Hitler idéer) :D

Formen tillbax

Idag var första gången på ett par veckor som jag faktiskt orkade något. Höjde till och med på några övningar. Var ben på schemat, en energi krävande muskelgrupp som lätt bli skakis efter ett litet tag, men inte idag. Kände mig stark och kunde pressa på bra samtidigt som kontakten fans där. Även fast jag var lite sovtrött i sinnet  (försvann ju en hel timme sovtid i natt!) och jag har känt för att sova hela dagen så var detta det bästa passet på mycket länge! Nog tjatat om det, bra var det kort och gott. Misstänker att det har att göra med mitt ändrade dietupplägg, har duttat med små portioner Kesella hit o dit under dagen de två senaste veckorna (för att det tydligen ska vara bra för muskelbibehållning, energi nivåer mm). Man blir aldrig mätt ju! Går dåligt att träna konstant småhungrig. Igår började jag med att i stället köra tre "stora" mål per dag. Plus eventuellt en liten proteindrink här och där. Funkar mycket bättre, blir mätt och glad. Och även stark tydligen. :) Gött ju x)

Imorgon bär det av till Västerås igen! Inget gym kort där längre, så blir till att utnyttja löpskorna till max >)

Strong legs of today!

Linslusar

Nu har det gått ett par dagar sen jag skrev sist. Har under dessa dagar både hunnit inviga mina nya springskor ♥ och slagit ihjäl några mitsar tillsammans med Johanna. Skorna var helt underbara och  det hade lätt känns som om jag svävade fram på små moln om det inte varit för att den taskiga konditionen gjort sig påmind på ett påträngande sätt främst genom att framkalla andningssvårigheter. 4 km i makligt tempo blev det i alla fall, jobbigt men gav sug efter mera spring! Slåssträningen denna gången sammanfattas i ett gäng bilder. Håll till godo ;)

Jag och Johanna leker proffsboxare framför kameran och känner oss allmänt balla x)
Johannas John fick också vara med på ett hörn, det högra till o med.


Löv, löv, löv aj hav löv!!!!


Mina små älsklingar kom till mig igår efter att jag och Johanna tagit en tripp till Löplabbet. I flera år har jag i egenskap av fattig student drömt om dyra skor som noggrant skulle vara utprovade efter just mina fötter och mitt sätt att springa. Här är de äntligen! Fick presentkort på dem av min kära mamma och pappa i födelsedags present när jag fyllde i januari ♥ Väntade med att hämta och prova ut dem förens våren kommit till Gbg, vill ju ha så färska skor som möjligt när det är springdags! :)

Idag ska dom invigas, tjohoooo!
Pure passion....!

Bortkommen spinning

Skulle spinnat idag. Behövde göra mig av med lite pluggstress, men det blev fel. Eller snarare jag läste fel på gymschemat och struttade dit en kvart för sent. Var anmält okreativ orkade inte lyfta skrot (och fram för allt inte tänka ut vilken del jag i så fal skulle tränat) så tog ett trettiofem minuters pass på en maskin som jag inte kommer på vad den heter så här dags, är i alla fall en sån med handtag/stavar som rör sig fram och till baka och fötterna kan röra sig både som i trappor och någon slags form av springimitation. Efter det hoppade jag på ett corepass också på 30 min. Total missbedömning. Jag hade lika gärna gått hem och lägga mig i soffan, hade nog fått lika mycket träning av det. Varför har man snigelfartsuppvärmning i tio minuter och nedvarvningsstresching i ytterligare tio minuter på ett trettio minuter långt pass? Av resterande tio minuter i mitten var det lite ligga på mage och vifta med armarna samt ett par "kissande hunden". Är jag överflödig om jag säger att jag tycker de är löjligt att ens ha ett sådant pass? Inte ens dom värsta soffpotaisarna kan tycka det där är jobbigt. Man får mer motion av att gå med hunden runt kvarteret. Osv.

Hade väll kunnat gjort något själv men blir så väldigt okreativ när jag är pluggstressad (eller fokuserad på annat kanske jag ska säga). Svårt att tänka på flera saker samtidigt, inte gjord för det. Det enda jag ville med gymmet idag var att få bli ordentligt slutkörd. Spinning på 75 min var den perfekta planen; pulsklocka att tävla mot, bra och hög musik i öronen och sen aningen längre tid än jag egentligen orkade. Men nej, är man för obegåvad för att kunna läsa av ett enkelt schema får man vara utan. Nu ska jag lägga mig och sova mig i form tills imorgonbitti. Är nämligen frulle på gymmet imorgon!! (Där kompenserade SATS upp för dagens förlorade poäng, med råge!) Dock blir det i av saknad av crew... aningen ostrategiskt har Johanna intervju för sin uppsats samma tid, jag får helt enkelt äta för henne med x)

Natti!

Träningsvärk som lyfter

Träningsvärk idag, tjoho! Missförstå mig inte, jag är ingen sadist, men benträningen igår gick så himla segt och det kändes som jag inte orkade något alls. Fick sänka vikter men lyckades ändå inte få till det. Kändes som ett misslyckat pass, men träningsvärken idag tyder ju på att jag måste ha gjort någonting rätt! :)

Gick över min matbudget igår också, var hemma och pluggade (försökte, i alla fall) vilket innebar att kylskåpet var alldeles för nära till hands och dagen var på tok för lång. Småätande dagen lång med andra ord. plus de planerade målen förstås. Ändå var jag så sjukt hungrig på kvällen och var tvungen att göra mig ett dundermål med mat. Eller ja, dundermål var väll att ta i, men var mer än jag skulle ha... Dessutom lagade Adela en massa väldoftande och god mat som jag var tvuuungen att provsmaka. Tortelinisar och tomatsoppa bland annat, mm-mm. Måste sköta mig resten av veckan.

Känns som jag håller på med fel sport ibland. Det här petandet med maten är inte riktigt jag, skulle nog må bättre av att tävla i sumobrottning eller någon annan sport med mottot "ju mer mat desto bättre". Tyngdlyftning kanske. Eller så kan man ju tänka åt andra hållet, maratonlöpning. Då kan man ju äta i princip hur mycket som helst och ändå se ut som en tråd.

Sen har jag en fundering på det här med grönsaker också, kan man verkligen äta obegränsade mängder med typ broccoli, morötter, svamp och zucchini? Om jag kokar dom till en soppa eller steker dom utan olja, kan jag äta hur mycket som helst verkligen? Jag tycker jag äter så mycket grönsaker att det då rakt inte borde kunna räknas som noll kcal. Det bästa är att steka dom med lite köttbuljong, kan man nästan tro att det är kött man äter! Har hört och läst att det ska vara fritt fram och lassa på hur mycket grönt man vill, kan det stämma verkligen? Borde jag inte i så fall dö av kaloribrist om jag bara skulle äta det? Men så är det ju inte. Eller? Hallå? Varför är det så ologiskt?   

Nu ska jag försöka gräva ner mig i pluggandet... good luck to me!
Baj, baj så länge! x)

Borde vara jag?

 Motivations crewet back on track...!

Idag var första träningen på över en månad med motivations crewet (som förövrigt har utökats med 50%?). Blev ett armpass dagen till ära. Gillar armar. Men idag var det totalt noll kontakt i biceps, orken tar slut men det är på knall och fall sätt som gör att armarna vägrar röra sig. Skulle vilja höja lite, men är redan väll tungt. Skumt. Kan förstås ha något med att göra att jag packat strax under 200 påsar mat till folk på Lidl idag. Jobbade som "påspackare" samtidigt som vi gjorde en marknadsundersökning på Lidl Linnégatans kunder. Kom dit och handla vet jag om ni vill ha påsen packad under torsdag och fredag denne veckan ;) I alla fall, så blev det lite lätt slitage på nacke och rygg kan tänka mig att armarna fick sig en lättare omgång de också. I alla fall biceps. Tricepsen där i mot gick nämligen mycket bra! Kände nästan hela tiden var det tog och fram för allt att det tog på ett riktigt bajtigt sätt. Grrr. >D Gick för övrigt mycket bra att höja på tricepsen, tror det delvis var en anledning till att det gick så bra just där. Bicepsen anklagas tillfälligt för inkompetens på styrkelyftningsfronten. Go triceps!


Så hääär glada blir crewet när det är träningsdags! (eller var det när det vankades glass?)

Lugn vecka enligt planeringen

Idag var veckans tredje och sista pass. Blev lats igen. Är extra inne på just latsen, är just nu den del av mig som jag känner att jag har minst kontakt med. Kan inte känna mycket alls där och tänkte därför att det var smart att köra det nu efter vilan, med lite extra energi i kroppen, även om det var just den delen jag tränade sist. Hur som helst. Dietande har gått förvånansvärt bra denna veckan, hållit mig till min målsättning alla planerade dagar utom en.

För att lyckas hålla mig på banan gällande dieten så har jag kört ett bra för mig, men förvisso aningen tidskrävande, system där jag leker viktväktare, fast med riktiga kcal. D.v.s., jag har min dagsmängd att spela med. Vill jag lägga allt på chips, dipp och Cola, varsågod (blir tyvärr inte så mycket föda då). Men vill jag orka med vardagen och träningen får jag vara lite smart och satsa på annat till största delen. Har funkat bra alla dagar utom den dagen jag skulle "spara ihop" till en flaska vin senare på kvällen.... gick så där på alla möjliga sätt den dagen kan man väll säga, utan att säga för mycket. Innan jag började min dietperiod trodde jag att jag skulle ha våldsamma argumentationer med mig själv. Som jag på något konstigt sätt, hur jag än gjorde, skulle förlora i slutänden. Men det har inte varit riktigt så, även om jag har vart tvungen att tänka till både en och två gånger så har jag lystna lydigt på mig själv tillräckligt ofta för att håll mig inom mina utsatta ramar. Underligt, men självklart mycket bra! Är hungrig jämt och alltid i vanliga fall så förväntade mig att mängdbegänsningar på intaget föda skulle leda till fasliga våndor. Trodde innan att jag skulle dö, men det verkar gå okej på något sätt, jag lever fortfarande! Vad jag är mest fascinerad över just nu är hur otroligt mycket mer jag äter i vanliga fall. Konstigt att jag inte har gått upp mer i vikt än vad jag har!

Är egentligen inte så mycket att orda om träningen, har ju inte vait många planerade pass p.g.a. resande och diverse övrigt liv, men de jag har kört har gått helt ok. Dock märkte jag nu idag på sista latspasset att min tidigare inställning att "jag orkar lyfta lika mycket oavsett hur mycket eller lite jag har ätit", "jag är viking, jag kör på" och "det är bara mentalt hur mycket man orkar lyfta" osv har fått ta ett steg tillbaka. Man (jag) pallar inte lyfta vare sig bra eller mycket när armarna svajar och benen geléar sig vill gå ut genom gymdörren. Måste sänka ett litet hack här och där. Jag är tydligen mer än mitt huvud. Det finns något nedanför halsen som i allra högsta grad har sitt att säga om hur mycket (eller lite) jag orkar lyfta. Ännu en underlig insikt. Kan vara bra att veta. Kanske.

I alla fall. Ny vecka imorgon. Mera planering kommer då! Är nu hemma i Gbg och joinar upp med andra halvan av motivations crewet imorgon igen på gymmet...! Grriiiimi! :D

stullet...

... jag snor saker, men bara lite grand och bara ibland. Nu har jag snott senaste numret av Johannas BODY tidning. Det har sina fördelar att vara roomy. x) Det jag fascineras mest av i denna pumpade tidning är hur de skriver.

Man skulle ju kunna få för sig att alla dessa brun-gulsprejade varianter av Hulken skulle vara torrbollar (inte helt ologiskt med tanke på den disciplin och viljestyrka rörande både träning och vad som stoppas i pajhålet som behövs för att ser riktigt pumpad ut), men inte då! Med till synes total avsaknad av stolthet skrivs stora delar i ytters humoristisk anda. Uttryck så som "för dig som levt under en sten den senast tiden" där något enligt skribenten grundläggande förklaras, tillsammans med en i allmänhet ganska oseriöst ton i skrivandet gör att läsupplevelsen får mina mungipor att röra sig mot öronen. I vanliga fall kan man kanske tycka att en oseriös ton inte rekommenderas när man försöker vägleda och tipsa till förbättringar, oavsett område. Men i denna hormonstinna, mentalt disciplinerande, muskel- och utseendefixerade tävlings/träningsform tycker jag att det passar utmärkt! Humorn skapar distans och gör att till och med sånna som jag (lätt dyslektisk) med glädje läser fem sidor av något, som skulle kunna vara torr faktatext, om ett nytt sätt att lägga upp sin gymtid på. Gladeligen studerar jag även de bifogade siffertabellerna. Den präktighet och stilfascistm som skulle kunna svälla över i tidningen uteblir därför helt. Jag tycker ju mer jag läser att det verkar vara ett gäng sköna tjejer och killar som bara råkar gilla det här med att lyfta skrot och äta kapslar med diverse tillskott. Inga torrbollar. Dock är det väll i och för sig bara de som skriver som jag kan uttala mig om, men det smittar av sig på hela min syn på det är med musklesnickeri!     

Slutligen rekommenderar artikeln om funktionellträning och pilatesbollar (i nr 2, 2010(?)), bästa läsningen hittills. Fyndigt och internsant resonemang, kombinerat med en text som fick mig att ligga och bubbla av fnitter i badkaret senast jag stal en tidning av Johanna. Nu ska jag bli hederlig och återlämna vad jag har stulit... ;)


Önsketänkande.....

 

Ingen träning idag, plugg planerat i stället... dock finns alltid lite tid för att dagdrömma! Med lite extra ansträning i photoshop skulle man nog kunna få det att se på rikitgt ut. Eller så kan man ju träna på gymmet ett par år till. ;)


Vissualisering! :D (plus för mycket fritid... x) )

plus minus noll

Igår var jag super duktig hela dagen, styrketränade och körde spinning. Gick super duper. Fuskade inte med mina kalorier och var allmänt nöjd. Sen nollstälde jag alla mätare genom att gå ut och socialisera och dricka vin. Det var den nyttan det. Men, men skit samma, det var skoj iaf - både träningen och vinet...! :D

Till min stora förtjusning fick jag på förslag att fortsätta köra tungt nu under "deffen" för att tappa minimalt med muskler. Yeeha! Blir det till att köra på som vanligt denna tre veckors-peiod oxå. Gött.

I kväll blir det resa mot solen och sveriges framsida. Baj, baj Vås!

Armarna på banan

Idag var armarna åter med i matchen och fick sig en omgång. Tungt, tungt. Gick dock väldigt bra då de var utvilade och helt läkta från musarm och diverse andra krämpor. Detta var även sista träningen med få få reps och 4 set per övning. Har känts bra med tunga vikter, gillar och ta i och gillar idéen med att bara lyfta några få grr. Slipper jag räkna så långt...! :) Har dessutom beslutat att lägga löpandebandet på hyllan i väntan på att kunna springa ut. Även om det vore bra att träna lite "för säsong" känns det som att dom negativa känslorna jag har för löpbandet börjar appliceras på själva springandet. En negativ känsla som jag absolut inte vill ha med mig ut i på de riktiga, ute springspåren i vår.

Planering för veckan är dock aningen oklar. Tillfälliga gymkortet går ut i morgon, åker till Gbg på torsdag eller fredag. Innebär att efter idag är det bara onsdag, lördag och söndag som är träningsbara. Antagligen bara onsdag och söndag pga diverse aktiviteter inbokade på lördagen. Kör det som känns piggast. Ben och rygg troligen. Lite trist att det inte blir gymmande mer på Njoy, har träffat lite gamla kompisar där så vore nice att vara där ett tag till! Men, men i stället blir det ju Gbg och tränings crewet Johanna :D (med tillhörande pojkvän nu mera?), det är riktigt bra det med!! Johanna, sats och löningsfrullen (inbokat den 25:e) here I come...! XD

Nästa tre veckors-period (med början nästa vecka) på gymmet tänkte jag köra som följer; första veckan "lätta" vikter med 3 set och 10-15 reps per övning. Självklart lite beroende på vilken övning och så. Teknik och kontakt ska fram för allt vara i fokus på dessa pass. Andra veckan blir lite av varje då jag kommer att vara i Vås utan tillgång till gym. Simning kanske? (Och löpning ute om snön smälter!! DD) Sista veckan blir en omgång med super set.

Natti!

Vila....!

"Vila och växa idag" x) (citat snott från Erika Anderssons blogg) gillar att tänka så, känns som man är träningsaktiv även fast man inte gör någonting. Man gör till och med det viktigaste! Växer till sig. Jag gillar. Hur som helst var anledningen till att lägga vilodagen just idag att jag hade jobbintervju inbokad i Eskilstuna på eftermiddagen. Åkte dit lite tidigare och socialiserade lite med min kära mamma. Trevligt att kunna ses så där lite halvspontant en eftermiddag även fast man bor i olika städer. Intervjun gick riktigt bra och jag fick beskedet att det blir en andra intervju, då i Stockholm, inom en snar framtid. Tjoho! x) Kan ju inte vara helt ointresserade om de vill träffa en en gång till? Tror att det är ett riktigt nice företag och vill verkligen, verkligen jobba där. Håller tummarna! Passade givetvis på att shoppa när man var gäst i en ny stad och nya affärer. En ring, en tröja/klänning (rea!) och två par strumpor var av ett par zebrarandiga blev dagens jaktlycka.


Shoppad tröja/klänning...!


Veckan som gått

Planeringen såg ut som följande:

Måndag:  Ben + Spinning
Tisdag:   Vila - Promenad, minst 50 min
Onsdag:  Box 75
Torsdag: Vila (--> tenta fredag)
Fredag:   Triceps & Axlar
Lördag:   Biceps & Rygg
Söndag:  Mage & Ben (höfter och vader)

Måndag till och med torsdag sköttes enligt planering samt en del extra promenader. Bra där. Fredag gick också bra, körde dock ben den dagen. Höger arm led av ryckningar och värk i biceps, kunde ju inte direkt tyda på något bra, så armarna fick vila denna vecka. Gissningsvis så var väll inte boxning på onsdagen i kombination med musarm (efter 10 timmars pluggande hela veckan) vad den stackar högerarmen behövde... men det var vad jag behövde så det fick vara så. Axlar kördes under lördagen och idag blev det monsterpass med rygg och mage, plus lite skridskoåkning och prommenad.

Summan av veckan var alltså att allt blev kört enligt planen, utom armarna som behövde vila. Hyfsat nöjd nu. :)

Deeper down the rabbit hole...


Nu är det faktiskt så att jag har bestämt att jag ska ta det här med gymmerierna på allvar. Jag är för att revidera sina mål med jämna mellanrum. Man ska inte bara springa som en galning i valfri riktning bara för att man själv (eller någon annan heller för den delen) har "bestämt" det för en obestämd dåtid sedan. Dock tycker jag inte att detta är något som ska göras under pågående process. Man, folk i största allmänhet, har en otrolig förmåga att argumentera sig själva till fördärvelse, gärna till att sluta vad dom håller på med då de är mitt uppe i en förändring. Har jag hört. Bara för att få gå tillbaka till att ha det "som vanligt".

Jag känner mig i en sådan fas just nu. Allt jag läst och förstått om förändringsteori är som bortblåst när jag hamnar i det privata vardagslivet. Hm, ja, alltså utanför skolan. Jag har strejkat, inte i min träning, den har jag lyckats låsa fast hyfsat med rutiner till den grad att jag får viss abstinens när jag inte gör det, men med min mat. I denna udda träningsform som kallas fitness, eller i alla fall någorlunda seriöst gymmande, ingår ett vist mått av att leka Mat Hittler. Tvärtom använder jag mig just nu av matanarki. Jag tänker att jag ska äta "ballanserat", vilket oftast innebär en ballanserad kost bestående av ägg, grönsaker, kessella, mörkt bröd, lite ljusare bröd, pasta, pasta sås, grädde i såsen, grädde till kladdkakan, kladdkaka, bullar och nu mera även en ballanserad mängd av marshmallows fluff. Någonstans i vardagen passerar min kost alltså gränsen för ballanserad.  Och jag har bra argument för detta må ni tro! Till exempel nu senast, tentapluggade 17 timmar i sträck sista dagen. Hur håller man sig skärpt så länge? Med socker! Massa socker! Och popcorn. Och Peppsi. Bland annat.

Jag kan argumentera åt båda hållen. Skulle kunna fylla tidskrifter fulla med propaganda för nyttan och lyckan med att äta rätt. Lika mycket skulle jag säkert kunna skriva om den själsliga glädjen och upplevelsen med god mat, även med mindre god mat för den delen, och hur man ska vara nöjd med sig själv oavsett kroppsform. Men jag ska inte hålla på med massa argument varför eller varför inte jag ska äta eller inte äta vissa saker. Jag har en fitnessplan. Och det är inte dags för att utvärdera den ännu. Idag börjar jag fitnessfanatiskt att räkna kalorier, så ett alternativ man kan använda för att hålla koll. Points, kcal eller deciliter i ett recept, same same. Jag valde att räkna kcal därför att jag tycker att det är mest basic. Jag har ett utgångs underlag på kostförslag att utgå ifrån, börjar därifrån. Ser detta som en "provdeff". Källor säger att mellan 0,5 till 1 kg i veckan är rimligt och hållbart, därför: Tio veckor - fem kg. Ska försöka spara så mycket muskler så möjligt. Under dessa tio veckor finns ingen plats för argumentation med mig själv. Fitnessplan. Punkt. Har dock lagt in visst utrymme för att kunna hålla en viss socialstandard, en dags fusk per vecka är tillåtet. Dock är fusk inte samma som att det är fritt fram att äta flera flaskor speaygrädde.

Så... bra eller dåligt? Diskuteras tidigast om tio veckor! Är inget omöjligt jag ska göra. Massa folk har gjort det. Massa folk har klarat det. Till och med jag (om än i lite annat utförande). Do it again!
Formcheck!

Fick hjälp av Niklas att ta lite fombilder dagen till ära. Kände mig som en mupp när jag skulle gå och posa som om jag vore en fullvärdig body builder fast jag snarare liknade en pösmunk. Tycker precis som förra gången jag och Johanna tog såna här bilder, att musklerna fastnar dåligt på kort. Ser mycket bättre ut i spegeln... och allra bäst ser dom ut i huvudet hos en själv. :D Trotts allt tror jag bilder är bra för att ge viss verklighets förankring, dessutom blir det ju möjligt att se förändringar över tid mera tydligt. Gav även lite tips på vad som vill ha mera träning... framför allt behöver latsen och vaderna extra boosting, inte helt förvånad över detta. Tycker allmänt att det är svårt att få bra kontakt i latsen, och vaderna har jag inte kunnat träna ordentligt på ett par månader pga långvarigt knas med ena hälsenan. Kanske borde gå till farbror doktorn? Resten av kroppen får växa på som vanligt, sakta men säkert. Slutligen vill muffinspöset arbetas bort. Dock aningen förvåning över att högersidan är lite större än vänster speciellt, då västerarmen brukar orka marginellt fler reps vid nästan alla armövningar... underligt. Är lösningen för en mer ballanserad siluett då att lyfta mindre med vänster? :S Inget upplägg av hela formchecken denna gång (tänk muffins). Dock kommer ett litet smakprov på rygg och armar.

Dagsformen!

Ge mig! Tipsa mig!

Vill ha mer musik som denna....!!

Mychael & Jeff Danna - The Blood of Cuchulainn


Dropkick Murphys – I'm Shipping Up To BostonTrött, död och färdig -.-

Gjort tenta. Tränat. Är död. Nästan i alla fall. Tentan gick ok. Träningen gick bra, dock oinspirerat. Körde samma maskin flera gånger. Orkade inte vara kreativ och tänka ut något annat. Hip Abduction var det. Maxade den, fans inte fler hål eller vikter för att höja mera. HA HA HA, in tha face off den maskinen. >) You are my bitch little Hip Abduction maskin!! Kände mig färdig. Måste man ju kunna säga att man är då...? Blev lite vader och insida ben också. Nu soffan.

Tränat brallorna av mig

Igår var det box75 på planeringen och gjorde det enkelt för mig genom att följa detta. Inget krånglande med omflytt av dagar osv.

Bra pass med mycket svett. Mitt under passets första sittupsinslag fick jag dock en mycket märklig känsla. Något var fel. Inte så att träningen var ett problem, magmusklerna sved ordentligt och curlade sig som dom skulle, men något annat stämde inte. Det var lite kallt om nederdelen av magen, samt att mina gärna byxor inte var gröna just där utan.... Gha! Min gylf var öppen!! :| Ve och fasa. Jag var dock glad att jag hade ett låååångt linne och att alla andra just nu också låg på golvet så ingen kunde se. Lite smidigt försökte jag dra upp gylfen så ingen hann upptäcka något... men det gick inte! Dragkedjan hade släppt och var på tok för trasig för att vilja dras åt något håll alls. Funderade på en kort sekund att springa in o byta till överdragsbyxorna, men förlitade mig tillslut istället på mitt långa linne. Fungerade genom nästan hela passet, tills nästa magövning kom, som man förstås skulle göra två och två. Jag tackade nej till detta och hänvisade till den felande länken. Fick en lång frågande blick av min "partner", kändes lite underligt där ett tag. Men vi var snart vänner igen.

Så kan det gå. Slå det om ni kan, träna så hårt att kläderna faller sönder..! ;) Idag blir det plugg hela dagen, tenta up comin'....!

Fri tolkning


Nemi vill bli fit.


Lyckad vilodag

Har varit en lyckad vilodag idag. Har pluggat en massa på dagen och var och spanat bio framåt kvällskvisten. "Alice i Underlandet" var helt klart värd att se, var en fröjd för ögat och en upplevelse för sinnet. En saga berättad på ett sätt som snuddar vid fantasins vidunderligt hissade nycker, en film som faktiskt är svindlande nära att förmedla sin story på samma sätt som en textad roman. Bildsekvenser som kommer mycket nära de mest målande drömmar man har i sovande tillstånd. En upplevelse som är lite "som att åka bergochdalbana" (citat; Maria Sandfjord, 2010). Fin film helt enkelt, gå och se!

Tänkte byta bort den inplanerade tisdagspromenaden till på torsdag, men kom iväg på en bensträckare innan middag som tillsammans med promenaden till bion klarade målsättningen på 50 min. Najs. x)

Mjukisbrallor med skriktyg?

Varför är det så otroligt snyggt med gråa mjukisträningsbyxor? Det finns plommonfärgade (fult), svarta (tråkiga och blir urtvättade efter en halv tvätt), vita (behöver jag säga varför det inte är bra?) eller i någon valfri skrikig klatschig färg (...rosa alltså). Men gråa är de enda som känns bra? Jag tror jag har hittat svaret.

På sportaffärerna (hänvisar till empiriskt underlag insamlat på Intersport) finns det svart och rosa i kombination i ett hundra tal olika utföranden. Eller bara rosa. Jag har inte rosa som favoritfärg automatiskt bara för att jag är tjej och gymmar!!! Resten av modeindustrin verkar ha fattat detta och gjort både tröjor och byxor i flera färger, men inte Nike, Adidas, Röish och resten av sport märkena. Dom kör fortfarande stenhårt på flickfärgen nummer ett. Väx upp! Vände mig hoppfullt till H&M som faktiskt fått mycket kul träningskläder på senaste. Men icke. Svart, vitt, grå, plommon och.... just det, rosa. Av dessa är grå helt klart hetast. Dock finns det vissa hinder med ljusgråa byxor som man ska svettas i. Jag antar att de flesta som någon gång rört sig i ett plagg av mjukistyp i grått känt av och vet vad jag pratar om. Man kan även se fenomenet på andra som tränat i grått. Även om de redan har slutat tränat just då man ser dem så vet man att de har gjort just det. Som överlägsen vinnare visar grått mjukistyg att och framför allt var man har svettats på ett ytterst tydligt vis. För att tydlig göra ytterligare, om det mot förmodan är någon som fortfarande inte förstår problemet, så kan jag säga att det inte direkt är smalbenen som svettas mest...

Måste vara därför detta begär efter gråa mjukisträningsbrallor är så stort! För att man helt enkelt inte kan ha dem. Allt man inte kan få vill man ha... har jag hört. Funderar dock på att helt kallt strunta i det o köpa ett par ändå, till trotts mot svetteriskvallret. Folk vet väll att man svettas ändå?Vilka väljer du?


PS. Träningsplaneringen för dagen, ben och spinning, är uppfyllt! :D Blev t.o.m. en 5 km promenad extra. DS.


Planering?

Denna veckan har det blivit ytters lite träning. Ett boxpass, två styrkepass (ett bra och ett så dåligt att det utsågs till det värsta ever). Idag blir det iof ett till, men än då, lite träning. Kan visserligen vara bra med en lugn vecka här och där, men förra veckan var inte heller någon hitt. Två lugna veckor på raken känns inte riktigt rätt. Speciellt inte då det mest berott på att jag inte orkat ta mig ut bland annat p.g.a. myskvällar, snålblåst och minusgrader.

Tror lösningen på detta är uppryckning kombinerat med struktur i form av planering. Att lägga upp en lös planering av träningsveckan borde stoppa mig från undanflykter så som "jag tränar lite mer imorgon stället" eller "men jag ska ju faktiskt på promenad imorgon... kanske... om det är fint väder". Jag är rent principiellt inte mycket för detaljstyrd planering, men som ett litet motivationshjälpmedel kan jag tycka det är helt ok. Omflyttning av pass är alltså helt ok, dock ingen borttagning!

Så... till planeringen för nästa vecka:


Måndag:  Ben + Spinning (pass, start kl 12.00)

Tisdag:   Vila - Promenad, minst 50 min

Onsdag:  Box 75

Torsdag: Vila (--> tenta fredag)

Fredag:   Triceps & Axlar, upp- och nedvarvning på löpandebandet, minst 2x1km

Lördag:   Biceps & Rygg

Söndag:  Mage & Ben (höfter och vader)

 

Tadaa...! Nu återstår bara den lilla detaljen att följa schemat (A) Efter detta är det även dags att utvärdera "lyfta-tungt-med-få-reps-taktiken". Nu veckans sista gymmerier, biceps och rygg.....!

 

 

 


Lurerierna fungerade!

Färdigpackad väska med till skolan fungerade utmärkt. Blev ett bra pass med lite springning på löpande bandet, styrka för axlar och triceps. Nice. Träffade även lite bekant folk från nyårsfesterier är i Vås. Också nice. Fick även med mig tre par reaskor med mig hem från stan. Mycket nice! :D

Ska köra lite av samma taktik idag. Först skolan och pluggerier (ja, tyvärr, nödvändigt med lördagsplugg denna veckan) sen väntar skridskor  i väskan för att bli använda på Rocklunda! Vad blir det för träning? Lår? Rumpa? Förhoppningsvis får jag träningsvärk så jag märker var. Annars finns risken att det bara blir blåmärken.... Ska försöka hålla mig på benen dock x)

vilande....

... är segpropp idag med. Två icketränade dagar på raken. Tänkte promenera men vädret är otrevligt. Skulle gått fram och tillbaks till Erikslund idag, men fick som av en händelse skjuts av min allra bästa morbror och en av kusinerna. Sen var det snålblåst och för tunna jeans på både mig och pojkvännen, så blev bussen hem. Skulle köpt skor men hittade inga. Helt lottlöst blev det jag dock inte. Hittade "Fluff" på burk! Sjukt egentligen, vad bra grejer dom hittar på nu för tiden. Är lite konfunderad över vad det egentligen är i den, stod att det var socker, äggvita, stäkelse och vaniljsocker men enligt näringsdeklarationen var endast 5% kolhydrater i. Inget annat. Hm... sockrad luft på burk? Skitsamma, långt ifrån nyttig är den med all säkerhet, därför ack så god! Har köpt den vänstra och planerar att ev korsa den med kakao.

Imorgon blir det gym direkt efter skolan. Måste skapa en struktur som förhindrar att slöheten och snålblåsten håller mig hemma. Saknar det från Gbg, där eliminerar motivatrionscrew och knappt 40 m till gymmet alla argument att stanna hemma och pilla navelludd. Med kläderna i väska finns ingen chans att smita...!! Woho, jag är så smart. XD

 

Så långt ifrån proteinpulver man kan komma. x)


PP

Piss Pass idag. Tycker egentligen inte man ska infektera träningen, eller någonting överhuvudtaget där man vill bli bra och hålla sig motiverad till, med negativa ord men detta pass är värt ett undantag. Tanken var att armarna var hyfsat fräscha för träning, men jag hade fel.

Tydligen kan muskler vara rätt slut även om det inte aktivt värker i dem, något jag hade glömt. Började med biceps, kände viss seghet och försökte därför med lite lättare vikter, 10 kg hantlar. Gick dåligt, men hade gått att härda ut om det bara vart lite stumt i armarna. Dock hade jag även glömt att armarna sitter fast i rygg, bröst och axlar, ett gäng muskler som var så ofräscha att de faktiskt hade aktiv värk och därför inte alls uppskattade bicepscurls. Antagligen hade de inte gjort det ens om hantlarna vart fyllda med helium. Min rygg mår som ett russin och mina axlar har inte riktigt fått någon ärlig chans att vila upp sig då axelväskan fulladdad med laptop och böcker (på väg till, och hem från, skolan) gör sitt bästa för att trycka ner och stoppa blodflödet. Varje dag. Axelväskan är ond och jobbar systematiskt med en axel i taget, gör mitt bästa och byter då och då för att inte bli sned. Jag behöver en ryggsäck. En vilodag. Och sömn.

Passet var underligt och slutade på ett ytterst ovanligt sätt. Jag gav upp passet efter två sett, gick hem till soffan och kladdkakan och låtsades som passet aldrig hade hänt. Intressant. Imorgon blir det promenad.


Inne på boxlinjen

Idag var sista dagen av tre dagars slåsträning, Box75 på nJoy. Sjukt långa intervaller hade tränaren kryddat passet med, så var nyttigt för konditionen antar jag. Dock var det noll teknik, alla fick konstant beröm beröm och ingen korrigering what so ever under hela passet. Blir omotiverad av det. Även om jag fattar att det inte är någon super teknikträning, snarare hopp-och-flås-träning för glada motionärer, så gillar jag en gnutta kritik här och där. Oftast kan man få något tips som man inte har tänkt på på ett tag. Fick hålla tillgodo med min egen stilpolis som sitter i mitt huvud. Ledsnade dock snart på min egen skitsoröst och bankade i stället planlöst på mittsarna till dom såg aningen mer döda ut än innan. Okej träning hur som helst, i alla fall hundra gånger roligare än att jobba upp flåset på löpandebandet.

Ser fram emot lite gymmerier i veckan....! I morgon väljer jag pass efter var jag har minst träningsvärk, tror vader och ev armar ligger bra till just nu.

RSS 2.0