Det är inte jobbigt att styrketräna

"Styrketräning är inte jobbigt" sa en bekant idag, som själv är spinningfantast. "Man bara går där och lyfter lite och vilar en massa". Den bekanata fortsatte även med "och de som har mobilen med sig och hörlurar i öronen kan ju knappast fokusera speciellt bra". Jag bubblade över och argumanten haglade.
 
"Nej, det är inte jobbigt att styrketräna om man använder för lätta vikter. Nej, det är inte jobbigt att styrketräna om man totalt förbiser att lära sig något alls om rätt teknik - så man aldrig någonsin kan höjja vikterna. Nej, det är inte jobbigt att styrketräna om går i grupp om tre till gymmet och alltid insisterar på att köra samma övningar, samma antal set, reps och står och där i mellan står och stirrar på varandra. Nej, det är inte jobbigt att styrketräna om man saknar hörlurar så man istället pratar med kompisen om allt som har hänt under dagen samtidigt som man lyfter. Nej, det är inte jobbigt att styrketräna om man aldirg utsätter sig för att maxa. Nej, det är inte jobbig att styrketräna om man aldrig utmanar sig själv med nya upplägg som t.ex. droppset, cirklar eller superset. Nej, det är för allt i världen inte jobbigt att befinna sig på gymmet om man bara står rakt upp och ner på golvet och ser sig omkring. Nej-nej-nej, för all del, det är verkligen inte jobbigt att styrketräna!"
 
Mitt huvud bubblade över - men jag sa inget. Inget mer än att "det beror nog på hur man lägger upp sin styrketräning". Min bekanta tittade på mig, pausade kort och hänvisade sen en sista gång om att spinning ändå var den verkligt ultimata träningsformen. Sen gled vi mjukt över på ett annat samtalsämne.  
 
 

Utfallsgång med sandsäck. Inte jobbigt?
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Inget är jobbigt om man inte gör det ordentligt.. Spinning kan också va hur lätt som helst ju. Vilken mupp.

2012-09-13 @ 19:50:32
URL: http://inshape.blogg.se
Postat av: Ida

Hmpf.. Ja det blir ju faktiskt vad man gör det till. Aptungt! ;D

2012-09-14 @ 20:55:41
URL: http://reiher.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0