Lättbakat julgott

Idag har det bakats på lätt sätt. Här hemma har det framförallt exprimenterats med pepparkakor. Vi har gjort ett gäng egna varianter med pepparkaksdeg som grund och sen har vi varit riktigt smarta och tagit färdigbakade pepparkakor och sprittsat och doppat i choklad och haft oss. Man kan äta pepparkakor med vanlig ost också, typ Gouda ost som vi har här hemma, men det viste ni säkert redan. Grymt gott i alla fall! Sen blev det även lite smält choklad över som vi gjorde små müslibollar av. Inte heller helt fel. Nedan ser ni vad som fanns på kakfatet idag och hur man lätt kan göra det! =)

 

  • Chokladdoppade pepparcockiesar
    Smält valfri choklad (vi hade 50% mörkchoklad, passade bra) och doppa färdiga pepparkakor i. Superlätt men ändå galet gott.
  • Bondiga pepparcockisar
    Ta färdig pepparkaksdeg och knåda i finhackad mandel (och en liten gnutta matolja för att lättare jobba med degen), forma till en korv och skär upp i knapt centimetertjocka skivor. Forma om nödvädigt till skivorna med fingrarna efteråt. Se till att mandeln är ordentligt hackad annars blir det svårt att få till bra skivor. Som bondkakor alltså, fast med pepparkaka. In i ugnen på lite längre och på lite lägre temperatur än vanliga tunna pepparkakor. Gjorde även en variant med både hackadchoklad och mandel, men chokladsmaken orkade inte riktigt fram så bara mandel i blir nästan samma sak.
  • Chokladmüslibollar
    Ta skålen med den smälta chokladen som blev över från de chokladiga papparcockiesarna och blanda i fruktmüsli, russin, havrgryn, krossade linfrön, pumpakärnor, hackad/smulad riskaka, en gnutta vaniljsocker och lite äggvita. Ha även i hackade mandlar om det blev något över från de bondiga pepparcockiesarna. Man kan ta lite vad man har hemma helt enkelt. Blanda ihop med en sked och tryck sen ihop små bollar med fingrarna och lägg på ett fat. Ringla över lite pepparkaksspritts (äggvita och florsocker) och ta-da! Du har en snajdig liten chokladboll med mycket snittig design. God är den också.
  • Lussebullar
    Gå till närmaste butik som säljer goda lussebullar och köp de tre, eller hur många ni nu är som ska fika, som ser godast ut. Snabbt (om man har ängnat för mycket tid till pepparkaksspritsandet) och lätt och passar perfekt till övriga kakfatet!

 


Kommentarer
Postat av: Emelie

Yummi :)

2011-12-10 @ 21:46:20
URL: http://Emelieullberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0