Så här blev biskvierna


Så här fina blev de! Och nu ska de alldeles, alldeles strax provsmakas....! Tror inte att de har blivit dåliga, snarare att de kommer dansa som små drömmar i munnen. x) Om någon vill göra själv hittar ni receptet här nedanför. Jag har plankat stora delar av receptet här ifrån, men gjort vissa egna ändringar t.ex. så är fyllningarna mina egna hemkomponerade.

Recept - Julbiskriver

Bottnar
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Glasyr

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 1  msk smör

 

Fyllning smörkräm

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk grädde

Bottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.

Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllning
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ev. kakao (eller annan valfri smaksättning) till en jämn kräm.  Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

Fyllningar som jag gjorde idag:

  • Knäck
    Blanda i krossad/hackad knäck i smörkrämen och du har en julvarient på beskriverna!
  • Choklad
    Dryga ut smörkrämen med några skedar Nutella. Blanda i 3-4 msk (eller mer) kakao i smeten. Häll på med grädde tills den får samma konsistens som innan kakaon (ca en knapp dl). Ha i hackad choklad.

Glasyr
Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad. Blanda smör och smält blockchoklad. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.

Ställ kakorna kallt. Vänat. Ät!


Kommentarer
Postat av: Annelise

NAAAAMMM!!! De där ser otroligt goda ut alltså!!!

2011-12-18 @ 22:32:09
URL: http://anneliseaf.blogspot.com
Postat av: Johanna

Ser riktigt goda ut... Det är verkligen fart i baken på dig med julbakandet. =)

2011-12-19 @ 10:06:51
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0