Pulled Knäck

Läste för ett tag sen om recept på "pulled pork", alltså typ "dragen gris" på Svenska. Eller kanske "draget fläsk" om man ska vara petig. Tyckte det lät så himla skoj. Själva receptet bygger på att man drar i sär det redan möra kokta eller stekta fläsket så det blir en slags väldigt grov flisig färslikande konsistens. Nu har jag kommit på att man kan göra "pulled knäck" också. Enkelt. Bara ta vanlig knäck och låt den stelna precis så mycket att du inte bränner dig och dra den till långa sega trådar och låt den sjuka ner på bakplåtspapper för att stelna helt. Perfekt när man klickat ut den mesta knäcken i formar och det är en seg ofoglig massa kvar i kastrullen. Dra ut den!
 

Pulled knäck - och vanlig knäck.
 

Kommentarer
Postat av: Annelise

Det är jul hemma ja, ser jag;):) Hoppas du haft en underbar jul:) Kramar:)

2012-12-29 @ 19:08:21
URL: http://anneliseaf.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0