Harder, better, faster, stronger

Det finns alltid vägar att pressa på och krossa barriärer som tidigare känts oövervinnerliga. En underbar och stark upplevelse som ger en enorm kick. Att träna och deffa inför Body Fitness är ur många avseenden det tuffaste jag gett mig in på - så väl fysiskt som mentalt. Jag älskar utmaningar just för ruset och styrkan man får av att göra sådana resor, att ta sig längs den slingriga stigen, att leta möjligheter och ta sig fram i snåriga omgivningar. Att försöka. Att kanske lyckas. Resan är målet. Men en lyckad målgång gör resan ännu mer belönande! Den  extra, gigantiska endorfinkick som man får när man styr in i mål och känner att man lyckats är obeskrivlig! Ju tuffare väg desto bättre. Jag är glad för allt jag fått med mig från tävlingssatsningen. Det har haft sin bitterljuva charm att sätta på sig skygglapparna och envist köra stenhårt mot målet. Att jobba inte bara på fysiken utan minst lika mycket på att hålla viljan och motivationen uppe - i vissa perioder är de det största jobbet. Tävlandet gav en mersmak. Att jaga målet.  Att inte tänka, att aldrig ifrågasätta just när mitt uppe i det. Att bestämma sig. Att trycka plattan i mattan. Allt det är speciellt och är inget som kan sparas, det är en färskvara som så mycket annat. Ändå vill inte så jag inte kasta mig in i samma upplägg nu. Nu vill jag ha tid för eftertanke, reflektion och fram för allt balans. Jag vill använda mina nyvunna erfarenheter och styrkor till annat än tävling. Kanske blir det Body Fitness i framtiden men just nu vill jag bara köra så det rycker för att jag själv vill, inte följa strikta scheman. Jag vill inte jaga nu. Jag vill leva och träna med balans och själv bestämma utifrån vad jag känner för i stunden, låta motivationen och viljan styra. Lägga disciplinen på hyllan och bara använda mig av glädje och ge efter för plötsliga nycker. Jag vill odla mitt energi ytterligare och locka fram ännu mera glädje och känna mig stark, pigg och vild i min träning!

Inför 2012 planerar jag inte mer än att säga att jag ska ha ett riktigt grymt träningsår. Ett träningsår som ska göra mig hårdare, bättre, snabbare och starkare genom glädje och balans varje dag! Jag längtar. Ett eget inlägg om 2012s planer kommer här på bloggen tidigt, tidigt den 1 januari! (tur att man kan tidsinställa inlägg)

Gott nytt år så länge!Skyltar

Såg precis att Mia på Dansdesign Sthlm, som sytt mina båda tävlingsbikinis, lagt upp ett gäng bilder på de två bikinis som jag fick uppsydda. Kul att de får vara med på kort på hennes sajt! (klicka här för att komma till just sidan med fitness bikinis)

 

Jag var mycket nöjd med så väl bikinin som bemötandet och möjligheten att bolla idéer med Mia som har stor erfarenhet av att sy olika typer av dräkter. Tävlingsbikinis till fitness hade hon inte sytt förut så det blev mycket utbyte av lösningar, funderingar och designförslag innan vi tillslut stod med två färdiga tävlings bikinis. Det är alltid roligt att ha att göra med människor som är så engagerade i de som de gör!

 


Bikini på bild!Morgongym!

Idag passade jag på att smita iväg till gymmet nu innan jobbet, något som varit otänkbart för bara ett halvår sedan. Nu tycker jag det är skönt med morgon pass!


Huslighetsnojja

Jag har fått dille på att baka nu mera. Tyvärr känns det inte riktigt hållbart att baka kakor och godis i långa rader, så nu har jag provat att baka bröd! Fick superfina brödformar (kakformar med i och för sig) som jag har invigt idag! Blev ett morotsbröd med russin i - balande ihop lite ingredienser efter behag och efter viss inrådan av en brödbakskunnig mamma. Kolhydrater i brödform är väll inte på högst upp i dagens matstatus - men detta är definitivt hälsosamt! Fritt från tillsatser, bra kolhydrater som ger energi och dessutom massa bonus nyttigheter som t.ex. linfrön m.m. Och dessutom blev det supergott. Allt nybakat bröd är i och för sig gott. x)

 • 2,5 dl fingervarmt vatten
 • 0,5 pkt jäst
 • 1 tsk honung
 • 1 dl uppblött rågkorn (1 dl rågkorn + 2 dl vatten)
 • 1 dl fiberhavregryn
 • 2,5 dl rivna morötter
 • 0,5 dl krossade linfrön
 • 0,5 dl pumpakärnor
 • ca 2 msk matolja
 • 1 ägg
 • vetemjöl (så mycket som gör degen fast)

Knåda ihop - helst i minst 10 minuter (vem orkar det?!). Låt jäsa först i 40 minuter i bunken. Knåda sen mera, gör en limpa och lägg i en avlång brödform. Låt jäsa 20 min till. Grädda i ugn minst 40 min på 175 grader.Provsmakat på Milen

I förmiddags gav jag och mamma ut på en ny runda runt sjön, en knapp mil, den här gången med löpskorna på. Mycket imponerad av att hon var sugen att följa med! Vi tog det lugnt och bestämde i förväg att bara springa där det var mjukt underlag, dvs. inte där det var asfalt. Totalt så joggade vi drygt två tredjedelar av sträckan. En bit på slutet gjorde jag även en liten avstickare i skogen, fick öka på stegen en aning medan mamma strechade och kort laddade om batterierna. Var mycket skönt att vara tillbaka i löpskorna! Det var inte vidare jobbigt alls och känner att springa milen i mars på en hyfsad tid kommer inte vara några problem. Trodde jag skulle tappat mer kondition än jag verkar ha gjort under de här slöveckorna jag haft nu runt jul. Fantastiska kropp! Gjorde även EKG hos läkaren veckan innan jul och även där visade det sig att vilopulsen var ovanligt låg och blodtrycket var finnemang. Kul att få det på papper med då vet man att kroppen inte bara känns bra utan att den verkligen är bra också! ;)


 


Tjuvstart på träningsåret!

Idag börjar livet efter jul. Jag har njutit och ätit mig igenom både dagarna inför jul och julafton. På det har jag knapt inte tränat alls. Kroppen vill röra på sig och tur är väll det för mina jeans har lustigt nog börjat krympa. Idag tjuvstartar träningsåret 2012 med en lång promenad runt sjön tillsammans med familjen. Räknar med att det tar ca nitio minuter. Ska ta det lungt och fint nu i uppstarten för att få med hela kroppen och framförallt för att inte förkylningen och halsontet ska komma tillbaka. Imorgon blir det mera lång promenad. Väl tillbaka i Sthlm på tisdag blir det äntligen dags att besöka gymmet igen! 


God jul!

På senaste tiden har bloggen förvandlats från en träningsblogg till en mat- och sötsaksblogg. Julen till ära fortsätter vi på den linjen! ;) Ett exempel på det är tårtan med trippel-chockad här nedan. Browniebotten, choklad- och marängfyllning och toppad med fyllig chokladmousee. Idag har jag nått min botten, dvs. den botten jag har i magen. Efter tre omgångar julbord kände jag mig mätt, nästan för mätt. Gott! Har även fyllt på med julgodis i olika former. Har varit en underbar julafton även på den sociala fronten med stora delar av tjocka släkten hemma hos mamma och pappa. Minsta lilla skrutten Liam for runt med sin nya radiostyra bil bland allas fötter, hunden skällde på det mesta och givetvis var det men jämna mellanrum mindre alvarlig kaos i köket. Julen ska vara full rulle och mycket folk! Härliga jul. Strålande jul.

Nu är jag nöjd och rund och glad. Så nöjd och glad att jag bestämt tror att jag ska smygstarta det nya året redan imorgon. Jag är redo! Men innan dess är julaftonskvällen kvar att fira med tomtegröt och lite mera vörtbröd med julskinka. <3

God jul!Julpromenad och julfika..!

Nu på förmiddagen har jag tillsammans med finaste pojkvännen, mamman och herr hund promenerat ner på stan här i Katrineholm för sista julklappsköpen. Efter det gick mamman och hunden hem medan jag och Niklas tog en julfika i stan.


Kroppens mest effektiva cell

Det har hänt något konstigt med min känsla för mat. Tidigare var jag vist sockersugen ibland, det ska jag inte argumentera om, men jag har ändå inte varit någon storförbrukare av sötsaker. Mer det att jag ville ha något litet för att få bort suget. Choklad kunde jag visserligen äta ganska mycket av ibland, men annars kände jag mig ganska snart mätt på socker efter ett några bitar lösgodis, ett par skedar glass eller vad det nu var. Minns även när jag var liten och min syster blev upprörd över att jag sparade mitt godis flera dagar utan att äta upp allt. Jag sparade större delen och tog en bit ur påsen då och då. Jag är (var?) en sparare och småätare. Av sötsaker vill säga. Mat, chips och annat salt och gott har jag sällan känt att jag inte vill ha för att jag fått för mycket av. Nu saknar jag dock helt sockerspärren. Efter en lördag med god mat och efterrätter kunde jag tidigare ofta känna att "usch, nu vill jag faktiskt inte ha mer" och gladeligen gå över till att äta en magrare kost dagen efter. Så känner jag inte nu. Jag känner inte att jag får nog. Alls. Aldrig. Jag var ett tag lite orolig att jag förstört mig själv och mitt matsug inför all framtid i samband med tävling och deff. Men att döma av andra som kört hårda deffar inför tävling verkar detta inte vara en helt ovanlig känsla och som tur är brukar den gå över efter några veckor. Men några veckor är en ganska lång tid om man äter som en tok. Kroppen är fantastiskt snabb. Fettcellerna är fantastiska på att göra sitt jobb! Jag kan inte komma på en bättre fungerande cell i kroppen. Tänk om muskelcellerna kunde svälla lika fort? Då skulle man kunna köra en uppbyggnadsperiod på sex till åtta veckor och se ut som Arnold Schwarzenegger. Och om sen fettcellerna var lika långsamma som muskelcellerna är idag så... hm, ja, hade det tagit ännu längre tid att deffa bort dem. Hm, just det, det går åt båda håll. Det tar ändå inte mer än ca fyra, fem veckor att få bort knappt två kilo. Dock kan man gå upp fem kilo på samma tid. Och det vill man inte. Det som man skulle vilja ändra, om man kunde, är alltså på att de rackarns felltcellerna är så snabba på att fylla på sig! Man skulle vilja kunna stänga av den funktionen efter behov. Då vore världen komplett.

Jag funderar nästan på om man skulle börja med triathlon? Bara för att få mer utrymme för livets små och söta glädjeämnen. Nu är det i alla fall snart jul, får ta tag i det där efter julens härligheter.Arnold tar sig en bit sötsak.
Gym come back!

Dags för gyyyymmet! Ikväll blir det överkroppspass för mig. Grymt! :D Har ingen planering utan ska bara gå dit nu när det är som mest folk där och ta det som finns ledigt. Allt har vilat, allt vill bli tränat. Gulgrisen ska lyfta vikter så det står härliga till. Är fortfarande helt sockerchockad både från igår och från idag när chefens chef skulle sluta och det bjussades på 4 sorters tårta. Behövs ingen prework out här inte, socker funkar minst lika bra. Plus att det är godare. x)


Granen står så grön o grann i stugan

Igår klädde vi vår första gemensamma gran här hemma. Finns det något som sprider mer julstämning än en julgran? Den tindrar, barrar och doftar! Det där sista vet jag i och för sig inte helt säkert då jag fortfarande är ganska täppt. Men jag vet att den doftar, det räcker gott. :) I kväll är det julbord med jobbet, perfekt för att komma i ännu mer julstämning. Och julform. Börjar likna en lite julgris. Den bruna färgen är borta och jag är åter ljust skär i hyn och jag börjar åter bli mjuk och gosig om magen. Får bli något att ta tag i januari. Nu blir det först julbord ikväll och imorgon tror jag bestämt att jag är frisk nog för gymmet, blir ett överkroppspass tänkte jag! :D


Så här blev biskvierna


Så här fina blev de! Och nu ska de alldeles, alldeles strax provsmakas....! Tror inte att de har blivit dåliga, snarare att de kommer dansa som små drömmar i munnen. x) Om någon vill göra själv hittar ni receptet här nedanför. Jag har plankat stora delar av receptet här ifrån, men gjort vissa egna ändringar t.ex. så är fyllningarna mina egna hemkomponerade.

Recept - Julbiskriver

Bottnar
 • 300 g mandelmassa
 • 1 äggvita

Glasyr

 • 125 g mörk blockchoklad
 • 1  msk smör

 

Fyllning smörkräm

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 1 dl florsocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 msk grädde

Bottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.

Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllning
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ev. kakao (eller annan valfri smaksättning) till en jämn kräm.  Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

Fyllningar som jag gjorde idag:

 • Knäck
  Blanda i krossad/hackad knäck i smörkrämen och du har en julvarient på beskriverna!
 • Choklad
  Dryga ut smörkrämen med några skedar Nutella. Blanda i 3-4 msk (eller mer) kakao i smeten. Häll på med grädde tills den får samma konsistens som innan kakaon (ca en knapp dl). Ha i hackad choklad.

Glasyr
Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad. Blanda smör och smält blockchoklad. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.

Ställ kakorna kallt. Vänat. Ät!


Julbak - Knäckbeskiver

I brist på annat att göra blir jag mer och mer sugen på att baka lite. Måste ändå dra fram alla byttor och stekpannor för att göra veckans matlådor, så varför inte passa på att baka lite? Frågan är bara vad. Jag vill inte gå och handla så måste bli på det som finns hemma. Har hittat ett kul recept på Chokladbiskvier som jag tror jag ska prova. Känns som avancerat bak och jag har aldrig gjort såna förut så det kan vara kul att testa. Hur svårt kan det vara? Kanske kan jag smula i lite av knäcken som jag inte orkade hälla i formar utan i stället hällde ut på ett bakplåts papper och sparade? Knäckchokladbeskiver! Gud vad gott det låter. Eller bara knäckbeskriver. Synd att jag har mitt sockerförbud bara.. men sparar dem till jul och då blir det mumma! Ska göra ett gäng och köra lite olika fyllningar tror jag bestämt! Eller så utfärdar jag tillfälligt undantagstillstånd i sockerförbudet för att smaka beskiver. Så får man göra.

Bak var det här!

Längtar...

... nu vill jag faktiskt till gymmet så mycket så att det kryper i kroppen på mig. Har sett fram i mot att få gymma på "riktigt" med energin på topp efter allt dietande. Lite vila efter tävlingen köpte jag att jag var tvungen till, men idag är det hela två veckor sen tävlingen och jag har bara hunnit med ett besök till gym och hantlar sen dess. Inte ser det ut att bli gym ännu på ett tag inte med tanke på att min hals är helt förstörd - jag låter som en tonnåring mitt i målbrottet så fort jag öppna munnen. Eller så väser jag bara när jag försöker formulera ord. Vansinnigt opraktiskt när man vill göra sig förstådd har jag märkt. Speciellt över telefon. Känns därför som det inte kommer bli riktig träning förens efter jul. Ååå. Kommer jag dessutom vara ännu tyngre inför chins och dips etc. Men det är väll bra det i och för sig, bättre träning! ;) Men hade varit gött att få använda upp all denna nyvunna energin nu i december  - energintaget denna månad ligger inte på underskott direkt. Det var det som var min plan. Jag hade ju gjort ett superskojjig träningsprogram för veckan och nästa. Ett program som skulle stärkt båda hjärta, lungor och muskler. Det är vad jag skulle ha gjort! Inte ligga hemma i soffan med olika åkommor. Känner mig invalid. Eller stum är jag väll mer idag snarare. Vill ut i löpspår, in på gymmet, ut i skogen, lyfta tungt och känna att jag lever! Soffan i all ära men nu vill jag ut!

Längtar.

Jag ser det snöar!

Så härligt underbart med snö i luften! Då finns det hopp även för den här julen. :) Vist är det lite väl blaskigt just nu, men det för ändå fram små löften om en vit jul! Mera snö!

Nu ska jag shoppa lite julklappar i Kista Galleria!

 


Kalorifria Nudlar - testar!

På Fitnessfestivalen fans det mängder av skojiga saker, t.ex. så slank ett par proteinshakes och bars ner i shoppingbaggen men den kanske mest spännande jag köpte med mig hem var en sorts mirakelnudlar eller "kalorifria" nudlar. Jag kommer dessvärre inte ihåg vilken monter jag köpte dem i men märket heter i alla fall "Yumart" och sen står det lite grejer på Kinesiska och sen stod det även Konnyaku på förpackningen - vad nu det betyder. Jag var ganska skeptisk till att något som utger sig för att vara kalorifritt, eller nästan i alla fall med sina 14 kcal/100 gram (jämför med dryga 100 kcal/100 gram för vanliga kokta nudlar), så jag köpte bara två förpackningar. Testet av nudlarna gjordes både genom att äta dem rakt av som de är plus att de serverades till röd currygryta med biff. Nedan kan ni se resultatet av testet.


 • Smak
  Högt över förväntan! Kanske inte så svårt för nudlar att plocka poäng då inte ens vanliga nudlar smakar särskilt mycket. Men dessa var jättebra, smakade precis lika lite som vanlig nudlar!
  - 5 hantlar av 5 möjliga
 • Konsistens
  Mycket bra även den. Det viktigaste med nudlar är att de inte kladdar ihop, vilka dessa inte alls gjorde. De säljs färdiga att äta så man behöver inte själv koka dem (även om man tydligen gärna ska göra det för bästa resultat) så det är svårt att misslyckas. Niklas, icke dietande människa som generellt inte tycker om annan mat med minimal kalorimängd typ proteinshakes, bars etc., tyckte konsistensen kändes lite väl fast. Men jag gillade som sagt att de var lite al denté. Dessutom var det snyggt hoprullade till små krumelurer. 
  - 4 hantlar av 5 möjliga
 • Pris
  Mässpris var 15kr för en förpackning, vilket redan där är lite väl dyrt för en förpackning nudlar som man dessutom inte blir mätt på om man inte har massa tillbehör. Men skulle till ett sånt pris vara ett bra alternativ under deff. Ordinarie pris på den här typen av nudlar ligger dock runt 30 kr ordinariepris och där är min gräns nådd. Vanliga nudlar ligger betydligt billigare än så! Och med tanke på att strimlad vitkål fungerar nästan lika bra som substitut till just vanliga nudlar när man vill hålla nere energi intaget så känns 30 per förpackning helt galet mycket.
  - 1 hantel av 5 möjliga
 • Övrigt
  Bukfylla till lätt överpris. Även om jag gillade smak, konsistens och även upplägget på dem så undrar man lite över vad det egentligen är i dem? Calcium hydroxide som är tredje ingrediens efter yam flour (något slags rotfruktsmjöl) och vatten innehåller nudlarna Calcium hydroxide... Även om det vist används en del i mattilverknings industrin så känns det inte som ett helt optimalt ämne att stoppa i sig för mycket av. Har endast "low toxicity" vilket låter... hm... tryggt.
  - 2 hantlar av 5 möjliga

 

Avslutningsvis så tycker jag de var riktigt goda och inför en eventuell diet skulle jag absolut kunna tänka mig att lägga till dem ett par dagar i veckan. Men till vanliga vardagen skulle jag faktiskt rekommendera vitkål, spenat, blomkål eller annat mer plånboksvänligt och framför allt nyttigt för den som vill dra ner på kolhydrater, energi i allmänhet eller likande.

Slutresultatet bli därför en 3,5 kgs hantel av 5 möjliga kilon. Stort plus för smak och konsistens men minus för pris och innehåll.Jag ger dem 3,5 av totalt 5!
Den som väntar på motivationen

Jag verkar ju uppenbarligen gå igång på det här med utmaningar, ju omöjligare desto bättre. Men den här balanserade vardagen är inte lika lätt. Och speciellt inte efter månader av strikt dietande. Även om jag precis fick veta att det gick en ordentlig magsjuka bland många av de tävlande under LuciaPokalen så misstänker jag att även om det var det jag hade så blev det inte bättre av att så fort jag mådde bara lite bättre så petade jag i mig en pepparkaka. Och sen satt jag på toa ganska precis efter en timme. Och så mådde jag lite bättre. Och tog en pepparkaka till. Tillbaka till toan och så vidare. Så dumt. Ja. Men jag kan säga att jag förstår människor som t.ex. röker, vet om alla riskerna och hur äckligt det är men ändå inte kan sluta. Man har inte motiverat sig själv till tillräckligt. Man "kan inte" - skulle man kunna säga. På pappret kan man tycka att en timme på toa direkt efter intag av pappakakor borde vara en större motivation att inte ta en pepparkaka än vad en tävling tolv veckor bort borde vara. Men det är inte så uppenbarligen. Det handlar om inställning. Så klart. Som alltid. Rökaren som rökt i tio år utan att lyckas sluta kan plötsligt fimpa sin sista cigarett. Samma människa. Samma cigarett. Jag förstår hur man kan fimpa den sista. Precis som jag förstår hur man ibland "inte kan" så förstår jag hur man gör när man "kan" och faktisk gör det. Hur man kan motivera sig själv till något som tidigare varit omöjligt. Samma människa diet. Eller inte diet. Det är motivationen som är avgörande, den inre motivationen. Argument varför man ska göra si eller så kan man rabbla till förbannelse. Man får cancer av cigaretter. Man får diarré delux av pepparkakor. Det spelar ingen roll så långe den inre motivationen inte finns där. Argumenten är jättebra för att stärka en redan hittad motivation - men utan motivation är de tandlösa. Man måste helt enkelt först hitta motivationen. Antingen bara bestämma sig för att gå åt ena hållet. Eller hitta en trigger som får en att gå åt ena hållet. Om man nu vet vad man går igång på - det är inte det lättaste alla gånger. Jag har en liten aning om hur en av mina egna triggers funkar. Omöjliga saker. Eller i alla fall saker som folk - eller jag själv - säger att jag inte kan. Eller att jag inte får. Därför blir det så paradoxalt att förbjuda t.ex. en viss sorts mat. Nu har jag ju visserligen gjort det och det visade sig inte vara omöjligt inför en tävling. Ett stort mål. Men i vardagen? När "en liten pepparkaka spelar väll ingen roll" ringer som ett mantra i huvudet. Det är egentligen först då det är svårt. Ehm. Ja, det var ju inte helt lätt lätt innan även fast man hade tävlingen heller. Men just nu behöver jag verkligen ett stopp på denna pepparkaksfrossa. Så pepprar på och stärker upp min inre motivation med yttre argument! Och efter som jag verkar gå igång på saker som verkar omöjliga så säger jag bara: Det kommer säkert inte att gå!

Så. Ny utmaning. En vardags utmaning. Inte äta socker på en vecka (undantag ev. efterrätt på julbordet med jobbet på måndag). Inte direkt socker i alla fall. Inga pepparcockies. Ingen choklad. Inget småätande av knäcken jag just kokat. Ingen sötad yoghurt. Få stopp på sockerråttan. Få upp lite sug innan jul. Dessutom undvika att få samma magomfång som Tomten själv på julafton. När jag satt min fot i Katrineholm dagen före dagen för dopparedagen får jag ta min första knäck. En julutmaning i lussebullarnas land! Vem är med mig?


Den som väntar på något gott!

 

 


Sjuk på löpande band

Japp, jag som vart i stort sätt helt förskonad från sjukdom hela deffperioden har nu plötsligt drabbats av olika sjukdommar på löpande band. Förra veckan körde jag som ni mins ett gäng heldagar med den mest oroliga och krånglade mage jag haft någonsninn. Och idag är det halsont, rinnande ögon och bultande huvud som gäller. Bläääää.


Boxpass down

Så där ja! Har man dödat ett par mittsar idag. Bankat på dem rejält med både knytnävar och sparkar. Det är ett så sanslöst roligt sätt att träna! Nästan så jag bli sugen på att sajna upp mig för MMA eller något till våren. Kanske, kanske. La även in 30 min styrka innan boxpasset. Blev överkropp med lite extra chins och dips och så mycket axlar. Gött. Även om det är grymt kul med mittsar så får man inte alls samma brännande kontakt med varje muskel. Man blir trött - eller snarare utmattad i kroppen - men den där fokuserade känslan på varje muskel uteblir. Inte så konstigt kanske, hela kroppen jobbar ju tillsammans på ett helt annat sätt. Kommer på mig själv att det ju är just därför styrketräningen är så bra och rolig på sitt sätt. Både styrkan och boxen gick bra, boxen kunde dock vart lite tyngre eller i alla fall längre för min del. 55 min är lite kort när man ska klämma in uppvärmning och streching på den tiden med. Men jag fick ändå till ett lagom pass tack vare styrkan där i början. :) Lite besviken på chinsen dock, lyckades bara klämma dit 5 stycken på raken idag, jämfört med 8 som är rekordet. Men, men, man kan inte peka varje dag.

Imorgon bitti ska vi åka tidigt till Flen med jobbet och hälsa på dem som jobbar på vårt kontor där, så kommer flytta på morgon löpningen till kvällen istället. Nu ska jag duscha lite...! :)


 


Tvåveckors periodisering

Nu har jag knåpat ihop ett träningsupplägg med tvåveckors periodisering. Har läst lite om det och hur folk som bland annat kört mycket långdistans har lagt upp sådana scheman för att kunna köra hårt med kroppen vecka ett men samtidigt få med den viktiga vilan i vecka två. Ska tydligen det vara lättare att pussla ihop övriga livet kring ett sånt schema, hur det nu ska vara det. I alla fall - det är bra upplägg för mig som vill ha lite variation i träningen tyckte jag! Jag har valt att köra lite hårdare kondition och aktiv styrka i vecka ett och sen lagt enbart styrka i vecka två. Hoppas dels på att dra igång förbränningen ordentligt plus att jag vill kunna springa längre sträckor så småningom. Har ju t.ex. anmält mig till ett milslångt lopp nu om tre månader och det är ett delmål i den riktningen. Dessutom vill jag behålla mina muskler (och gärna bygga lite mer massa om det är möjligt) men framför allt vill jag bli starkare! Så vecka två håller jag kvar i styrkan och fokuserar då enbart på den. Med undantag av ev. en lättare löpning en dag. Ska även peta in yoga, pilates etc., planerar att få med minst ett stäck-och-böj-pass i varje tvåveckors upplägg - ser det lite som underhålls pass för kroppen då de för mig ger  samma effekt som stretching och massage. 

Här nedan är mitt första förslag på upplägg. Det blir inte helt enligt min strategiska plan då det är jul (woho!) och styrkan är lite svår att få till hemma i Katrineholm där julen ska firas, så får bli lite mer kondition i stället. Tar dock med mig chisstången hem så det kan bli ett par chins gjorda i alla fall. ;)

Vecka 1 (v50)


Måndag: Box

Tisdag: Morgon löpning ca 40 min

Onsdag: NMT (Nordic Millitary Training)

Torsdag: Styrka Ben (lätt)

Fredag: Löpning 50 min, fartlek + chins och dips

Lördag: Spinning + styrka mage

Söndag: Vila/promenad


Vecka 2 (v51)

Måndag: Vila (julfest med jobbet)

Tisdag: Rygg + Bröst

Onsdag: Ben + Mage

Torsdag: Axlar + Biceps + Triceps

Fredag: Löpning 50 min

Lördag: Julafton!

Söndag: Löpning 50 min, fartlek + chins och dips


Går som tåget!

Oho, vad jag älskar kolhydrater! Och en frisk mage som kan ta hand om dem! Efter att jag fick tag på Imodiumtabletter har jag kunnat fylla mathelgen med diverse både julbak och vanlig mat. Å! Har varit en underbar helg med alldeles för mycket av det goda. Supernajs! Imorgon blir det dock att återgå till någon form av normalnivå som är mer hållbar över tid. Den trevliga bonusen med all mat är all energi som pyr upp i mig! Jag känner mig sprallig, glad och mer än träningssugen - känner mig som ett lokomotiv! Nästan lite bubblig i kroppen på ett härligt sätt! Blev därför ett extra löp pass idag även fast jag tänkt att det skulle bli en vilodag med bara promenad och pilates. Men en liten löptur på 35 minuter kan ju knappt räknas tycker jag, så räknar in den lite fint i vilan. Fort och lätt gick det dessutom att springa! Har tillsammans med en kompis, Selma, anmält mig till ett en mils lopp nu i mars. Skojigt litet delmål med träningen att se fram i mot! Imorgon ska jag använda lite mer av min energi på ett Boxpass i SATS Sollentuna. Och sen blir det mycket mer rolig och intensiv träning i veckan. Provar t.ex. NMT (Nordic Military Training) nu på onsdag. Grymt.

Nu är det snart sova dags. Natt-natt på er!


Mjukstart

Idag är jag äntligen tillbaka på banan! :D Efter en härlig frukost med surdegsbröd, yogurt, en liten bit lussebulle och te är jag nu redo för SATS för första gången på lite över en vecka. Ünderbart! Kroppen vill rösa på sig nu. Ska först ta en timmes prommenad inne i stan, sen blir det pilates på SATS Tule även det i en timme. Mjukt ska man starta. Imorgon blir det lite hårdare, då blir det sextio minuter box i Solentuna.

Lättbakat julgott

Idag har det bakats på lätt sätt. Här hemma har det framförallt exprimenterats med pepparkakor. Vi har gjort ett gäng egna varianter med pepparkaksdeg som grund och sen har vi varit riktigt smarta och tagit färdigbakade pepparkakor och sprittsat och doppat i choklad och haft oss. Man kan äta pepparkakor med vanlig ost också, typ Gouda ost som vi har här hemma, men det viste ni säkert redan. Grymt gott i alla fall! Sen blev det även lite smält choklad över som vi gjorde små müslibollar av. Inte heller helt fel. Nedan ser ni vad som fanns på kakfatet idag och hur man lätt kan göra det! =)

 

 • Chokladdoppade pepparcockiesar
  Smält valfri choklad (vi hade 50% mörkchoklad, passade bra) och doppa färdiga pepparkakor i. Superlätt men ändå galet gott.
 • Bondiga pepparcockisar
  Ta färdig pepparkaksdeg och knåda i finhackad mandel (och en liten gnutta matolja för att lättare jobba med degen), forma till en korv och skär upp i knapt centimetertjocka skivor. Forma om nödvädigt till skivorna med fingrarna efteråt. Se till att mandeln är ordentligt hackad annars blir det svårt att få till bra skivor. Som bondkakor alltså, fast med pepparkaka. In i ugnen på lite längre och på lite lägre temperatur än vanliga tunna pepparkakor. Gjorde även en variant med både hackadchoklad och mandel, men chokladsmaken orkade inte riktigt fram så bara mandel i blir nästan samma sak.
 • Chokladmüslibollar
  Ta skålen med den smälta chokladen som blev över från de chokladiga papparcockiesarna och blanda i fruktmüsli, russin, havrgryn, krossade linfrön, pumpakärnor, hackad/smulad riskaka, en gnutta vaniljsocker och lite äggvita. Ha även i hackade mandlar om det blev något över från de bondiga pepparcockiesarna. Man kan ta lite vad man har hemma helt enkelt. Blanda ihop med en sked och tryck sen ihop små bollar med fingrarna och lägg på ett fat. Ringla över lite pepparkaksspritts (äggvita och florsocker) och ta-da! Du har en snajdig liten chokladboll med mycket snittig design. God är den också.
 • Lussebullar
  Gå till närmaste butik som säljer goda lussebullar och köp de tre, eller hur många ni nu är som ska fika, som ser godast ut. Snabbt (om man har ängnat för mycket tid till pepparkaksspritsandet) och lätt och passar perfekt till övriga kakfatet!

 


Adventsmys!

Adventsmys hemma hos oss! Anna på besök julmusik i bakgrunden, glögg, tårtfatet fyllt med pepparkakor i alla möjliga och omöjliga varianter och så givetvis lussebullar.

 


Mot julshopping i Vällingbyn!

Mot Frukoststaden för uppbunkring av skafferier inför jul och julbak! Handlar man för minst 500kr i valfri butik i Vällingby så får man nämligen en gratis julgran! Perfekt tillfälle att storhandla julmat. Kanske kan bli någon liten julklapp kanske det kan bli till någon snäll människa. Och just det, ska ha en karta Imodium för att få stopp på min skenande mage. Lite senare blir det julmys med adventsljus och trevligt sällskap. ;)


Dietavslut

Sparar ner deffnoteringarna som ett inlägg så vet jag var jag här det om jag vill titta igen någon gång ;)

Viktkoll:

(Vägning onsdagar)

Vecka 1: 65,5kg

Vecka 2: 64,4kg

Vecka 3: 64,4kg

Vecka 4: 63,4kg

Vecka 5: 62,8kg

Vecka 6: ? kg

Vecka 7: 63,5kg

Vecka 8: 62,0kg

Vecka 9: 61,7kg

Vecka 10: 60,9kg

Vecka 11: 61,0kg

Vecka 12: 60,5

Var nere på 59,9 ett par dagar innan sista vägningen, men vikten pendlade som en jojo sista veckan/veckorna trots att jag höll diet och träning strikt. 60,5 visade vågen alltså sista onsdagen innan tömings-, saltladdnings- och fyllningskarusellen drog igång.

Julklapp från Dcore!

 


Snuvad på konfekten?

Just nu känner jag mig lite snuvad på all den goda maten som jag inte kan äta tack vare magkrångel. Dessutom har jag börjat inse att något normalläge, dvs. hur det var i januari när jag började resan så smått, kommer jag inte att kunna gå tillbaka till på ett bra tag om jag inte pressar ner maten i magen de kommande veckorna. Varför jag nu skulle vilja göra det? Jag vet inte hur jag tänkte men jag trodde verkligen att allt skulle bli som "vanligt" på måndagen efter tävlingen. Vist var det röster som sa att det skulle bli svårt att gå tillbaka till hur det var innan, men jag tänkte att det var mentalt dem menade. Att man skulle vilja fortsätta räkna kalorier och mäta mat. Det kändes som jag skulle kunna låta bli. Lätt. Men magen är ju helt ihopkrymt! Som om jag gjort en sån där operation där dom klipper bort magsäcken. Okej, jag är dålig i magen men jag blir ändå mätt av en Activia yoghurt! Hallå!?

Jag vet inte om någon kunnat missat det men jag är ett stort fan av mat. Alla sorters mat i stort sätt - god mat, nyttig mat och ibland tycker jag även att äcklig mat är god. Jag tyckte t.ex. översaltad torsk med potatis under tömningen var gudomligt gott. Någon som kommenterade ett inlägg om just det frågade om hon (han?) inte kunde ana viss ironi i min glädje över lite salt torsk - från ett märke som tydligen skulle ha den torraste och tråkigaste fisken på marknaden. Men nej. Mat är mat och mat är gott. Jag gillade det. Nu är det kanske inte just det jag suktar efter idag, men där och då var det vad som bjöds och jag lät mig väl smaka! Jag är med andra ord ingen som kräver gräddsåser, flottiga potatisgratänger och verkligen inte pizza på tisdagskvällen, men jag vill kunna äta hyfsat vad jag känner för. Jag uppskattar att kunna äta en rostad macka med ost, ha fruktmüsli med russin och nötter i min yoghurt, kunna äta hyfsat obegränsat med frukt, dricka ett par glas mjölk utan att slippa tänka på att jag borde valt något annat. Brödförbud, mjölkrestriktioner och att inte änns kunna ha vitt mjöl i redningen till min köttfärssås gör att det känns som att jag missar något. Jag missar en bit av livet om jag håller på för länge med sådant. Misstolka mig inte, jag har verkligen lärt mig massor av fitnessresan och skulle absolut inte vilja ha den ogjord - det har varit en otroligt spännande och lärorik resa! Och det är inte alls omöjligt att jag någon gång kastar mig in i leken igen. Men fitnesslivet har också fått mig att fundera på vad som är viktigt för mig gällande kost och träning. Mat är för mig en livspassion - njutning, glädje och ofta gemenskap. Träningen får även den mig att känna livet ut i fingerspetsarna. Man ska träna så att det gör åtminstone lite ont - då vet man att man lever! Det är en underbar känsla! Men jag tränar också för att kunna leva fullt ut på annat håll. För att orka mer. För att kunna fokusera bättre t.ex. på jobbet. För att hålla immunförsvaret på topp. Och inte minst - för att kunna äta mer.

Att ha fitnessmålet framför mig har varit strålande för motivationen, spänningen i utmaningen och det har definitivt gjort mig mentalt starkare och fått mig i en bättre fysisk form än jag ens hade drömt på utan målet. Men en fitnessatsning består av minst 50% kostvanor skulle jag säga. Träning i all ära, men sköter du inte kosten kan du glömma scenen, formen och hela idéen med tävling rinner mellan fingrarna. Nu behöver jag få freestyla lite med min mat och då även med min träning. Jag kommer skissa lite på ett upplägg på träning där jag kan känna mig vild och levande - få blodsmaken i munnen, jobba stenhårt och bli stark utan att fundera på vad som bygger mest muskler. Inga restriktioner i konditionsträning för att det hämmar musklernas uppbyggnad. Jag vill bli så där härligt slut som man blir av t.ex. ett MMA-pass eller ett boxpass. Jag vill bli starkare! Jag vill ta en kaka ibland och jag vill äta bröd, baka kakor och ha smör på klyftpotatisen på fredagkvällen. Jag vill inte svälla upp tjugokilo på pasta och choklad, men jag vill känna att jag lever även på matfronten! Jag vill låta smaklökarna dansa! Jag vill baka mitt eget hemgjorda bröd! Jag vill ha både russin, äpplemos och mjölk till min gröt! Jag vill ha en muffins till söndags fikat - även fast det inte är "ätardag"! Jag vill att maten ska få komma i första rummet nu ett litet tag och träningen får se till att hålla jämna steg. Jag vill bli stark, frisk och glad! Inte för jag på något sätt känner mig svag, sjuk eller ledsen nu, men jag vill leva med alla mina sinnen!

Nu ska jag sova mig i form, imorgon ska jag till jobbet igen. Och på måndag börjar mitt egenkomponerade decemberupplägg - skapat bara för att passa mitt sinne, själ och matglädje!Någonting att äta - någonting att älska!

 


Note to self

Här nedan har jag knåpat ihop en del kom-i-håg-till-nästa-gång-anteckningar till mig själv inför en eventuell andra tävling i Body Fitness eller någon liknade tävlingsgren. Mest det som gäller själva upploppet inför för och själva tävlingen, uppbyggnadsfasen har jag lämnat ute.


 • Börja deffen tidigare, mycket tidigare
  Vist är det bra att inte dieta för länge, men det verkar sällan som folk, inklusive mig själv känner att tiden räcker till väl i slutat av deffen. Har sneglat en del på Emelie Ullbergs upplägg där jag vet att hon stratade med en provdeff redan innan sommaren, som hon sen valde att förlänga och den övergick till den "vanliga" deffen. Jag tror helt klart på en längre deff, den här superhetsen som blev på slutet av denna deff är inte något för mig. Livet utanför fitnessen måste få mer utrymme. En annan idé är även att lägga en startvikt för deffen, en lämplig start kan jag tycka för mig skulle ligga på 63 kg och sen ge deffen 20 veckor. (Istället för som denna gången, en startvikt på 65 kg och totalt 12 veckors deff). 0,5 kg per vecka är rimligt och lite extra marginaler är inte fel. Se till att deffen rullar på bra i början - det blir inte lättare ju längre tiden går!
 • Avbryt satsningen om det tar för mycket energi
  Jag förstår att man absolut måste satsa för att ta sig i mål men att kunna gå över lik för att ta sig fram är inte något jag beundrar. Det verkar som att olika människor reagerar olika på det här med deff med lite mat, mycket träning och allt vad det innebär. Vissa verkar inte förändras nämnvärt medans andra blir till monster. Även om man så klart blir lite trött och seg av lite mat och mycket träning så tror jag ändå att det till stor del är den mentala pressen som gör att man blir sur. Att vara stressad över att inte hinna bli klar med deffen i tid var i alla fall något som stressade mig (vilket jag ju heller inte blev! Livets ironi.). Att om ens inrutade liv bara rubbas en gnutta så kommer allt gå åt skogen. Sådana tankar måste hållas borta, livet är större än en deff! När/om det blir en liknade deff så måste livet runt omkring få större utrymme och fram för allt relationen till min underbart fina sambo. Ett par av de sista veckorna kan man ju få vara som en trött och sur disktrasa, men att gå under ett mörkt regnmoln i 10 veckor är inte hållbart. Så vill jag inte ha det igen. Därför, se till från början att ligga i fas med allt så att det inte blir för mycket stress och press runt tävlingssatsningen. Jag är helt övertygad om att det går! Men om det inte gör det - avbryt och börja om från början.
 • Lägg in intervallpass tidigare i deffen
  Den här gången hade jag ett upplägg med enbart lågintensiv cardio till att börja med. Men allt eftersom tiden gick och fettet höll sig kvar så valde vi (läs jag och coachen) att lägga på även intervallpass, mycket bra, tidsbesparande och effektivt. Sliter dock en del på kroppen och sista veckorna orkade jag helt enkelt inte med intervaller alls. Så, tips till nästa gång är att lägga på dem från början. Kanske ska man köra dem i perioder under deffen.
 • Variera mera?
  Generellt ska man inte hålla på och mixtra i ett deffupplägg utan hålla sig till en vald väg och sen hålla sig till den. Mycket för att inte bli helt förvirrad. Dock kan jag i efterhand se att de största viktrasen kom just efter att vi ändrade saker. Ett viktras kom när jag la på mer kolhydrater, höjde vikterna på gymmet och gick ner i antal reps. Ett annat när vi la på intervaller. Och ett tredje ras när vi plockade bort kolhydraterna helt. Jag tror att et fanns en del fysiologiska försklaringar till det, men framförallt tror jag att jag rent mentalt tände till på nya upplägg och gav lite extra. Jag är ingen vanemänniska och även om det är mycket inrutat i fitnesstänket så måste jag se till att göra det på ett sätt som passar min personlighet, så mera variation i upplägget till nästa gång.
 • Tvåveckors schema?
  Jag är just nu lite nyfiken på hur det skulle funka i samband med en deff. Skrivs mycket om den typen av upplägg nu (minns så klart inte vad det heter) där man kör en riktigt hård vecka och efterförljt av en lite lugnare och så låter man det rulla så. Jag har planer på att lägga upp vårens träning just så, så kanske kan vara en ide att fortsätt med under en deff om det visar sig fungera bra.
 • Tömning och fyllning funkade bra!
  Tömningen och fyllningen fungerade mycket bra och formen toppades bra till tävlingen, det är något jag är mycket nöjd med. Tack för upplägget Adelie! Om jag skulle ändra på något så är det kanske att köra på med mera vatten under "saltperioden", för att möjliggöra att kroppen släppte lite mer vatten sista dagarna.
 • Mentalt lugn på tävlingen
  Detta är nog det jag är som nöjdast med! Jag kunde plocka fram totalt fokus och hänge mig fult ut i stunden på väl uppe på scenen. Inte heller var jag det minsta nervös innan tävlingen, bara sjukt taggad. Precis sånt läge som jag vill vara i! En grym kick fast i en väldigt samlad förpackning. Så härligt! Ta med i handbagaget och använd även vid kommande tävlingar, vad det nu må vara.
 • Ta med salt godis till efter tävlingen!
  Efter tokätande av nutella o annat sött är det inte fel med lite chips eller något annat som smakar salt. Det var en besvikelse att upptäcka att min chokladkaka med fransk nougat inte var det minsta intressant trots att jag sparat och tänkt på den i veckor. Lite salt vill man ha. (Dock med betoning på l-i-t-e, se nästa punkt nedan.)
 • Ta det lugnt med maten efter tävlingen
  Jo, inte ens min kropp pallar hur mkt mat som helst efter veckor av svält. Jag har inte en mage av stål. Även om det känns hur gött som helst på tävlingsdagen och kanske dagen efter, så kommer verkligheten ikapp... Se upp med fett och mejeriprodukter dagarna efter tävling och, givetvis, håll dig till rimliga mängder. Var även lite försiktig med vattnet direkt efter tävlingen.
 • Fortsätt smörja
  Fortsätt smörja med lotion efter varje dusch precis som inför färgningen. Sprayfärgen torkar ut huden, i alla fall på mig. Plus att en mjuk hud är bra att ha när kroppen sväller av all vätska...

Så det var det mesta jag kan komma på tror jag! Så, fundera mera och om/när det är dags för nästa tävling - kör hårt och se till att ha så roligt som möjligt! Lovar att det blir både roligare och lättare av det. :D


Kapsejsad kista

Fy fan. Min mage har kastat in handduken. Den har aldrig i mitt vuxna liv varit så dålig. Utan att gå in på detaljer så har jag legat i sängen två dagar och kört skytteltrafik till toaletten. Har under kortare stunder tagit mig upp till TV:n. Och sen tillbaka till toan. Gissar att det har en del att göra med helomvändningen från deff till "vanlig mat" (inkl. frosseri under lördag och söndag). Märklig dock att det tog ända till tisdagen innan jag blev dålig, då hade jag haft en dag med mat som liknade upplägget med "smygdeffen". Idag är det ännu värre. Måste det inte vara något mer inblandat? Typ matförgiftning eller maginfluensa? Ringde till sjukvårdsrådgivningen idag för att få lite tips och råd på vad man kan göra åt det. Kändes lite märkligt att berätta bakgrunden till det hela. Sjuksystern i andra änden luren lät förhållandevis ballanserad medan jag berättande men frågade efter en längre paus "och du fasade inte ut den där fitnessdieten på en period efter tävlingen?". Ehm. Nä... inte direkt va. "Det ingick inte i planen sa jag". Så smart. Utelämnade dock att det ingick i planen att trycka i sig nutella, riskakor och gelégodis i planen. Verkligen en genomtänkt! Men vilken form jag var i där på lördagen sen! :P

Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag definitivt gjort en utfasning av dieten! Vist blev ju tillsagd att "ta det lugnt" med maten. Men att "ta det lugnt"det är ju ytterst subjektivt. Plus att jag ju mådde prima i både lördags och (nästan hela) söndagen. Men, men, man lär sig. :p Verkar dessutom inte alla som drabbas av detta? Försökt med blåbärsnoppa, proviva och ris vilket brukar funka mot ledsen mage, men så funderar jag på om det är så smart? Jag har ju i princip inte tagit i socker och knappt kolhydrater på veckor. Kanske bättre att bara äta lite kött och broccoli? En riktig jalla-jallamage har den blivit. Måste vara för magen som att åka utomlands, totalt kostombyte. Men nu tycker jag att det får vara nog.

Tidigare opublicerat material

Har plockat fram lite bilder från våren 2009 när jag började ta lite formbilder för första gången. Det är ca två års träning, var av ett år med seriös tävlingsträning, massor av jobb och ca 9 kg skillnad på bilderna. Och så färgen så klart. Måste erkänna att de senaste bilderna helt klart ger de snygaste bilderna i bikini. Men då var jag också hyfsat nöjd med hur jag såg ut, i alla fall med lite snygga kläder på - bikini var väll inte favorit plagget att visa upp sig i direkt och just därför har jag inte velat lägga upp de här bilderna tidigare. Men nu tyckte jag att det var dags! ;)


 

 


Luciapokalen i bilder


En fantastisk helg! Vill gärna tacka alla som gjorde tävlingssatsningen och tävlingshelgen till den speciella resa den har varit! Tack Adelie för all coaching, upplägg och för all extra tid du lagt på mig! Tack Team Purefitness - Madde och Minette för eran caoching, värdefulla tips och inte minst allt slit med att få till min possering! Och tack alla teamkompisar, speciellt Johanna, för en härlig stämning och stöd längs vägen. Tack till Dcore för sponsring av snygga kläder och fotografering. Tack till Olimp och Sportkost för mycket bra kosttillskott. Tack till Mia på DansDesignStockholm som sytt snyggaste bikinsarna! Och slutligen tack till min pojkvän som stått ut med mig och hållit humöret uppe på hemmaplan, min familj, syster, mormor och alla kompisar som funnits där! Nu låter den här tacktexten lite som om jag tror jag vunnit en Oscar... och det är precis så det känns! Jag har tagit mig igenom det här maratonloppet och allt stöd längs vägen har varit guld värt! :D


Bakis...

Sjukt. Jag är bokstavligen bakis. Jag mår illa, lätt huvudvärk och helt slut i kroppen. Jag är bakis på mat. Det är galet. Jag tänkte skriva ett långt härligt inlägg om helgens tävling och mässa, men det får vänta orkar inte ta mig till datorn och fixa bilder. Bloggar med enhandsfattning från mobilen i soffan i stället. För idag är jag regelrätt bakis, plus att jag är lovlig svullen i hela kroppen.

När jag tänker efter är det väll kanske inte helt långsökt. I helgen åt jag mer än jag gjorde under hela två sista veckorna på deffen. Och jag mins redan under de veckor på slutet när jag bara hade en liten höjning av kolhydrater på lördagar, hur jag knappt fick ner alla kolhydrater och hur jag sen hade mage som en ballong i timmar. Igår betedde jag mig som det var julafton, huvudet visste ju att tävling och dietande var över - men kroppen hade ingen aning. Huvudet är en idiot som inte förstår att kroppen inte förstår. Magsäcken är fortfarande liten, van ät äta microportioner var tredje timme. Kroppen har inte ätit något fett alls mer än en omega3 kapsel om dagen - inte ens stekfett, på många veckor. Inga mjölkprodukter på tre. Osv. Jag förstår att det blir en chock, men att man kan bli bakis av mat visste jag faktiskt inte! I söndags var jag sjukt träningssugen och ville bars till gymmet. Nu förstår jag varför många rekommenderar en veckas träningspaus. Det är inte nödvändigtvis för att ladda några mentala motivationsbatterier, det är kroppen som kräver vila. Kroppen har efter månader av högvarv gått på semester, den har vart med om duktigt med press och stress och verkar nu tagit strejk. Okej då. Denna veckas ledighet är tillägnat kroppen. Tack för de senaste månaderna!

Nu blir det mer vila. Den där milen jag dillade om att springa i tidigare inlägg (var för övrigt ett tidsinställt inlägg från i söndags) blir inte av idag kan jag då säga.

 

 

Tävlingsvila.

 

 


Sockerchock

Ujuj. I helgen har jag nog ätit mer än under två hela veckor under slutspurten på deffen. På riktigt. I lördagsmorse började jag ju i mig mängder av nutella, potatis, riskakor, Vitargo, gelégodisar - inte för främst för nöjes skull eller för att det var gott utan för att fylla musklerna. Fick då på morgonen en rejäl sockerkick vill jag lova! Blev både skakis och hjärtklappning. Men det vara bara att mumsa på, så länge det höll sig kvar i magen och jag inte kände mig svullen i magen så var det bara att fortsätta. Och det "småätandet" höll jag på med fram till lunch ungefär då tävlingen var över för min del.

Till efter tävlingen hade jag med mig extra gott godis för att fira att jag äntligen fick äta vad jag ville. Måste erkänna att jag var allt annat än sugen på godis efter den uppladdningsförmiddagen kan jag säga. Men givetvis åt jag ändå med glad min. Sen blev det supergod hamburgare på Bryggeriet på Avenyn tillsammans med familjen. Sen fika med lussebullar o pepparkakor med Mormor och några till. Glöggkväll med tillhörande pepparkakor, ädelost, nötter, russin, pepparkakor mm. hemma hos Carro. Sen var det paus i ätandet till förmån för nattsömn. Sen blev det frukost med rostat fruktbröd (ett ganska tungt bröd som jag lyckades äta upp en tredjedel av helt själv), ost, marmelad, the, ägg, jucie, vanliljyogurt, flingor. Gott! Sen for jag iväg till Fitnessmässan och knaprade mig igenom provsmak på alla möjliga och omöjliga typer av bars och annat smaskigt. Blev säkert ett gäng barer totalt sett... Hemfärd och mängder av färdgodis. Hamburgare på Max - med dubbel creol pommes (dom klantade till min första beställning så de bjöd på en extra pommes). Mera godis - mycket godis. Och så lite juice nu ikväll till biten hamburgare jag inte orkade på Max och därför smusslade med mig hem. Jag är fascinerad av att det går att få ner så mycket mat i en mage som är så ihop krympt som in måste varit! Själva laddningen innan tävlingen drillade ju en dessutom lite extra i konsten att äta fast man redan är mätt. Märkligt att man ska lära sig sånt av att tävla fitness... hm.

I alla fall, ikväll blir det till att löpa milen! Kroppen måste ju vara galet fullproppad med energi! Lika bra att göra något skoj med all den energin - i stället för att låta den sätta sig ;)


Första hamburgaren med pommes på en evighet
- då blir man så här glad.

 

 


Nu är det tyvärr slut på skojigheterna. Gu...

img_3773 (MMS)

Nu är det tyvärr slut på skojigheterna. Gud vilken dag! Har varit så sjukt kul! Men var sak har sin tid och nu är det fikatajm. Imorgon är det tid för att berätta mer om tävlingen här på bloggen ;)


Ca 15 min kvar! Upp-pumpning på gång ;)

img_0456 (MMS)

Ca 15 min kvar! Upp-pumpning på gång ;)


Supporterna!

Supportteamet är på plats!! :D

delar av dem på bild nedan :))

 


Snart dags för uppvärmning!

Sneak peaks!

 

 

 


Tredje färgningen - snart dags, står i kön...

img_8424 (MMS)

Tredje färgningen - snart dags, står i kön och väntar på min tur. Har Greatest Hits of Enya i lurarna och försöker peta ner lite mera riskakor med choklad. Det sista går lite så där dock... Mår faktiskt aningen illa, mycket märkligt. ;) När färgen är lagd ska jag lägga mig och torka och lyssna på lite mer Enya. I could do this often!!! :D


Fylla

God morgon - så var det äntligen dag för den stora dagen. Sjukt kul! Jag ligger nu fortfarande kvar i sängen men ska strax studdsa upp och äta mig i form samtidigt som jag fixar hår och smink. Senaste dagarna potatisätande och riskkorna igår har faktiskt gjort stor skillnad på musklerna som verkligen är fyllda nu. Ska fortsätta fylla som sagt och idag är det nutella, mera riskakor, gelégodis och lite annat som ska få göra jobbet. Inget vatten idag dock.

Nu - smink!

 


På plats på Panorama!

Nu är vi på plats i Gbg och Pannorama för färgning, registrering och in mätning (längdklasset ju). Just nu är en färgnig klar och vi alla i teamet sitter tillsammns och väntar vi på att registreringen för Body Fitnessen ska börja. Jag mumsar potatis i godan ro.

Oj nu gick vi! :)

 


Dagen före dagen...

Panik! Packning! Ringa! Fixa! Glömma! Vimsa runt Komma ihåg det som glömts! Packa mera! Matpaus. Mera väskor! Fixa!

Förvirring - men grrrymt taggad!!!

 


Vilar mig i form

Just nu gör jag inte många knop. Har petat i mig alla potatisar för dagen och druckigt mitt ransonerade vatten för dagen. Har lite äggvita kvar att äta senare, är väll typ det jag tänkt göra mer idag. Min bikini har jag precis varit och hämtat - verkligen superfin blev den! Tack Mia på DansDesignStickholm! :)) Passade på att köra generalrepetition med posering, smink och fotografering hemma hos Mia också.

Nu ligger jag i soffan och försöker undvika kramp i fötterna och försöker med tankekraft få det att sluta krypa i benen. Går lite så där.. Men soffan är mjuk och skön i alla fall, plus att det är skojiga matprogram på TV just nu.Aldrig nöjd

Aldrig blir man då riktigt nöjd. När man springer t.ex. så tänker man "Luft, luft! Bara jag fick lite mera luft i lungorna så vore jag nöjd" Så stannar man och andas och man får mera luft, men då kommer man på nya tankar. "Vatten, vatten! Bara jag fick lite vatten så vore jag nöjd" Så man går hem och dricker vatten. Men då minssan kommer man på att "Mat, mat! Bara jag fick lite mat i magen så vore jag nöjd." Ni förstår. I vanliga fall kan man ta sig lite av vad man behöver och bli nöjd för ett kort ögonblick. Nu tänker jag "Vatten, vatten! Om jag bara fick dricka lite vatten så vore jag nöjd." Och så dricker jag ett av mina 4 glas av vatten ranson som jag har, men inte blir jag nöjd! Inte räcker det. Jag skulle behöva ett par liter. Minst. Det är snustort i munen. Jag vill ha vatten!! Jag har provat äta ett par av mina potatisar i stället, men de släcker törsen dåligt. Jag sänker min ribba... igår creawade jag choklad, idag vatten. Det är så ollika det där - vad man är sugen på.

RSS 2.0