Träningsvärk värre

Vilodag idag. Välbehövligt, efter två dagars med karatestudsande och slåssträning är min nu mera gyminriktande kropp aningen öm. Kändes dock att jag har nytta av styrketräningen, musklerna orkade mycket och det var hyfsat bra med explosivitet även fast konditionen inte var i topp.

Aningen ovan att känna den bitterljuva träningsverken i hela kroppen på samma gång, gymmar man kan man ju som bekant isolera träningen och träningsvärken till enskillda delar, men inte med helgens träning inte. Första priset går till baksida lår som redan under fredagspasset knöt sig i sendrag (heter det verkligen sendrag om det är musklerna det gäller?). Vi var flera som inte kunde låta bli att skratta högt under den sista hamstringsövningen, gjorde så sjukt ont så fort och det var inte långt fram man behövde luta sig för att få effekt (se bilden!). Där har vi i motivationscrewet en skojjig övning väl tillbaka i Gbg. Johanna brukar gilla övningar med bra kontakt, så denna måste hon älska...!Grymaste övningen för baksidalår! (6) 

 


kicked some ass

Jag kom. Jag slogs. Jag blev trött. Jag slogs lite till. Jag gick. 

Om jag var lite yngre skulle jag döpt det här inlägget till "jag hjärta karate" med stora bokstäver, dock har jag vuxit upp och nöjer mig med SJUKT KUL ATT KICKA ASS!! x) Min kodition lyste inte fullt så mycket med sin frånvaro som jag hade väntat mig. Även om det brände bra i halsen och musklerna ville vika sig ett par gånger så lyckades jag studsa mig igenom passet med hyfsad energi. Jag gillar!! x)  

Imorn blir det mera! Mittspass kl 14.30, en och en halv timmes sparring. Jag är på!


Grrrrrr....! (favorit i repris)


Det suger

Det suger så skönt i mina vader och lår. Idén till dagens promenad föddes igår under rucherna upp för pulkabacken. Det var inte helt super soft, men inte heller så att man tjippade efter andan (tre personer på en pulka gör att det blir en del vila också). För att blir lite bite i snöträningen behövdes djupare snö och längre tid. Idag utnyttjades därför överflödet av snö till max. Tog en promenix med Herrviss runt spåret på ca 1,5 km, ingen lång stäcka egentligen men när man går den vadandes i snö upp till knäna lovar jag att det känns som flera mil.  Hunden kunde dock hålla sig på en upptrampade stigen i mitten och verkade mycket nöjd med det (han skulle försvunnit i snön om han försökt pulsa). Det var aaaningen jobbigare än jag trodde, hade tänkt köra två varv, men benen kändes som gummi (den där killiga känslan hade sedan länge infunnit sig), flåsade fortare och högre än en astmatiskmaraton löpare och jag var oredentligt blöt av svett redan efter första varvet. Gött!

Imorn blir det förhoppningsvis träning och påhälsning på min gamla karateklubb! :) 


Tadaa

Nu har jag lyckats få mobil kompatibel med dator, här är några morgonens promenadbilder..!
Morronpromenix med hundsälskap

"Hemma" i Katrineholm en sväng nu. Tog en väldigt vacker morgon promenad tillsammans med Herr Hund. Morgonpromenader är nästan altid väldigt fina, men denna var något extra. Strålande sol,  meterdjup snö överallt och kylan lyckades hålla små, små snökristaller flygandes så att det såg ut som någon strött ut glittter i luften. (Tog massa fina kort som jag ändu inte lyckats få från min telefon till datorn, jobbar på det!)

Dock är Herr Hund i storlek small och trots flecetäcke och raskt tempo så började han frysa efter bara en fjärdedel av den tänkta sträckan. Så fick helt enkelt ta en lite mindre sväng än planerat, nog ett bra beslut då Elvispen böjade nysa som om han luktat på finmalen svartpeppar på väg hemmåt. Inte lätt att vara liten i -12 grader. 

Lämpligen får hunden alltså hålla sig hemma under dagens kommande uteträningspasss, kondition och pluka på schemat! :D Tänkte ta oss ut till grusgropen (lr ngt annat stört brant) och åka nerför och springa uppför, kan man träna roligare? .io. Don't think sooo!!

Nu pluggerier ett litet tag, so long, långkallsong....! 


Kittliga ben

Ben idag. Kändes mycket underligt, kan inte säga att övningarna inte tog för det gjorde dom, men dom tog på ett ytterst knepigt sätt. I vanliga fall, när man blir så där totalt slut i någon muskel i slutet av ett pass, kan man känna hur det liksom "kittlar" inuti muskeln just när man tar i. Det kan verkligen killa järnet och jag brukar inte kunna hålla mig utan att mungiporna rör sig upp mot öronen och ett litet halvgalet fnittrande gurglar ner i halsen. Om det är benen det handlar om brukar man dessutom känna sig lätt svajig efteråt när man går. Idag kändes det så nästa direkt, redan på första benpressen så fick jag super kill i benen. I vanliga fall brukar jag kunna stå ut med ett litet finter mot slutet av träningen, men idag kom det på tok för tidigt. Jag vet inte om det är bra eller dåligt för själva träningen, men kul hade jag i alla fall. Stört. Misstänker att det inte gav ett vare sig friskt eller nyktert intryck där jag satt för mig själv och flinade, jag försökte därför undvika ögonkontakt med övriga gymmare så gott det gick.

Försöker fundera ut vad det beror på. Skulle kunna vara den sanslösa kyla (-15) jag tvingades gå i till gymmet, kanske gjorde sitt även fast jag värmde upp väl inne i värmen. Detta kanske gjorde att dom stakars muskelfibrerna helt slogs ur funktion under ditpromenaden. men vet ju inte. Eller så har det att göra med att jag körde ett gäng benböj med skivstång igår, inte speciellt tungt dock, totalt 10 kg extra på stången och mest för att öva teknik. Men kanske var det ändå helt otroligt bra benböj som totalt kramade musten ur, åter igen, de stackars muskelfibrerna. Min sista idé är att de senaste dagarnas kladdkakediet inte helt har kunnat förse de (just det) stackars muskelfibrerna med den typ av energi dom behövt. Hm.

Att enbart skylla på dagsform känns dock aningen orimligt då kittelfenomenet aldrig någonsin innan har inträffat så tidigt under ett pass och i så stor utsträckning. Frågan om orsak kvarstår...Arms on tha schedule


Idag var det armarna som fick sitt på gymmet, lätt skojigaste delen att träna! Det är dessutom den delen som har lättast att växa till sig. I vanliga fall brukar jag låta bli att träna armarna för mycket, tycker inte det är så snyggt med för biffiga armar, speciellt inte eftersom mina dessutom har ett välklätt lager av mjukt och inbäddande fett. Inget fel på det, my like, men inte så snyggt i kombination med "för stora" biceps. Men nu tänkte jag skita i det o träna på glad i hågen istället. Utan att låta allt för sexistisk måste jag även säga att det tjejer i allmänhet har svårt att få för mycket muskler så de ser ut som biffar (i alla fall i deffat tillstånd) har faktiskt bara sett en enda irl. Jag trodde hon var en man. :O Killar där i mot kan faktiskt bli för stora, även hobbygymmare som lyckats få till deffandet, så akta er killar!! Ne, men skämt o sido. Målet är som sagt fitness fit och då får man vara glad för alla muskler som vill synas och istället träna upp de muskler som ligger efter i volym. Planen är även att en lite fin deff slutligen ska göra så att allt ser ut att sitta på rätt plats och i hyfsade proportioner. Mer raffinerad är inte min plan, ännu i alla fall. :)

Igår tänkte jag som sagt träna ben, men försov mig till gymmet. Aningen oruttinerat. Skulle ta en powernap på 20 minuter men lyckades tydligen inte pricka in rätt timme när jag ställde mobilen på väckning... komplicerad apparat. Vaknade ca kl fyra och gymmet stängde fem, så blev vila i stället. Promenaden blev dock som utlovad! Idag tog vi också en sväng runt vinterlandet Västerås. Helt klart mycket mysigare idag med sol och vindstilla...!

P.S. Måste även slå ett slag för min kära systers blogg, superskoj att hon äntligen skaffat en! Adressen är hennes för- och efternamn i följd följt av .blogspot.com ;) D.S.


Alperna eller Västerås?
snö, snö, snö...


Mera snö åt folket! I natt har det kommit ytterligare decimeter snö till Vås. Jag tror att Golfströmmen har ändrat riktning pga växthuseffekten, men regeringen säger inget för att inte skapa panik... Ja, ja, det är ju i alla fall fint med snö, ser sagolikt ut som en vän från Iran säger.

Pojkvännen har föreslagit promenad idag, han är inte direkt ngt träningsfreak så är extra skoj när han vill ut och motionera lite. Lär bli lagom bra sug i vaderna med all nysnö. Gött. Senare tänkte jag hoppa iväg till gymmiga gymmet och lyfta lite skrot med benen i fokus.

Nu pluggerier någon timme eller två :)

ser ni snön som blåser runt?
Olyckligt infall...


Min kondis behövde ju bättras på lite tänkte jag här om dagen när jag var simmade. Så jag kom på den smarta idén att jag skulle gå på ett pass! Av någon konstig anledning får jag sådana här idéer ibland.

Jag tänkte att det var jätte smart efter som kondition är svårt att ordna på annat sätt i dagsläget. Det är som bekant tonvis med snö o slask som hindrar en att springa ute. Jag har för svagt psyke att springa inomhus på stället som en hamster i ett hjul. Slutligen har jag för mycket träningsvärk i axlarna idag för att fixa ett simpass. Så, ett steppass! Wii, super verkligen. Bara ben o flås, exakt vad jag ville. Men. Med ett minne ibland kusligt likt en guldfisks, hade jag glömt ett par saker.
  1. Man måste ha koordinationsförmåga på pass
  2. Man måste ha hängt med från början för att kunna den galet komplexa koreografin
  3. Man ska helst gilla att träna i grupp
  4. Oavsett om allt ovanstående finnes, är träningen inte direkt hård
Så... istället för att bli svettig och känna hur halsen bränner när man andas så viftade jag lite förvirrat med armarna och stirrade konstant på ledaren av hoppetossa passet i hopp om att få till någon liten rörelse rätt. Det kändes lite bättre att en annan tjej (som antagligen oxå av en ren olycka hamnat på passet) inte heller kunde ett smack. Hon stod mest stilla. Tyvärr gick hon efter 20 minuter. Alla tanterna på passet var superpeppade på koreografin och levde ut med sparkar o snurrar. jag tycker det är lite läskigt när folk blir så inne i gruppaktiviteter så där, känns som att dom skulle kunna göra vad som hälst ledaren ber dom om. "Hoppa ner i golvet med huvudet före" o vips skulle alla tanterna ligga ppå golvet med blodiga skallar... eller ja, typ. Lite läskigt är det i alla fall.

Jag ska aldrig mer gå på sådana pass. Påminn mig om jag säger något så dumt! Det finns dock tre pass som är ok. Spinning kan vara någorlunda vettigt, det ÄR jobbig och dessutom noll koordination. Box är också helt ok, så länge man inte blir hets slagen i rumpan av ledaren (har hänt). Slutligen är yoga en soft röra-på-lederna-form av träning som funkar bra under vilodagar.

Imorgon blir det vanlig hederlig styrketräning!


Gruppträning med D I C I P L I NLuft och musik på Njoy

Idag var det första passet på Njoy här i Vås! Även om jag varit här förut så blev jag häpen över all luft och space i lokalen! Det var nästan så att man fick extra motion när man skulle ta sig mellan stationerna, mellan friavikterna och löpbanden var det lååångt. Lite skillnad på SATS där hemma där dom tryckt in mesta möjliga antal träningsredskap på minsta möjliga yta! Totalt är väll kanske antalet grejer samma, men man ser helt klart att hyran per kvadratmeter är högre i Gbg. ;)

Musiken poppade dom på bra på Njoy oxå, gillar det, man ska kunna låta lite när man tar i utan att folk vänder sig om och försynt frågar om man har ont någonstans. Hög musik är bra musik! 

Träningen isig blev axlar och bröst, bra pass. Känns allmänt som att prestationen på passen överlag har gått upp! Antagligen har väll Vip-x en del med saken att göra men hoppas och tror att det också beror på en bättre mental inställning samt bättre rytm! :)

plugga...?

Försöker få ng gjort på uppsatsen. Går lite så där. Motivationen bortsprungen. Eller så har den gått i förväg till gymmet... Har man tråkigt kan man göra The Colortest Super kul för den icke motiverade! Fick den av pappa, vidarebefordrar till alla er andra där ute. Click it!

Feel the Force

Jag känner lyftkraften i vattnet bära upp min kropp där jag forsar fram genom vattnet. Ett simtag, två simtag, tre simtag, sedan andas. Ett, två, tre, andas. Rytmen tar mig framåt i det ljumma vattnet. De lekande och högljuda barnen, simskolans sorl och vattengympa ledarens rop blandas med ljudet av mina och andra simmares plaskande händer. Mycket snart är allt ljud bara ett dovt, avlägset brus. Ett, två, tre, andas. Jag är helt inne i crawlandet. Jag känner mig stark och snabb i vattnet. Även om jag känner mig omöjlig att stoppa så känner jag hur tröttheten långsamt börjar krama mina axlar och utmatta resten av min kropp. Min rytm bryts långsamt ner till ett, två, andas. Äntligen vila.

Ovan illustreras hur jag kände mig under simpassets första 25 m. Totalt slut var jag efter E N längd!! Sjukt vilken totalt icke existerande kondis jag verkar ha. Fullkomligt utmattad. Skämt och sido var det ett ganska roligt pass. Kände visserligen hur konditionen var långt i från bra, men som alltid oavsett om man springer, cyklar eller simmar (tydligen) är alltid dom första minutrarna ganska omöjliga att njuta av. Efter ett litet tag kom flåset upp i en inte helt katastrofal nivå och lyckades ta mig fram och tillbaka i intervaller av crawl och bröstsim under ca 40 minuter innan jag varvade ner och simmade lite rygg och långsamt bröst som nedvarvning i ytterligare 10 minuter.

Totalt 50 minuters simning gör en härligt mör på ett ganska speciellt sätt. En slags odefinerbar tröthet som inte går att spåra på det sätt som det gör vid tex styketräning, löpning eller cykling. Det lixsom "killar" i hela kroppen, så som det gör när man har spring i benen efter att ha vilat lite för länge, fast nu i hela kroppen. Himla skön känsla faktiskt! Blir absolut mer simning denna veckan...! :D      Vinterlandet Västerås

Nu är jag på plats hos min Niklas och snön i Västerås. Har redan hunnit ha det supermysigt...! Är skönt att dessutom veta att jag kommer att vara här en liten längre stund denna gången, förhoppningsvis i alla fall. "Min" undersöknings organisation till uppsatsen verkar trilskas lite, men jag hoppas på att klia dom lite lagom på magen och tjata i lagom dos för att få rätsida på det hela.

Idag har det blivit vila. Har blivit ett par kortare promenader hit och dit, sånt som är så skönt med mindre städer man kan gå, längre är det inte! Måste väll säga att jag misstänker att inte lika plankbara lokaltrafiken har sin del i det hela också... att bara hoppa på en förbi åkande spårvagn eller buss är lite svårt när man måste gå på i fösta dörren och chauffören faktiskt tittar om man har biljett eller inte. Extra svårt med spårvagn förresten. Imorgon är det dags att börja skapa lite träningsrutiner, funderar på simning som sagt. Är lite meckigt med hur man ska lägga upp det. Finns två badhus här i Vås, verkar som dock som man får välja mellan skumma öppettider eller långt att ta sig. Hm... tror det lutar åt att gå lite längre och kunna bestämma själv när man ska träna. Man blir ju lite bortskämd med tider efter allt gymmande. :)

Nu är det semla och pojkvänsmysande på ingång....! Fettisdag idag jue!!


Familjegymning

Igår var det alla hjärtans dags tema på SATS Landala, även om det var en dag sent så var det riktigt hjärtlig stämning väl där. Det var dessutom fri träning för en valfri "hjärtevänn" jag och Johanna valde vår roomie Adela som sådan! Hela ”familjen” samlad på gymmet alltså. Adela fick haka på ett benpass med mig medans Johanna var en bit längre bort vid axel- och magmaskinerna, vi höll dock kontinuerlig kontakt genom att vinka till varandra. Man kan ju undra vad folk tänker ibland, men vi tycker det är trevligt med socialisering. Gällde att vara extra sociala nu när vi var tre till och med! För att lära Adela träna på ett balanserat sätt började vi alla övningar med lätta vikter och höjde sedan upp tills hon fick ett lätt besvärat utryck i ansiktet, det bedöms då som en lagom nybörjarvikt. Kan man se glad och trevlig ut, samt prata på i normalsamtals ton, utan att alltså väsa fram orden, är det på tok för lätta vikter. Lätt besvärat minspel plus tillfällig paus i pratandet är alltså en bra måttstock. På hela taget tycker jag Adela jobbade på bra och fixade de flesta övningarna utan större svårigheter, bra jobbat! :)

Som avslutning på gymvistelsen fick vi varsin kärleksmums och en flaska Fun Light saft var. Detta är en typ av marknadsföring jag gillar, saft och kakor funkar bra på mig! Gillar både SATS och Fun Lights sätt att tänka…!


 


Långpromenix

Blev ett ganska lugnt avslut på träningsveckan. Lördag kvällen tillbringades i goda roomieslag med vin och en sväng till Trankilo och kort avstickare till Lounge här i Göteborg. Festligheterna och vinet var dels för att fira att tentan var över dels för att vi hade ett allmänt festbehov att stilla. Trevliga utekvällar innebär dock minskad träningsmotivations dagen efter, "dagen efter kvällen föresyndromet" om ni känner igen fenomenet. Motivationen räckte till en promenad i alla fall och rundan slutade på totalt 11 km. Helt ok med tanke på omständigheterna! Jag gillar promenader i allmänhet, dels är dom allmänt trevliga men sen känns det som att det är en ganska skön träningsform, som ger lite lagom höjd puls utan att slita på kroppen. Speciellt mina knän tackar för detta.

Tänkte passa på att summera veckans träning också, söndagen till ära. Veckans träning kan summeras som en bra vecka, helt ok gympass med relativt mycket promenader. Har dock inte blivit någon konditionsträning i form av löpning eller liknade, utom en kilometer här och där som uppvärmning. Har svårare och svårare att motivera mig till rullbandet längre stunder, väntar och längtar alldeles för mycket tills den dumma isen ska smälta bort och jag kan ut och springa i verkligheten i stället för framför TV:n. Har förresten även hittat en hittills okänd, ganska lång och bra trappa precis vid Chalmers! Den ska jag inviga så fort våren behagar göra entré. Inför nästa vecka har jag planer på att åka till Niklas i Västerås, redan imorgon hoppas jag. Funderar då på att passa på att simma lite när jag är där, för att få lite fart på  den uteblivna konditionsträningen bla. Ska bli härligt att vara lite i Västerås ett litet tag..! :)

Finaste...!

 


no träning, tenta upcomin'

Tenta idag, är totalt inkapabel till att fokusera på två saker samtidigt, så skippar träningen idag. Osis att man ska ha kass simultanförmåga....! :O

Chockhöjning


Idag är det dags att chocka musklerna en aning. Under några veckor har jag tränat med ca 10-15 reps per set, detta har funkat bra och träningsvärken har kommit som kvitto på detta dagen efter.

Men nu är det alltså dags att peppa kroppen lite extra. Det är enligt många just genom tunga vikter som man får musklerna att öka i volym.  Vill också minnas att jag själv empiriskt testade detta i somras på mina armar och fick faktiskt märkbara resultat. Poängen, som jag förstått det, är att växla och chocka musklerna då och då med olika mycket vikt. Att efter denna "pumpperiod" gå tillbaka till 10-15 reps (eller kanske ännu fler?) får musklerna att vakna till liv igen och bygga upp sig på andra sätt. Jag är absolut ingen expert, men detta tycker jag finns att läsa både här och där och verkar dessutom rimligt. Nu tänkte jag alltså testa hur det funkar på mig.

Min tänkte är att höja alla vikter med minst 2. Med 2? Hur menar jag nu? Ja, alltså 2 gånger den intervallen som maskinen/hanteln/stången går att höja. Till exempel, 11 kg biceps curl där det finns en hantel för varje helt kilo blir alltså 13 kg, 42 kg rodd med maskin som går att höja med intervallen 3 kg blir 48 kg o.s.v. Målet är att köra mellan 4-6 reps per sett, orkar jag fler höjer jag vikten! Kanske kör jag uppemot 8-10 reps på det riktigt stora muskelgrupperna så som ben och mage. Dessutom verkar det som, efter fanatiskt bläddrande i ett gäng av tidningen Body, att 4 set är vettigt att köra till denna typ av träning och alltså inte 3 som jag brukar köra.  Ska prova mig fram under ett par tre veckor.

Först ut är biceps och triceps, just nu dessutom favoritmusklerna att träna. Here we (jag och mina armar) come! :D  

Bicepscurl!
Bilden lånad från muscleswithstyle.blogspot.com

 

 


Kardio och Styrka


Idag har jag kört kardio, som det heter på fitnesspråk. Kondition tror jag man kan säga också? Fast kardio kanske bara inkluderar sån där meddelintensiv träning som bränner icke önskvärda kroppssubstanser? Får kolla upp det där, man vill ju inte svänga sig med fel språk... folk kan ju tro att man är oseriös. 

Hur som helst, för att undvika djungeln av specifika termer så kan jag sammafatta dagsne träning som följer: soffcykling (se tidigare inlägg för förklaring), promenad, följt av styrketräning av ryggen och slutligen en liten kortis rodd.

Har funderat lite över hur mycket man måste promenera alternativt springa för att komma upp i en rimlig "vardagsmotion". Som uppsatsskrivande student är livet i högsta grad stillasittande. Det mesta pluggandet sker i sittande alternativt liggande position och de längsta man måste röra sig på en dag är eventuellt de 40 metrarna till Konsum. Ska man ner på stan bli det lätt spårvagn. Vist blir det en och annan promenad dit också, dock slutar dessa allt för ofta på ett café med latte i handen. Eller om promenaden sker senare på kvällen - med en öl i samma hand. Billig öl. Fulöl. I dessa båda sistnämnda fall är jag osäker på om man kan räkna promenaden som något plus på motionskontot.     

Hur mycket aktiv träning kräver alltså ett studentliv? Det beror förståss på vad man har för mål med sin träning skulle någon insatt människa svara. Ja, sant. Jag ska bli luciapokalen fit! Fyra till sex dagar i veckan tycker jag verkar en rimlig mängd, om man tittar på diverse svenska fitness profiler verkar lägga upp sin träning. Hur dessa pass ser ut måste justeras till om man just i den pågående perioden vill bygga, bränna eller både och. Samma insatta människa, som tidigare ställde den filosofiska målfrågan, skulle säker även fortsätta med att berätta att kosthållningen är av avgörande vikt. Doh. Där är har jag något att bita i.    

Det här med fitness är en ytterst planerande sport/träning-/tävlingsform. Delvis därför den är spännande, den ger mig minst sagt en möjlighet att utveckla en ny sida.   Någon som kommer ihåg detta...? ;)


Inspiration för morgondagen


Här har vi en kille som tränat ett tag, skönt envist måste ha tränat dessutom. Tänkte klippet funkar bra som pepp inför morgondagens morgonträning! Tycker vanligtvis det är jobbigt att masa sig till gymmet kl 8.00 för att cykla soffcykel, med det är små potatis jämfört med hur mycket den här killen har tränat i sina dagar. So just get up and go there girl!Något att tänka på när 4-5 dipps känns tungt...MorgonpromenixPiggelin på morgonpromenad...

Gruppträning!


Idag var crewet utökat till hela sex stycken medlemmar! SATS Landala hade studentkväll och bjöd på nudlar och allmänt studentvänlig stämning.

Crewet, bestående av Charlott, Kathrin, Flora, Adela, Johanna och jag, hade bestämt oss för att haka på kvällens Body Pump-pass. Vi träffades en halvtimme innan på gymmet för att snacka av oss lite och sedan kunna satsa fullt ut på gruppträningen. Svettigt värre blev det med en mix av både styrka och kondition. Jag tror att alla hade väldigt roligt, kände det svida ordentligt i musklerna och var duktigt trötta efter passet, precis som det ska vara med andra ord! 

Mycket trevlig aktivitet, hoppas det blir fler gånger..! :)Grr!!!

Det är snart dags för sängen, men måse bara berätta lite snabbt om dagen pass, för det gick så sjukt bra.  Dagens pass var otroligt roligt och det var lätt det  bästa passet på väldigt länge! Eller kanske ever? Energin på passet var explosivt, envist och fokuserat. Det brände dessutom riktigt ordentligt i både axlar och mage, vilka var dagens muskler på schemat. Grr!


(Måste skirva sånt här pepptalk till sig själv ibland för att ge sig själv extra energi och klapp på axeln. Fungerande motivationsstrategi över tid ;) )

 

 


Box


Gårdagen ägnades till att roa sig på diverse olika sätt på gymmet. Spinning, styrketräning av ben och slutligen ett 45 min boxpass med Johanna. Himla skoj var det, mest boxningen förstås. Saknar den rätt ofta och var härligt att få slå **** ur mitsarna. Kände dock att det var alldeles för lite, så mer boxpass måste det bli! Kan inte förneka att det är den ultimata träningsformen. Lätt!! x) Slåssträning gör även att extra fightingspirrit spiller över på den vanliga gymträningen. Go, go, go...!Var en del gymfolk som nyfiket kikade in genom glasdörrarna, crewet utmanar och uppmuntrar samtidigt att joina! ; )
cykelfåtölj...!

Morgonmotion på schemat idag. Tränade samtidigt som resten av SATS Ladalas medlemmar som också de fått för sig att konditionsträning bör ske på morgonkvisten (läs: innan lunch). Tror att detta är ett nice upplägg, kan funka bra, kondition på morgonen o styrka på em/kväll.

Alla "vanliga" cyklar, dvs stillastående motionscyklar var upptagna, så jag fick jobba ihop med en så kallad cykelfåtölj. Internsant och över förväntan faktisk! Var lika jobbigt som en vanlig cykel, bara lite ovant att sitta som i en soffa. Plus i kanten för ryggstöd. 2 mil blev det tillslut sittandes i soffpotatisposition..! 

Soffcyklen, den nya svarta.
Back on track...!


Efter en tredagars mindre influensastrike är jag nu tillbaka på banan igen.

Jag var i och för sig en sväng på gymmet igår morse, men det passet räknas knappt. Om man efter 1,8 km gåendes (något som kräver kors i taket bara det) på rullbandet plus 40 minuters maskande med fria vikter få en att vilja lägga sig ner och somna in för gott, kan det inte direkt ses som någon super dagsform. Johanna, den lilla Duracellkaninen, studsade däremot runt som om hon aldrig tänkte sluta pumpa muskler, i alla fall inte på flera timmar. Jag blev bara sömning.

Hur som helst är jag med i matchen idag igen! Började dagen med en liten prommenix till och från ICA maxi på totalt 7 km. Hade tänkt skippa träningen helt idag med, men kände mig efter promenaden piggelin på ett sånt sätt att det kändes onödigt att inte gå till gymmet. Gick himla bra även väl där. Jag körde rygg, rygg och rygg. Sex olika ryggövningar plus roddmaskin motsvarande 2 km. Ganska tunga vikter blev det på styrketräningen också, är helt klart nöjd med passet!

Har även varit på "fotografera-dig-som-modell-för-en-dag", vilket genererade idén till att göra likande kort när denna träningsperioden (på obestämd framtid) har nått sin peak! Vore supergrymt att ta riktigt fita fitnesskort med massor med svart sotig make up! Ytterligare motivationsmorot till crewet...! :D 

Nu är det fredagsmys, med Cola i glaset, Johanna i soffan bredvid och kesella med jordgubbs- och limesmak i godisskålen.

 


ofrivillig vila


Ont i halsen. Kurerar mig med ananas fylld av nyttiga c-vitaminer (eller i alla fall de vitaminer som nu finns kvar efter en veckas inneboende i kylen). 

Är faktiskt lite stolt över ananasen som lyckades konkurera ut Ballerina kakorna, som gömmer sig längs in i skafferiet, när jag hade som störst cravings tidigare idag. Ananas, mandlar och russin var det vinnande konceptet. Tji fick ni Ballerina cockies!! Man kan ju inledas att tro att ananas, mandlar och russin är bra snacks. Vi (johanna och jag, motivations crewet) diskuterade ämnet tidigare idag och kom fram till att det faktiskt är mycket nyttigt om än väldigt energirikt. Energirikt innebär tyvärr att något bara är bra i rätt mängd. Vi kom således även fram till att "rätt mängd" i nittionio komma nio procent av fallen är en på tok för liten mängd.


 

Pineapple - en hel ananas är den rätta mängden ananas! 


Målbild!Tada, där har vi en som har lyckats få till det! Bra bild att använda som målbild, go girl! :) 

Det får hållas tillgodo med en bild på Linda Fodor idag, blir ingen träning för min del. Har förkylning på g och tänker därför krypa till sängs tidigt i kureringssyfte. Satsar på morgondagen.


It's djungle out there


Idag gav jag mig på rullbandet. Med toppfull vattenflaska och fulladdad mp3spelare smög jag runt bland hantlar och viktmaskiner för att välja ut mitt offer bland löpbanden.

Problemet var att alla rullband med TV framför var upptagna av små promenadmänniskor som vaggade fram utan att förstå att hela poängen med rullband är att springa på dem. Hur som helst fick jag hålla tillgodo med bandet som är riktat mot parkeringen i ungefär en kilometer innan jag gav upp i fruktansvärda krämpor i form av tristess. Med tankarna bland lummiga sommarvägar med mjukt, dammigt grus under springskorna och i väntan på att ett "TV-band" skulle bli ledigt, gav jag mig i kast med styrketräning av bröst i stället. Jag hinner halvvägs in i bröstträningen innan jag ser i ögonvrån hur någon av de promenerande människorna  äntligen hasar av sitt rullband. Uppe på det nya rullbandet hinner jag tre kilometer framför TVn innan ett nytt anfall av tristess och andningssvårigheter hastigt slog mig. Nu kan jag väll inte säkert säga att andningssvårigheterna helt och hållet hänger ihop med att det är tråkigt att springa inomhus, men det gör då sannerligen inte saken bättre!! Ute finns en helt annan fighting spirrit i luften, inne kvävs den och skrumpnar ihop till en liten hög på nolltid. Efter denna mindre sammandrabbning  med rullbandet kunde jag återgå till de sista bröstövningarna i lugn och ro.

I vilket fall så tog jag mig mina fyra kilometer och fick någorlunda fason på bröstträningen tillslut. Okej träningsdag, dock inte mer än så. Nu ska jag äta lite mat och drömma om springträning i naturen. Tänk vad jag kommer orka springa extra långt ute i det frina när snön har smält , nu efter all detta (och kommande) krigande med rullbandet...! :DRSS 2.0