Så här blev biskvierna
Recept - Julbiskriver
Bottnar
- 300 g mandelmassa
- 1 äggvita
Glasyr
- 125 g mörk blockchoklad
- 1 msk smör
Fyllning smörkräm
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk grädde
Bottnar
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.
Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
Fyllning
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ev. kakao (eller annan valfri smaksättning) till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
Fyllningar som jag gjorde idag:
- Knäck
Blanda i krossad/hackad knäck i smörkrämen och du har en julvarient på beskriverna! - Choklad
Dryga ut smörkrämen med några skedar Nutella. Blanda i 3-4 msk (eller mer) kakao i smeten. Häll på med grädde tills den får samma konsistens som innan kakaon (ca en knapp dl). Ha i hackad choklad.
Glasyr
Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad. Blanda smör och smält blockchoklad. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.
Ställ kakorna kallt. Vänat. Ät!
NAAAAMMM!!! De där ser otroligt goda ut alltså!!!
Ser riktigt goda ut... Det är verkligen fart i baken på dig med julbakandet. =)