Vägd

Vägd... och ägd. (gud vad kul det är med sånna där ordvitsar xD ) Vågen stod på ganska exakt det jag befarade. Lite därför jag itne velat väga mig hittils. Men nu vet jag ju hur det är och det är ju bra. Har jag en startpunkt när jag ska börja ta mig mot mitt mål!



Kommentarer
Postat av: emliscious

vad ville du att det skulle vara?

du ska väl ändå inte deffa nu?

eller vilken tävling satsar du på?

2011-04-10 @ 15:49:31
URL: http://www.emliscious.blogspot.com
Postat av: emma s

Em: Ville och ville... jag har aldrig vägt så mkt som jag gör nu! Så jag måste erkänna att jag inte är helt bekväm med det. Hoppas dock mycket på att det är muskler som växt fram, men är ganska säker på att det är annat oxå! x) Nej, jag ska inte tokdeffa nu, men det är bra mycket lättare att veta vilka muskelgrupper jag ska lägga fokus på om man faktiskt kan se tydliga konturer av de som redan finns... Just nu är det mycket ben på mig om man tittar, men så är det också mycket mjukt på benen. Underlättar att om man "ser" bättre hur jag ser ut i muskler. Sen har jag funderar mycket på det här med deffandet, tittat på hur andra gör osv. För att nämna ett exempel blev jag otroligt inspirerad av Minette Onler i BODYs april nummer. Hon låg på 2100 kcal under deff! (lät mkt tyckte jag?) Nu har jag ju absolut inte samma utgångsläge som henne, men tycker det verkar både bättre och roligare att kunna göra så istället för att plåga sig själv på runt 1600 kcal under månader. Det känns därför som jag vill satsa på att ta bort väldigt, väldigt lite i taget under en lång period. I stället för att tvinga bort många kilo på kort tid. Verkar dessutom som om att det både är lättare att behålla/bygga muskler plus som sagt att det är skonsammare mot både kropp och själ. :)



(tävlingen jag siktar på är Lucia Pokalen i december!)

2011-04-10 @ 19:34:45
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: emliscious

aha

Jag förstår hur du tänker!

men jag tror det är smart att ta "en sak i taget"

kanske borde du lägga allt krut på att bygga nu och sen växla över till deff?!

2011-04-11 @ 14:30:41
URL: http://emliscious.blogspot.com/
Postat av: emma s

Jag håller delvis med ditt resonemang med en "sak i taget". Har som sagt inga planer på att tokdeffa. :) Min plan är att äta just för att kunna bygga, men samtidigt bara plocka med precis det jag behöver i dieten, inget extra. Plus att jag kommer och lägga in ganska mycket promenader på olika distanser, ca 6-8 ggr i veckan. Jag tror att det är både smart och nödvändigt för mig, så som mina förutsättningar ser ut just nu. Min PT tycker likadant, var väll till stor del även hennes idé, och hjälper mig med upplägget. Det kan bli svårt om jag fortsätter uppåt och sedan ska gå ner väldigt mycket på kort tid. En snabb viktnedgång kan sno mycket muskelmassa även det!

2011-04-12 @ 08:31:31
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: emliscious

såklart får alla göra som de vill och jag ska inte argumentera mot er. du och din PT vet säkert vad ni gör. men en tranke, om du ska köra 6-8 promenader under din uppbyggnad... hur tufft kommer du inte få då om du ska växla upp din cardio under deffen?

2011-04-12 @ 16:24:37
URL: http://emliscious.blogspot.com/
Postat av: emma s

Argumentera på du! Är både nyttigt och roligt. ;) Tanken är att jag ligger på en lagom mängd energi just nu under uppbyggnaden, fram för allt rätt energi, men ändå ser till att röra på mig (utöver gymmet). Detta för att det inte ska sätta sig och dessutom ska det försvinna lite av det överflödiga fettet. Nödvändigt just nu känns det som. Kanske kommer jag att ligga på plus med energi och mat om några månader igen, kanske inte. Men som sagt ligger jag inte så lågt i energi som jag skulle göra under en "regelrätt" deff (vad nu det är). Dessutom är det vanliga promenader på mellan 35-70 minuter och inte svettig powerwalk á la 90 minuterspass. Finns alltså ordentligt med utrymme till en extra växel gällande både cardio och minskning av matintaget. Förhoppningsvis behöver jag inte den där extra växeln under lika många veckor om jag är ute i god tid redan nu.

2011-04-12 @ 21:04:25
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Tove

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2011-05-07 @ 19:20:02
URL: http://smsalåna.nu
Postat av: emma s

Tove: Roligt att höra!

2011-05-08 @ 14:43:14
URL: http://fitmyself.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0